Hidžab, nikab, burka

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Locked
SisterIbrahim
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Status: Offline

Re: Hidžab, nikab, burka

Post by SisterIbrahim »

Dok se jedan prostakluk otkrivenih kudi, drugi blud pokrivenih se odobrava.. Jer je 2016godina. Eto nase logike
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14698 times
Been thanked: 10229 times

Post by Julia-Klara »

Svakom svacije, samo nemojte optuzivat jedni druge , to je sve :cudi
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

Sad se mislim da li je poželjnije biti Sitna Buranija ili Na Probnom.

Inace, mora se presipati iz šupljeg u prazno posto su ovo ključna pitanja oko pojma države i zašto ljudi žive zajedno u državi. Serijat se ne može tumačiti kao isključivo kao skup vjerskih propisa - serijat je državotvoran.

Zato smatram da onaj vjernik koji tumači serijat a da i ne napomene da je on zamisljen da bude znad svake države, pa i Bosne i Majine Hercegovine, nije iskren u svojim namjerama.

Opet ponavljam, ista stvar je bila i sa kršćanstvom nekad davno.
. . . . . . . . .
SisterIbrahim
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by SisterIbrahim »

Socrates wrote:Sad se mislim da li je poželjnije biti Sitna Buranija ili Na Probnom.

Inace, mora se presipati iz šupljeg u prazno posto su ovo ključna pitanja oko pojma države i zašto ljudi žive zajedno u državi. Serijat se ne može tumačiti kao isključivo kao skup vjerskih propisa - serijat je državotvoran.

Zato smatram da onaj vjernik koji tumači serijat a da i ne napomene da je on zamisljen da bude znad svake države, pa i Bosne i Majine Hercegovine, nije iskren u svojim namjerama.

Opet ponavljam, ista stvar je bila i sa kršćanstvom nekad davno.
Znas sta je serijat? Serijat je zakon gdje imas izbor ali i posljedice tog izbora gdje ti se pise dobro ili lose djelo. Ako se zeni koja se pokrije pise svaki dan dobro djelo, sta mislis sta se pise otkrivenima? Ako se zeni koja radi skupa sa muskarcima pise grijeh, sta mislis sta se pise zeni koja radi po serijatskim normama samo sa zenama. Itd da ne nabrajam. Covjek ne treba, i glupo je da trazi i da zamislja da serijat bude zakon jedne drzave, kada je Allah odredio da serijat bude kod svakog. Serijat vec postoji medju nama, samo sto mi placamo ceh koliko ga (ne)postujemo, (ne)primjenjujemo itd. Znaci ne moze niko reci serijat je zakon koji ne postoji. Postoji on itekako. NI Bog nije budala..samo covjek kad pomisli da tog zakona nema.
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 167 times
Been thanked: 374 times

Post by harlekin »

SisterIbrahim wrote:
harlekin wrote:
SisterIbrahim wrote:Pa vec se bruji da gola zena nije cedna. :D svi pricaju o pokrivanju zene, gdje je muski hidzab? Musko stidno mjesto? Ispada zenA nek zavijena ko sarma, a muskarac ce pokazivat svoj biceps triceps i sl. E nemere ni tako.
jes jes,normalno da je gola zena u stvari cedna,zato i je gola,logicno :cudi
i sta lupetas tu ko maksim po diviziji lebac ti zarki vidis zivi si dokaz da zensko ne treba imat pravo glasa,kakav biceps triceps i ti ces et rec sta se moze sta ne moze,citaj sta pise u tim knjigama o kojima trabunjas i javi ak se igdje ti spominjes i tvoje dozvole sta se moze,jbm ti sam mi tlak skoci od takvi bisera :kafa
kad me vec vuces za jezik.. Sta cemo onda sa sandzackim pokrivenim curama koje se od tolike svoje cednosti "siju"..
(vracaju nevinost hiruskim putem)
jes jes,i dobro dok vucem za jezik osobno bi mi draze bilo za uho tegljit nako ko velkiii :julia
aristotel je fino kazo "bolje sutat i bit smatran glupim,nego govorit i otklonit svaku sumnju",il ce bit onaj njeki Linkoln :hm
de vamo slusaj,znaci ne zvirnjaj nikud vamo gledi velim ja teb nesto :kafa
propisano je kako zena muslimanka treba bit obucena?
receno je da svatko radi po svojoj volji i misljenju?
sta tu ima toliko nejasno ziva bila?
kak od neceg tako jednostavnog izmislite nauku bgt,sam smarate glupostima,onaj zna ovo onaj zna ono,smorovi zivi dvi ciste nemate,sam pametujete.
dodje lik koji ode nekad na dzumu ili bajram,i normalno on ti pun mudrosti tipa grijeh ne ide u usta nego iz usta jer on et i popije koju,pa bitno ono sto je u nama kakvi smo et on fin coek,a vi zene samo drugu plocu,ajjj vidjaj one jes se zamotala et sato sto ti nisi onda normalno ona je glupa u stvari,i gola zena moze bit cedna,jes al u tvojoj tikvi,al to je tvoje pravo,umisli ti sebi da si helikopter i vici brrrbbrrbbbmmm al ne gnjavi druge ziva bila,i na ovo :cvijece
SisterIbrahim
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by SisterIbrahim »

