Vidim ja nista mi nisi jasanironman wrote: 18 Mar 2025, 20:21Uhhh...koja greska.
Kristo a ne Jelka..
Nisam u formi veceras.
A obje su hdz to mi je trebala bit poenta.
Dobro si.
Bosna Šapatom Pade
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2988 times
- Been thanked: 5261 times
- Status: Offline
Re: Bosna Šapatom Pade
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- ironman
- sirius

- Has thanked: 27428 times
- Been thanked: 28080 times
Cijeli dan me glavurda hinji..ono podmuklo ko da nije moja
Moja greska.
Moja greska.
dream of spring...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10301 times
- Been thanked: 12177 times
ironman wrote: 18 Mar 2025, 20:24 Cijeli dan me glavurda hinji..ono podmuklo ko da nije moja![]()
Moja greska.
A nisi puno ni pogriješio. Mogo si komotno dodati i Bradaru. Isto je to sve
- baton
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 476 times
- Been thanked: 1091 times
Nebi pisao o njegovom privatnom životu osim da je pošten korektan i nema neprijatelja.Stručan i obrazovan od administracije do vodjenja najkomplikovanijih krivičnih djela.Rukovodni radnik najmanje 25 godina.Nora Ibsenova wrote: 18 Mar 2025, 19:38 Moze li neko molim vas da mi objasni ko je Suad Hasanovic? Magistar razredne nastave? Na celu operativnih poslova sipe?
Da nije neki DRUGI Suad Hasanovic?
Profesionalac kojeg svi oko njega uvažavaju forsiraju i smatraju da je slika i prilika kakav treba biti rukov.radnik.
Sami ste krivi, slali ste nam vukove umjesto čobana.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Nešića je Dodik maknuo i to je sigurno, a zbog Galića,Čović nije bio nešto zabrinut.
Uglavnom, obojica su kriminalci, ali i ovaj Ćulum vjerovatno nije ništa bolji
Lako je to za shvatiti. Negiraju državu, nisu joj lojalni i ništa ih ne sprječava da se bave kriminalom.
Nemaju etiku, niti osjećaju lojalnost državi koja ih plaća i sama ta činjenica je uvod u kriminalne aktivnosti. Gdje nema države, ima samo kriminala i zločina.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Ali je li to ista osoba?baton wrote: 18 Mar 2025, 20:26Nebi pisao o njegovom privatnom životu osim da je pošten korektan i nema neprijatelja.Stručan i obrazovan od administracije do vodjenja najkomplikovanijih krivičnih djela.Rukovodni radnik najmanje 25 godina.Nora Ibsenova wrote: 18 Mar 2025, 19:38 Moze li neko molim vas da mi objasni ko je Suad Hasanovic? Magistar razredne nastave? Na celu operativnih poslova sipe?
Da nije neki DRUGI Suad Hasanovic?
Profesionalac kojeg svi oko njega uvažavaju forsiraju i smatraju da je slika i prilika kakav treba biti rukov.radnik.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
-
Tratinčica
- Sitna buranija

- Has thanked: 40 times
- Been thanked: 16 times
https://www.slobodnaevropa.org/a/polici ... 51859.html
Ako je centralna potjernica raspisana za nekom osobom, svaka od 16 policijskih agencija i uprava u Bosni i Hercegovini treba da je hapsi.
Tako bar propisuju važeći zakoni na svim nivoima vlasti, od kantonalnog, preko entitetskog do državnog.
On navodi da se centralna potjernica, kojoj se moraju povinovati sve policije u BiH, može raspisati na osnovu naredbi svih sudova i tužilaštava u BiH.
Dodaje da u slučaju da se policijske agencije ogluše o naredbe sudova i tužilaštava, Ministarstvo bezbjednosti nema druge poluge moći.
Zašto je nestao post o ovome?
Ako je centralna potjernica raspisana za nekom osobom, svaka od 16 policijskih agencija i uprava u Bosni i Hercegovini treba da je hapsi.
Tako bar propisuju važeći zakoni na svim nivoima vlasti, od kantonalnog, preko entitetskog do državnog.
