Velike novinarske izmišljotine

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11698 times
Status: Offline

Stravične posljedice sklapanja internetskog poznanstva

Post by Krokodil Behko » 03 Feb 2013, 15:14

Nasilnik Zeničanki polomio noge i isjekao genitalije

Image

Djevojka Amela B. (21) iz okoline Zenice nedavno je upoznala muškarca putem interneta, ne sluteći kroz kakav će horor proći nakon što se upoznaju. Stravičan slučaj zbog kojeg je Amela završila na Klinici za psihijatriju UKC-a Tuzla, kako saznaje "Dnevni avaz", dogodio se u selu Dubnica kod Kalesije.

Nju je, dalje saznajemo, zlostavljao pripadnik vehabijske zajednice iz Dubnice, kojeg je prethodno upoznala putem interneta. Premlaćivana je, polomljene su joj obje noge, ošišana joj je kosa, a pripadnik vehabijske zajednice, s kojim je djevojka navodno ostala i trudna, nanio joj je povrede genitalija oštrim predmetom, zbog čega joj je izvršen abortus.

Teške povrede

Djevojka je nakon užasa kroz koji je prošla prvobitno bila smještena u bolnicu u Sarajevu, da bi nakon toga kolima Hitne medicinske pomoći dovezena u Univerzitetski klinički centar Tuzla. Informacije o teškim povredama "Avazu" su potvrđene iz dobro obaviještenih izvora UKC-a Tuzla.

- Djevojka je dovezena u UKC Tuzla, gdje joj je urađen abortus i ostali zahvati na ženskim organima. Nakon što je danas (petak, op. a.) izašla iz kome, isti dan je prebačena na Kliniku za psihijatrijske bolesti. Trenutno se oporavlja na ovoj klinici, gdje prolazi kroz teške faze poremećaja ličnosti - tvrdi naš sagovornik blizak UKC-u Tuzla.

Iako se ovaj zastrašujući slučaj dogodio prije nešto više od tri sedmice, javnost o tome ništa ne zna. Gotovo nevjerovatno zvuči i podatak da slučaj nije ni prijavljen tuzlanskoj policiji, što smo jučer i provjerili.

Majka znala

- Nakon detaljnih pregleda biltena u posljednji mjesec, nismo pronašli prijavljen slučaj s takvim povredama i posljedicama - kaže Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

Iako je djevojka dovezena prvobitno u sarajevsku bolnicu, jučer od policije Kantona Sarajevo nismo mogli dobiti potvrdu je li slučaj prijavljen po službenoj dužnosti nakon Amelinog prijema u bolnicu.

Tragom informacije o brutalnostima kroz koje je prošla, jučer smo saznali da je neko vrijeme, nakon što su joj se roditelji razveli, Amela B. živjela sama u okolini Zenice. Razvod roditelja teško je prihvatila, zbog čega je prolazila kroz krizne periode.

Otac, kako saznajemo, ne želi čuti za nju i majku, dok je nesretna majka sve znala, ali je zbog straha i sramote šutjela. Ove informacije potvrdila nam je jedna od Amelinih nastavnica iz srednjoškolskih dana. Njena majka će, kako saznajemo iz izvora bliskih UKC-u, narednih dana doći na kliniku u Tuzlu da bi s Amelom pokušala razgovarati i saznati ko je tajnoviti vehabija, za kojeg se sumnja da joj je nanio teške povrede.

Stan u Sarajevu

To kako je nesretna djevojka uopće dospjela u bolnicu u Sarajevu te zašto slučaj ranije nije otkriven, vjerovatno će narednih dana biti predmet istrage organa gonjenja. Navodno, vehabija koji joj je nanio brutalne povrede ima brak s nekoliko žena, a posjeduje i stan u Sarajevu te se za sada samo nagađa da ju je on i dovezao u bolnicu.

avaz

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 1 time

Re: Stravične posljedice sklapanja internetskog poznanstva

Post by Konsultant » 03 Feb 2013, 15:16

majo odvoj me od foruma.

Ruana

Post by Ruana » 03 Feb 2013, 17:51

E vala su perCerali, prvo ne vjerujem, da je taj "vehabija" uopste spavao sa njom prije braka a ne da je ostala trudna, drugo zvuci smijesno, prebjena a nije prijavljeno policiji.
Ovo sad sta got uradi neki Bosnjak kriminalac, kazu bio je vehabija, Srbin, kazu bio cetnik, a Katolik obavezno je bio na Thompsonovom koncertu, i tako pravdaju sve zlocine.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 03 Feb 2013, 18:00

Štošta je nejasno. Nisam znao da vehabije ganjaju ženske po internetu.
Mislio sam da im internet služi isključivo u vjerske i propagandne svrhe.
Mada, ne bi me iznenadilo i da jeste. Danas je sve moguće.

