Nije valjda da ni grah ne znas skuhati???Krokodil Behko wrote:Hajde eto, čekam uno recepto, da vidimČupava wrote:Kuhani grah mi je omiljena hrana..

Nije valjda da ni grah ne znas skuhati???Krokodil Behko wrote:Hajde eto, čekam uno recepto, da vidimČupava wrote:Kuhani grah mi je omiljena hrana..
Znam ali hoću da visim varijacije na temu.Čupava wrote:Nije valjda da ni grah ne znas skuhati???Krokodil Behko wrote:Hajde eto, čekam uno recepto, da vidimČupava wrote:Kuhani grah mi je omiljena hrana..![]()
Evo i na ovaj nacin volim grah..nije puno zahmetli..Krokodil Behko wrote:Znam ali hoću da visim varijacije na temu.Čupava wrote:Nije valjda da ni grah ne znas skuhati???Krokodil Behko wrote:Hajde eto, čekam uno recepto, da vidimČupava wrote:Kuhani grah mi je omiljena hrana..![]()
Nek bude bijeli i bez nekih egzotičnih dodataka, valja to meni pronaći
Čupava wrote: Evo i na ovaj nacin volim grah..nije puno zahmetli..
Da dodam, nekad napravim zapršku na luku, uglavnom ako je bez mesa grah.Luna. wrote:ja volim i sa suhim mesom i sa kobasicama i sa mesom sa kostima i bez kostiju i skroz bez mesa. jedino nikad ne pravim grah sa teletinom, to mi je cisto preseravanje. ovo sad u posljednje vrijeme poceli teletinu mecat u grah. prije se to nikad nije radilo. lijepo malo zrelije meso junetrina ili govedina.
volim i sareni i bijeli grah i pravim obje vrste jednako.
prvo obarim grah. onda nasjecam crvenog luka, jedno cesno bijelog, stavim malo celera, ubacim citavu mrkvu ( kasnije izvadim. nekad na kraju ubacim citavu papriku. nr volim sitno sjeceno povrce u grahu. volim kad je grah sam), vegetu, biber, crvenu papriku, meso i sve zajedno kuham. na kraju zaprzim, u zaprsku stavim opet malo crvene paprike i to je to.
A šta će, kad narod zaljeva bašte vodom za piće. Mora se nekada i napuniti rezervoar da bi bilo za graha.Krokodil Behko wrote:kad ono fašisti mi zavrnuli vodu
Sipaj pivo umesto vode...koja je razlika?Krokodil Behko wrote:Vode nema još uvijek.
Što je najgore, nisam računao da će prekid trajati ovoliko dugo, pa sam zato šetao po gradu, svratio svugdje, pa i u trgovinu, prošao pored 1000 flaša upakovane vode i kući se vratio bez vode, kontajući da ću je zateći u česmi.
Pa kako je nisam zatekao, odličio sam da bijes iskalim na travi iza bašče, a potom mi je pukla (dotrajala) drška na kosištu
Popravio sam to sa klinčićima, odustao od košenja, a vode nema još uvijek.
Srećom, ostalo mi malo vode u kuhalu, od jutrošnjeg kuhanja kafe, pa sam isut iskoristio za odmrzavanje mesa.. jeste da sam pročitao da ne treba dva puta kuhati istu vodu, jer je kancerogeno, pa čak sam odlučio i pridržavati se toga i izdržao sam desetak dana, pa sam se vratio na staru praksu.
Grah pristavio sa ostatkom kisele vode, ali potrošio sam je i sad je izbor ili do trgovine ili da nastavim s kuhanjem uz upotrebu ledenog čaja od breskve
o pasulja tetovac made in Leskovac se pravi prebranac, ili drugačije gravče na tavčeKrokodil Behko wrote:E da, taj tetovac se zbilja ekspres skuha, pa vam preporučujem ako vam je to najbitnije. Ima ga u Bingu, po 4 marke,. Mislim da mu fali ukusa, pa sam ga zato (bar privremeno) zaobišao.
Pojedemo ih. Ionako se ni ne osipa toliko, bar ne ovako kako ja kuham.SPINERKA wrote:![]()
Sta radite sa -ljuspicama od pasulja.
Users browsing this forum: No registered users and 22 guests