Imaš mišljenje na osnovu čega...REMB wrote:Sve ko neki ateisti lafovi...a kad umru budu ispraceni i ukopani po svim vjerskim propisima i obicajima.
Ako si laf, budi laf do kraja.

U biti ja ni ne želim biti pokopan, a još manje imati grob...

Imaš mišljenje na osnovu čega...REMB wrote:Sve ko neki ateisti lafovi...a kad umru budu ispraceni i ukopani po svim vjerskim propisima i obicajima.
U potpunosti te podržavam.Ti trebaš ukrštavati argumente s nekim jačim ,dok ja ne odrastem.mehaning wrote:Sa tobom mogu pričati na temi o vicevima. Tamo si dosta dobar...KOMESAR wrote:Otkud dolaziš,kud ideš,kamo ćeš stići? De nam malo dočaraj,a ne ovako, s neba pa u rebra.mehaning wrote:Koliko je meni poznato, sve abrahamove vjere temelje na strahu.Podrinjac wrote:Da vam ja ispričam jedno posve glupo iskustvo.
Kada sam na poslu rekao da sam ateista, kakvi su samo to pogledi bili... kao da sam ubio čovjeka. Svi se između sebe pogledaše. I ne znam zbog čega naš narod ima tu neku mržnju prema ateizmu i ateistima? Zašto je narodu bitnija religija od samog čovjeka ? Je li svi moraju biti vjernici ?
Ako nečeš kako mi kažemo, najebat češ poslje smrti, ako ne i prije...
Pošto se ateisti ne bojimo, kod vjernika se stvara nelagodnost. Obično počinju sa onim "i ti sigurno nešto vjeruješ"...![]()
Kao da im je neugodno zbog toga što su vjernici...![]()
Kad sam bio teenager, pala je jednom opklada, tko se usudi u polnoč na groblje. Mene, kao ateista naravno nije bilo strah, ali teško sam mogao shvatiti, kako se neki boje svojih baka i djedova koji su pokopani tamo...
Na "težim" debatama izgledaš kao da prepisuješ iz osnovnoškolske sveske od vjeronauka i stvarno mi žao svake minute potrošene na raspravljanju sa tobom...
Misljenje je ko i guzica, svako ga ima.mehaning wrote:Imaš mišljenje na osnovu čega...REMB wrote:Sve ko neki ateisti lafovi...a kad umru budu ispraceni i ukopani po svim vjerskim propisima i obicajima.
Ako si laf, budi laf do kraja.![]()
Pa ako me neko ubjedi, ja ču rado podjeliti odgovornost i postati vjernik...KOMESAR wrote: U potpunosti te podržavam.Ti trebaš ukrštavati argumente s nekim jačim ,dok ja ne odrastem.
p.s.
Samo,ovo ti je tema o islamu,o kom ti takav ništa ne znaš?
Tu se slažemo...REMB wrote:Misljenje je ko i guzica, svako ga ima.mehaning wrote:Imaš mišljenje na osnovu čega...REMB wrote:Sve ko neki ateisti lafovi...a kad umru budu ispraceni i ukopani po svim vjerskim propisima i obicajima.
"Men jehdillahu felâ mudille leh. Ve men judlil fela hadije leh.!mehaning wrote:Pa ako me neko ubjedi, ja ču rado podjeliti odgovornost i postati vjernik...KOMESAR wrote: U potpunosti te podržavam.Ti trebaš ukrštavati argumente s nekim jačim ,dok ja ne odrastem.
p.s.
Samo,ovo ti je tema o islamu,o kom ti takav ništa ne znaš?![]()
Ali teško če se to dogoditi na osnovu "tako su mi rekli"...![]()
Na ovu temu svratim radi toga, jer se je nekad davno moglo na njoj nači komentatore, sa kojima se je moglo diskutirati...
Islam ima svoje ucenje odakle tebe na ovoj Zemlji i kuda ides nakon smrti.mehaning wrote:Tu se slažemo...REMB wrote:Misljenje je ko i guzica, svako ga ima.mehaning wrote:Imaš mišljenje na osnovu čega...REMB wrote:Sve ko neki ateisti lafovi...a kad umru budu ispraceni i ukopani po svim vjerskim propisima i obicajima.
Ali istina je i to, da poneki prije nego što mišljenje izreku, prikupe više vjerodostojnih informacija...
