..eto demant-ovala si me pozivajući se na jk...bravo učiteljice..i za svaki slučaj dodala da mi je cilj popljuvat bošnjake...Nela wrote:Evo ja te demantujem, zato sto malo, tacniije puno vise o jezicima znam od tebe.
Trazila sam ti na pocetku dokaz za tvoju tvrdnju, nisi nista uradio.
Da se razumijemo, da te interesovala razlika izmedju jezika i koji je cije pokupio proguglao bi, procitao nesto, ako nista procitao bi ono sto je JK pisala, nego je tebi cilj da malo popljujes Bosnjake.
Ti ne znas posteno ni hrvatski jezik, kojim biva govoris, a kamoli bosanski ili srpski.
Zašto Bošnjaci govore srpsku verziju jezika?
Re: zašto bošnjaci govore srpsku verziju jezika
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
-
Spanac_113
- Inventar foruma

- Status: Offline
Tako to biva, kad nemate dokaza - malo ti je @laganini pa si prešla na mene.Nela wrote: Mrki tvoje prisustvo na ovoj temi, kao samodeklarisanog Slovenca, je apsolutno nepotrebno. Osim sto nista konkretno neces napisati, jer ne znas tematiku, ulizujes se Laganom tek da nisi sam kontra svih.
Obuj cipele sa snjurama da te za svaki slucaj mozemoo izvuci iz Laganinijeve guzice.
Ne sikiraj se, kad se smirite, javit ću se ja i na ovu temu, gdje je svakako ogromno turcizma pa ti priznala il ne a o tome još niko nije pisao.
Smirite hormone, bez prozivki i hajmo diskutovati bez etiketiranja ko je kakav, koje cipele treba i sl.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
Ja se svaki put najezim kad vidim koliko si ti nepismen. Proguglaj malo, zalijepila bih ti ja clanak ovdje o historiji jezika ali ti neces procitati, jer te ne interesuje jezik, tebe interesuje provokacija.laganini wrote:..eto demant-ovala si me pozivajući se na jk...bravo učiteljice..i za svaki slučaj dodala da mi je cilj popljuvat bošnjake...Nela wrote:Evo ja te demantujem, zato sto malo, tacniije puno vise o jezicima znam od tebe.
Trazila sam ti na pocetku dokaz za tvoju tvrdnju, nisi nista uradio.
Da se razumijemo, da te interesovala razlika izmedju jezika i koji je cije pokupio proguglao bi, procitao nesto, ako nista procitao bi ono sto je JK pisala, nego je tebi cilj da malo popljujes Bosnjake.
Ti ne znas posteno ni hrvatski jezik, kojim biva govoris, a kamoli bosanski ili srpski.svak danas može završit fakultet..
Da, svako danas moze zavrsiti fakultet, svakog i Bog drzi na zemlji, sta ces nepravda je i dzaba ti.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
proguglat i pozivat se na to mogu danas i predškolci a za nešto drugo triba mozga učiteljice 
Lagani, ti kreni za pocetak od abecede/azbuke. Je li trebam da ti napisem ili ces se snaci/proguglati.
Znam da predskolci znaju proguglati, ali ti ocito ne znas.
Mrki, ne moras svracati, neces nam nedostajati vjeruj, evo ti i jaran fino kaze da te ne treba na svojoj strani. Svakako nemas nista pametno ili konkretno za reci.
Mrki, ne moras svracati, neces nam nedostajati vjeruj, evo ti i jaran fino kaze da te ne treba na svojoj strani. Svakako nemas nista pametno ili konkretno za reci.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
Šta ti opet radiš - sem da prozivaš i provociraš.Nela wrote: Mrki, ne moras svracati, neces nam nedostajati vjeruj, evo ti i jaran fino kaze da te ne treba na svojoj strani. Svakako nemas nista pametno ili konkretno za reci.
Svratit ću svakako, zbog turcizma ovog il onog jezika.
