NETFLIX
- Duh
- Inventar foruma
- Has thanked: 1707 times
- Been thanked: 2324 times
- Status: Offline
Re: NETFLIX: U toku snimanje jezivog Realityja "Squid game: The Challenge"
prijavis se na takvo nesto i onda vices-nije humano...
svasta.
svasta.
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7080 times
- Been thanked: 16483 times
Cuj bune se a ostali zivi
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3677 times
- Been thanked: 3395 times
Ko da je Reality sniman po Vizi za budućnost a ne po Squid Game pa se sad bune.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7080 times
- Been thanked: 16483 times
Dabome.
Prva igra po Vizi bi bila - donesi kuci karpuzu (da je putem ne izgubis). Zvala bi se Misija Suad Husika.
Prva igra po Vizi bi bila - donesi kuci karpuzu (da je putem ne izgubis). Zvala bi se Misija Suad Husika.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Prvi challenge potući se sa RiletomMaja wrote: 22 May 2023, 00:59 Dabome.
Drugi challenge sakriti Muberu od Prohaske
Treći challenge pobijediti Milana u šahu
Četvrti challenge pobjeći od Sokola i Žutog.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 8724 times
- Been thanked: 10392 times
Al fakat su debili.
Sami su se prijavili, da učestvuju u rijalitiju koji se pravi po jezivoj seriji, u kojoj su se glave gubile, zbog ispadanja iz igre i žale se na propuh i nedostatak peciva bez glutena.
Sami su se prijavili, da učestvuju u rijalitiju koji se pravi po jezivoj seriji, u kojoj su se glave gubile, zbog ispadanja iz igre i žale se na propuh i nedostatak peciva bez glutena.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Re: NETFLIX
Kao prvo pohvale za postove, vidi se da se razumiješ u materijuseln wrote: 19 May 2023, 11:16Ne reklamiram za sebe da sam poznavalac, vec samo odusevljeni konzument.bagra wrote: 19 May 2023, 10:43
ma oke, u pravu si
jesam ja malo izvrtao ono
pokusavo napravit spektakl iz niceg![]()
ali nema sta, vidim razumijes se materiju
drago mi jeradujem se daljoj saradnji
![]()
Sta je pisac hotio reci: i ja sam kao tinjdzer preferirao ha-hu i tras-bum filmove.
Onda sam vremenom evoluirao, shvatio znacaj dobre glume, estetiku dobre rezije i ostalih folova-golova.
Za mene odlican film mora ispuniti dva kriterija: umjetnicki i narativni. Dakle, mora imati estetsku vrijednost i biti prezentiran na zanimljiv nacin.
Dobar film mora imati bar jedno od toga. Ako nema ni jedno, onda je to samo - film. Naravno, moze se i "samo film" gledati, i ja to radim za razbibrigu ili da mi prodje vrijeme.
Kao primjer odlicnog filma: Kum, Amadeus, Ples sa vukovima... moja "dojava", ko jos nije gledao, "The Wind That Shakes the Barley".
Zadrzao bih se na drugoj kategoriji: npr. "La grande bellezza" Paola Sorentina. Film bez neke velike radnje, osim okvirne price, sastoji se uglavnom od mnogo malih epizoda i skurilnih likova, tipicnih za italijanske filmove. Ali kamera i rezija su magicni i to film cini vrijednim gledanja, meni licno je jedan od drazih.
Drugi primjer: "God's army", Gregory Widen. Zanimljiva prica (Bog je malo izgubio pregled, pa se andjeli pickaraju izmedju sebe), dobra glumacka ekipa: Christopher Walken, Viggo Mortensen, Elias Koteas, Amanda Plummer... ali rezija, kamera, rez - zlocin nad filmskom umjetnoscu. Jedan potencijalno dobar fim je postao "samo film", koji se moze pogledati samo za razbibrigu ili zbog dobre glume Walkena i Mortensena.