Možda ima neku predstavu o tome,pusti ga neka elaborira?Socrates wrote:Polako, prijatelji, odakle on i kuda ide nakon smrti zna samo Bog. Nemojte sebi uzimati nadležnosti Boga. To vam, između ostalog, Bog i brani. Striktno.
Svii ko fol neki vjernici, a guzica vam ne izlazi iz kladionica i birtija.REMB wrote:Sve ko neki ateisti lafovi...a kad umru budu ispraceni i ukopani po svim vjerskim propisima i obicajima.
Iako nisam pripadnik ni jedne vjere, upoznat sam sa par variati od ljudi, koji "sve znaju"...REMB wrote: Islam ima svoje ucenje odakle tebe na ovoj Zemlji i kuda ides nakon smrti.
Al de nam ti po tvom misljenju odgovori na ovo pitanje.
Kur'an je diktiran od ljudi i napisan od ljudi.KOMESAR wrote:Možda ima neku predstavu o tome,pusti ga neka elaborira?Socrates wrote:Polako, prijatelji, odakle on i kuda ide nakon smrti zna samo Bog. Nemojte sebi uzimati nadležnosti Boga. To vam, između ostalog, Bog i brani. Striktno.
p.s.
Kur'an je jasno rekao kuda idemo nakon smrti:
68. I u rog će se puhnuti, i umrijeće oni na nebesima i oni na Zemlji, ostaće samo oni koje bude Allah odabrao; poslije će se u rog po drugi put puhnuti i oni će, odjednom, ustati i čekati.
69. I Zemlje će svjetlošću Gospodara svoga zasjati i Knjiga će se postaviti, vjerovjesnici i svjedoci će se dovesti, i po pravdi će im se svima presuditi, nikome se neće nepravda učiniti;
70. svako će dobiti ono što je zaslužio, jer On dobro zna šta je ko radio.
71. Oni koji nisu vjerovali u gomilama će u džehennem biti natjerani, i kad do njega dođu, kapije njegove će se pootvarati i čuvari njegovi će ih upitati: "Zar vam nisu dolazili vaši poslanici, koji su vam ajete Gospodara vašeg kazivali i opominjali da ćete ovaj vaš Dan doživjeti?" – "Jesu" – reći će oni -, "ali još je davno određeno da će nevjernici kažnjeni biti."
72. I reći će se: "Ulazite na džehennemske kapije, vječno ćete u njima boraviti!" Grozna li prebivališta onima koji su se oholili!
73. A oni koji su se Gospodara svoga bojali u povorkama će u džennet biti povedeni, i kad do njega dođu, - a kapije njegove već širom otvorene -, čuvari njegovi će im reći: "Mir vama, od grijeha ste čisti, zato uđite u nj, u njemu ćete vječno boraviti!"
74. I oni će reći: "Hvala Allahu, koji nam je obećanje Svoje ispunio i u džennetu nam mjesto darovao, da se u njemu nastanimo gdje hoćemo!" Divne li nagrade onima koji su se trudili!
75. I vidjećeš meleke kako prijesto okružuju, veličajući i hvaleći Gospodara svoga; i svima će se po pravdi presuditi i reći će se: "Hvaljen neka je Allah, Gospodar svjetova!’
(Az-Zumar)
Koji Gospod?KOMESAR wrote:Možda ima neku predstavu o tome,pusti ga neka elaborira?Socrates wrote:Polako, prijatelji, odakle on i kuda ide nakon smrti zna samo Bog. Nemojte sebi uzimati nadležnosti Boga. To vam, između ostalog, Bog i brani. Striktno.
p.s.
68. I u rog će se puhnuti, i umrijeće oni na nebesima i oni na Zemlji, ostaće samo oni koje bude Allah odabrao; poslije će se u rog po drugi put puhnuti i oni će, odjednom, ustati i čekati.
69. I Zemlje će svjetlošću Gospodara svoga zasjati i Knjiga će se postaviti, vjerovjesnici i svjedoci će se dovesti, i po pravdi će im se svima presuditi, nikome se neće nepravda učiniti;
71. Oni koji nisu vjerovali u gomilama će u džehennem biti natjerani, i kad do njega dođu, kapije njegove će se pootvarati i čuvari njegovi će ih upitati: "Zar vam nisu dolazili vaši poslanici, koji su vam ajete Gospodara vašeg kazivali i opominjali da ćete ovaj vaš Dan doživjeti?" – "Jesu" – reći će oni -, "ali još je davno određeno da će nevjernici kažnjeni biti."