Samo čekam da smirite hormone. dakle; bez prozivki i bez etiketiranja.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14698 times
- Been thanked: 10229 times
Ja ne mogu shvatiti iskljucivost vasih tvrdnji da je jezik pun srbizama, turcizama, germanizama...
Smatrate li da je hrvatski (ili bilo koji drugi jezik) "cist" i imun na utjecaje drugih jezika?
Sasvim je normalna stvar da je kroz povijest mijenjala i demografska, leksikoloska, ali i svaka druga slika jednog podneblja!
Pa i u Hrvatskoj je sluzbeni jezik jedno vrijeme bio madjarski, njemacki, u upotrebi su ostale neke inacice njihovih jezika, pa tu niko ne poteze pitanje, pogotovo ne dvojica glavnih diskutanata
To sto je laganini pokrenuo ovu temu govori mnogo o njegoim osobnim frustracijama
ti se ocito stidis svog jezika koji,htio ti ili ne priznati, jednako lici na srpski kao i bosanski
Razlika izmedju mene i tebe je u tome sto mene tih zajednickih stvari nije stid, a tebe jeste. Meni je to sve bogatstvo jezika, tebi blam...
Sto se tice Nelinog pozivanja na moj post ima poptuno pravo,jer ni ja se nisam osvrnula na pisanje bosanskih medija nego na hrvatska, i na ono sto uce hrvatska djeca u skolama, tako da ne vidim razlog zasto bi moje argumentacije bile diskutabilne...
Opet dzaba pisem, neces procitati, ali moradoh reci
Smatrate li da je hrvatski (ili bilo koji drugi jezik) "cist" i imun na utjecaje drugih jezika?
Sasvim je normalna stvar da je kroz povijest mijenjala i demografska, leksikoloska, ali i svaka druga slika jednog podneblja!
Pa i u Hrvatskoj je sluzbeni jezik jedno vrijeme bio madjarski, njemacki, u upotrebi su ostale neke inacice njihovih jezika, pa tu niko ne poteze pitanje, pogotovo ne dvojica glavnih diskutanata
To sto je laganini pokrenuo ovu temu govori mnogo o njegoim osobnim frustracijama
Razlika izmedju mene i tebe je u tome sto mene tih zajednickih stvari nije stid, a tebe jeste. Meni je to sve bogatstvo jezika, tebi blam...
Sto se tice Nelinog pozivanja na moj post ima poptuno pravo,jer ni ja se nisam osvrnula na pisanje bosanskih medija nego na hrvatska, i na ono sto uce hrvatska djeca u skolama, tako da ne vidim razlog zasto bi moje argumentacije bile diskutabilne...
Last edited by Julia-Klara on 05 Sep 2014, 14:43, edited 1 time in total.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
..evo ti čak i avatar baca na istok..osim spike ..Nela wrote:Lagani, ti kreni za pocetak od abecede/azbuke. Je li trebam da ti napisem ili ces se snaci/proguglati.
..tebi za ljubav pročitah..naravno da je na hrvatski jezik a pogotovo dijalekte uticale političke prilike..kod mene konkretno ima i talijanštvine a isto toliko i turcizma..ko to osporava ali između bošnjačke verzije i srpske ne vidim razlike..evo skoro 200 postova a niko da kaže di su razlike...sve se svelo smao na pljuvanje moje osobnosti...Julia-Klara wrote:Ja ne mogu shvatiti iskljucivost vasih tvrdnji da je jezik pun srbizama, turcizama, germanizama...
Pa i u Hrvatskoj je sluzbeni jezik jedno vrijeme bio madjarski, njemacki, u upotrebi su ostale neke inacice njihovih jezika, pa tu niko ne poteze pitanje, pogotovo ne dvojica glavnih diskutanata![]()
To sto je laganini pokrenuo ovu temu govori mnogo o njegoim osobnim frustracijamati se ocito stidis svog jezika koji,htio ti ili ne priznati, jednako lici na srpski kao i bosanski
![]()
Sto se tice nelinog pozivanja na moj post ima poptuno pravo,jer ni ja se nisam osvrnula na pisanje bosanskih medija nedo na hrvatska, i na ono sto uce hrvatska djeca u skolama, tako da ne vidim razlog zasto bi moje argumentacije bile diskutabilne...