harlekin wrote:
SisterIbrahim wrote:
harlekin wrote:
SisterIbrahim wrote:Pa vec se bruji da gola zena nije cedna. :D svi pricaju o pokrivanju zene, gdje je muski hidzab? Musko stidno mjesto? Ispada zenA nek zavijena ko sarma, a muskarac ce pokazivat svoj biceps triceps i sl. E nemere ni tako.
jes jes,normalno da je gola zena u stvari cedna,zato i je gola,logicno :cudi
i sta lupetas tu ko maksim po diviziji lebac ti zarki vidis zivi si dokaz da zensko ne treba imat pravo glasa,kakav biceps triceps i ti ces et rec sta se moze sta ne moze,citaj sta pise u tim knjigama o kojima trabunjas i javi ak se igdje ti spominjes i tvoje dozvole sta se moze,jbm ti sam mi tlak skoci od takvi bisera :kafa
kad me vec vuces za jezik.. Sta cemo onda sa sandzackim pokrivenim curama koje se od tolike svoje cednosti "siju"..
(vracaju nevinost hiruskim putem)
jes jes,i dobro dok vucem za jezik osobno bi mi draze bilo za uho tegljit nako ko velkiii :julia
aristotel je fino kazo "bolje sutat i bit smatran glupim,nego govorit i otklonit svaku sumnju",il ce bit onaj njeki Linkoln :hm
de vamo slusaj,znaci ne zvirnjaj nikud vamo gledi velim ja teb nesto :kafa
propisano je kako zena muslimanka treba bit obucena?
receno je da svatko radi po svojoj volji i misljenju?
sta tu ima toliko nejasno ziva bila?
kak od neceg tako jednostavnog izmislite nauku bgt,sam smarate glupostima,onaj zna ovo onaj zna ono,smorovi zivi dvi ciste nemate,sam pametujete.
dodje lik koji ode nekad na dzumu ili bajram,i normalno on ti pun mudrosti tipa grijeh ne ide u usta nego iz usta jer on et i popije koju,pa bitno ono sto je u nama kakvi smo et on fin coek,a vi zene samo drugu plocu,ajjj vidjaj one jes se zamotala et sato sto ti nisi onda normalno ona je glupa u stvari,i gola zena moze bit cedna,jes al u tvojoj tikvi,al to je tvoje pravo,umisli ti sebi da si helikopter i vici brrrbbrrbbbmmm al ne gnjavi druge ziva bila,i na ovo :cvijece
Onaj osjecaj kad shvatis da ne pricas s vjernikom...... :mah
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Ali ja nisam brat sestro. :valja .
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
SisterIbrahim
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by SisterIbrahim »

Lebowski wrote:Ali ja nisam brat sestro. :valja .
Tim gore sto uopće raspravljas i pametujes o tudjoj vjeri....

jaka! Pozivaju na legalizaciju droge, dok se hidzab treba zabranit!
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

SisterIbrahim wrote:
Lebowski wrote:Ali ja nisam brat sestro. :valja .
Tim gore sto uopće raspravljas i pametujes o tudjoj vjeri....

jaka! Pozivaju na legalizaciju droge, dok se hidzab treba zabranit!
Ma pusti njega...evo ja sam ti brat...mada nisam ni musliman ni vernik...kako @storm kaže ti se krstio zbog žurke posle krštenja i poklona...u pravu je što lagati :D.
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Ako sam dobro shvatio, po Kur'anu bi ovo trebala biti ispravna nošnja. Marama, pokrivač, koji pokriva prednju stranu žene i lice za razliku od predislamskog običaja kod Arapa kada se to prebacivalo sa zadnje strane.

