Mjesoviti brak?

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times
Status: Offline

Re: Većina na Balkanu izbjegava mješovite brakove: ‘Samo nek je naš’

Post by Mala_Mu »

Naseef Mushroom wrote: 10 Nov 2020, 09:21 Ma može se oženiti Srpkinja, onako fina, neopterećena politikom, religijom, nacionalizmom. Prva familijarna sjedaljka, svadba, rođendan, rođenje djeteta... na 9 od 10 fešti će kada se zasjedne duže, popije se, opusti se, ludi ujko početi pričati o Turcima, Aliji, Janjičarima, srpskom svatu.
Ako nije ujak onda je stric, otac, brat, šogor, deda ili bratić od 18 godina.
Govoris iz iskustva ili?

Ja iz iskustva mogu reci ne nekom prve sjedaljke.. nego nakon 35 godina braka moji ovo nisu dozivjeli.
amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2411 times
Been thanked: 1133 times

Post by amidza idriz »

Mala_Mu wrote: 10 Nov 2020, 11:09
Naseef Mushroom wrote: 10 Nov 2020, 09:21 Ma može se oženiti Srpkinja, onako fina, neopterećena politikom, religijom, nacionalizmom. Prva familijarna sjedaljka, svadba, rođendan, rođenje djeteta... na 9 od 10 fešti će kada se zasjedne duže, popije se, opusti se, ludi ujko početi pričati o Turcima, Aliji, Janjičarima, srpskom svatu.
Ako nije ujak onda je stric, otac, brat, šogor, deda ili bratić od 18 godina.
Govoris iz iskustva ili?

Ja iz iskustva mogu reci ne nekom prve sjedaljke.. nego nakon 35 godina braka moji ovo nisu dozivjeli.
Samo oni znaju koliko je tu bilo kompromisa i odricanja...ili mozda nije, neko bude donji radi mira u kuci.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar »

Ne treba zaboraviti u slucaju braka redovno tavan provjeravati da nema kakvih ikona, i oko vrata da nema kakvih sihira u drugom slucaju :djed
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Evo ‘rvatice koja se ne stidi ljubiti Bosnjaka
Image
Štae
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

MorningStar wrote: 10 Nov 2020, 11:26 Ne treba zaboraviti u slucaju braka redovno tavan provjeravati da nema kakvih ikona, i oko vrata da nema kakvih sihira u drugom slucaju :djed
Zar nemamo svi? Stavio djed obren na tavan noc prije no osvanu ko osman?
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2875 times
Been thanked: 23806 times

Post by HAVANA »

MorningStar wrote: 10 Nov 2020, 11:26 Ne treba zaboraviti u slucaju braka redovno tavan provjeravati da nema kakvih ikona, i oko vrata da nema kakvih sihira u drugom slucaju :djed
Odakle mi tavan?
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

I dje haustorcad da traze? Hocemo i mi tavan.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

U stvari imam u drugom potkrovnom stanu.Moji unuci kad nadju, nace 3 m2 plocica i mistriju. :123
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar »

HAVANA wrote: 10 Nov 2020, 11:31
Odakle mi tavan?
Ostava ,visoki prostori,u zgradama podrumski prostor ,ono ispod kade i tako , pa budi kreativan.Kuckat po zidovima da nema duplih pregrada , obavezno ispod duseka da nema kakvih zapisa od hodze .

Sta ti znas sta ona/on kad si ti na poslu ili ona eheee... samo oprezno :djed
jelena...
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by jelena... »

amidza idriz wrote: 10 Nov 2020, 11:12

Govoris iz iskustva ili?

Samo oni znaju koliko je tu bilo kompromisa i odricanja...ili mozda nije, neko bude donji radi mira u kuci.
Ko dozvoli da ga svakakva glupost i svaka budala uvrijedi - taj je uvijek donji.

Plus, opšte je poznato da su najuvredljiviji oni koji su i sami skloni vrijeđati druge - na kolektivnom planu pogotovo.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

MorningStar wrote: 10 Nov 2020, 11:35
HAVANA wrote: 10 Nov 2020, 11:31

Odakle mi tavan?
Ostava ,visoki prostori,u zgradama podrumski prostor ,ono ispod kade i tako , pa budi kreativan.Kuckat po zidovima da nema duplih pregrada , obavezno ispod duseka da nema kakvih zapisa od hodze .

