VJERSKI SLUZBENICI

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Post Reply
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 7 times
Status: Offline

Re: Patrijarh Irinej: Omogućiti povratak Srbima u Sarajevo

Post by Heidi » 10 Sep 2012, 21:21

Njegova svetost
:D. :lud
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10162 times
Been thanked: 12035 times

Djeca četveronoške prilaze svećeniku i ližu šlag s koljena

Post by Krokodil Behko » 20 Sep 2012, 20:48

Image

Na internet stranici katoličke srednje škole Sv. Dominic u poljskom Lubinu nedavno su objavljene vrlo uznemirujuće fotografije.

Naime, one prikazuju učenike prvih razreda srednje škole kako ližu šlag s koljena poljskog svećenika koji je ujedno i direktor škole.

Na fotografijama se vidi kako dječaci i djevojčice četveronoške prilaze svećeniku Marcinu Kozyri kojem sa koljena ližu šlag.

Kozyra se pokušao odbraniti istaknuvši kako se radi o "obredu inicijacije" učenika prvih razreda, no po objavi fotografija za slučaj se zainteresirala policija, ali i tužiteljstvo pa je ovih dana o slučaju otvorena i istraga, piše Daily Mail.

"Ovo je vrlo uznemirujuće. Granice pristojnosti i prihvatljivih načina ponašanja zasigurno su prijeđene. Naredio sam istragu i zatražio objašnjenje od svih relevantnih osoba u ovom slučaju", naglasio je, Marek Michalak, glasnogovornik poljske vlade za prava djece.

Predsjednica dobrotvorne udruge koja radi s djecom, Monika Sajkowska, uvjerena je da su djeca bila izmanipulisana te da su sve granice razumnog ponašanja zasigurno prijeđene.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

d.avaz

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Re: Djeca četveronoške prilaze svećeniku i ližu šlag s kolje

Post by Dust » 20 Sep 2012, 20:58

:oklagija
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 7 times

Post by Heidi » 20 Sep 2012, 22:17

:puca :puca :puca :puca :puca :puca :puca :puca :puca :puca :puca :puca :puca
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 20 Sep 2012, 22:22

Za ovog luđaka nemam riječi... :sok. Ne znam kako bih ga okarakterisala, jedino da je ludi manijak... Ali, pitam se čime su zaluđena ovolika djeca? :sok. Kako je luđak uspio da ih izmanipuliše, čime? :grana
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Počinje suđenje Papinom sobaru

Post by blento59 » 30 Sep 2012, 16:04

"Vidio sam zlo i korupciju u Crkvi"

Image

ČETIRI mjeseca nakon spektakularnog uhapšenja, počinje suđenje Papinom sobaru.

46-godišnji Paolo Gabriele, bio je jedan od najbližih suradnika Svetog Oca, a danas mu se sudi jer je htio objaviti kopije i fotografije dokumenata s pisaćeg stola Papina osobnog tajnika.

Nakon izbijanja afere nazvane 'Vatileaks', Gabriele je proveo 53 dana u ćeliji žandarmerije u Vatikanu, a od kraja srpnja je u kućnom pritvoru.

Vatikanskim sucima Papin je sobar objasnio da je djelovao nadahnut Duhom svetim, kako bi razotkrio kriminal u Vatikanu vjerujući da Vrhovni poglavar Crkve nije bio upoznat sa skandalima. "Vidio sam zlo i korupciju u Crkvi, i u jednom trenutku došao do točke s koje nije bilo povrata, moje su kočnice popustile. Vjerovao sam da bi šok, čak i medijski, mogao biti spasonosan i vratiti Crkvu na dobar put", priznao je sucima.

