bosnjakinja wrote: 14 Aug 2024, 22:16
Naseef Mushroom wrote: 14 Aug 2024, 22:13
Na možeš sa jedne strane biti protiv tora a sa druge strane kriviti Bošnjake što piju Janu.
to je ono kupujmo domace,sve zemlje svijeta imaju
Kod nas je to malo specifično, ja sam bio svjedok kada sam radio kao konobar, dođe Hrvat i hoće pivu, pita ima li Karlovačko, Ožujsko ili Pan, kad kažem da nema onda uzme Coca Colu iako se vidi u frižideru da ima Sarajevsko i Tuzlansko. Znači on više voli da idu pare u susjednu zemlju nego u svoju jer Hrvatsku smatra svojom iako živi u Bosni i Hercegovini.
Ali to je posljedica naše multikulti ublehe. Ja sam uvijek govorio, ne trebamo biti kao Srbi ali trebamo biti kao Albanci, Hrvati i Crnogorci što se tiče odnosa prema Srbima i drugim nacionalistima i da moraš postati sam budala da bi izašao na kraj sa Budalama.
Šta misliš da je obratno? Da kaže neki Bošnjak da će radije popiti rasol nego Ožujsko, pa prvi bi ga njegovu Bošnjaci napali da je nacionalista.
Svaki pokušaj da neko ima svjest kao Albanci je odmah dočekano na osudu, ne valjaju nam Reuf Bajrovic, Mirnes Ajanović i Sejfudin Tokić jer su ekstremni, hoćemo Čika Peđu Kojovića, i onda se čudimo što imamo generaciju Bošnjaka koji piju Janu i što kažu “Karlovačko ili Tuzlansko? Važno je da je pivo”.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.