Kako ces bolan rec da moramo izumrijet? Ojjj, sad bi te ranio.Krokodil Behko wrote: 07 Sep 2020, 22:43 Uvijek budem ganut, kad me neko citira, a ja se ne sjećam ni da sam to ikada napisao![]()
GOLDEN OKLAGY 2020
Moderator: Krokodil Behko
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2663 times
- Been thanked: 22360 times
- Status: Online
Re: GOLDEN OKLAGY 2020
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Off…
Koja je svrha ovakvih istupanja?
Privrzenost i zahvalnost jednima, prijateljsko upozorenje drugima, ili dijeljenje titula koje nikom nista ne znace. Ili znace?
Vec vidim ispod forumskog nika novi dodatak. Umjesto veteran foruma stoji titula-najruzniji clan foruma, ili najveca kurva foruma.
Forumska vecina su normalne osobe koje lijepo pisu, ucestvuju u raspravama, kazu ti sve u lice, i do tebe je hoces li to prihvatiti ili ne, poceti da komuniciras sa njima. Drugi opet, unose sav svoj zivot, svoju muku, na bilo koju temu, dosadjuju ostalima samo da isprovociraju njihovu reakciju. Ti “drugi” su manjina i oblikovani su prema gonicima stoke, seksualnim manijacima ili nezadovoljnim damama koje ne vole da misle i samo u hotelu vole da se tusiraju.
U pocetku sam pokusavao da im zapamtim imena, obracao im se direktno, ali to je besmisleno. Takvi nece da slusaju sta god da im kazes. Rade samo sta je njima po volji.
21. vijek je takvima otkrio svoje posljednje cudo-socijalne mreze.
Ni u ludilu ne bih mijenjao nista na forumu. Odlucno tvrdim da vecina ne cita osrednje komentare, samo one pune uvreda koje sire smrad sumpora.
Suvise je istine u njima.
Koja je svrha ovakvih istupanja?
Privrzenost i zahvalnost jednima, prijateljsko upozorenje drugima, ili dijeljenje titula koje nikom nista ne znace. Ili znace?
Vec vidim ispod forumskog nika novi dodatak. Umjesto veteran foruma stoji titula-najruzniji clan foruma, ili najveca kurva foruma.
Forumska vecina su normalne osobe koje lijepo pisu, ucestvuju u raspravama, kazu ti sve u lice, i do tebe je hoces li to prihvatiti ili ne, poceti da komuniciras sa njima. Drugi opet, unose sav svoj zivot, svoju muku, na bilo koju temu, dosadjuju ostalima samo da isprovociraju njihovu reakciju. Ti “drugi” su manjina i oblikovani su prema gonicima stoke, seksualnim manijacima ili nezadovoljnim damama koje ne vole da misle i samo u hotelu vole da se tusiraju.
U pocetku sam pokusavao da im zapamtim imena, obracao im se direktno, ali to je besmisleno. Takvi nece da slusaju sta god da im kazes. Rade samo sta je njima po volji.
21. vijek je takvima otkrio svoje posljednje cudo-socijalne mreze.
Ni u ludilu ne bih mijenjao nista na forumu. Odlucno tvrdim da vecina ne cita osrednje komentare, samo one pune uvreda koje sire smrad sumpora.
Suvise je istine u njima.
Glup sam!
- MrH
- 22 bez glave
- Has thanked: 1690 times
- Been thanked: 1391 times
- Status: Offline
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2663 times
- Been thanked: 22360 times
Oklagija je dobra samo za jufke i nista vise.Vidis ti belaja.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Koraci_u_noci
- Penzioner
- Has thanked: 9041 times
- Been thanked: 9761 times
Dva glasa u finisu, hvala jelojelena... wrote: 08 Sep 2020, 00:15Eh, eto...ne mogu vala više kontat...na glavu ste mi se popeli.Krokodil Behko wrote: 01 Sep 2020, 10:28
Naj spamer
1. MunDZi
2.
3.
4.
Najrječitiji
1. medvjed23
2. Arzo
3. Nora
4. Socrates
Najduhovitiji
1. HAVANA
2. insomnia
3. Koraci u noci
4. Fuddo
Najoriginalniji
1. Maksuz svratila
2. Bagra
3. Trico
4. HAVANA
Najdruželjubljiviji
1. John Cleese
2. Rum
3. MrH
4. Koraci u noci
Naj kratki post
1. insomnia
2. Username
3. Behko
4. Rum
Naj selfi
1. Beni
2. Duminjo
3. MrH
4. Rum
Naj outfit
1. Mala
2. toxi
3. Bramsica
4. Merlin
Naj kuhar
1. Dori
2. insomnia
3. smajlic
4. Duminjo
Najvece ovogodisnje razocarenje
1. storm
2. Hanibal
3. Čupava
4.
Naj kandidat za vip
1. Čarobni
2. Zlatni
3. Zeleni
4. Vrag
Naj kandidat za urednika
1. Nora
2. Duminjo
3. Julia
4. Vrhbosnica![]()
![]()
Ako sam koga zaboravila..ne znam šta mi je bilo.![]()
Komentare za svakog ponaosob ću sutra ako se sjetim i ugrabim volje...![]()

Vila na aparatima

Pobjeci sad od svega zelim
- MrH
- 22 bez glave
- Has thanked: 1690 times
- Been thanked: 1391 times
- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3480 times
Vezano za VIP I Urednike bih imala šta napisati... 