Sta ti znas sta ona/on kad si ti na poslu ili ona eheee... samo oprezno :djed
Imam spajz.I supu mi neko uzeo mamu li mu njegovu.Moja samo baca kad mene nema.Nema skupljanja. :lupa Bacila mi bocicu sa thc uljem,kaze bacila sam ti reklamni parfem onaj mali,dugo stoji.O j.... ti mamu mahnitu,5 glava dao da imam kad me boli i ne pijem lijekove.Bacila.Kakva ikona i pm ,carape mi pobaca. :lupa
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

jelena... wrote: 10 Nov 2020, 11:36

Ko dozvoli da ga svakakva glupost i svaka budala uvrijedi - taj je uvijek donji.

Plus, opšte je poznato da su najuvredljiviji oni koji su i sami skloni vrijeđati druge - na kolektivnom planu pogotovo.
Ma ja stas se vrijedjati. Sjedi slusaj kako su muslimani sami sebe ubijali, pitaj se ko nas zavadi i slicno
Ariel
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Ariel »

HAVANA wrote: 10 Nov 2020, 08:09
Mala_Mu wrote: 10 Nov 2020, 07:57 Meni moji nikad rijeci o tome nisu rekli.. Nemoj ovo nemoj ono. Vjeruju u moj izbor a i znaju da ih se ne tice 🙈.

A i te 'zabrane' inace podsticu samo kontra efekat. E sad bas hocu :ooo
Sta god su mi branili,ja odma na to.Ko muha na govno. :grana
Nista ne brani previse,razgovaraj,uvazi,shvati...
A o ovome i ne razgovaram,sta imam o tome pricati,njihovi izbori i sreca.Nece sa mnom spavat u krevetu i kredite vracat i kucit se.
Ma oni to meni tako pricaju samo, fol su i sestri branili nemoj ovo nemoj ono, eno je sad sa momkom zivi, sto je njima bilo nezamislivo
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22494 times
Been thanked: 20615 times
Status: Online

Post by Masamune »

Mister No wrote: 10 Nov 2020, 10:52
greeneyes wrote: 10 Nov 2020, 08:18 Meni ce jos malo pristajati na sve. Samo da se ozenim
Sve imas fore dok ti mati ne kaze ja bi je sebi do sad nacrtala.
To je zadnji stadij pritiska.
A kad se oženi onda će biti kad ćete raditi na bebi :oo
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Blink♡Once wrote: 10 Nov 2020, 11:42
HAVANA wrote: 10 Nov 2020, 08:09

Sta god su mi branili,ja odma na to.Ko muha na govno. :grana
Nista ne brani previse,razgovaraj,uvazi,shvati...
A o ovome i ne razgovaram,sta imam o tome pricati,njihovi izbori i sreca.Nece sa mnom spavat u krevetu i kredite vracat i kucit se.
Ma oni to meni tako pricaju samo, fol su i sestri branili nemoj ovo nemoj ono, eno je sad sa momkom zivi, sto je njima bilo nezamislivo
Bolje neg da je s curom.Nek sute.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3881 times

Post by Naseef Mushroom »

Fuddo wrote: 10 Nov 2020, 10:11
Naseef Mushroom wrote: 10 Nov 2020, 10:08

Problem je da i kod najnormalnijih, najtolerantnijih i najliberalnijih Srba ima 5% u sopstvenoj familiji. Znači nije samo problem otarasiti se jednog ludog ujke nego više od pola gostiju
Ma ne vjerujem da ce neka iz takve ekstremisticke familije i udat za nekog Mustafu, al haj.
To i jeste problem, ne govorimo o ostalim narodima na ovoj planeti gdje ima desničara, gdje postoje skinheadsi, KKK članovi, gdje su odrasli u nekim zabitima pa tako razmišljaju, gdje su postali desničarski nastrojeni jer krive druge za gubitak radnih mjesta i ostale neuspjehe pa da su male šanse da će momak ili djevojka iz takvog okruženja i takve familije se uzeti za nekog drugog.