On navodi da se centralna potjernica, kojoj se moraju povinovati sve policije u BiH, može raspisati na osnovu naredbi svih sudova i tužilaštava u BiH.
Dodaje da u slučaju da se policijske agencije ogluše o naredbe sudova i tužilaštava, Ministarstvo bezbjednosti nema druge poluge moći.
Zašto je nestao post o ovome?
Aćimović: „Ovo vrijeme više nije za politikantstvo! Nemamo vremena da pokazujemo da nešto funkcioniše kad ne funkcioniše!:
- baton
- Osvježenje foruma

Šta je završio ne znam..radi u policiji kao rukovodni radnik oko 25 god...a operativac oko 20 god. Iz Tuzle.Nora Ibsenova wrote: 18 Mar 2025, 20:42Ali je li to ista osoba?baton wrote: 18 Mar 2025, 20:26
Nebi pisao o njegovom privatnom životu osim da je pošten korektan i nema neprijatelja.Stručan i obrazovan od administracije do vodjenja najkomplikovanijih krivičnih djela.Rukovodni radnik najmanje 25 godina.
Uglavnom sve najbolje mislim o njemu kao profesionalcu u policiji.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Onda sam i ja nesto zamjenila.baton wrote: 18 Mar 2025, 21:00Šta je završio ne znam..radi u policiji kao rukovodni radnik oko 25 god...a operativac oko 20 god. Iz Tuzle.
Uglavnom sve najbolje mislim o njemu kao profesionalcu u policiji.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Jedno je sigurno, ni SIPA ni EUFOR neće krenuti u akciju, bez odobrenja iz Brisela, možda i Washingtona, jer procjene su da bi tu moglo biti svega, ukoliko se stvar izjalovi
- baton
- Osvježenje foruma

Kad se krene mora se odraditi kako treba.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Nije Bosna saptom pala, Bosna je gromoglasno grohnula.
- sehohari
- Sitna buranija

- Mood:
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 113 times
Nakon 30 godina, saznali smo kako bi se raspad Juge u Bosni odvijao da je se glasalo za "Reformiste".
È solo una questione di tempo...
Di molto tempo...
Di molto tempo...
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14778 times
- Been thanked: 25255 times
Ljudi se zamaraju trivijalnim stvarima, sto je ovaj ono, sto nije onaj ono…i vrte se u krug.
Sustina svega je da ta drzava u tom obliku egzistira najvise zajvaljujuci stranom faktoru.
Bosnjaci su 30 godina proveli zguza na guz, use nase podase, tender tamo tender vamo, ima li kome da mu zaprdimo, i Bogu dragom sucur, eto ga, sve je udure.
Sad kad stranog faktora vise nema, ili ga bolikurac jer ima vecih problema u zivotu od nas, ajjj sta cemo kucemo?
Pa nista, ispasce neki buckuris, nit kipar, nit gaza, neki mutant koji ce cumurat u tri kantona, imace pravo prometa, prezivjece se, srbi i hrvati ce se iseliti skroz, nece jest sahovnice i cetiri esa.
Ostace ko mora i nema dje.
Sustina svega je da ta drzava u tom obliku egzistira najvise zajvaljujuci stranom faktoru.
Bosnjaci su 30 godina proveli zguza na guz, use nase podase, tender tamo tender vamo, ima li kome da mu zaprdimo, i Bogu dragom sucur, eto ga, sve je udure.
Sad kad stranog faktora vise nema, ili ga bolikurac jer ima vecih problema u zivotu od nas, ajjj sta cemo kucemo?
Pa nista, ispasce neki buckuris, nit kipar, nit gaza, neki mutant koji ce cumurat u tri kantona, imace pravo prometa, prezivjece se, srbi i hrvati ce se iseliti skroz, nece jest sahovnice i cetiri esa.
Ostace ko mora i nema dje.
Dozvolite da se obratimo
- amidza idriz
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 2910 times
- Been thanked: 1334 times
Danas su glasali da se plata moze dijeliti i u koverti za sankcionisane i one na Americkoj crnoj listi.