72. I reći će se: "Ulazite na džehennemske kapije, vječno ćete u njima boraviti!" Grozna li prebivališta onima koji su se oholili!
73. A oni koji su se Gospodara svoga bojali u povorkama će u džennet biti povedeni, i kad do njega dođu, - a kapije njegove već širom otvorene -, čuvari njegovi će im reći: "Mir vama, od grijeha ste čisti, zato uđite u nj, u njemu ćete vječno boraviti!"
74. I oni će reći: "Hvala Allahu, koji nam je obećanje Svoje ispunio i u džennetu nam mjesto darovao, da se u njemu nastanimo gdje hoćemo!" Divne li nagrade onima koji su se trudili!
75. I vidjećeš meleke kako prijesto okružuju, veličajući i hvaleći Gospodara svoga; i svima će se po pravdi presuditi i reći će se: "Hvaljen neka je Allah, Gospodar svjetova!’
(Az-Zumar)
Ako se ne varam je po bibliji zemlja stara oko 4500 godina...Podrinjac wrote:Koji Gospod?KOMESAR wrote:Možda ima neku predstavu o tome,pusti ga neka elaborira?Socrates wrote:Polako, prijatelji, odakle on i kuda ide nakon smrti zna samo Bog. Nemojte sebi uzimati nadležnosti Boga. To vam, između ostalog, Bog i brani. Striktno.
p.s.
(Az-Zumar)
Ako tom gospodu važnije da li je neko ateist ili neki musliman, a dok se sa strane dešavaju svakakva sranja onda je on bolesnik. I ja u tog gospoda neću vjerovat.
Da li su onda svi ljudi prije vašeg boga i prije vaše religije otišli u dzehenem?
Znanje je jako krhka materija.mehaning wrote:Iako nisam pripadnik ni jedne vjere, upoznat sam sa par variati od ljudi, koji "sve znaju"...REMB wrote: Islam ima svoje ucenje odakle tebe na ovoj Zemlji i kuda ides nakon smrti.
Al de nam ti po tvom misljenju odgovori na ovo pitanje.![]()
Meni nije teško priznati, da jako puno toga neznam i najvjerovatnije nikad neču znati...![]()
A neznanje mi nije potrebno zamijeniti vjerom...
Ne mozes postat musliman par sekundi prije smrti. Kur'an nam zbog takvih mozgova navodi primjer faraona koji je u zadnjim trenucima zivota htio postati "musliman" al dzaba...Socrates wrote:I da ne zaboravimo na mogućnost da mehaning, podrinjac i ja možemo postati muslimani svake sekunde.
Ja mogu postati musliman pet sekundi prije smrti.
Dakle, trebao bi svaki pojedinac da se brine gdje će on lično nakon smrti. I neka ostavi druge dobre ljude, a podrinjac i mehaning su dobri ljudi, da sami brinu o svojim duhovnim vrijednostima i gdje će nakon smrti.
Može li se odlukom postali musliman...REMB wrote:Ne mozes postat musliman par sekundi prije smrti. Kur'an nam zbog takvih mozgova navodi primjer faraona koji je u zadnjim trenucima zivota htio postati "musliman" al dzaba...Socrates wrote:I da ne zaboravimo na mogućnost da mehaning, podrinjac i ja možemo postati muslimani svake sekunde.
Ja mogu postati musliman pet sekundi prije smrti.
Dakle, trebao bi svaki pojedinac da se brine gdje će on lično nakon smrti. I neka ostavi druge dobre ljude, a podrinjac i mehaning su dobri ljudi, da sami brinu o svojim duhovnim vrijednostima i gdje će nakon smrti.
Koliko vidim, ti mene pozivaš da trebam braniti svoje stavove i ne obratno...REMB wrote:Znanje je jako krhka materija.mehaning wrote:Iako nisam pripadnik ni jedne vjere, upoznat sam sa par variati od ljudi, koji "sve znaju"...REMB wrote: Islam ima svoje ucenje odakle tebe na ovoj Zemlji i kuda ides nakon smrti.
Al de nam ti po tvom misljenju odgovori na ovo pitanje.![]()
Meni nije teško priznati, da jako puno toga neznam i najvjerovatnije nikad neču znati...![]()
A neznanje mi nije potrebno zamijeniti vjerom...
Ni ne pokusavam te ubjediti u svoja uvjerenja, nemoj ni ti mene u svoja.
Users browsing this forum: Rum and 7 guests