Njega lica
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2631 times
- Been thanked: 21954 times
- Status: Online
Re: Njega lica
Stanes na prosirenje u opuzenu,oni mandarine a mi jajoper.S pranjem 12 eura. 

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- ironman
- sirius
- Has thanked: 23782 times
- Been thanked: 24262 times
- Shadow
- Svemirka
- Has thanked: 24247 times
- Been thanked: 26361 times
- Status: Offline
- ironman
- sirius
- Has thanked: 23782 times
- Been thanked: 24262 times
Zelite li i vosak poliranje na kraju ili samo obicno pranje?
Ma danas samo pranje.

Ma danas samo pranje.

dream of spring...
sign of the times...
sign of the times...
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 191 times
- Been thanked: 829 times
Ja se trudim maksimalno pojednostaviti rutinu, a opet moram imati i dosta aktivnih sastojaka u rutini jer mi je koza lica uzasno problematicna.
Ujutro ciscenje lica s njeznim gelom za problematicnu kozu, nakon toga nanesem La roche Posay Effaclair duo i SPF. Ponekad stavim prvo serum azelaic+ mandelaic acid
Navecer opet ciscenje lica, ponekad samo namazem obnavljajucom hidratantnom kremom s malo seruma niacinamid+cink, a ponekad namazem AHA+BHA+PHA serum i stavim kremu. Stavim i okoloocnu. Kad imam aktivne akne na njih stavljam spot treatment s benzoil peroksidom.
Jednom tjedno napravim eksfolijaciju i ponekad stavim masku s ugljenom. I barem jednom mjesecno neku hidratantnu sheet masku.
Ne znam jel to dobra rutina ili ne, vjerojatno ima prostora za poboljsanje, ali ne mogu reci, koza lica mi je stvarno glatka i sjajna, ali je uzasno osjetljiva na hormonalne promjene, to jednostavno ne mogu promijeniti
Ujutro ciscenje lica s njeznim gelom za problematicnu kozu, nakon toga nanesem La roche Posay Effaclair duo i SPF. Ponekad stavim prvo serum azelaic+ mandelaic acid
Navecer opet ciscenje lica, ponekad samo namazem obnavljajucom hidratantnom kremom s malo seruma niacinamid+cink, a ponekad namazem AHA+BHA+PHA serum i stavim kremu. Stavim i okoloocnu. Kad imam aktivne akne na njih stavljam spot treatment s benzoil peroksidom.
Jednom tjedno napravim eksfolijaciju i ponekad stavim masku s ugljenom. I barem jednom mjesecno neku hidratantnu sheet masku.
Ne znam jel to dobra rutina ili ne, vjerojatno ima prostora za poboljsanje, ali ne mogu reci, koza lica mi je stvarno glatka i sjajna, ali je uzasno osjetljiva na hormonalne promjene, to jednostavno ne mogu promijeniti
somehow I manage
- Zizi
- Forum [Bot]
- Has thanked: 9128 times
- Been thanked: 7856 times
Nedavno sam bila na tako dobroj bali masaži, koja uključuje i masažu i tretman lica. Oduševljena sam efektom te masaže, kao da sam bila na zatezanju lica.
A toliko sam nakupovala razne kozmetike da ne znam kad će mi sve doći na red za isprobavanje.
A toliko sam nakupovala razne kozmetike da ne znam kad će mi sve doći na red za isprobavanje.
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9527 times
- Been thanked: 16021 times
Kupila sam jos ovo
I ovo
Koristim i retinol od Neutrogene, zastitnu kremu od sunca 50, pri kraju je, pa planiram kupiti ovu da probam
I dva puta sedmicno stavljam maske na lice.
Retinol stavljam 4- 5 puta sedmicno, ne svako vece.
Valja li ovo, zizi
I ovo
Koristim i retinol od Neutrogene, zastitnu kremu od sunca 50, pri kraju je, pa planiram kupiti ovu da probam
I dva puta sedmicno stavljam maske na lice.
Retinol stavljam 4- 5 puta sedmicno, ne svako vece.
Valja li ovo, zizi

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Zizi
- Forum [Bot]
Ne znam, nisam ništa od ovih koristila.
Ako si zadovoljna kakvo ti je lice od njih, onda su dobre.

Ako si zadovoljna kakvo ti je lice od njih, onda su dobre.
- spacebound
- Urednik foruma
Prvo sam uzela neutrogenu hydroboost, nisam nesto bila zadovoljna, onda clinique, ne vrijedi tih para, sad Eucerin pa cu vidjeti.
Sto se tice retinola jos ne vidim neku razliku
ali polako, vremenom. U mene je u cjelini koza lica dobra, samo mi je jos celo suho, pa me to iritira.
Sto se tice retinola jos ne vidim neku razliku