Na kraju, postoji kategorija filmova koje izbjegavam. To su upravo oni koji ciljaju na prizemne emocije, npr. patriotizam, glad za senzacijama, fekalni humor i slicno.

Ali mi ipak smetaju neke stvari kod kritike “glupih” filmova”, tu ne mislim prvenstveno na tebe već poznate kritičare.
Imaju filmovi kao oni od M. Night Shyamalan koji je nakon the Sixth Sense htio napraviti još dobrih filmova ali su ispali katastrofa, tu su loše kritike na mjestu.
Ali ima filmova koji i nisu željeli nikada da budu kao Kum ili čak Cast Away ali se pljuju jer nemaju taj kvalitet.
Kao npr. Fast & Furious, kada gledam kada neki kritičar daje Shawshank Redemption (zasluženo) visoku ocjenu ali onda daje Fast & Furious nisku ocjenu, onda se pitam koje su niegove kriterije?
Po toj logici su Aerosmith i Metallica užasni bendovi jer nisu Mozzart.
Po mom mišljenju, ne treba se Fast & Furious poredtiti sa poznatim remek djelima već sa filmovima u svom rangu. Bilo je sličnih filmova na isti fazon kao F&F, kao npr. Need for Speed sa Aaronom Paulom koji nije bio uspješan kao ta franšiza.
Ironija je da su F&F tek počeli gubiti na popularnosti kada su sve manje bili ono šta su nekada bili jer su počeli da svojim filmovima davati “dubinu” sa dramom, opširnim pričama i dešavanjima van ceste.
Zato je pokojni Rogert Ebert za mene bio najbolji kritičar jer nije poredio Sandlerovu komediju Starci sa Benignijevim filmom Život je lijep, i na osnovu toga donijeo zaključak, već je se fokusirao samo na Sandlerov film i šta nudi kao taj žanr filma, i ako je pravio poređenja, to je bilo sa filmovima istog žanra kao Mahmurluk.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 20098 times
- Been thanked: 18200 times
- Status: Online
Rijetko je poredjenje i u istom rangu ili zanru.
Pa tako nema smisla ni da poredis npr. Star Trek sa Star Warsom iako su obje fransize sci-fi kod kojih ima dosta slicnosti.
U sustini svaki film treba gledati zasebno i tako i ocjenjivati.
Eventualno mozes porediti jedan film sa nekim drugim iz iste fransize ili neki spinoff sa glavnim materijalom i to je u sustini sve. Ostala poredjenja su neozbiljna, a kritike koje su zasnovane na tome mozes odmah baciti u kantu za smece.
Npr. stara 3 star warsa možeš porediti sa narednih 6 dijelova, pa da daš neki sud ili kritiku o tome.
Ali da porediš recimo Star Wars - Empire strikes back sa Star Trek First Contact i da kritiku baziraš na takvom poređenju je teška glupost odmah u startu.
Naravno, ovdje govorim o kvalitetnim profesionalnim kritikama.
Možemo se mi ovdje šprdati sa npr. Star Wars vs Star Trek, pisati traktate na tu temu i razne kritike, ali to ni u jednom slučaju ne bi umanjilo činjenicu. Činjenicu da bi to bila velika budalaština.
Pa tako nema smisla ni da poredis npr. Star Trek sa Star Warsom iako su obje fransize sci-fi kod kojih ima dosta slicnosti.
U sustini svaki film treba gledati zasebno i tako i ocjenjivati.
Eventualno mozes porediti jedan film sa nekim drugim iz iste fransize ili neki spinoff sa glavnim materijalom i to je u sustini sve. Ostala poredjenja su neozbiljna, a kritike koje su zasnovane na tome mozes odmah baciti u kantu za smece.
Npr. stara 3 star warsa možeš porediti sa narednih 6 dijelova, pa da daš neki sud ili kritiku o tome.
Ali da porediš recimo Star Wars - Empire strikes back sa Star Trek First Contact i da kritiku baziraš na takvom poređenju je teška glupost odmah u startu.
