Da musko more inat 2 zene tri i po jedno dijete eto

Moderator: Krokodil Behko
Da musko more inat 2 zene tri i po jedno dijete eto
A ko su rodjo i medoFuddo wrote: 16 Sep 2020, 09:56 Ja sam nesta racuno,
Sam na ovom forumu kolko momaka ima na zenidbu
Rodjo
Medo
Triconja
Zeleni
Fufe
Dumonja
Dadojovic
Behko
Carobni
Vrag
Mute
11 momaka ko 11 jabuka
Po troje djece
33
A dje su ostali forumu, pa fejsbuk, pa instagram
Al haj dogovori, niko ne slusa
Mutevelija wrote: 16 Sep 2020, 10:23 Ugledajte se na aziju afriku koliko ima djece rodjenih.
Gdje se povecava broj zenskih prava smanjuje se broj djece.
Rođo je haman MrH, a međed je neki međed sa par brojeva.
Ma prije se je bilo siromasnije a radjalo se vise djece, nije do materijalnog.Krokodil Behko wrote: 16 Sep 2020, 10:29Mutevelija wrote: 16 Sep 2020, 10:23 Ugledajte se na aziju afriku koliko ima djece rodjenih.
Gdje se povecava broj zenskih prava smanjuje se broj djece.
Prije će biti, da je do načina života u globalu, nego do ženskih prava.
Npr, ako hoćeš da ti žena sjedi kod kuće u BiH, moraš raditi sam i za sebe i za nju i za djecu i moraš zarađivati 2000
Jeste samo što ne kontaš.
Fufe wrote: 16 Sep 2020, 10:39 Dislajk ti je jer niko ne kuka.
Prije su svi bili jednaki, plus su imali nekog agu il bega koji je bio malo iznad. Bio je iznad jer je imao veće stado ovaca ili više grla stoke.
Nisu mogli stići agu jer nije bilo slobodne zemlje.
Sad nije tako.
Sad imaš izbor. Ostavljeno ti je da biraš hoćeš li završiti školu i fax ili postati neki ugledni majstor i zarađivati dobre novce, ili ćeš biti nadničar i živjeti od sitnica.
Ako izabereš prvo, djeca su na čekanju.
Ako izabereš drugo, imaš vremena za djecu.
Zato u našem vaktu potonji imaju djecu, a ovi iz prve grupe - jok.
Tako je u bosni, ali i čitavom svijetu.
Siromašne afričke zemlje - puno djece. Bogata njemačka - malo djece.
Ja sam ponudio jedino ispravno rješenje, al narod nema sluha.
Odee ti daeko.Fufe wrote: 16 Sep 2020, 10:39 Dislajk ti je jer niko ne kuka.
Prije su svi bili jednaki, plus su imali nekog agu il bega koji je bio malo iznad. Bio je iznad jer je imao veće stado ovaca ili više grla stoke.
Nisu mogli stići agu jer nije bilo slobodne zemlje.
Sad nije tako.
Sad imaš izbor. Ostavljeno ti je da biraš hoćeš li završiti školu i fax ili postati neki ugledni majstor i zarađivati dobre novce, ili ćeš biti nadničar i živjeti od sitnica.
Ako izabereš prvo, djeca su na čekanju.
Ako izabereš drugo, imaš vremena za djecu.
Zato u našem vaktu potonji imaju djecu, a ovi iz prve grupe - jok.
Tako je u bosni, ali i čitavom svijetu.
Siromašne afričke zemlje - puno djece. Bogata njemačka - malo djece.
Ja sam ponudio jedino ispravno rješenje, al narod nema sluha.
Prije nisu zene ganjale kareijwre fakultete itd pa su mogle radjatiFufe wrote: 16 Sep 2020, 10:49 Pa šta si ti u drugoj polovini posta napiso osim što si ponovio moje? Ništa.
U 36. sam rodila treće dijete, mogla sam komotno još jedno bez problema, uostalom ni sad mi nije kasno da rodim ...Mutevelija wrote: 16 Sep 2020, 10:46
Odee ti daeko.
kakve age begovi posliw toga.
Vrni se 70 godin, vidit ce 4 djece je bilo, i sad tezi zivot ali je bilo.
Sad sto bi neko pravio pordicu n vid se tome,ali postepeno se to smanjivalo genracijama.
Nije to odjedom.
I dalj tvrdim danij do materializma nwgo do hEdnizma.
Zena ako iden fakultet zavrsi ga do 25 ako se ne uda do 35 istece joj bioloski sat.
Tu su u nezgodnom.polozau, karijera ili porodica, a da bi imal porodicu ne moze imati sve sto joj moderni zivot obecava.
Eh sad tu dolazi muskrac kojim se sa brakom i ne zuri.
Odgajan drugacije i sa drugacim oceivanjima naleti n zenu koja misli da moze imati sve sto pozeli ako se potrudi i tu nastaju problemi.
Kazu da je veci rizik po dijeteChloe wrote: 16 Sep 2020, 11:26U 36. sam rodila treće dijete, mogla sam komotno još jedno bez problema, uostalom ni sad mi nije kasno da rodim ...Mutevelija wrote: 16 Sep 2020, 10:46
Odee ti daeko.
kakve age begovi posliw toga.
Vrni se 70 godin, vidit ce 4 djece je bilo, i sad tezi zivot ali je bilo.
Sad sto bi neko pravio pordicu n vid se tome,ali postepeno se to smanjivalo genracijama.
Nije to odjedom.
I dalj tvrdim danij do materializma nwgo do hEdnizma.
Zena ako iden fakultet zavrsi ga do 25 ako se ne uda do 35 istece joj bioloski sat.
Tu su u nezgodnom.polozau, karijera ili porodica, a da bi imal porodicu ne moze imati sve sto joj moderni zivot obecava.
Eh sad tu dolazi muskrac kojim se sa brakom i ne zuri.
Odgajan drugacije i sa drugacim oceivanjima naleti n zenu koja misli da moze imati sve sto pozeli ako se potrudi i tu nastaju problemi.
O kakvim karijerama ti pričaš?
Kao da živiš u nekom posebno naprednom društvu pa svi karijere neke imaju ...
Osvrni se oko sebe, naći ćeš x momaka i djevojaka koji su završili fakultete, imaju tu neku "karijeru" i djecu.
Hajd' Šetaj.... Tvrdoglavo jedan...Mutevelija wrote: 16 Sep 2020, 11:31
Kazu da je veci rizik po dijeteako predje trideset godina
Sve manje i manje toga ima. Vise su ljudi razdvojeni i ganjaju pare nego djecu.
Chloe wrote: 16 Sep 2020, 11:43Hajd' Šetaj.... Tvrdoglavo jedan...Mutevelija wrote: 16 Sep 2020, 11:31
Kazu da je veci rizik po dijeteako predje trideset godina
Sve manje i manje toga ima. Vise su ljudi razdvojeni i ganjaju pare nego djecu.![]()
NIKAD MANJE BEBA: RS svake godine izgubi oko 15.000 stanovnika
Manje od 4.000 beba rođeno je u Republici Srpskoj u prvoj polovini godine, što je najmanje živorođenih od kada postoji RS – pokazuju zvanični podaci.
Users browsing this forum: No registered users and 9 guests