Sposobnost zakljucivanja ti je kao i uvijek - zapanjujuca.... napises nesto sto nigdje nije napisano i onda kazes nije to takoinsomnia wrote: 16 Apr 2021, 13:00Pa jes. Muslimani su razjebali Jugoslaviju radi kalifata. To sto ti ko Srbin ostade kod njih u Tuzli a ni jedan musliman ne preteče pod kontrolom ovih sto su razdvajali vjeru od drzave to je sasvim slucajnoMorningStar wrote: 16 Apr 2021, 12:54
Evo me sad iz cetnika direktno u ustase, nista tamam su gusle dosadile sad mozemo kakve dalmatinske "kamen,stina plavi plicak"
![]()
Ti gledas pod tim pojmom krscani te smatras da je to uzrok zasto nisu bili odani drzavi BiH a ne cinjenica da je uzrok etnicki a ne vjerski sa njihove strane (u tome cvijece hrvata koje im nije nimalo smetalo). Ono sto sam napisao za vjeru i drzavu - jednostavno se kosi po ovome: Svaki musliman treba da stremi kalifatu, da bude odan kalifi ukoliko postoji , i svi muslimani su jedno... - reci mi da grijesim. Sam pojam ovoga razara pojam nacije i suverenosti. Krscani su imali slicno gdje je vjera bila nerijetko jaca od drzave/kraljevine itd.. dok nisu krenule glave da lete![]()
Evo me nazad kod cetnika a tamam se naviknu na plicak u ostrogu