Suđenje će pratiti mali broj novinara ali bez fotoaparata i kamera u sudnici koja može primiti tek 50 osoba
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Re: Počinje suđenje Papinom sobaru

Post by Zagorka » 30 Sep 2012, 17:58

Čuj,nema kamera uopće :hm
Ko će izvjestavati sa suđenja?
Kako ćemo znati sta se događa?
Jeli cilj da se otkrije istina ili sakrije?
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times

Post by IM_ex » 30 Sep 2012, 21:27

Zagorka wrote:Čuj,nema kamera uopće :hm
Ko će izvjestavati sa suđenja?
Kako ćemo znati sta se događa?
Jeli cilj da se otkrije istina ili sakrije?
Ako ista i saznamo, bice to dobro upakovana laz i nista vise.
Sobara ce vremenom pojesti noc; ma znas vec kako to ide.
E sad necu ni kako ja hocu

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 » 07 Oct 2012, 12:19

Bivši Papin sobar osuđen na 18 mjeseci zatvora: Kaznu će služiti u svom vatikanskom stanu

Image

BIVŠI Papin sobar Paolo Gabriele proglašen je danas krivim za krađu povjerljivih dokumenata te osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 18 mjeseci te plaćanje sudskih troškova, javlja BBC.

"Ne, ne osjećam se kradljivcem. Osjećam da sam djelovao zbog isključive i duboke ljubavi prema crkvi Isusa i prema Papi", izjavio je Gabriele na upit suca da se izjasni o krivnji.

Gabriele je potvrdio da sve što je činio bilo je u namjeri da pomogne papi Benediktu XVI. nakon što je, kako je kazao, ocijenio da je loše informiran i manipuliran. Gabrieleova odvjetnica Cristina Arru' je kazala kako time što je učinio njezin štićenik nije htio ošetiti crkvu, već je imao je veliki moralni poticaj. I premda je činio kazneno djelo, ipak je bio potaknut svime što je vidio u Vatikanu da učini nešto.

Odvjetnica Arru potvrdila je i novinarima kako će Gabriele kaznu služiti u kućnom pritvoru i to u svojem vatikanskom stanu. Ondje će čekati da mu Papa eventualno oprosti.

Tražili tri godine

"Tražimo tri godine zatvora i konačnu ali ograničenu zabranu" obnašanja dužnosti u javnoj upravi, rekao je tužitelj na zadnjem ročištu tog suđenja, koje su mediji prozvali VatiLeaks, o otkrivanju dokumenata koji su na svjetlo dana iznijeli spletke i napetosti u crkvenom vrhu. Gabriele, bivši uzoran zaposlenik, skrivao je u svom stanu više od hiljadu pisama, faksova i različitih dokumenata, među kojima je neke parafirao sam Papa, i predao jedan dio novinarima.

Gabriele je uhapšen krajem svibnja, a na kraju suđenja koje je potrajalo osam dana prijeti mu do četiri godine zatvora. No mogao bi računati i na papin oprost, budući da se branio kako mu je jedini cilj bio prekinuti manipuliranje Svetim Ocem i otkriti razmjere korupcije u Vatikanu.

Talijanski mediji pišu kako je vrlo vjerojatno da će papa Benedikt XVI. pomilovati Gabrielea. Uostalom takvu najavu dao je glasnogovornik Svete Stolice Federico Lombardi.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 07 Oct 2012, 15:51

Otkrivao spletke,korupciju? :hm
Pa nije ni cudo sto je otisao u zatvor!
Jos da ga papa samo pomiluje,pa da ispadne milosrdan :maja

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 » 07 Oct 2012, 15:54

ili mozda svetac

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 07 Oct 2012, 15:56

mozda su im ti fazoni prolazili prije tri vijeka,ovo vise niko ne puši.....
čim je on zabranio pristup svima kad se sudilo-sve je bilo jasno....
:kafa