Ruana

Post by Ruana » 03 Feb 2013, 18:04

Krokodil Behko wrote:Štošta je nejasno. Nisam znao da vehabije ganjaju ženske po internetu.
Gdje pise da jedan vjernik ne smije naci djevojku na internetu? I sta je tu strasno?

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 03 Feb 2013, 18:08

Ruana wrote:
Krokodil Behko wrote:Štošta je nejasno. Nisam znao da vehabije ganjaju ženske po internetu.
Gdje pise da jedan vjernik ne smije naci djevojku na internetu? I sta je tu strasno?
Nije pisalo vjernik nego vehabija. :D
Mislim na članak. zato sam i rekao da je štošta nejasno.
Ne vjerujem da je baš vehabija jer ona bi valjda to nekako doznala.
Uostalom nakon što su mediji doznali za ovo, ubrzo ćemo doznati
sve pojedinosti.

Ruana

Post by Ruana » 03 Feb 2013, 18:40

Krokodil Behko wrote:
Ruana wrote:
Nije pisalo vjernik nego vehabija. :D
Mislim na članak. zato sam i rekao da je štošta nejasno.
Ne vjerujem da je baš vehabija jer ona bi valjda to nekako doznala.
Uostalom nakon što su mediji doznali za ovo, ubrzo ćemo doznati
sve pojedinosti.
Tamo odakle si ovo pokupio, za sve su vehabije krive. Kakav crni vehabija, da je ostavi trudnu i da je prebije, vehabije ne biju zene niti spavaju sa curama prije braka.
Niko nista ne zna, ni kad ni kako, a znaju da je vehabija, a majka joj sve znala a radi sramote sutila, a ostavila je samu da zivi, tada je nije bilo sramota niti kad se razvodila, de majketi providni su ko celofan.
U normalnim novinama ovakvu vijest ne bi ni objavili.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Post by Zagorka » 03 Feb 2013, 19:09

Ja sam ovo čula jutros,ali ne iz novina,već od nekog čovjeka koji je preko nekoga čuo za to....(da ne opisujem)
Moguće je Ruana,nije uopće nemoguće,nema veze jeli neko vehabija ili selefija ili rimokatolik,svugdje ima insana i neinsana,sad ne znači da su sve vehabije dobri ili loši....

To da ne spavaju mimo braka ili da ne udare ženu,neće biti,znam 100% ženu koja je doživjela i jedno i drugo ;)
I sad je razvedena,a drugi je traži(vehabija) da mu bude druga žena,pričaju na skajp,dok se njegova djeca igraju u pozadini....
Njemu to normalno udvarati se jednoj,dok druga pristavlja večeru......

Ali dobro,to je sad drugi par cipela,da ne idem s teme,silovanja se kod nas ne prijavljuju često,nije to rijedak slučaj,nevezano samo za vehabije,nego se još uvijek(kao i bolest)smatra sramotom....

A možda je i bolje ne prijaviti silovanje(jer ionako nema ništa od naše policije i sudstva)nego uzeti pravdu u svoje ruke...
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Ruana

Post by Ruana » 03 Feb 2013, 19:19

Zagorka wrote:Ja sam ovo čula jutros,ali ne iz novina,već od nekog čovjeka koji je preko nekoga čuo za to....(da ne opisujem)
Moguće je Ruana,nije uopće nemoguće,nema veze jeli neko vehabija ili selefija ili rimokatolik,svugdje ima insana i neinsana,sad ne znači da su sve vehabije dobri ili loši....

To da ne spavaju mimo braka ili da ne udare ženu,neće biti,znam 100% ženu koja je doživjela i jedno i drugo ;)
I sad je razvedena,a drugi je traži(vehabija) da mu bude druga žena,pričaju na skajp,dok se njegova djeca igraju u pozadini....

Ali dobro,to je sad drugi par cipela,da ne idem s teme,silovanja se kod nas ne prijavljuju često,nije to rijedak slučaj,nevezano samo za vehabije,nego se još uvijek(kao i bolest)smatra sramotom....