Image

REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 7 times

Post by REMB »

Koji si ti demagog.
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Hidžabu moj

Ne znam više ni kako je sve to počelo. Kao zaljubljenica u književnost puno sam čitala. Misli su mi lutale naukom, poput jesenjih vjetrova. Na ivici tog lutanja i maštanja, zavoljela sam te… Nekako čudno i nesvakidašnje, osvojio si me… Svaki put srce mi je kucalo brže i brže kad god bih vidjela sestre pokrivene hidžabom. Nisam uopće shvatala suštinu sve te skrivenosti ispod raznobojnih plaštova, ali sam uvidjela da su takve djevojke i žene mnogo poštovanije od ostalih…

Prelistavam potrgane stranice svojih uspomena i pokušavam da uvidim kako sam te spoznala. Kako sam spoznala tvoju vrijednost i tvoju ljepotu. Koliko suza je zapisano u vremenu iza nas. Sjećam se svojih prvih namaza, svojih prvih zikrova, pa svog nonšalantnog vezanja hidžaba oko vrata… a zatim svog intenzivnijeg okretanja vjeri i ibadetu. Bila sam u srednjoj školi kada prvi put iskazah roditeljima svoju želju za hidžabom. Odmah sam naišla na jak otpor sa njihove strane. Još sam mlada i pokajat ću se, rekoše, a zatim zatvoriše svaku diskusiju o tome.

Hidžabu moj… koliko sam samo plakala tih dana… pa narednu godinu i još mjesecima tako… Subhanallah, moja je sreća bila sakrivena tamo gdje nisam ja, pod plaštom koji se imenom tvojim zvao. Kada bih pustila suru Jasin na kaseti, brat bi puštao muziku iz inata, sve dok ne bismo nadvikali jedno drugo, a onda bi se umiješao otac koji je odlučivao u korist pjesama. Gorke sam jecaje gutala, oslonjena na Allaha. Lagano sam gubila nadu i iman, ionako slab, opadao je svakim danom. Nisam shvatala mudrost iskušenja kojim sam bila pomognuta, a koje me usmjerilo na razmišljanje i dove. Ustvari, kada sam mislila da mi iman najviše opada, mnogo sam dovila i mnogo sam zikrila. Moj iman je rastao, a ja toga nisam bila svjesna. Allahu ekber!!!

Hidžabu moj… voljeno platno čednosti i mira… Želja za tvojom blizinom rasla je u meni iz dana u dan. Nije se gasila iako su svi drugi sumnjali u moju odluku da se tobom ogrnem. Jedne večeri dok sam spremala jelo na šporetu, oh, sjećam se odlično, moj dragi otac reče mi da mogu staviti hidžab. Subhanallahi ve bi hamdihi!!! Ja sam mnogo dovila tokom svih tih dugih mjeseci, a on nije popuštao i njegov stav se znao – hidžab ne može! I odjednom, ja Rabbi, ja Rahman… moj otac meni postavi uvjete da ako stavim tebe, platno milo, moram nositi pantalone, košuljice i moderne šarene mahrame. O Gospodaru!!! Ja pristanem, naravno… cijelu noć očekujem sabahski vakat da klanjam i pokrijem svoju glavu i tijelo zauvijek. Sve mi se činilo da će otac ući u sobu i reći da se predomislio… Hvala Svemogućem, to se nije dogodilo i ja sam se pokrila rano ujutru, u mjesecu februaru. Koliko god da je bilo hladno, mene je grijala toplina tvoja…

Hidžabu moj, dvije godine je prošlo od kada smo zajedno, ti i ja… Moj hidžab – moj ponos i ja, sakrivena poput morskih bisera. Nasmijana i srećna, ogrnuta velom islama. Slava Allahu Uzvišenom!!! I sad mi je oko srca toplo, dok ti ovo pišem. Ne volim da ti govorim o suzama i iskušenjima. To su dani koji se pamte i pakuju u kofer prošlosti. Sad sam daijka, jer ti ulivaš kod drugih povjerenje i poštenje o meni, kad me sa punim poštovanjem selame dok prolaze pored mene.

Hidžabu moj… blagodati moja… sjećam se onog jela koje sam spremala, zagorjelo je, jer sam tada zaboravila u kojem prostoru i vremenu se nalazim. I sjećam se, mili moj plaštu istine, kada mi rekoše da će me smatrati zaostalom na fakultetu. Ali nisu, vjeruj mi, samo su me još više poštovali. Allah me učini sebebom da se mnoge sestre pokriju, a dvije islam primiše… Subhanallahil-azim!!! I sve to vrijeme, mi smo zajedno i dopunjavamo se. Moja zaljubljenost u nauku i tvoja skromnost dok te nosim, učiniše me voljenom i poštovanom. Učini me Allah mudžahidom… Slava Njemu Velikome…

Hidžabu moj… spoznajući tvoju vrijednost, shvatih da imaš jednu malecku manu. Moje stidno lice ne pokrivaš. I zato ja zaželjeh… zaželjeh nikab staviti… Allah mi je dao razum, da mogu razmišljati, a slobodnu volju i sudbinu ne mijenja ništa osim dove i dobročinstva roditeljima. Pokrivena tvojom nježnošću, hidžabu moj, dovim tiho da svoje lice pokrijem tražeći Allahovo zadovoljstvo. Nisam ja tobom nezadovoljna, nego je Allah mnogo mudar. Gospodar, Jedan Jedini, koji sudruga nema, daje snagu nejakome i daje Svojim robovima ono što je najbolje za njih. Sada mi govore da neću moći dobiti diplomu i posao. Moje mjesto u Džennetu meni je vrednije od svega dunjalučkog i ja ću se opet strpjeti. Sada znam i sada razumijem smisao kušnje.