Govorimo o narodu kojima je mit o Kosovu, Turcima, SANU, Načertaniju, negiranju genocida i Vera za večeru dio identiteta, kojima desničarski ekstremizam nije izbor nego je izbor da se drugačije razmišlja.
Nema to veze ni sa materijalnim statusom ili mjestu boravka da se kaže "Ako biraš djevojku iz ruralnog područja te pokrajine veće su šanse da ćeš naići na nacionaliste", "U tom mjestu su ljudi najhebeniji" ili "Ovi imaju slab životni standard a Rambo Amadeus kaže samo ko ima platu manju od 500km njemu je tema nacionalizam".
Tako razmišlja advokat iz Beograda, stočar sa Romanije, student sa Pala, penzioner iz Novog Sada, migrant u Čikagu, političar iz Laktaša što zarađuje dobro na toj priči, sirotinja iz Kragujevca što srbuje makar slamu jeo, profesor iz Leskovca što ima solidnu platu i nema veze sa politikom.
Znači čak kada bi sticajem okolnosti koji Srbin se distancirao od toga, ako je i dalje u kontaktu sa svojom familijom velike su šanse da će krenuti tema o srbovanju kad-tad ako neko sa strane bude duže sa njegovom familijom ili ako postane atmosfera opuštenija.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 22 times

Post by Nice try »

Govoris iz iskustva ili?

Niko ne mora biti donji.
Ljudi koji ulaze u mješovite brakove svakako nisu opterećeni mnogim stvarima zbog kojih ostali zapinju i gnušaju se.
Niko ih ne sili, u brak uđu iz ljubavi i poštovanja, rode djecu i žive jednim normalnim životom.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Naseef Mushroom wrote: 10 Nov 2020, 11:51
Fuddo wrote: 10 Nov 2020, 10:11

Ma ne vjerujem da ce neka iz takve ekstremisticke familije i udat za nekog Mustafu, al haj.
To i jeste problem, ne govorimo o ostalim narodima na ovoj planeti gdje ima desničara, gdje postoje skinheadsi, KKK članovi, gdje su odrasli u nekim zabitima pa tako razmišljaju, gdje su postali desničarski nastrojeni jer krive druge za gubitak radnih mjesta i ostale neuspjehe pa da su male šanse da će momak ili djevojka iz takvog okruženja i takve familije se uzeti za nekog drugog.

Govorimo o narodu kojima je mit o Kosovu, Turcima, SANU, Načertaniju, negiranju genocida i Vera za večeru dio identiteta, kojima desničarski ekstremizam nije izbor nego je izbor da se drugačije razmišlja.
Nema to veze ni sa materijalnim statusom ili mjestu boravka da se kaže "Ako biraš djevojku iz ruralnog područja te pokrajine veće su šanse da ćeš naići na nacionaliste", "U tom mjestu su ljudi najhebeniji" ili "Ovi imaju slab životni standard a Rambo Amadeus kaže samo ko ima platu manju od 500km njemu je tema nacionalizam".
Tako razmišlja advokat iz Beograda, stočar sa Romanije, student sa Pala, penzioner iz Novog Sada, migrant u Čikagu, političar iz Laktaša što zarađuje dobro na toj priči, sirotinja iz Kragujevca što srbuje makar slamu jeo, profesor iz Leskovca što ima solidnu platu i nema veze sa politikom.
Znači čak kada bi sticajem okolnosti koji Srbin se distancirao od toga, ako je i dalje u kontaktu sa svojom familijom velike su šanse da će krenuti tema o srbovanju kad-tad ako neko sa strane bude duže sa njegovom familijom ili ako postane atmosfera opuštenija.
Cak, ovo sam primjetio vise puta, ljudi koji su citav rat proveli ovdje i gledali sve svojim ocima, propatili, prodeverali nakon druzenja sa rodbinom iz boljeg entiteta pocnu izlaziti sa nekakim teorijama. Kao eto mozda to bas i nije tako i slicno
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1238 times
Been thanked: 3950 times

Post by Laser »

Nice try wrote: 10 Nov 2020, 11:52
Niko ne mora biti donji.
Ljudi koji ulaze u mješovite brakove svakako nisu opterećeni mnogim stvarima zbog kojih ostali zapinju i gnušaju se.
Niko ih ne sili, u brak uđu iz ljubavi i poštovanja, rode djecu i žive jednim normalnim životom.
Aaa, sad kontam zašto sam opterećen, zašto nema ljubavi i poštovanja i zašto živim nenormalnim životom. :p
Klanjam džematile po parkovima.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”