A možda je i bolje ne prijaviti silovanje(jer ionako nema ništa od naše policije i sudstva)nego uzeti pravdu u svoje ruke...
To su onda kod vas neki ekstremi, kod nas vehabije nisu takve. A ta kad je glupa nista bolje i ne sazluzuje nego da bude druga.
Nego ovo zadnje mi zape, kako je bolje ne prijaviti, pa moras otici u bolnicu na pregled, sta ako je zena ostala trudna, a iz bolnice automacki ide prijava policiji.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3927 times
Been thanked: 2953 times

Post by Pasaga » 03 Feb 2013, 19:25

RUANA
Ona je vec bila u SA u bolnici,valjda hitnoj,i to niko nije prijavio.
Nije moguce da je sve te povrede sama ucinila,tek trudnoca???
Moguce da je ona to zahtjevala da ostane u tisini.
Bez obzira ,morali su to prijavit.Tu nesto ne stima.
Ili tu ima nesto trece sto mi nagdjamo.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Ruana

Post by Ruana » 03 Feb 2013, 19:26

Pasaga wrote:RUANA
Ona je vec bila u SA u bolnici,valjda hitnoj,i to niko nije prijavio.
Nije moguce da je sve te povrede sama ucinila,tek trudnoca???
Moguce da je ona to zahtjevala da ostane u tisini.
Bez obzira ,morali su to prijavit.Tu nesto ne stima.
Ili tu ima nesto trece sto mi nagdjamo.
Pa to i kazem nesto mi sve ovo providno.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Post by Zagorka » 03 Feb 2013, 19:29

Ruana wrote:
Zagorka wrote:Ja sam ovo čula jutros,ali ne iz novina,već od nekog čovjeka koji je preko nekoga čuo za to....(da ne opisujem)

To su onda kod vas neki ekstremi, kod nas vehabije nisu takve. A ta kad je glupa nista bolje i ne sazluzuje nego da bude druga.
Nego ovo zadnje mi zape, kako je bolje ne prijaviti, pa moras otici u bolnicu na pregled, sta ako je zena ostala trudna, a iz bolnice automacki ide prijava policiji.
Ima ekstrema,na žalost....doduše,odbila je prošnju :oo
Pa kad prijaviš silovanje prvo te osudi okolina,tipa:"sigurno je sama kriva,kud je tako kasno hodala,a što je tu suknju obukla itd isl"kao da se za silovanje moze naći opravdanje :rol
Onda te policija ispituje,uzima izjave i gnjavi,da bi tvoj slučaj završio kupeći prašinu,i ako konačno dođeš na red,ako mu je stari dobar sa sudijom,ili ima neku vezu,lovu,išta,od njegove kazne-malo ili ništa....

Tako da je bolje(za osobe koje su zaista silovane)platiti nekome da ga sačeka u haustoru i nanese iste tjelesne povrede,ni manje ni više.....(to je po meni)
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 03 Feb 2013, 19:36

Njenu majku treba dobro ispitati,zna jako mnogo.
Malo koja majka ima a da nezna nesto vise o svojoj kcerki.
Postoji jos jedan faktor u svemu tome.
Mozda im je ekonomska situacija bila ta koja ih je dovela u
takav,nezavidan polazaj,a to ljudi danas koriste i te kako.
Ne osudjujem nikog,mada to sto je dozivjela je za najstrozu kaznu.
Upravo sto Zagorka veli.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue » 03 Feb 2013, 23:31

Jedva čekam da se rasplete ova situacija... Naprosto ne želim vjerovati da je neko sposoban učiniti ovakvo zlodjelo...
Image

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 04 Feb 2013, 19:33

Peggy Sue wrote:Jedva čekam da se rasplete ova situacija... Naprosto ne želim vjerovati da je neko sposoban učiniti ovakvo zlodjelo...

Citam na Avazu,novostu u vezi tog dogadjaja.
J.ebe lud zbunjenog.
Ko hoce da se sacuva nekakav obraz....ciji...pas im m..er.
Izgleda ono sto sam u podsvjesti i mislio.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 04 Feb 2013, 19:53

Otac Mufid sumnja da je riječ o vradžbini

Stravičan slučaj iz sela Dubnica kod Kalesije, u kojem je djevojka Amela B. (21) iz Busovače teško povrijeđena i zlostavljana, šokirao je jučer bh. javnost, ali i poprimio nove dimenzije. „Dnevni avaz" je uspio stupiti u kontakt s njenim ocem Mufidom B., koji kaže da ne može tvrditi da joj je povrede nanio muž, na šta sumnjaju njeni prijatelji i rodbina s kojima smo razgovarali.

