Krokodil Behko wrote:
dva slobodna dana kad radimo samo po 8 sati
Evropska unija iznutra
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: Koliko ko sati radi u Europskoj uniji?
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
-
dacina_curica
- Status: Offline
Ja van' Evropske unije
radim 40 sedmicno ali koliko od toga stvarno radim je vec diskutabilno. 
-
Trepavica
Krokodil Behko wrote:Pa sad ja rekoh nešto o toj zemljiTrepavica wrote:Mi smo najvriedniji radimo 35 h semicno - ostalo ide u prekovremene sate ...i
Racunam i forumanje za vrijeme radnog vremena...sve je to placeno..
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9977 times
- Been thanked: 11846 times
Belgijanac 40 godina prima naknadu za nezaposlene

Belgijanac H. B. je “šampion” u življenju na državnim "jaslama": već 40 godina prima naknadu za nezaposlene, a u životu je radio svega 200 dana, što je zakonski minimum za dobijanje pomoći, koja sada iznosi oko 1.000 eura.
- Ima sada 40 godina kako ne radim. Dobrovoljno – objasnio je za flamanski list Het Latse Nivs 64-godišnji Belgijanac koji je, iz “razumljivih razloga” želio da ostane anoniman.
- Proživio sam lijep život i niko me nikada nije gnjavio. Radio sam manje od godinu dana i to je sve. Iduće godine, odlazim u penziju – naveo je H.B. koji ima univerzitetsku diplomu.
H.B. je radio samo osam mjeseci.
- Bio sam aktivan kao službenik u javnom sektoru. Nisam se ni tu pretjerano pretrgao. Cijeli dan sam sjedio i gledao da sve bude obavljeno po propisu. Vrijeme sam ubijajo čitajući. Nakon nekoliko mjeseci mi je dojadilo. Pošto sam odradio 200 dana, stekao sam pravo na naknadu za nezaposlene – kazao je on.
Tokom protekle četiri decenije, zavod za zapošljavanje mu gotovo nikad nije ponudio nijedan posao.
- Jednom sam dobio obavještenje od jedne simpatične službenice da postoji upražnjeno mjesto u obrazovanju. Pitala me je da li želim da se prijavim – ispričao je H.B, dodavši da je na licu mjesta izmislio neki izgovor kako bi izbjegao da dođe na razgovor.
“Od tada me više nisu uznemiravali. A od kada sam prije 15 godina prešao pedesetu nisu me više ni zvali“, naveo je on.
“To je kao da ne postojim, ali još svakog mjeseca primam svojih 1.000 eura naknade“, zaključio je H.B.
-
Trepavica
Re: Belgijanac 40 godina prima naknadu za nezaposlene
Pa vala cekajuci na zavod za zaposljavanje, malo ko bi nasao posao...ali eto..kako rece ciko..
Rahat !

Proživio sam lijep život i niko me nikada nije gnjavio.
Rahat !
I zasluženo može ići u peMziju 
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
E to ti je država
kako samo mogu a da tite ni blizu nije bilo
to je podvala neka....
to je podvala neka....
Habibti, ya nour el - ain... 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Možda i nije. Čini mi se da ni oni nisu daleko od Grčke, što se tiče dugova.storm wrote:E to ti je država![]()
to je podvala neka....
Zapravo, oni toga možda imaju i više. Vidi se i zbog čega.
Ma dugovi, ko ih nema. SAD ih imaju najviše, čini mi se, a opet su "obećana zemlja".
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Ja vjerujem da jesu....ali dug belgije, napamet sad kažem od 50 milijardi je njima lakše podnošljiv, nego nama 10 milijardi....jer i vrte sa večim protokom love, investicijama....Krokodil Behko wrote:Možda i nije. Čini mi se da ni oni nisu daleko od Grčke, što se tiče dugova.storm wrote:E to ti je država![]()
to je podvala neka....
to je isto kad smo imali debatu na nogometu....barca i real dužni preko pola milijarde svaki i nitko se ne uzbuđuje, jer se tamo odvija promet, a 99% klubova na balkanu, će u stečaj zbog milion eura duga ...
