Osamostaljivanje mladih od roditelja
Moderator: spacebound
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
- Status: Offline
- jelena...
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 1 time
Re: Osamostaljivanje mladih od roditelja
Imajte na umu da nije kod kuće.
Da je kod kuće to bi bilo obično bahaćenje, ovako baš i nije.
Teško joj je, odvojena od roditelja vjerovatno prvi put i to u stranoj zemji sa nekih dvadesetak godina, pretpostavljam.
Ja bih je, za početak, pustila da razmisli o svojim postupcima i ne bih insistirala na razgovoru.
Nek se isplače...pa će progovorit kad joj bude do priče.
Da je kod kuće to bi bilo obično bahaćenje, ovako baš i nije.
Teško joj je, odvojena od roditelja vjerovatno prvi put i to u stranoj zemji sa nekih dvadesetak godina, pretpostavljam.
Ja bih je, za početak, pustila da razmisli o svojim postupcima i ne bih insistirala na razgovoru.
Nek se isplače...pa će progovorit kad joj bude do priče.
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Pa sestra joj je Insomnia mislim da ti ne razumijes tu povezanost ,cigarete ne opravdam , ne znam čemu ta averzija od teretane,ide hladno.vrijeme džogirati se u prirodi moze još vrlo kratko ,naći će i mala neki dodatan posao ,barem to tamo nije problem ,bude li na našu Merlin
,sigurno je čestito čeljade
Ostalo je cutanje.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 53556 times
- Been thanked: 9531 times
Pusis li ti? Ne znam kako mozes dat da se pusi dje stanujesMerlin246 wrote: 20 Sep 2020, 19:46Rekla saam upravo tako, skoro istim rijecima.. I danas ipak otisla s njom produzila za iduci mjesec al je ljuta cijelo jutro, nikakva, nece da prica nista..Nora Ibsenova wrote: 20 Sep 2020, 19:37
Izvini ali trošit tuđe pare a da ne koristiš to što ti neko pruža je bezobrazno pa taman da je cura dvije marke potrošila, a nije tolišno.
Čuj ne zna. Je l' zna da je platila? Zna. Je l' zna da je uzalud platila? Zna. I šta sad, hoće opet?
Merlinko, ja bi njoj rekla, ti sine sebi kad zaradiš, uplati u sve i jednoj teretani u Njemačkoj članarinu, a dotad idi trči po parku krugove.![]()
Sto puta sam je pitala hoce li da pricamo, sto se ljuti na mene, nista.. kaze nije ljuta na mene, nije joj do price, neraspolozena samo kofola znam da je na mene ljuta zbog toga sto sam joj rekla to sinoc bas tako..
I evo sad sjedi u kupatilu slusa muziku, otvorila prozor i pusi. Mislim da i place. Osjecam se bas ko da sam ubila nekoga
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Dodatni? Mala nema nikakog
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- insomnia
- Rđav kurac

Teretana u koju ona usput ni ne ide, nije nista neophodno. Kad se svalis nekom na grbacu onda je valjda ljudski da uzimas samo neophodne stvariHurija wrote: 20 Sep 2020, 19:59 Pa sestra joj je Insomnia mislim da ti ne razumijes tu povezanost ,cigarete ne opravdam , ne znam čemu ta averzija od teretane,ide hladno.vrijeme džogirati se u prirodi moze još vrlo kratko ,naći će i mala neki dodatan posao ,barem to tamo nije problem ,bude li na našu Merlin,sigurno je čestito čeljade
- insomnia
- Rđav kurac

