POVRATAK U DOMOVINU

Bosanci i Hercegovci širom svijeta

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25723 times
Been thanked: 6781 times
Status: Offline

Re: POVRATAK U DOMOVINU

Post by Veca » 21 Dec 2025, 11:55

ti si za sebe crkveni mis, ja sam za sebe nesto drugo.
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 264 times
Been thanked: 164 times

Post by rocko » 25 Dec 2025, 20:47

Masamune wrote: 16 Sep 2025, 10:14
spacebound wrote: 16 Sep 2025, 09:57 Meni je tuzno kolika je mrznja, ili je to prejaka rijec, mozda netrpeljivost izmedju ostalih i otislih.
Strasno.
Jeste prejaka riječ, ali postoji netrpeljivost u određenom obliku.
Kod mene je nema dok ne počne pametovanje iz hladovine o ovoj državi i njenom narodu ili kad te druga država plaća za tvoj rad tamo, a živiš u Bosni i onda pametuješ drugima o svemu. Ne ide to sestro dojadi čovjeku da sluša te priče. To je u konačnici licemjerno i to treba nazivati pravim imenom bez obzira na emocije tih ljudi.

To što će neko ovo pravdati sa "oni nama desetine miliona i više plate svake godine da ih nema mi bismo propali" - ništa od toga ja ne vidim ni kod sebe niti oko sebe, a većina tog novca završi kod njima dragih ljudi tako da je to bezveze argument čisto iz emocija. Nek vrate porez ovoj državi koja je ulagala u njih, pa su onda otišli u inostranstvo ako bi neki već da tjeraju mak na konac.
To ga dodje ko Ono pametovati o drzavi u kojoj ne zivis, to jeste zivis u Bosni a pametujes o tamo nekoj Americi.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23092 times
Been thanked: 21132 times

Post by Masamune » 25 Dec 2025, 20:51

rocko wrote: 25 Dec 2025, 20:47
Masamune wrote: 16 Sep 2025, 10:14
Jeste prejaka riječ, ali postoji netrpeljivost u određenom obliku.
Kod mene je nema dok ne počne pametovanje iz hladovine o ovoj državi i njenom narodu ili kad te druga država plaća za tvoj rad tamo, a živiš u Bosni i onda pametuješ drugima o svemu. Ne ide to sestro dojadi čovjeku da sluša te priče. To je u konačnici licemjerno i to treba nazivati pravim imenom bez obzira na emocije tih ljudi.

To što će neko ovo pravdati sa "oni nama desetine miliona i više plate svake godine da ih nema mi bismo propali" - ništa od toga ja ne vidim ni kod sebe niti oko sebe, a većina tog novca završi kod njima dragih ljudi tako da je to bezveze argument čisto iz emocija. Nek vrate porez ovoj državi koja je ulagala u njih, pa su onda otišli u inostranstvo ako bi neki već da tjeraju mak na konac.
To ga dodje ko Ono pametovati o drzavi u kojoj ne zivis, to jeste zivis u Bosni a pametujes o tamo nekoj Americi.
Nisam ja kriv što je politika Amerike na izvoli svakoj šuši širom planete.

Ne volim ja Ameriku koliko vi volite BiH čak je i daleko od toga, a onda iz emocija izađe svašta i dobro i loše.

O Americi nikad ništa iz emotivnih razloga nisam tvrdio.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 25 Dec 2025, 20:59

klanac23 wrote: 15 Sep 2025, 08:04
Morgen wrote: 22 Jul 2025, 07:37 Moja domovima je nemacka
sram te bilo. 28 godina sam proveo u americi i vratio se u Bosnu. nikad ne bih rekao moja domovina je amerika iako imam i njihovo drzavljanstvo
Sto so SE vratio? Jel volis BiH Ili mala socijala da SE snjom pristojno zivi u USA?