-
Ružni
vi ste onaj 1 posto....država još ne da propasti...a u svakoj normalnoj državi fijuknuli bi u 5.liguružni wrote:Ima Zvezda dug od 50 miliona eura i briga nas
kao uostalom i olimpija u sloveniji
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Izgleda, da im je BDP oko 500 mlrd $, a ukupni dug je nešto iznad 100%.storm wrote:Ja vjerujem da jesu....ali dug belgije, napamet sad kažem od 50 milijardi je njima lakše podnošljiv, nego nama 10 milijardi....jer i vrte sa večim protokom love, investicijama....Krokodil Behko wrote:Možda i nije. Čini mi se da ni oni nisu daleko od Grčke, što se tiče dugova.storm wrote:E to ti je država![]()
to je podvala neka....
to je isto kad smo imali debatu na nogometu....barca i real dužni preko pola milijarde svaki i nitko se ne uzbuđuje, jer se tamo odvija promet, a 99% klubova na balkanu, će u stečaj zbog milion eura duga ...
Situacija je takva, da su prošle godine, prodali zgradu Evropske komisije, da bi malo smanjili taj dug.
http://danas.net.hr/svijet/belgija-prod ... ijuna-eura
Ne važe za sve ista pravila, Amerika je dosad 10 puta trebala bakrotirati al uvijek se izvuku nekako. 
ima tu jedan momak išao gore raditi ( i nešto malo nizozemska) standard odličan....
ali kako leb reče....nisu pravila ista za sve
Aferim vala, da je neko i drzavicu za*eb'o:)
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
- komsija
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 2 times
Re: Samo da kažem.......
A sta to fasisti kazu:
POBJEDNICI EUROIZBORA 2014:
MARINE LE PEN:
"U onim gradovima u kojima smo pobijedili, muslimanima i Židovima nećemo dopustiti školske obroke u kojima nema svinjentine!"
RUŽA TOMAŠIĆ:
"Ne želim da se moje dijete uda ni za Srbina, ni Mađara, ni Talijana, ni Nijemca. Voljela bih da moje dijete i unučad govore hrvatskim jezikom!"
MARIJANA PETIR:
"Neće mi razni licemjeri i farizeji, a posebno ne kršćanofobi, skidati križ s vrata!"
NIKOLAOS MICHALOLIAKOS:
"Laž je da su postojale plinske komore!"
POBJEDNICI EUROIZBORA 2014:
MARINE LE PEN:
"U onim gradovima u kojima smo pobijedili, muslimanima i Židovima nećemo dopustiti školske obroke u kojima nema svinjentine!"
RUŽA TOMAŠIĆ:
"Ne želim da se moje dijete uda ni za Srbina, ni Mađara, ni Talijana, ni Nijemca. Voljela bih da moje dijete i unučad govore hrvatskim jezikom!"
MARIJANA PETIR:
"Neće mi razni licemjeri i farizeji, a posebno ne kršćanofobi, skidati križ s vrata!"
NIKOLAOS MICHALOLIAKOS:
"Laž je da su postojale plinske komore!"
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
I, obratno!
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Re: Evropska unija iznutra
Švicarska ima više milionera nego siromašnih
U Švicarskoj je 2012. godine bilo oko trećinu više milionera nego korisnika socijalne pomoći.
Kopredsedavajući švicarske konferencije institucija za socijalni rad (CSIAS), Felix Wolffers kazao je da je broj milionera 2012. godine u Švicarskoj iznosio 330.000, a korisnika socijalne pomoći 250.000.
“Problem je što se iz godine u godinu povećava i broj milionera i broj siromašnih”, dodao je Wolffers.
Prema riječima švicarskog eksperta, broj bogatih i broj siromašnih nastaviće da raste istom dinamikom i u narednom periodu.
S druge strane, u Italiji oko deset miliona ljudi, odnosno 16,6 odsto populacije, živi u relativnom siromaštvu, saopćio je italijanski Zavod za statistiku, Istat.
Od toga, 6,02 miliona ili 9,9 odsto ukupnog stanovništva živi u apsolutnom siromaštvu, što znači da ne mogu da priušte kupovinu dovoljno proizvoda i usluga da bi živjeli dostojanstveno, pokazao je Istatov izvještaj pod naslovom Siromaštvo u Italiji.