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Zizi
- Forum [Bot]
Retinol treba koristiti jedno pola godine da bi se vidjeli veći rezultati, a zavisi i kakav rezultat očekuješ.
Za potpunu njegu nedostaju ti još kiseline, npr glikolna ili mliječna (lactic acid). Njih je dovoljno staviti jednom ili dva puta sedmično, samo ne isti dan kada i retinol.
Doduše, imaš kremu s ureom, pa ti i ona već radi blagu eksfolijaciju.
Za potpunu njegu nedostaju ti još kiseline, npr glikolna ili mliječna (lactic acid). Njih je dovoljno staviti jednom ili dva puta sedmično, samo ne isti dan kada i retinol.
- Dunjaa
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 497 times
- Been thanked: 1124 times
Zizi, pitanje jedno. Koliko često i kojim redosledom ovo koristiti?Zizi wrote: 07 Feb 2025, 22:23 Retinol treba koristiti jedno pola godine da bi se vidjeli veći rezultati, a zavisi i kakav rezultat očekuješ.
Ovo prvo lijevo je retinol.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Zizi
- Forum [Bot]
Sve ti je to individualno. Ako nisi do sada koristila retinol, kreni s njim za početak jednom do dva puta sedmično.Dunjaa wrote: 08 Feb 2025, 15:37Zizi, pitanje jedno. Koliko često i kojim redosledom ovo koristiti?Zizi wrote: 07 Feb 2025, 22:23 Retinol treba koristiti jedno pola godine da bi se vidjeli veći rezultati, a zavisi i kakav rezultat očekuješ.
Ovo prvo lijevo je retinol.
Navečer nakon čišćenja lica, nanesi kremu za lice pa retinol.
Ako ne budeš imala neku jaču reakciju na koži, npr. peckanje i jako crvenilo, onda ga isprobaj i naredni dan.
Možeš sve ove proizvode kombinovati, samo za početak s oprezom, jer ovaj serum prvi s desne strane je hijarulonska kiselina i on može retinol povući u dublje dijelove kože, što bi moglo iritirati kožu ako nisi navikla na retinol i još ako je veća koncentracija retinola.
Za početak, ujutro nakon umivanja stavljaj prvo hijarulonsku kiselinu, pa ovaj serum što je u sredini i onda kremu za lice. Retinol ostavi za navečer bez ovih seruma.
Za jedno dvije sedmice isprobaj ih navečer sve zajedno, prvo hijarulon, pa ovaj u sredini i onda retinol.
Ako ćeš se sutradan nakon korištenja retinola duže vrijeme izlagati suncu, onda obavezno ujutro nanesi SPF 50.
Ovaj serum u sredini je top!
Otkad ga gledam, samo nema ga kod nas. Htjela sam ga naručiti iz Engleske samo mu je cijena žara.

- Koteljubi_kadnisamtu
- Inventar foruma
- Has thanked: 4116 times
- Been thanked: 2030 times
Zizi da li si ti neka kozmeticarka ili dermatolog?
Ko te jubi kad nisam tu beeboooo ?
- Zizi
- Forum [Bot]
Nisam, samo volim kozmetiku i zanimljivo mi je kako se održavati bez bilo kakvih invazivnih metoda kada ulazimo u poznije godine.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14042 times
- Been thanked: 9678 times
Dobila sam Soolantra kremu za rozaceu, i pocela je koristiti prosli petak.
Juce tj.danas prestala.
Lice me uzasno svrbi, pojavile su crvene fleke, i moje rumenilo je postalo jos gore - sinoc sam stavljala hladne obloge i prskala se ruzinom vodicom da smirim sve to sto se desava.
Valja sad ovo sve popraviti, a imala sam najbolje namjere.
Juce tj.danas prestala.
Lice me uzasno svrbi, pojavile su crvene fleke, i moje rumenilo je postalo jos gore - sinoc sam stavljala hladne obloge i prskala se ruzinom vodicom da smirim sve to sto se desava.
Valja sad ovo sve popraviti, a imala sam najbolje namjere.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2468 times
- Been thanked: 4287 times
U zadnja tri mjeseca nisam nista stavila na lice, ni kremu, ni spf, nista. Samo umivanje ujutro.
I mogu rec, nikad mi koza nije bila ljepsa
I mogu rec, nikad mi koza nije bila ljepsa
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
u stanju mirovanja, trenutno...znaci nista ne radim
katastrofa 

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
a vrat mi lijep, bijel
i sva sam tako bijela, ali lice 

- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2468 times
- Been thanked: 4287 times
Eucerin sa ureom je superspacebound wrote: 07 Feb 2025, 19:08 Prvo sam uzela neutrogenu hydroboost, nisam nesto bila zadovoljna, onda clinique, ne vrijedi tih para, sad Eucerin pa cu vidjeti.
Sto se tice retinola jos ne vidim neku razlikuali polako, vremenom. U mene je u cjelini koza lica dobra, samo mi je jos celo suho, pa me to iritira.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- spacebound
- Urednik foruma
Nadam de, jos mi je rano da vidim rezultate jer evo otkad sam slaba samo zube perem i umivam seNora Ibsenova wrote: 20 Feb 2025, 13:28Eucerin sa ureom je superspacebound wrote: 07 Feb 2025, 19:08 Prvo sam uzela neutrogenu hydroboost, nisam nesto bila zadovoljna, onda clinique, ne vrijedi tih para, sad Eucerin pa cu vidjeti.
Sto se tice retinola jos ne vidim neku razlikuali polako, vremenom. U mene je u cjelini koza lica dobra, samo mi je jos celo suho, pa me to iritira.