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 25 Dec 2025, 21:01

Masamune wrote: 25 Dec 2025, 20:51
rocko wrote: 25 Dec 2025, 20:47

Ne volim ja Ameriku koliko vi volite BiH čak je i daleko od toga, a onda iz emocija izađe svašta i dobro i loše.

Ma samo da ukazem da je Malo licjemjerno zamjeriti Bosancu Koji iz daleka promatra Bosnu kroz prizmu interneta, familije I licnih iskustava a onda davati misljenje o Americi o izborima, glasacima I rukovodstvu sa pozicije ja znam bolje od njih STA I Kako jer Sam citao/gledao na internetu /TV

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23092 times
Been thanked: 21132 times

Post by Masamune » 25 Dec 2025, 21:02

rocko wrote: 25 Dec 2025, 21:01
Masamune wrote: 25 Dec 2025, 20:51

Ma samo da ukazem da je Malo licjemjerno zamjeriti Bosancu Koji iz daleka promatra Bosnu kroz prizmu interneta, familije I licnih iskustava a onda davati misljenje o Americi o izborima, glasacima I rukovodstvu sa pozicije ja znam bolje od njih STA I Kako .
Kad ti budem reko da glasaš za Kamalu onda mi to slobodno reci.

Kod mene prvi tetak dođe kaže morate glasati za SDA samo je u njima spas, pa onda ubi sa tom pričom.

Et ogromna razlika

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 25 Dec 2025, 21:05

Masamune wrote: 15 Sep 2025, 08:27
klanac23 wrote: 15 Sep 2025, 08:04
sram te bilo. 28 godina sam proveo u americi i vratio se u Bosnu. nikad ne bih rekao moja domovina je amerika iako imam i njihovo drzavljanstvo
Ja da primam američku penziju bome ona bi mi bila domovina :mmm
I'ma ovdje razlika izmedju zaradjene mirovine I zagarantovane mirovine, zagarantovane to je za vecinu oko 2000 dollara mjesecno na dva penzionera to ti je 4000 nije to neka para u 80% USA, moze SE zivjeti Ako SI pametno stvarao samo sto je Nas covjek krenuo Malo iz drugih pozicije Tako da vecini povratak u svoju kucu u Bosnu je bolja opcija jer sa 4000 dollara moze SE mnogo kvalitetnije zivjeti u BiH nego u USA.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 25 Dec 2025, 21:42

Masamune wrote: 25 Dec 2025, 21:02
rocko wrote: 25 Dec 2025, 21:01

Ma samo da ukazem da je Malo licjemjerno zamjeriti Bosancu Koji iz daleka promatra Bosnu kroz prizmu interneta, familije I licnih iskustava a onda davati misljenje o Americi o izborima, glasacima I rukovodstvu sa pozicije ja znam bolje od njih STA I Kako .
Kad ti budem reko da glasaš za Kamalu onda mi to slobodno reci.

Kod mene prvi tetak dođe kaže morate glasati za SDA samo je u njima spas, pa onda ubi sa tom pričom.

Et ogromna razlika
Upravu si tetak lupa gluposti samo Snaga Naroda I Ramo Isak

Sala nastranu uz duzno postovanje tetku vidi SE gospodin pametan insan,

To ja ti nisam reako glasaj za Kamalu Al svaki komentar je protiv Velikog Trumpa i onih Koji su glasali za njega PO sistemu niste trebali sto ga izadje na isto nije govno nego SE cucek posrao.

meho
Na probnom
Na probnom
Been thanked: 1 time

Post by meho » 26 Dec 2025, 07:52

ramo isak 2 puta osudjivan zbog nasilnickog ponasanja.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 26 Dec 2025, 16:19

meho wrote: 26 Dec 2025, 07:52 ramo isak 2 puta osudjivan zbog nasilnickog ponasanja.
Nemoj sad da ga zovnem da ti uhapsi I Karana I Dodika

Nego Mico da se vratimo temi kad ces ti I tvoji nazad u otadzbinu?

Post Reply

Return to “Dijaspora”