Naravno, ovdje govorim o kvalitetnim profesionalnim kritikama.
Možemo se mi ovdje šprdati sa npr. Star Wars vs Star Trek, pisati traktate na tu temu i razne kritike, ali to ni u jednom slučaju ne bi umanjilo činjenicu. Činjenicu da bi to bila velika budalaština.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Naseef Mushroom wrote: 26 May 2023, 14:12
Kao npr. Fast & Furious, kada gledam kada neki kritičar daje Shawshank Redemption (zasluženo) visoku ocjenu ali onda daje Fast & Furious nisku ocjenu, onda se pitam koje su niegove kriterije?
Nula potpuno opravdana za Fast & furios, kao i svim gledaocima tog filma.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Za zadnje F&F filmove se slažem jer nisu ostali vjerni sopstvenoj publici kada su ubacili dešavanja koja nemaju veze sa autima ali koje se tačke gledaju kod kritika za film za kojeg i nisu govorili nikada da će biti kao Schindlerova lista?Krokodil Behko wrote: 26 May 2023, 16:15Naseef Mushroom wrote: 26 May 2023, 14:12
Nula potpuno opravdana za Fast & furios, kao i svim gledaocima tog filma.
Evo meni npr. je Glup i gluplji 1 odličan film, kojeg mogu sto puta gledati i bolji mi je od Avatara iako Avatar izgleda spektakularnije.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 13495 times
- Been thanked: 9312 times
Evo, najavljuju i ovdje zabranu dijeljenja profila, ali ne znaju od kada
Doplata za dodatni profil 79 czk (malo jace od 3 eura)
I upravo na tu vijest neko postavio link za nesto sto se zove 3click.tv streaming platforma, streamu sve (HBO, Netlix...) za 20 dolara mjesecno - ima li ko?

I upravo na tu vijest neko postavio link za nesto sto se zove 3click.tv streaming platforma, streamu sve (HBO, Netlix...) za 20 dolara mjesecno - ima li ko?
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Čim to ovdje zavlada automatski odjavljujem Netflix. Svakako se rijetko šta dobro može pronaći na njemu
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Julia-Klara wrote: 26 May 2023, 16:42 Evo, najavljuju i ovdje zabranu dijeljenja profila, ali ne znaju od kadaDoplata za dodatni profil 79 czk (malo jace od 3 eura)
Izgleda da je samo za mobitele. Ima i drugih
https://www.amazon.com/gp/video/splash/freevee_findus
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
za sad dobra pravo.. preporuka svima
luda
Last edited by Masamune on 26 May 2023, 18:36, edited 1 time in total.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
rekoh da vidim kakve su ocjene kad imam šta da vidim
https://www.rottentomatoes.com/tv/sanct ... 0wrestling...
https://www.rottentomatoes.com/tv/sanct ... 0wrestling...
-
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 3849 times
- Been thanked: 4838 times
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10010 times
Ja gledo sinoc nekaku rusku postapokalipticnu
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- seln
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 256 times
- Been thanked: 560 times
Proslo je vec trideset i kusur godina, ali se sjecam casova latinskog i one sentence "De gustibus non est disputandum".Naseef Mushroom wrote: 26 May 2023, 14:12Kao prvo pohvale za postove, vidi se da se razumiješ u materijuseln wrote: 19 May 2023, 11:16
Ne reklamiram za sebe da sam poznavalac, vec samo odusevljeni konzument.
Sta je pisac hotio reci: i ja sam kao tinjdzer preferirao ha-hu i tras-bum filmove.
Onda sam vremenom evoluirao, shvatio znacaj dobre glume, estetiku dobre rezije i ostalih folova-golova.
Za mene odlican film mora ispuniti dva kriterija: umjetnicki i narativni. Dakle, mora imati estetsku vrijednost i biti prezentiran na zanimljiv nacin.
