POVRATAK U DOMOVINU
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 25723 times
- Been thanked: 6781 times
- Status: Offline
Re: POVRATAK U DOMOVINU
ti si za sebe crkveni mis, ja sam za sebe nesto drugo.
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- rocko
- Inventar foruma

- Has thanked: 264 times
- Been thanked: 164 times
To ga dodje ko Ono pametovati o drzavi u kojoj ne zivis, to jeste zivis u Bosni a pametujes o tamo nekoj Americi.Masamune wrote: 16 Sep 2025, 10:14Jeste prejaka riječ, ali postoji netrpeljivost u određenom obliku.spacebound wrote: 16 Sep 2025, 09:57 Meni je tuzno kolika je mrznja, ili je to prejaka rijec, mozda netrpeljivost izmedju ostalih i otislih.
Strasno.
Kod mene je nema dok ne počne pametovanje iz hladovine o ovoj državi i njenom narodu ili kad te druga država plaća za tvoj rad tamo, a živiš u Bosni i onda pametuješ drugima o svemu. Ne ide to sestro dojadi čovjeku da sluša te priče. To je u konačnici licemjerno i to treba nazivati pravim imenom bez obzira na emocije tih ljudi.
To što će neko ovo pravdati sa "oni nama desetine miliona i više plate svake godine da ih nema mi bismo propali" - ništa od toga ja ne vidim ni kod sebe niti oko sebe, a većina tog novca završi kod njima dragih ljudi tako da je to bezveze argument čisto iz emocija. Nek vrate porez ovoj državi koja je ulagala u njih, pa su onda otišli u inostranstvo ako bi neki već da tjeraju mak na konac.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 23092 times
- Been thanked: 21132 times
Nisam ja kriv što je politika Amerike na izvoli svakoj šuši širom planete.rocko wrote: 25 Dec 2025, 20:47To ga dodje ko Ono pametovati o drzavi u kojoj ne zivis, to jeste zivis u Bosni a pametujes o tamo nekoj Americi.Masamune wrote: 16 Sep 2025, 10:14
Jeste prejaka riječ, ali postoji netrpeljivost u određenom obliku.
Kod mene je nema dok ne počne pametovanje iz hladovine o ovoj državi i njenom narodu ili kad te druga država plaća za tvoj rad tamo, a živiš u Bosni i onda pametuješ drugima o svemu. Ne ide to sestro dojadi čovjeku da sluša te priče. To je u konačnici licemjerno i to treba nazivati pravim imenom bez obzira na emocije tih ljudi.
To što će neko ovo pravdati sa "oni nama desetine miliona i više plate svake godine da ih nema mi bismo propali" - ništa od toga ja ne vidim ni kod sebe niti oko sebe, a većina tog novca završi kod njima dragih ljudi tako da je to bezveze argument čisto iz emocija. Nek vrate porez ovoj državi koja je ulagala u njih, pa su onda otišli u inostranstvo ako bi neki već da tjeraju mak na konac.
Ne volim ja Ameriku koliko vi volite BiH čak je i daleko od toga, a onda iz emocija izađe svašta i dobro i loše.
O Americi nikad ništa iz emotivnih razloga nisam tvrdio.
- rocko
- Inventar foruma

Sto so SE vratio? Jel volis BiH Ili mala socijala da SE snjom pristojno zivi u USA?
- rocko
- Inventar foruma

Ma samo da ukazem da je Malo licjemjerno zamjeriti Bosancu Koji iz daleka promatra Bosnu kroz prizmu interneta, familije I licnih iskustava a onda davati misljenje o Americi o izborima, glasacima I rukovodstvu sa pozicije ja znam bolje od njih STA I Kako jer Sam citao/gledao na internetu /TVMasamune wrote: 25 Dec 2025, 20:51Nisam ja kriv što je politika Amerike na izvoli svakoj šuši širom planete.rocko wrote: 25 Dec 2025, 20:47
To ga dodje ko Ono pametovati o drzavi u kojoj ne zivis, to jeste zivis u Bosni a pametujes o tamo nekoj Americi.
Ne volim ja Ameriku koliko vi volite BiH čak je i daleko od toga, a onda iz emocija izađe svašta i dobro i loše.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 23092 times
- Been thanked: 21132 times
Kad ti budem reko da glasaš za Kamalu onda mi to slobodno reci.rocko wrote: 25 Dec 2025, 21:01Ma samo da ukazem da je Malo licjemjerno zamjeriti Bosancu Koji iz daleka promatra Bosnu kroz prizmu interneta, familije I licnih iskustava a onda davati misljenje o Americi o izborima, glasacima I rukovodstvu sa pozicije ja znam bolje od njih STA I Kako .Masamune wrote: 25 Dec 2025, 20:51
Nisam ja kriv što je politika Amerike na izvoli svakoj šuši širom planete.
Kod mene prvi tetak dođe kaže morate glasati za SDA samo je u njima spas, pa onda ubi sa tom pričom.
Et ogromna razlika
- rocko
- Inventar foruma

I'ma ovdje razlika izmedju zaradjene mirovine I zagarantovane mirovine, zagarantovane to je za vecinu oko 2000 dollara mjesecno na dva penzionera to ti je 4000 nije to neka para u 80% USA, moze SE zivjeti Ako SI pametno stvarao samo sto je Nas covjek krenuo Malo iz drugih pozicije Tako da vecini povratak u svoju kucu u Bosnu je bolja opcija jer sa 4000 dollara moze SE mnogo kvalitetnije zivjeti u BiH nego u USA.
- rocko
- Inventar foruma

Upravu si tetak lupa gluposti samo Snaga Naroda I Ramo IsakMasamune wrote: 25 Dec 2025, 21:02Kad ti budem reko da glasaš za Kamalu onda mi to slobodno reci.rocko wrote: 25 Dec 2025, 21:01
Ma samo da ukazem da je Malo licjemjerno zamjeriti Bosancu Koji iz daleka promatra Bosnu kroz prizmu interneta, familije I licnih iskustava a onda davati misljenje o Americi o izborima, glasacima I rukovodstvu sa pozicije ja znam bolje od njih STA I Kako .
Kod mene prvi tetak dođe kaže morate glasati za SDA samo je u njima spas, pa onda ubi sa tom pričom.
Et ogromna razlika
Sala nastranu uz duzno postovanje tetku vidi SE gospodin pametan insan,
To ja ti nisam reako glasaj za Kamalu Al svaki komentar je protiv Velikog Trumpa i onih Koji su glasali za njega PO sistemu niste trebali sto ga izadje na isto nije govno nego SE cucek posrao.
- rocko
- Inventar foruma

Nemoj sad da ga zovnem da ti uhapsi I Karana I Dodika
Nego Mico da se vratimo temi kad ces ti I tvoji nazad u otadzbinu?