Jbt led odakle averzija prema teretani? I deda joj je iso u teretanu i siguran sam da dole u hercegovini odakle je vec nije izlazila iz iste.
Nisam se osiromasila.Dunjaa wrote: 20 Sep 2020, 19:48 I treba da se tako osjećaš. Osiromašila si se što si sestri pomogla. Vrati film kako je tebi bilo na početku. Čudi me da je ne razumiješ.
A da ti kazem nesto.. ja od strine nikad nisam uzela euraa znaci mogu zivotom svojim da se zakunem niti bi ikad. Ja cim sam dosla prvo sam trazila posao i upisala sam kurs njemackog. Posao sam nasla nakon nekih tjedan dana mozda pocela raditi.. Strini sam svaki mjesec PLACALA stan znaci 300 eura je bila moja soba tamo. I svako par dana bi kupovala namirnice u kucu koje koristi za jelo za kuhanje.. Kud god sam otisla sta god sam sebi kupila, od svojih sam para kupila to draga moja.. i jos slala roditeljima svaki mjesec u Bosnu novac.. i stedjela za stan da bi ona isto sto prije mogla doci ovdje.. i sad kad vidim kako ona po cijele dane ljencari, provodi uglavnom na mobitelu, nikakve oglase ne trazi ne gleda, opce nije zainteresirana za posao, ocekuje se kako vidim sve od mene da odem s njom i na razgovore i da ja nadjem joj nesto.. I sinoc me bas naljutilo kad mi je rekla da treba produziti jer sam mislila stvarno da nece vise posto je otisla svega 6 puta u mjesec dana.. Bas me naljutilo nekako i rekla sam joj bas ovako kako je Nora napisala
A usporedjivati mene i moju strinu je bas glupo posto ja znam sta sam tamo sve prozivljavala i kako sam se osjecala. Moja sestra jednog dana ne bi izdrzala s njima, to mi je i sama rekla.. Otisle na rucak skupa tamo nedavno ona je rekla sad sam ovde dosla i mozda do godine opet
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Bolje joj uplati kurs njemackog, a ne teretanu, ako vec moras potrositi novac.
Pa jedino kad bude sama trebala placati sve svoje racune mozda. Il da bar vidi kako izgleda jedan moj radni danNora Ibsenova wrote: 20 Sep 2020, 19:52Ma, posvađaćete se i pomiriti milion puta. A i doći će vrijeme kad će i ona tebe bolje razumijet.Merlin246 wrote: 20 Sep 2020, 19:46
Rekla saam upravo tako, skoro istim rijecima.. I danas ipak otisla s njom produzila za iduci mjesec al je ljuta cijelo jutro, nikakva, nece da prica nista..![]()
Sto puta sam je pitala hoce li da pricamo, sto se ljuti na mene, nista.. kaze nije ljuta na mene, nije joj do price, neraspolozena samo kofola znam da je na mene ljuta zbog toga sto sam joj rekla to sinoc bas tako..
I evo sad sjedi u kupatilu slusa muziku, otvorila prozor i pusi. Mislim da i place. Osjecam se bas ko da sam ubila nekoga
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
O cigarama necu pricati.. Svako 3 dana nema cigara.. cini mi se 6-7 eura kutija jedna..Bez zajebancije znaci od kad je dosla moje stanje racuna se bukvalno prepoloviloinsomnia wrote: 20 Sep 2020, 19:54Pa ono jest. Imace super slike za IG iz njemacke teretane. Jos kad se slika kraj bajernovog stadiona ispunice dijasporski san.Hurija wrote: 20 Sep 2020, 19:49
Kakvo bahačenje,bolje da ide u Teretanu i da joj je plaćeno,nego da
su novce potrošili na kakv poroku,barem će joj biti zdraviji stil života![]()
Jbt led, kakvo bahacenje? Uvalis se kod sestre. Ne placas, stan, hranu, cejfove, mislis da mala kupuje sebi cigare? Kolko je kutija cigara u Njemackoj? I jos se hladno naljutis sto ne mozes otici u teretanu koju nisi ni otisla
- insomnia
- Rđav kurac

Nemere. Nora teretana. Kazu hamse koje su do 35-e od ljetno odmora i teretane imale samo kupljenje sijena po bosanskim livadama. Ide zima, nema se dje trenirati.MunDzi wrote: 20 Sep 2020, 20:06 Bolje joj uplati kurs njemackog, a ne teretanu, ako vec moras potrositi novac.
- Hurija
- Pandora