Dobar film mora imati bar jedno od toga. Ako nema ni jedno, onda je to samo - film. Naravno, moze se i "samo film" gledati, i ja to radim za razbibrigu ili da mi prodje vrijeme.
Kao primjer odlicnog filma: Kum, Amadeus, Ples sa vukovima... moja "dojava", ko jos nije gledao, "The Wind That Shakes the Barley".
Zadrzao bih se na drugoj kategoriji: npr. "La grande bellezza" Paola Sorentina. Film bez neke velike radnje, osim okvirne price, sastoji se uglavnom od mnogo malih epizoda i skurilnih likova, tipicnih za italijanske filmove. Ali kamera i rezija su magicni i to film cini vrijednim gledanja, meni licno je jedan od drazih.
Drugi primjer: "God's army", Gregory Widen. Zanimljiva prica (Bog je malo izgubio pregled, pa se andjeli pickaraju izmedju sebe), dobra glumacka ekipa: Christopher Walken, Viggo Mortensen, Elias Koteas, Amanda Plummer... ali rezija, kamera, rez - zlocin nad filmskom umjetnoscu. Jedan potencijalno dobar fim je postao "samo film", koji se moze pogledati samo za razbibrigu ili zbog dobre glume Walkena i Mortensena.
Na kraju, postoji kategorija filmova koje izbjegavam. To su upravo oni koji ciljaju na prizemne emocije, npr. patriotizam, glad za senzacijama, fekalni humor i slicno.![]()
Ali mi ipak smetaju neke stvari kod kritike “glupih” filmova”, tu ne mislim prvenstveno na tebe već poznate kritičare.
Imaju filmovi kao oni od M. Night Shyamalan koji je nakon the Sixth Sense htio napraviti još dobrih filmova ali su ispali katastrofa, tu su loše kritike na mjestu.
Ali ima filmova koji i nisu željeli nikada da budu kao Kum ili čak Cast Away ali se pljuju jer nemaju taj kvalitet.
Po mom mišljenju, ne treba se Fast & Furious poredtiti sa poznatim remek djelima već sa filmovima u svom rangu. Bilo je sličnih filmova na isti fazon kao F&F, kao npr. Need for Speed sa Aaronom Paulom koji nije bio uspješan kao ta franšiza.
Ironija je da su F&F tek počeli gubiti na popularnosti kada su sve manje bili ono šta su nekada bili jer su počeli da svojim filmovima davati “dubinu” sa dramom, opširnim pričama i dešavanjima van ceste.
Zato je pokojni Rogert Ebert za mene bio najbolji kritičar jer nije poredio Sandlerovu komediju Starci sa Benignijevim filmom Život je lijep, i na osnovu toga donijeo zaključak, već je se fokusirao samo na Sandlerov film i šta nudi kao taj žanr filma, i ako je pravio poređenja, to je bilo sa filmovima istog žanra kao Mahmurluk.
Sve sto sam napisao vazi iskljucivo za mene, dakle, ostavljam potpunu slobodu svakome da po svom ukusu izabere (i ocjenjuje) filmove.
Naravno, postoje razlicite kategorije filmova i ne mogu se porediti, ali to nisam ni tvrdio ni pokusao.
Naivne slike Mije Kovacevica izdaleka podjecaju na flamanske pejzaze Bruegela starijeg. I Sloga Tojsici igra fudbal, bas kao i Real Madrid.
No, uz svo razumijevanje za ljubitelje naivne umjetnosti ili navijace Sloge, postoji ogromna razlika u klasi, kvalitetu, ljepoti igre ili umjetnickom znacaju jednog i drugog umjetnika.
I bas kao sto ja ponekad jednostavno zazelim Zilavku uz veceru, ona nikad ne moze biti isto sto i Chablis.
I opet, neka svako gleda ono sto mu odgovara i KAD mu odgovara. I ja imam dane kad mi odgovara Ken Loach, a opet i vrijeme kad gledam Big Bang Theory.
Za 3/5 spremni!