- Hurija
- Pandora
- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Ja sam isto o ovome razmisljala kad sam dobivala neke odvratne uvrede ovde od pojedinaca koje mi u zivotu nikad nitko nije rekao niti bi se usudio da mi kaze.. Naucila sam uvijek na normalnu komunikaciju s ljudima, na postovanje, nitko me nikad nije vrijedjao uzivo, ne mogu se sjetiti jedne osobe u svoje 24 godineanimals wrote: 07 Sep 2020, 19:48Trebas razviti ugodnu provokaciju..Socrates wrote: 07 Sep 2020, 19:43
Ja sam rekao da je ovdje provociranje uobicajen nacin komunikacije. Ja to nisam izmislio niti ga odobravam. Ali sam se prilagodio.
Zato sam I rekao da je ovo meni losa navika. Covjek koji sebe iole postuje ne ostaje na ovom forumu kakav je sad. Pa da ima I 150 000 registriranih.
volim i ja provocirati, ali umjereno..
Forum ko forum, svi isti..
ko i zivot..ljudi tamo, ljudi vamo..
i mene nekad svasta nervira, ali sta cu...

I onda ovde neke anonimne persone daju sebi za pravo da te izvrijedjaju kao da si im ne znam sta uradio, iako su ti to nepoznati ljudi sokira te, uvrijedi, potrese cak

I onda sam sa sobom razmisljas..pa jel normalno da sebi dozvolis da te neke crne rupe koje sjede iza racunala 24 sata, tako vrijedjaju i da na taj nacin razgovaraju s tobom? Znaci imaju pravo da te izvrijedjaju i da ti pisu sta god ih volja, sta god im padne napamet, a ti ne znas ni ko su, ni sta su, ni zbog cega imaju tu bolesnu potrebu.

a znas sta.. tebe sam gotivila bas basNora Ibsenova wrote: 07 Sep 2020, 21:27Al Nora je samo bila tu.Socrates wrote: 07 Sep 2020, 21:25
Ja ne pozivam ni na ciji trajni ban. Ni sa cim ne mozes opravdati psovanje necije majke. Nema tu rezonovanja.
One su normalno pricale, I Nora je bila tu, I onda ih je poceo najprimitivnije vrijedjati. One su odgovorile.
A sad nastavite glasati, gori sam ja sto uopste raspravljam o ovakvim stvarima.
Svim vasim majkama zelim sve najbolje.![]()

- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2523 times
- Been thanked: 4361 times
Pa ja, jesam te vrijeđala? Nisam. Jesam ikoga vrijeđala? Nisam. Jesam Fudi dvaput rekla da je pretjerao? Jesam.Merlin246 wrote: 08 Sep 2020, 10:16a znas sta.. tebe sam gotivila bas basal bome opala si mi u ocima samo tako
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Sto to zivota ti ne smije da se komentira rad moderacije?Nora Ibsenova wrote: 08 Sep 2020, 07:06 Ono što je jedino tačno jeste da ne postoji forum na kojem bi moderatori i admini dozvolili da se ovoliko komentariše ko je banovan i zašto i je li dugo ili kratko, itd.

- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Pa zato što je to u pravilniku foruma na koji si ti pristala kad si se registrovala.Merlin246 wrote: 08 Sep 2020, 10:25Sto to zivota ti ne smije da se komentira rad moderacije?Nora Ibsenova wrote: 08 Sep 2020, 07:06 Ono što je jedino tačno jeste da ne postoji forum na kojem bi moderatori i admini dozvolili da se ovoliko komentariše ko je banovan i zašto i je li dugo ili kratko, itd.U firmi na poslu ja smijem da komentiram rad sefa i njegov odnos prema meni i ostalim radnicima.. Jer i on snosi odgovornost za svoje ponasanje i postupke, i itekako moze i on da dobije otkaz ako lose obavlja svoj posao. Znaci svatko od nas treba da ima jednaka prava i da snosi posljedice svog ponasanja, pa tako i jedan VELIKI MODERATOR
![]()
Ljudi, ovo je Majin privatni forum, ima pravo da radi ovdje šta hoće, ako vam se ne sviđa....
Ne kažem da je pravedno, nego je tako.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Pa ova recenica tvoja je bila u fazonu Nora je bila tu, al Noru boli neka stvar sta je njen prijatelj Fudo pisao i koga je vrijedjao, on je moj prijateljNora Ibsenova wrote: 08 Sep 2020, 10:19Pa ja, jesam te vrijeđala? Nisam. Jesam ikoga vrijeđala? Nisam. Jesam Fudi dvaput rekla da je pretjerao? Jesam.Merlin246 wrote: 08 Sep 2020, 10:16
a znas sta.. tebe sam gotivila bas basal bome opala si mi u ocima samo tako