'Za' su glasali Denis Zvizdić, Marinko Čavara, Darko Babalj, Slavko Matić, Predrag Kožul, Miroslav Vujičić, Sanja Vulić, Ljubica Milanović, Milorad Kojić, Nebojša Radmanović, Čedomir Stojanović, Branislav Borenović, Mladen Bosić i Nenad Grković.
Među 12 suzdržanih delegata su bili Sabina Čudić, Predrag Kojović, Mia Karamehić-Abazović, Vlatko Glavaš, Šemsudin Dedić, Edin Ramić, Nermin Mandra i Šemsudin Mehmedović.
Sto znaci da su i oni podrzali zaobilazenje Americkih sankcija.
Daleka Amerika se trudi da pojedine osobe sankcionise jer su ''necasne'' a nasi hostapleri to pobijaju i idu kontra Amerike.
..............................
Druga stvar, sto se do sada postovalo kao sveto pismo sada smo svjedoci da se i iz toga izlazi i krsi.
Do sada je bilo da se sva sredstva prikupljena na zajednicki drzavni racun sakupe u jednu kasu pa se iz toga prvo podmiruju medjunarodne obaveze koje je neki entitet stvorio a ono sta ostane se prebacuje entitetu na daljnje koristenje.
Sada se doslo do toga da medjunarodne obaveze koje je genocidni brlog preuzeo(pismena forma) ne zeli da podmiri i svo opterecenje trpi drzava.
https://www.klix.ba/biznis/finansije/mu ... /250318198
Ovdje se otvoreno ruse sporazumi unutar BiH a time i podriva drzava ne preuzimanjem medjunarodnih obaveza.
Neke stvari postaju jasnije, Kristo umjesto da naredi Amidzicu kao ministru finansija da izvrsi placanje prema potraziocima ona ponovo formira neki tim koji ce to negdje da brani stvarajuci nove troskove a za sta ovi iz brloga nisu ni zainteresovani.
Sta je simptomaticno, da su protiv drzave presudjivali sve sudovi koje kontrolise Covic(Mostar) i Dodik(B.Luka) o pljenidbi drzavne imovine.
Ima logike zasto je Trojka nametnuta, finansije dali Dodiku iako je prvobitni ministar bio Tegeltija koji je otisao u UIO.
Sigurnosni sektor dali pola Dodiku pola Covicu, SIPA- Culum a zamjenik pobjegli Galic, ministar bezbijednosti Nesic a mijenja ga Covicev covjek, pravda Bunoza i pravi se lud a moze dosta toga da uradi.
Nama je ostalo samo da se ibretimo, celavi Ramo da dize tenzije, propali kosarkas da nas zamajava i molimo Boga da ovo sve prodje kako treba.
Kada cemo doci pameti?
'Za' su glasali Denis Zvizdić, Marinko Čavara, Darko Babalj, Slavko Matić, Predrag Kožul, Miroslav Vujičić, Sanja Vulić, Ljubica Milanović, Milorad Kojić, Nebojša Radmanović, Čedomir Stojanović, Branislav Borenović, Mladen Bosić i Nenad Grković.
Među 12 suzdržanih delegata su bili Sabina Čudić, Predrag Kojović, Mia Karamehić-Abazović, Vlatko Glavaš, Šemsudin Dedić, Edin Ramić, Nermin Mandra i Šemsudin Mehmedović.
Sto znaci da su i oni podrzali zaobilazenje Americkih sankcija.
Daleka Amerika se trudi da pojedine osobe sankcionise jer su ''necasne'' a nasi hostapleri to pobijaju i idu kontra Amerike.
..............................
Druga stvar, sto se do sada postovalo kao sveto pismo sada smo svjedoci da se i iz toga izlazi i krsi.
Do sada je bilo da se sva sredstva prikupljena na zajednicki drzavni racun sakupe u jednu kasu pa se iz toga prvo podmiruju medjunarodne obaveze koje je neki entitet stvorio a ono sta ostane se prebacuje entitetu na daljnje koristenje.
