Jel se ko zaposlio u zadnje vrijeme
Moderator: Krokodil Behko
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1621 times
- Been thanked: 3028 times
- Status: Online
Re: Jel se ko zaposlio u zadnje vrijeme
Kakve pjesme?
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- Status: Offline
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1621 times
- Been thanked: 3028 times
Man se gestapa
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Bla
- i dva polipa
- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Maloprije potpisao na neodređeno, tako da mogu prestati da budem uzoran i vrijedan. 

ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:

- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3483 times
Čestitam. Nadam se da si zadovoljan Ugovorom, jer ja sam svoj potpisala sa knedlom u grlu. 

Bla wrote:Maloprije potpisao na neodređeno, tako da mogu prestati da budem uzoran i vrijedan.

jesi li castio kolege /ce-pizzaaa dan

- Čupava
- Forum [Bot]
- Been thanked: 10 times
Sad će biti aktivniji na forumu ...Mirelam wrote:Kakav li ćeš tek sada biti?Bla wrote:Maloprije potpisao na neodređeno, tako da mogu prestati da budem uzoran i vrijedan.

Bla...

.
- Bla
- i dva polipa
- Mood:
Nisam ga čitao, al' mislim da je isti kao i ovi koje sam stalno produžavao tako da je jedina razlika što ne moram svakih x mjeseci uzimati olovku u ruke i nečitko se potpisivati.Chloe wrote:Čestitam. Nadam se da si zadovoljan Ugovorom, jer ja sam svoj potpisala sa knedlom u grlu.

To je bilo poslije pizza dayaSPINERKA wrote:![]()
jesi li castio kolege /ce-pizzaaa dan

OdmornijiMirelam wrote:Kakav li ćeš tek sada biti?

Možda ako se uspijem riješiti nekako ovog nekog drugog posla koji nikako na zelenu granu da stane.Čupava wrote:Sad će biti aktivniji na forumu ...![]()
Bla...

:

- Bla
- i dva polipa
- Mood:
Ne znam baš da sam od '95. na ovamo bio ikad besposlen.
Pa sam gurao i starog rahmetli, što jes', jes'.

Pa sam gurao i starog rahmetli, što jes', jes'.

:

- Femea
- Propala kaladontašica
- Been thanked: 2 times
Čestitam Bla 

Prestala sam da se opterećujem moranjima i očekivanjima, bilo čijim, pa i svojim.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9413 times
- Been thanked: 11171 times
Za dvije godine u FBiH zaposleno 32.000 ljudi, Tešanj najperspektivniji, Bingo na vrhu liste firmi

Prema zvaničnim podacima FBiH, poslovno najperspektivnije područje je općina Tešanj, u kojoj je u posljednje dvije godine zaposleno blizu 1.750 osoba.
Na osnovu podataka Vlade FBiH, za nešto više od dvije godine u FBiH zaposleno je ukupno 32.000 ljudi. U istom periodu, nezaposlenih na evidencijama biroa za zapošljavanje je za 36.375 manje. Razlika od nešto više od četiri hiljade ljudi koja se pojavljuje je u onim osobama koje su u tom periodu odjavljene s biroa i vjerovatno napustile BiH.
Ukupan broj zaposlenih 30. juna ove godine u FBiH iznosio je 508.113, dok je nezaposlenih bilo 355.288.
Treba istaći da su znatan doprinos u smanjenju nezaposlenosti dale kompanije osnovane u posljednje dvije godine. Tako je 10 novih firmi u FBiH zaposlilo nešto više od 1.000 ljudi, a najviše u Tuzli i sarajevskoj općini Novi Grad.

Tuzlanska kompanija Bingo je na vrhu liste firmi koje su u posljednje dvije godine zaposlile najviše radnika. Tako je u toj kompaniji u spomenutom periodu zaposleno 1.814 radnika. Prvih deset kompanija sa spomenute liste ukupno je u posljednje dvije godine zaposlilo 3.786 radnika.

Kada je riječ o općinama u FBiH u kojima je najviše porasla zaposlenost, na vrhu je Tešanj, zatim Mostar, a slijede Gračanica, Ilidža, Novi Grad Sarajevo, Travnik, Zenica, Visoko, Gradačac i Živinice.

Porastao je i broj registrovanih privrednih subjekata od 2014. do 2106. godine i to za 3.608 novih privrednih subjekata. U tom periodu zabilježen je i rast BDP-a za 8,95 posto, odnosno milijardu i 572 miliona KM. Treba istaći da je u posljednje dvije godine porastao i broj prikupljenih direktnih i indirektnih poreza, a povećan je i izvoz.
Bez obzira na sve, budžet je dodatno opterećen činjenicom da je u posljednjih 26 mjeseci Zavod penzijsko-invalidskog osiguranja dobio blizu 25.000 novih penzionera, a najveće povećanje broja novih penzionera bilo je u periodu od marta do decembra 2015. godine, kada je registrovano blizu 17.000 novih penzionera.

Prosječna neto plaća za august 2017. godine u FBiH iznosi 863 KM.
(klix)
- Konsultant
- Legenda foruma
- Been thanked: 1 time
Re: Za dvije godine u FBiH zaposleno 32.000 ljudi, Tešanj najperspektivniji, Bingo na vrhu liste firmi
Ooooj povratak na 2 godine i kusur. Koliko smo jadni i bijedni. 

- Chloe
- Žena za sva vremena
Re: Za dvije godine u FBiH zaposleno 32.000 ljudi, Tešanj najperspektivniji, Bingo na vrhu liste firmi
USK ni na vidiku ... 

- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Jest Bingo zaposlio dosta, ali su mu plate takve da kad bi ih ja davala radniku u koverti, ne bi ga imala obraza gledati u oci.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Konsultant
- Legenda foruma
- Been thanked: 1 time
Mani to sestro nerodjena, ako ti je uspjeh povecati broj radnika s uvozom. Emerice volim teZagorka wrote: 17 Oct 2017, 13:29 Jest Bingo zaposlio dosta, ali su mu plate takve da kad bi ih ja davala radniku u koverti, ne bi ga imala obraza gledati u oci.

- Bla
- i dva polipa
- Mood:
ostaviću jedan slikoviti komentar koji takođe pokazuje fbih zaposlenost
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
:

- Chloe
- Žena za sva vremena
Kod nas na ulazu u Bingo stoji odavno obavjest da primaju radnike.Zagorka wrote: 17 Oct 2017, 13:29 Jest Bingo zaposlio dosta, ali su mu plate takve da kad bi ih ja davala radniku u koverti, ne bi ga imala obraza gledati u oci.

Pored malih plata, kod nas ( ne znam kako je u drugim njihovim centrima) se jako puno krade, imaju video nadzor, obezbjeđenje, ali meni je dosadilo kad uđem u kabinu ili preturam rafe odjećom zvati osiguranje i radnicu da pokupe prazne kutije pokradenih artikala, a sve se namiriva iz tih jadnih radničkih platica.
Nisu se žalili prije par mjeseci kao sad, ne znam koliko je do rukovodioca ovdje.