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 » 07 Oct 2012, 15:57

inkvizicija

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 07 Oct 2012, 16:00

a nije heretik :hm .......doduse,djelovanje joj je prosireno

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: Pravoslavlje

Post by IM_ex » 04 Nov 2012, 20:20

"Povratak" despota Stefana
Na mesto najvećeg masakra nakon Drugog svetskog rata, u Srebrenicu, odlukom Srpske pravoslavne crkve, stiže čestica moštiju despota Stefana Lazarevića koji se tako, metafizički, vraća u grad koji su proslavili krvnici Ratka Mladića. Da sve bude veselo, posebnu disco liturgiju služiće poznati turbo episkop Vasilije

Image

Eparhija zvorničko-tuzlanska i Srpska Pravoslavna Crkvena Opština Srebrenica organizuje svečani doček moštiju svetog despota Stefana Lazarevića u hramu Pokrova Presvete Bogorodice, u nedelju, 4. novembra 2012. godine, u 10 časova, na svetoj arhijerejskoj Liturgiji koju će služiti Njegovo Preosveštenstvo Episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda.

Kako javlja SPC (pod zabavnim naslovom "Velika duhovna radost u Srebrenici"), Sveti despot Stefan Lazarević (1377-1427), sin svetog kneza Lazara, srpski vladar, zakonodavac i pjesnik, nakon šest vijekova vraća se u svoj grad Srebrenicu. Toga dana molitveno će se obilježiti i 780 godina od osnivanja Srebreničke mitropolije.

Episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije donijeće česticu moštiju svetog despota Stefana Lazarevića, koja će kao najveća svetinja i blagoslov trajno ostati u hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Srebrenici
obratiti paznju na komentar:
--------
..” u Srebrenicu, odlukom Srpske pravoslavne crkve,
stiže čestica moštiju despota Stefana Lazarevića” ...

...” vraća se u svoj grad Srebrenicu”...

(Rođen u Kruševcu1376., Umro 1472. (u 96.g.??) u Mladenovcu,
saranjen u svojoj zadužbini u Resavi u 96. godini ??? )... Image

To je vreme kad se Turci i Ugari otimaju za Balkan i kad
u Stefanovoj 13-oj godini na Kosovu gine mu čača Lazar 1389. ,
a mati mu Milica udaje maloletnu sestru za Car Muratova sina Bajazita.
Pala Srbija, niđe veze bree... :lup

Pa jbte to čak i nisu mošti Despot Stefana , nego po mnogim, njegovog brata Vukana,
(cccc forenzika),
a sa Bosnom i Srebrenicom, obojica imaju jednako veze,
(narčito dobre i prijateljske)
koliko i Papa i Vatikan sa bosanskim Bogumilima i Bosnom.
No niti jedan, niti se rodio, niti ikad nogom kročio u Bosnu i Srebrenicu.
Ali tu su Kačavendini nepobitni dokazi kao u jadne nana Fate avliji.
-----------

” molitveno će se obilježiti i 780 godina, od osnivanja Srebreničke mitropolije”
Valjda1232g.

Pa evo i to, sad je 2012 - 780 = 1232g., a to je vreme krstaških ratova protiv
bosanskih Bogumila, kad je Papa odobrio traženu nagradu,
(bana Kulina rudnike u Srebrenici sa kovnicom novca cccc SREBROLJUPCIMA)
kao nagradu Nemanjići-vajnim Srbljima za klanje i naravno pljačku Bogumila
i po Bosni , koju su tada provodili zajedno sa Ugarskim vladarima,
a sve po nalozima ,Vatikana i papa od Inočentija III do Grgura IX. jbtee..

No, čak i ANUS izvori vele :
( valjda trebalo dokazati Hagu i EU hriščansku lojalnost
i doprinos Srbije civilizaciji , na čemu je Šešelj zasnovao celu svoju odbranu)

--Godine 1199. kralj Vukan Nemanjić, najstariji sin raškog vladara Stefana Nemanje, obavestio je papu Inoćentija III, osnivača Inkvizicije, da se :
„u zemlji Bosni razvija jeres ne malih razmera i to u tolikoj meri da je i sam ban Kulin, pošto je sa svojom ženom i svojom sestrom ... i sa više svojih srodnika bio zaveden, preveo u ovu jeres više od DESET hiljada hrišćana“.