Naime, prema mišljenju oca, djevojka je prvo primljena u bolnicu u Travnik i prebačena u Sarajevo, gdje je zbrinuta, a tek nakon skoro dvije sedmice prebačena je u Univerzitetski klinički centar Tuzla na operaciju.

Različite tvrdnje

Članovi Ameline porodice imaju podijeljeno mišljenje o načinu nastanka njenih povreda. I dok jedan dio njih tvrdi da ju je brutalno pretukao muž E. A. M. (identitet poznat redakciji), Amelin otac Mufid B. tvrdi drugačije, iako ne isključuje mogućnost nasilja u porodici. On kaže i da je policija obaviještena o povredama te su on i njen muž dali iskaze.

- Tačno je da moja kćerka Amela ima modrice po tijelu, da je ošišana i da joj je u Tuzli urađen abortus. Stanje u kakvom sam je zatekao bilo je užasno i mislim da se radi o podmetnutim sihirima (vradžbine, op. a.). Njen muž mi je kazao da se ošišala sama i da su modrice nastale od nekontroliranih reakcija zbog stanja kroz koje prolazi. Amelin muž meni djeluje kao fina osoba, iako ja ne mogu tvrditi šta se između njih dešava u četiri zida u porodičnoj kući - ispričao nam je Mufid B.

On navodi da su je u bolnici doveli njen muž i on te je izrazio nadu da će se njegova kćerka oporaviti.

- Ja se nadam da će mom djetetu biti bolje, kao i to da će se saznati istina zašto je prošla kroz sve ovo - dodaje Mufid.

No, članovi njene porodice s kojima smo razgovarali kažu da se Amela nedavno udala za „pripadnika vehabijske zajednice", kojeg je upoznala putem interneta. Prema tvrdnjama pojedinih članova njene rodbine, muž joj je nakon udaje zabranio svaki kontakt s familijom.

Zid šutnje

- Ona se udala za njega nakon što su se upoznali putem interneta. Kada su se šerijatski vjenčali, zabranjen joj je svaki kontakt s porodicom. Jednom prilikom kada sam je zvao, javio mi se muškarac, a kada sam tražio Amelu, rekao je da s njom ne mogu razgovarati, jer joj mogu biti i momak - ispričao nam je Amelin rođak.

Amela je, saznajemo iz ljekarskih izvora, bila trudna dva mjeseca, a zbog povreda s kojima je dovezena u UKC u Tuzli, na Klinici za ginekologiju izvršen joj je abortus. Četiri dana ležala je u stanju kome, a već tri i po sedmice, otkako proživljava horor, Amela nije izgovorila nijednu riječ.

Prepoznala nenu

Nesretna djevojka trenutno se oporavlja na Klinici za psihijatrijske bolesti UKC Tuzla i nalazi se u teškom stanju poremećaja ličnosti. Ovih dana posjetili su je članovi porodice iz Busovače, a, kako saznajemo, prepoznala je samo nenu.

Sabina B., Amelina rodica, ispričala nam je da je s njom nakon njene udaje bila u kontaktu preko Facebooka te da joj je govorila kako lijepo živi. Onda je, nastavlja Sabina, odjednom nestala te nije odgovarala na njene poruke. Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona najavio je pokretanje istrage o cijelom slučaju.

Ruana

Post by Ruana » 04 Feb 2013, 20:12

Odakle sada muz?
I ako ima muza, sta ce joj vehabija preko interneta, ili je to jedan te isti :hm

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 04 Feb 2013, 20:15

Još je intrigantnije to što su njen otac i njen muž zajedno nastupali :misli

Ruana

Post by Ruana » 04 Feb 2013, 20:18

Krokodil Behko wrote:Još je intrigantnije to što su njen otac i njen muž zajedno nastupali :misli
Mirise na mucku, sreca pa nije zavrsila kao ona u Tuzli.

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue » 05 Feb 2013, 00:04

Pasaga wrote:
Peggy Sue wrote:Jedva čekam da se rasplete ova situacija... Naprosto ne želim vjerovati da je neko sposoban učiniti ovakvo zlodjelo...

Citam na Avazu,novostu u vezi tog dogadjaja.
J.ebe lud zbunjenog.
Ko hoce da se sacuva nekakav obraz....ciji...pas im m..er.
Izgleda ono sto sam u podsvjesti i mislio.

Bas neko nekog...
Mene su tek sad zbunili, ne znam šta da mislim... Šta se tebi mota po glavi.
Ruana, meni se čini da je to taj isti čovjek.. Onaj kojeg je našla na netu, pa se za njega udala... :cudi
Image

Post Reply

Return to “Mediji”