U izvještaju se navodi da je stopa relativnog siromaštva domaćinstava bila stabilna u 2012. i prošloj godini, 12,7 odnosno 12,6 odsto.
Stopa apsolutnog siromaštva porasla je, pogotovo na jugu zemlje, gdje je broj apsolutno siromašnih uvećan sa 2,35 miliona iz 2012. na 3,07 miliona u prošloj godini.
U Švicarskoj je 2012. godine bilo oko trećinu više milionera nego korisnika socijalne pomoći.
Kopredsedavajući švicarske konferencije institucija za socijalni rad (CSIAS), Felix Wolffers kazao je da je broj milionera 2012. godine u Švicarskoj iznosio 330.000, a korisnika socijalne pomoći 250.000.
“Problem je što se iz godine u godinu povećava i broj milionera i broj siromašnih”, dodao je Wolffers.
Prema riječima švicarskog eksperta, broj bogatih i broj siromašnih nastaviće da raste istom dinamikom i u narednom periodu.
S druge strane, u Italiji oko deset miliona ljudi, odnosno 16,6 odsto populacije, živi u relativnom siromaštvu, saopćio je italijanski Zavod za statistiku, Istat.
Od toga, 6,02 miliona ili 9,9 odsto ukupnog stanovništva živi u apsolutnom siromaštvu, što znači da ne mogu da priušte kupovinu dovoljno proizvoda i usluga da bi živjeli dostojanstveno, pokazao je Istatov izvještaj pod naslovom Siromaštvo u Italiji.
U izvještaju se navodi da je stopa relativnog siromaštva domaćinstava bila stabilna u 2012. i prošloj godini, 12,7 odnosno 12,6 odsto.
Stopa apsolutnog siromaštva porasla je, pogotovo na jugu zemlje, gdje je broj apsolutno siromašnih uvećan sa 2,35 miliona iz 2012. na 3,07 miliona u prošloj godini.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

EU: Zabranjeni su fenovi, kuhala za vodu i kosilice

Nakon što je odlučila stati na kraj usisavačima jačima od 1600 vati te se oni od 1. sebtembra više neće moći prodavati u dućanima, sada su na red došli fenovi za kosu, kosilice i kuhala za vodu.
Studija koja je provedena po narudžbi Evropske komisije otkrila je da bi se snaga fenova za kosu mogla smanjiti za 30 posto. Ipak, kritičari ove studije kažu da bi zbog smanjenja snage sušenje kose trajalo duže tako da bi ušteda energije bila upitna. Osim tri navedena električna aparata, prema studiji bi se na udaru moglo naći njih 30-ak.
U Uniji su trenutno pod zakonskom regulativom televizori, mašine za veš, hladnjaci i usisavači, ali ne i manji aparati. Evropski povjerenik za energiju Günther Oettinger, rekao je za njemački Bild kako još nije tačno odlučeno koji će se aparati naći pod regulativom, ali je jasno dao do znanja da je cilj Unije smanjiti potrošnju energije.
- Zbog toga moramo nametnuti ograničenja za male električne aparate - rekao je povjerenik. Za razliku od njega, Paul Nuttal iz Ukipa, britanskih euroskeptika, smatra kao bi ove promjene otežale život ljudima. - Ovo se radi zbog klimatskih promjena, ali u stvarnosti ne bi puno toga riješilo - dodao je Nuttal. Inače, glasnogovornica evropskog povjerenika za energiju, Marlene Holzner, izjavila je kako još uvijek nije odlučeno hoće li fenovi za kosu ići pod regulativu.
- To je studija koju smo naručili. U posljednjem izvještaju smanjit će se broj aparata koji će potpasti pod regulativu s 30 na 20. U januaru 2015. proučit ćemo preporuke, a onda ćemo odabrati koje ćemo aparate staviti pod regulativu - rekla je Holzner. U skladu s politikom bolje energetske učinkovitosti, Evropska unija je odlučila do 2030. godine smanjiti potrošnju električne energije za 30 posto, piše jutarnji.hr.