Sada se doslo do toga da medjunarodne obaveze koje je genocidni brlog preuzeo(pismena forma) ne zeli da podmiri i svo opterecenje trpi drzava.
https://www.klix.ba/biznis/finansije/mu ... /250318198
Ovdje se otvoreno ruse sporazumi unutar BiH a time i podriva drzava ne preuzimanjem medjunarodnih obaveza.
Neke stvari postaju jasnije, Kristo umjesto da naredi Amidzicu kao ministru finansija da izvrsi placanje prema potraziocima ona ponovo formira neki tim koji ce to negdje da brani stvarajuci nove troskove a za sta ovi iz brloga nisu ni zainteresovani.
Sta je simptomaticno, da su protiv drzave presudjivali sve sudovi koje kontrolise Covic(Mostar) i Dodik(B.Luka) o pljenidbi drzavne imovine.
Ima logike zasto je Trojka nametnuta, finansije dali Dodiku iako je prvobitni ministar bio Tegeltija koji je otisao u UIO.
Sigurnosni sektor dali pola Dodiku pola Covicu, SIPA- Culum a zamjenik pobjegli Galic, ministar bezbijednosti Nesic a mijenja ga Covicev covjek, pravda Bunoza i pravi se lud a moze dosta toga da uradi.
Nama je ostalo samo da se ibretimo, celavi Ramo da dize tenzije, propali kosarkas da nas zamajava i molimo Boga da ovo sve prodje kako treba.
Kada cemo doci pameti?
Last edited by amidza idriz on 18 Mar 2025, 23:53, edited 1 time in total.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14778 times
- Been thanked: 25255 times
Sestri on svojoj sebi sestrica napravio
I ovo pristanes da ti bude glavno?
Vices; di mi je drzavaaaaa?
Krusna mrvo
I ovo pristanes da ti bude glavno?
Vices; di mi je drzavaaaaa?
Krusna mrvo
Dozvolite da se obratimo
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4371 times
- Been thanked: 3241 times
Aha...doslo iz sjedalice u glavu.
A kad u jednom od prvih osvrta na ovaj dramski igrokaz napisala da ovo samo narod moze rijesiti, tako sto ce ih sve pobacati pravo iz fotelja u kontejnere, bila sam najstrasnije izvrijedjana. Aferim.
A kad u jednom od prvih osvrta na ovaj dramski igrokaz napisala da ovo samo narod moze rijesiti, tako sto ce ih sve pobacati pravo iz fotelja u kontejnere, bila sam najstrasnije izvrijedjana. Aferim.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
I don't need nobody
And I don't fear nobody
I don't call nobody but you
My One & Only.
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
I don't need nobody
And I don't fear nobody
I don't call nobody but you
My One & Only.
- Quds
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 4154 times
- Been thanked: 1732 times
Mjerenje pulsa. Kao kada bi gost, na nagovor poganih komšija te kuće, neku mladu malo pogladio po guzovima, na oči cijele kuće i domaćina, da se vidi hoće li uslijediti šamar. Hoće li se i ostali ukućani uključiti i bezobraznika istući na mrtvo ime i izbaciti na glavu iz kuće.
Jok. Snaha se crveni, razgleda okolo, traži podršku ali ne sviđa joj se ono što vidi... Jedni isuviše pijani, drugima se jebe za snahom jer u glavama im se motaju neke cifre, dilovi.
Jok. Snaha se crveni, razgleda okolo, traži podršku ali ne sviđa joj se ono što vidi... Jedni isuviše pijani, drugima se jebe za snahom jer u glavama im se motaju neke cifre, dilovi.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Selam tebiQuds wrote: 19 Mar 2025, 08:26 Mjerenje pulsa. Kao kada bi gost, na nagovor poganih komšija te kuće, neku mladu malo pogladio po guzovima, na oči cijele kuće i domaćina, da se vidi hoće li uslijediti šamar. Hoće li se i ostali ukućani uključiti i bezobraznika istući na mrtvo ime i izbaciti na glavu iz kuće.
- baton
- Osvježenje foruma

Ako se kriminalcima ne može stati u kraj..ebeš državu.