sajlent wrote: 09 Apr 2019, 11:39
ne radi se o odrzavanju auta prije kupovine.. radi se o autu i njegovom odrzavanju poslije kupovine.
drzim da ja tu imam vise iskustva..
kakve veze ima kako je auto odrzavano do 80 ili 100 hiljada kilometara kad pravi kvarovi i servisi dolaze poslije..
zato ih ljudi i prodaju.. jer nema racuna.
sad.. ni nov automobil nije neka racunica.
kazem samo da je toyota u tom nekom rasponu najfleksibilnija.. glupo bi bilo ulazit u tehnicke posebnosti same toyote ili bilo kog drugog automobila.
i toyote se kvare.. da.
medjutim to nije nikakav argument..
Ja govorim o kupovini rabljenog vozila za koji postoji argumentovano održavanje, dokazivo do 80.000 km.
Normalno takav automobil kada uzmeš das bi trebao nastaviti i održavati po PS-u.
Zašto baš ta kilometraža?
Jer upravo čovjek može exploatirati takav automobil bez problema i većih investicija do cca 140/150.000 km, sve iza toga je uvala, bez obzira na marku koju vozi
Ono za toyote kako si napisao (mada znam da nisi mislio) izgledalo je kao da jedino toyoti ne treba servis.
Niko ne spori da je toyota izvrstan i kvalitetan automobil, pa ne treba ti ništa drugo nego njihovi prodajni rezultati u svijetu ali zakivati nešto pretjerano u zvijezde nije ispravno jer su svi sa svojim manama i vrlinama.
Mislim da bih mogao sad o ovome razglabati do u detalj pa i po modelima raznih marki (segmentima) u odnosu uloženo dobijeno, ali to bi bilo bezpotrebno naprđivanje...