U pismu se još obrazlaže opasnost od njihovog učenja koje se toliko raširilo u Bosni, da predstavlja ozbiljnu opasnost po interese rimske crkve, jer jbga SPC
brine o interesima Vatikana...

Godine 1221 g. Sinod srpske pravoslavne crkve u Žiči
prokleo je poglavare bosanske crkve koja prima prognane Babune
pa razglašava svima na Istok i Zapad i Sever i Jug :

“Rastudije bosanski i Radomir i Dražilo i Tolko i Tvrdoš
i svi koji se nazivaju hrišćani i hrišćanice , a ne klanjaju se
krstu časnomu, da budu prokleti."

Ma jebo šuplju svi da se, ako nisu, naoružaju do zuba,
jer kad neko reče, kad ovi počnu da raskopavaju grobove
i nosaju ljudske kosti, od Kumanova dokle god sežu mitropolije,
klanja i nove pljačke su na pomolu. ...

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: Pravoslavlje

Post by IM_ex » 10 Nov 2012, 15:55

jos malo o

Image

Kačavenda smijenjen zbog umješanosti u (samo)ubojstvo bogoslova Blažanovića

Kontroverzni vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda s te funkcije odlazi zbog sumnje da je odgovoran za smrt Milića Blažanovića, ustvrdio je u izjavi za "Dnevni avaz" odvjetnik Duško Tomić.

Podsjetimo, Sinod Srpske pravoslavne crkve, koji je u proširenom sastavu zasjedao u Beogradu, u utorak je priopćio odluku o Kačavendinom povlačenju s funkcije. No, odvjetnik Tomić, koji zastupa obitelj pokojnog Blažanovića, odbacuje medijske napise da Kačavenda odlazi "iz zdravstvenih razloga".

- Anketna komisija Srpske pravoslavne crkve bila je kod majke, djeda i babe ubijenog Blažanovića. Majka Dragica Jovičić dala je pismeni iskaz, koji je stigao u Sinod, te je razmatran pred proširenim sastavom. Taj izvještaj o strašnoj smrti Milića Blažanovića bio je kap koja je prelila čašu. Ja sam, u ime Dječije ambasade, podnio krivične prijave kako bi bio otkriven taj strašni zločin. Mislim da ćemo sada moći otkriti potpunu istinu - kaže Tomić.

On tvrdi da je Blažanovićev ujak Dragan Jovičić nestao prije nekoliko godina, nakon što je u jednoj kafani u Bijeljini izjavio da je "ogorčen na Kačavendu jer mu je ubio sestrića", te je poslije pronađen mrtav. Kako navodi Tomić, ubijen je hicima iz pištolja.

Podsjetimo, na osnovu izjava bivšeg đakona monaha Bojana Jovanovića, Kačavenda je povezivan sa seksualnim iskorištavanjem i pedofilijom, a mediji su pisali i o Kačavendinoj navodnoj umiješanosti u (samo)ubojstvo mladog bogoslova Milića Blažanovića. Poznat je i kao svećenik koji je blagosiljao ratne zločince prije njihovih pohoda, a spominjan je i u iskazima žena silovanih u ratu.

dnevnik.ba

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: VJERSKI SLUZBENICI

Post by IM_ex » 12 Nov 2012, 19:46

ISPOVIJEST MAJKE ZA BEOGRADSKI LIST: Moj sin je ubijen jer je odbio da spava sa vladikom Vasilijem

Odluka Sinoda Srpske pravoslavne crkve da u četvrtak penzioniše vladiku zvorničko-tuzlanskog Vasilija Kačavendu bila je znak da u javnost napokon mogu da isplivaju sve kriminalne radnje za koje se sumnja da je u njima učestvovao vladika. Zbog straha od njegove moći informacije tek pomalo cure, ali beogradski “Blic” tvrdi da je uspio doći do najvažnijih detalja. Prenosimo tekst iz ovog lista:

Najšokantniji je slučaj mladog bogoslova Milića Blažanovića, koji je sa 19 godina stradao 1999, ali je slučaj pred pravosuđem pokrenut tek nedavno, kada je porodica angažovala advokata Duška Tomića.