Ja cu se praviti da nista nisam procitala i samo sa strane stajati, smijati se i jesti kokice..
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1608 times
- Been thanked: 3015 times
Haj ba i ti Merlinko se upalila zbog Sokrata.
Hajmo svi na fudu sad on je nama kriv.
Jel naporan nekad jest, jel.zna pretjerst zna.
A sta treba bit ko mi svi.
Hajmo svi na fudu sad on je nama kriv.
Jel naporan nekad jest, jel.zna pretjerst zna.
A sta treba bit ko mi svi.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Ne, moja rečenica je bila u fazonu: bila sam tu i nisam nikog uvrijedila ničim.Merlin246 wrote: 08 Sep 2020, 10:28Pa ova recenica tvoja je bila u fazonu Nora je bila tu, al Noru boli neka stvar sta je njen prijatelj Fudo pisao i koga je vrijedjao, on je moj prijateljNora Ibsenova wrote: 08 Sep 2020, 10:19
Pa ja, jesam te vrijeđala? Nisam. Jesam ikoga vrijeđala? Nisam. Jesam Fudi dvaput rekla da je pretjerao? Jesam.![]()
Ja cu se praviti da nista nisam procitala i samo sa strane stajati, smijati se i jesti kokice..
Nije se odnosilo na moje emocije i stavove prema vašoj svađi. Sama je MunDzi rekla da sam i ja Fudu upozorila. Tako da je to sasvim dovoljno da se vidi za koga smatram da je upravu. Samo što Fudo mene ne benda.
- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3615 times
- Been thanked: 6645 times
Fudo koliko je opasan, treba ga u kavez izgleda staviti..
i to dvostruki..grize li grize...
i to dvostruki..grize li grize...

Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7618 times
- Been thanked: 17946 times
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9337 times
- Been thanked: 11083 times
Nora Ibsenova wrote: 08 Sep 2020, 07:04A šta da kažem?Mister No wrote: 07 Sep 2020, 23:56 Glavni svjedok svih optužbi g-đica Nora nije dostupna pravosudnim organima.
Nakon prvog posta ispalila u nepoznatom pravcu.
Ko Šljivančanin.
Bili su oni svi tu, znaju šta su pričali.
Iz ovakvih razloga ne treba brisati ništa poslije bana. Nisi reko? E sad ćemo vidjet šta si pričao. Ha ja.
Kopiramo postove.
Ima tema u Vipu i milion puta sam naglaIasio ostalima "kopirajte zbog ovakvih situacija i sebe radi, prije brisanja"
Nora Ibsenova wrote: 08 Sep 2020, 07:06 Ono što je jedino tačno jeste da ne postoji forum na kojem bi moderatori i admini dozvolili da se ovoliko komentariše ko je banovan i zašto i je li dugo ili kratko, itd.
Tu si u vupra.
ALI
Težimo ka soft moderiranju, bez pretjerane strogoće, ali i da se ne dozvoli svakom svašta. U većini slučajeva, kad vidim neku prepirku na temi, ja pobjegnem, da ne bih morao nekome nešto brisati, ili banovati nekog

U slučaju da neko dođe da zloupotrebi moju prethodnu rečenicu, kao krunski dokaz loše moderacije, odmah da kažem, krajnji je cilj, da atmosfera na forumu bude što bliža realnoj atmosferi, u životu.
Sad tu praviti neki sterilan forum, lišen bilo čega. Potpuno bez off topica, duplih tema, bez podjebavanja i nekih sitnijih provokacija (Socratesove su krupne, namjerne i vrlo česte), to su dječija posla i nešto oko čega bi se ufuravali samo neki wanabe prinčevi i princeze, jer su mnogo bolji i čistiji, kulturniji i pametniji, itd. I sami smo pokušavali na početku, sve pod konac, ali nije išlo. Uvijek neko pređe preko crte, jer smo te crte iscrtali svugdje oko njih.
Sjećam se da je Maja podesila automatsko brisanje riječi: Balija, ustaša, četnik, isl. Ali ni to nije išlo, jer nerijetko sami novinski naslovi sadrže te riječi.
Ne postoji uspješna i potpuno provjerena receptura, za upravljanje forumom. Ova se administracija trudi ugoditi svakom pomalo, jer uglavnom samo to i možemo. Ukoliko nekome to malo nije dovoljno, dat ćemo i malo više, ali ako neko stalno traži više, na kraju samog sebe gurne preko ruba i to je ono što se katkad desi.