Hidžabu moj… želim da budeš opomena i smiraj ostalim mojim sestrama. Želim da budeš mojim sestrama ono što si i meni. Želim da budeš najmilija blagodat i kruna na glavi svake žene i djevojke. Kao što si mene kraljicom učinio…

Žena, majka, kraljica...

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Ljudi ovo je sramota i za muški rod.. ako žene već ne smiju ništa reći možemo bar sebi priznati :cudi

Image

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara »

ja se nikad nisam kupala u odjeci,i cejf mi probat :ovaj

bez zajebancije - kako se pliva kad si ovako (ili slicno) obucen? Tekstil upija vodu, pa imas dodatnu tezinu

Ozbiljna sam
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Salahuddin wrote:
Lebowski wrote:Ljudi ovo je sramota i za muški rod.. ako žene već ne smiju ništa reći možemo bar sebi priznati :cudi

Image
Cekaj, ti zaista mislis da je ovo suprug ili otac slikao svoju zenu/kcerku, kad se samo vidi odjeca, tj slikao je odjecu? Meni ce biti prije da je ovo inscenirano, Cahrlie Hebdo u fotografiji, utoliko vise sto ovi koji idu do ovih granica smatraju i fotografiju haramom. Naravno, i u tom slucaju, zeli se ukazati na jedan problem. Ali opet, nikako da skuzim zasto se ljudi bave tudjim stvarima. Ako misle da je zena u islamu ponizena i sta ja znam, niko nikoga ne tjera da primi islam. A od onih zena koje poznajem i koje nose hidzab, nijedna ga ne nosi ni radi koga na zemlji. Pa ni svojih muzeva. Ali, opet, toboze neki borci za ljudska prava to smatraju problemom, dok ih onako lagano, cisto boli kura.c na polozaj zene u Indiji, za koju kazu da je demokratska zemlja. Ili zaboli ih i za muslimane u Burmi, koji opet bivaju ubijeni. Od strane onih za koji kazu da su jako "mirna" religija.

Antimuslimanska histerija i dalje jeci. valjda mora biti tako dok se ne stvori novi neprijatelj.
De Salahudine, nemoj kuknjave odmah, kakva histerija.. Ne znam ko je slikao alu pun ti je internet takvih slika ako te baš zanima.. ja slučajno uzeo tu. :cudi

Nije ovo bavljenje tuđim stvarima nego glas protiv ludila i nerazuma. :cudi

Naravno da se neko brine i za prava žena u drugim dijelovima i kulturama al tebe to zanima koliko?.. rekao bih nimalo :cudi

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Julia-Klara wrote:ja se nikad nisam kupala u odjeci,i cejf mi probat :ovaj

bez zajebancije - kako se pliva kad si ovako (ili slicno) obucen? Tekstil upija vodu, pa imas dodatnu tezinu

Ozbiljna sam
Ne plivaš u moru.. muslimankama je dozvoljeno pokvasiti se samo do pupka ako je slana voda u pitanju.

mehaning
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by mehaning »

Ozbiljna sam
Ja jesam...

Ali popili smo puno, pa se slabo sječam... :hm
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara »

Lebowski wrote:

Ozbiljna sam
Ne plivaš u moru.. muslimankama je dozvoljeno pokvasiti se samo do pupka ako je slana voda u pitanju.
he?
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 167 times
Been thanked: 374 times

Post by harlekin »

nedaj se saleee :kafa
ne odustaj coekce cemu bi se coek nasmijo da nie ovi sto brinu sta ko nosi glavi
lebac ti zarki kob reko da vaki smorova hoda po svijetu :cudi
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Post by Zagorka »

Ja nikad nista u rl nisam rekla,a bogme ni na forumu napisala protiv necije slobode i prava zivljenja. Ni protiv pedera,ni protiv svingera,ni pokrivenih,ni otkrivenih,nista.

Hodajte goli ili s govnetom na celu,zaboli me. Ali nemojte nametati taj izbor kao jedini pravi,onda postoji sansa da vas zapizdim. Ja ili neko treci......

A i protiv sam ovih sto ukidaju izbor. Nek hodaju s ponjavom na licu. Ali ako kaze meni da stavim tu istu ponjavu nabicu je nogom. U tome je čar rl-a :jutarnja
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Locked

Return to “Religija”