@Julia-Klara, ma pročitao sam ja al mi se ne da, dok se forumaši/ce ne smire i ne prestanu sa etiketiranjem i prozivkama.
Kad pominješ Hrvatsku i jezik pa i oni imaju ogromno turcizma - to su činjenice.
Jogurt, trafika, balkan, banana .... naćemo još
Kad pominješ Hrvatsku i jezik pa i oni imaju ogromno turcizma - to su činjenice.
Jogurt, trafika, balkan, banana .... naćemo još
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14698 times
- Been thanked: 10229 times
ah joj laganini, pa ti se postavio tako (pljuvacki) pa i tebe pljuju
akcija i reakcija
nego, vako...da tebi kaze klara nesto ... iz tvojih postova se moze zakljuciti da ti imas nesto protiv srba, pa eto i protiv bosnjaka... mozda i nemas, ali ovakva pisanja su provokatorska, diras u osinje gnijezdo pa se budnis sto ose napadaju..
ja ti lijepo rekoh da je razlika medju nasim jezicima (izuzimajuci makedonski i slovenski/slovenacki) "u 5 deka"
citajuci tebe, recimo, mogu reci da ti hrvatski knjizevni nije jaca strana, ali mozda je to samo moj dojam
konstrukcija recenice ti je u vecini slucajeva "nehrvatska"
mislim da vila rece da koristis "dadakanje", sto nije odlika hrvatskog, jel...
postoje ljudi na forumu koje si svojom konstatacijom povrijedio, i bilo bi lijepo kada bi mogao ukljuciti senzore finih osjecaja ( fine tuning ) ako zelis da neko ozbiljno i mirno diskutira s tobom
nismo djeca, i nismo nepismeni da ne vidimo sta se krije iza nekih rijeci i pretpostavki

nego, vako...da tebi kaze klara nesto ... iz tvojih postova se moze zakljuciti da ti imas nesto protiv srba, pa eto i protiv bosnjaka... mozda i nemas, ali ovakva pisanja su provokatorska, diras u osinje gnijezdo pa se budnis sto ose napadaju..
ja ti lijepo rekoh da je razlika medju nasim jezicima (izuzimajuci makedonski i slovenski/slovenacki) "u 5 deka"
citajuci tebe, recimo, mogu reci da ti hrvatski knjizevni nije jaca strana, ali mozda je to samo moj dojam
postoje ljudi na forumu koje si svojom konstatacijom povrijedio, i bilo bi lijepo kada bi mogao ukljuciti senzore finih osjecaja ( fine tuning ) ako zelis da neko ozbiljno i mirno diskutira s tobom
nismo djeca, i nismo nepismeni da ne vidimo sta se krije iza nekih rijeci i pretpostavki
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
Mnoge stvari u životu vi ne vidite a sad se kao usposobili pa @laganini-ja vidite.Julia-Klara wrote:
Provizorno je to.
[quote="Julia-Klara"]ah joj laganini, pa ti se postavio tako (pljuvacki) pa i tebe pljuju
akcija i reakcija
konstrukcija recenice ti je u vecini slucajeva "nehrvatska"
mislim da vila rece da koristis "dadakanje", sto nije odlika hrvatskog, jel...