Prema zvaničnoj verziji, Blažanović se ubio bombom u manastiru Papraća kod Šekovića. Međutim, njegova majka Dragica Jovičić u ispovijesti za „Blic“ tvrdi da je Milić ubijen jer je odbio da spava sa vladikom Vasilijem. Prisjeća se da je sinu savjetovala da se čuva vladike „jer se pričalo da je pedofil“.

Sin ju je, kaže, poslušao, i pokušavao je da ne bude nikad sam u prostoriji sa Kačavendom. Ipak, priča majka, nije prošlo mnogo i Milić je „primijetio kako ga vladika gleda“.

- Nikada mi nije pričao o tome. Međutim, majka mi je nakon smrti Milića ispričala šta je njoj rekao i zakleo je da ne smije nikom ni riječ da kaže. Ispričao joj je da je jedno veče u crkvu u Doboju došao Kačavenda. Bio je pijan i Miliću je bacio ključeve od sobe, navodno da ide da je pospremi. Međutim, uspio je da izvrda. Nije otišao, preplakao je cijelu noć. Ujutru je odmah prebačen u manastir Papraću jer nije pristao na ono na šta je vladika mislio. Znala sam da je tamo leglo pedofilije – priča Jovičićeva.

Milić Blažanović sa drugaricom snimljen tri dana pred smrt
Image

Nekoliko dana nakon toga Milić je nađen mrtav u svojoj sobi. Međutim, nastavlja majka, roditelje niko iz manastira nije pozvao da im javi za smrt.

- Oni su tokom noći sve sredili. Prostorija je okrečena, pa je izgledalo kao da se ništa nije desilo. Milić se nije ubio. Znam njegov karakter. Sigurno je znao više nego što je trebalo i morao je da umre. Kada sam smogla snage i otišla u manastir Papraću, na dužnosti je bio sveštenik Stefan. Rekao mi je da se Milić taj dan ponašao normalno i da su nakon nekog krštenja svi otišli u svoje sobe na odmor. Ništa više nije smio da mi kaže. Poručio mi je da ćutim. Poslije sedam dana Milićevi prijatelji mi javljaju da je otac Stefan premješten u Srbiju. Imala sam želju da Stefana posjetim, ali je umro – nastavlja potresnu ispovest Dragica Jovičić, koja se razvela od muža.

Nekoliko godina nakon smrti Milića, kod Mostara je pronađen mrtav i njegov ujak, prevoznik voća iz Crne Gore u RS. Kako doznajemo, tragedija se dogodila nakon što se u jednoj kafani na putu požalio kako mu je sestrić nastradao zbog vladike Kačavende.

Advokat: Prva istraga bila traljava

Advokat Duško Tomić otkriva da je o Milićevoj smrti obavijestio Tužilaštvo BiH, Specijalno tužilaštvo RS i okružna tužilaštva u Bijeljini i Istočnom Sarajevu.
Ističe da je prva istraga Milićeve smrti bila toliko traljava da su njegovo tijelo sahranili na Ozrenu, a da su nakon toga dijelovi glave i ruku nađeni u sobi u kojoj se tragedija desila, te su tajno sahranjeni u Papraći.