Insomnia ,molim te popusti sa svojom navodnom strogoćom barem ovdje ,Jelena je djelom pojasnila situaciju od male, uzmimo u obzir i psihološki momenat
Ostalo je cutanje.
- insomnia
- Rđav kurac

A znam. I sam pusim. Nije to nista sad ces ti i u minus. To je jednostavno takoMerlin246 wrote: 20 Sep 2020, 20:09O cigarama necu pricati.. Svako 3 dana nema cigara.. cini mi se 6-7 eura kutija jedna..Bez zajebancije znaci od kad je dosla moje stanje racuna se bukvalno prepoloviloinsomnia wrote: 20 Sep 2020, 19:54
Pa ono jest. Imace super slike za IG iz njemacke teretane. Jos kad se slika kraj bajernovog stadiona ispunice dijasporski san.
Jbt led, kakvo bahacenje? Uvalis se kod sestre. Ne placas, stan, hranu, cejfove, mislis da mala kupuje sebi cigare? Kolko je kutija cigara u Njemackoj? I jos se hladno naljutis sto ne mozes otici u teretanu koju nisi ni otisla
Dala sam joj bukvalno sta god joj pase da radi da se osjeca sto ljepse i opustenije da izlazi kud hoce da kupuje sta hoce.. Od odjece do drustva svega.. Moju karticu i pin ima kad izlazi s drustvom. Ako lazem nek mi sva ljepota do sutra nestaneElTriconi wrote: 20 Sep 2020, 20:00Pusis li ti? Ne znam kako mozes dat da se pusi dje stanujesMerlin246 wrote: 20 Sep 2020, 19:46
Rekla saam upravo tako, skoro istim rijecima.. I danas ipak otisla s njom produzila za iduci mjesec al je ljuta cijelo jutro, nikakva, nece da prica nista..![]()
I evo sad sjedi u kupatilu slusa muziku, otvorila prozor i pusi. Mislim da i place. Osjecam se bas ko da sam ubila nekoga![]()
Bas zato sto joj vjerujem totalno i sta god je moje rekla sam joj ko da je i njeno.. al nervira me iskreno sto nije vise angazirana oko posla oko jezika oko svoje buducnosti generalno.. Hocu da ima i ona svoje novce i da moze sama sebi da priusti sta god joj padne napamet.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2750 times
- Been thanked: 4933 times
Pa doći će i to, zaposliće se i ona.Merlin246 wrote: 20 Sep 2020, 20:06Pa jedino kad bude sama trebala placati sve svoje racune mozda. Il da bar vidi kako izgleda jedan moj radni danNora Ibsenova wrote: 20 Sep 2020, 19:52
Ma, posvađaćete se i pomiriti milion puta. A i doći će vrijeme kad će i ona tebe bolje razumijet.![]()
Al' se nikad neće pretjerano trzat da nađe posao ako je ti budeš tetošila.
Ako možeš da joj pružiš, pruži joj, sestra si joj. Ako vidiš da ne zna cjenit, da ne zna iskoristit prije svega to što je njoj lakše nego tebi, smanji tetošenje, gledaj prema njenom ponašanju.
Koliko znam, ti si mlada, ona je znači još mlađa, nemoj baš previše grubo.
A odljutiće se ba.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Hurija
- Pandora

Čitam gornje Seka ti je za ozbiljnog razgovora ,ona ima životnunpriliku i podrsku u tebi
,samo razgovarajte Merlin ,otvori joj oči
Ostalo je cutanje.
Nama je ovde kurs potpuno besplatan i jos dobijes i 50 eura za troskove prijevoza javnogMunDzi wrote: 20 Sep 2020, 20:06 Bolje joj uplati kurs njemackog, a ne teretanu, ako vec moras potrositi novac.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2750 times
- Been thanked: 4933 times
Ja ba, napravi kafu, nek zapali, i dobro popričajte 
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)