...ja stvarno ne razumim tebe....svako iznišenje činjenica ili dvojbi za tebe je netrpeljivost prema ovom ili onom..evo kad sam ja u sveopćoj histeriji reka nešto kontra srba..nikad jer mi nije ni primjereno lajat protiv nekog koga nema ako i imaš razlog lajat....praktičan primjer je da su mi jedni od najdraži forumaša uz morenu bili alex i lipi...kad sam ja osporio nacionalno opredjeljenje bošnjaka čak sam se zna tuć sa mrkijem,krhom ili što ja znam s kim da triba izgurat tu stvar za dobrobit naroda....ma opće ne znam zašto ovo opće i pišem to mi je ditinjasto..ok stanem na stranu hrvata u bih što je logično diš protiv svoga...ok ako ima dadakanja kod mene moguće je di sam ja reka da čisto govorim hrvatskim..nastojim koliko mogu ali kod mene ti je to jedan mix utijecaja što je ok...nije mi opće važno književno spikat na formu naprotiv skloniji sam nekim drugim formama koje mi se čini primjerenijim ovim stranicama...samo sam postavio jednostavnu tezu i nisam dobio odgovor na istu..ko da je grijeh da vam je govor sličan srpskom ko da su srbi šugavi..konstatira sam i ostajem tog mišljenja dok me netko ne uvjeri u suprotno...isključujem mogućnost da je u krajini drugačije ali sumnjam....
...ja stvarno ne razumim tebe....svako iznišenje činjenica ili dvojbi za tebe je netrpeljivost prema ovom ili onom..evo kad sam ja u sveopćoj histeriji reka nešto kontra srba..nikad jer mi nije ni primjereno lajat protiv nekog koga nema ako i imaš razlog lajat....praktičan primjer je da su mi jedni od najdraži forumaša uz morenu bili alex i lipi...kad sam ja osporio nacionalno opredjeljenje bošnjaka čak sam se zna tuć sa mrkijem,krhom ili što ja znam s kim da triba izgurat tu stvar za dobrobit naroda....ma opće ne znam zašto ovo opće i pišem to mi je ditinjasto..ok stanem na stranu hrvata u bih što je logično diš protiv svoga...ok ako ima dadakanja kod mene moguće je di sam ja reka da čisto govorim hrvatskim..nastojim koliko mogu ali kod mene ti je to jedan mix utijecaja što je ok...nije mi opće važno književno spikat na formu naprotiv skloniji sam nekim drugim formama koje mi se čini primjerenijim ovim stranicama...samo sam postavio jednostavnu tezu i nisam dobio odgovor na istu..ko da je grijeh da vam je govor sličan srpskom ko da su srbi šugavi..konstatira sam i ostajem tog mišljenja dok me netko ne uvjeri u suprotno...isključujem mogućnost da je u krajini drugačije ali sumnjam....
U Krajini jeste drugačije, oni više govore kao oni u Liki 
evo primjera radi nije im fudbalski nego nogometni klub....i nk bratstvo sad odakle su oni kladovo čini mi se ....i čelik je iznimka i oni su nogometni...
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3936 times
- Been thanked: 2964 times
laganini wrote:evo primjera radi nije im fudbalski nego nogometni klub....i nk bratstvo sad odakle su oni kladovo čini mi se ....i čelik je iznimka i oni su nogometni...
Ne tvrdim.....bilo je to u bivsoj Yu...
Kkub koji je nekad osvajao prvenstvo...jesenje ili proljecno..
mogao je da bude F.K. .....
SVI OSTALI SU BILI n.k. ...
...mislim da je tako nekako,a vjerovatno ima ovdje jos neko ko moze to potvrdit ili opovrgnut....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
-
Obrisan profil
nisam citala temu, nemam ja vremena
Mislim, svako nek prica kako hoce, bitno je da se razumemo
Znaaaaam, dosadna sam i trebala bi da srbisem, al denes nesto,,ne mi se srbise
Mislim, svako nek prica kako hoce, bitno je da se razumemo
Znaaaaam, dosadna sam i trebala bi da srbisem, al denes nesto,,ne mi se srbise
laganini wrote:evo primjera radi nije im fudbalski nego nogometni klub....i nk bratstvo sad odakle su oni kladovo čini mi se ....i čelik je iznimka i oni su nogometni...

Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.