- Članovi Sinoda i Anketnog odbora SPC bili su kod majke, dede i bake i od njih su uzeli izjavu. Lično sam Sinodu pisao prije godinu dana, kao i bivši đakon Kačavende Bojan Jovanović. On je dao iskaz i Anketnom odboru SPC i potvrdio da mu se Milić žalio na Kačavendu. Sada tvrditi da Kačavenda odlazi jer je bolestan i moliti ga da ostane do maja skandalozno je – kaže Tomić.

doznajemo.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10162 times
Been thanked: 12035 times

Post by Krokodil Behko » 12 Nov 2012, 19:54

Aha. I sad će da ga mole da jadnik ostane do iduće godine u službi.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 12 Nov 2012, 20:03

Baciti oko na ovoga sto mu se lizu koljena.Jos neko protiv smrtne kazne? :hm

adacta
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Novcem za izgradnju džamije platio "passata"?!

Post by adacta » 29 Nov 2012, 16:04

Image

Suđenje Nihadu ef. Imšireviću, bivšem predsjedniku Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Bihać, u periodu od 2004 do 2007. godine, za nesavjestan rad u službi, počelo je jučer u Općinskom sudu Bihać pred sutkinjom Jasminkom Karabegović.

Doprinosi za imame

Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona optužilo ga je da je s transakcijskog računa Medžlisa IZ Bihać namjenski otvorenog za prikupljanje sredstava za izgradnju gradske džamije tokom 2004., 2005. i 2006. godine za druge svrhe transferirao sredstva u visini od 60.449 KM.

Prema optužnici, Imširević je kao jedini ovlašteni potpisnik sa spomenutog računa u BBI banci u Bihaću od sredstava koja su prikupili građani za izgradnju džamije u tri navrata prebacio 2.718 KM za plaćanje doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za bihaćke imame.

S ovog računa, prema optužnici, podignuto je i 20.731 KM za kupovinu službenog vozila "VW passat" za potrebe Medžlisa IZ Bihać, 10.000 KM kao avans firmi "MS Alem" za izgradnju džamije u Kulen-Vakufu, dok je 7.000 KM imam Imširević prebacio na račun Central profit banke u Bihaću da bi se ova suma koristila za poslovanje Medžlisa IZ Bihać.

Tužilac Idriz Begić pripremio je više svjedoka koji su, međutim, iako svjedoci Tužilaštva, dijelom davali izjave u korist Imširevića. Tako su svjedočili Mirsad Veladžić, bivši guverner USK, tada predsjednik Inicijativnog odbora za izgradnju gradske džamije, glavni imam Mensur ef. Čehić i Enver ef. Moranjkić, imam Harmanske džamije.

Kreditno zaduženje

- Tačno je da je službeno auto kupljeno u Minhenu, a kada je dovezeno trebalo je odmah platiti čovjeku koji je dao svoje pare. Kako Medžlis IZ Bihać nije mogao podignuti kredit, jer je već bio kreditno zadužen, uzeta su sredstva sa transakcijskog računa u BBI banci - kazao je ef. Čehić.

Suđenje se nastavlja 18. decembra, kada će svjedočiti muftija bihaćki Hasan ef. Makić, Rizvo Behrem, Mirsad Vojić, Jasmin Halilagić, Asim Kozlica , kao i Asmir Fatkić koji je svojevremeno uputio krivičnu prijavu protiv Nihada ef. Imširovića.

Svi sve znali?

Advokat optuženog Salih Hodžić nastojao je dokazati daje Medžlis već ranije potrošio 50.000 KM svog novca za kupovinu zemljišta za gradsku džamiju te da je njegov branjenik sve transakcije vršio uz znanje ostalih članova IO Medžlisa IZ BIhać te da Finansijska policija nema pravo kontrolirati rad Medžlisa već to radi Rijaset IZ BiH.

Potvrdili optužbe

Šef Finansijske policije u Bihaću Nermin Hadžimulić, koji je po nalogu Tužilaštva USK izvršio finansijsku kontrolu inkriminiranih transakcija, potvrdio je sve navode iz optužnice. Dodao je i da je optuženi Imširović s istog računa iz BBI banke za sekretarske usluge isplatio svom bratu Nerminu 3.200 KM.

Izvor:d.avaz

Post Reply

Return to “Religija”