Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
NBA Bosanci wrote:
Ovo za ukop, makar po mom shvatanju je malo smiješno pitanje. Pravilo je da se u mezarluke kopa po redu, nevezano bio rod, prijatelj, supružnik i sl. Nema veze tko je do koga, neće oni moći pričati i ići na kafu jedni drugima.
To je samo u gradskim grobljima tj velikim, ali po seoskim malim haremima kakvih je puno više nego gradskih kopa se svoj do svog. Obično svaki zaseok ima svoj harem i unutar njega ukopavaju se rođaci istog prezimena iz istog mjesta ili su tu 2-3 prezimena ali opet se zna gdje je mjesto jednih, gdje drugih i gdje trećih.
ma to je nasa glupost i zatupljenost. nista vise.
pametnije bi bilo da lijepo urede harem poput krscana, nego da se gazi po mezarjima.
kod nas je ta glupost dostigla vrhunac, da ljudi prije svoje smrti rezervisu mjesto ukopa u mezaru. npr. do ceste. :
Maja wrote:Pa nije meni glupost. Zar nije ljepše kad dođeš dedi i neni da proučiš fatihu a oni jedno kraj drugog
meni je to svejedno.
kad god obicem mezarje radi najblizih, proucim i drugima koje sam poznavao i koji su mi ostali u lijepom sjecanju. tako da "obigram" svakako dobar dio mezarja.
Lebowski wrote:
paparaci wrote:
Lebowski wrote:A u džehenemu neće biti baš nikakvog druženja? Bar sa ženom jednom u mjesecu..
hoce. bice druzenja. sa raznim kaznama tj. kaznjavanjima.
Hoće li me ženske kažnjavati
ne znam.
sve i da budu. sumnjam da ces baliti. bar ne na taj nacin.
Mala_Mu wrote:
Strasno s cim se zezamo.
istina. da smo svjesni toga zaista (ovdje ni sebe ne izuzimam), plakali bi k'o godina.
Kalendar je eto lunarni. A mogao je komotni bit i ovaj sto koristimo. Ne bih ja tome davao bas toliki znacaj. Zastave zbilja nemaju veze sa islamom. Mjesec nikada nije predstavljao islam. Mjesec i zvijezda, nasuprot popularnom verovanju, nisu islamski simbol. Islam nema svoj simbol. Mjesec (pa onda i zvijezda) je poceo od Turaka ali postoje indikacije da su i oni to preuzeli.
Ljudi to jednostavno ne mogu da shvate ali ipak oni znaju "mnogo".
Kalendar je eto lunarni. A mogao je komotni bit i ovaj sto koristimo. Ne bih ja tome davao bas toliki znacaj. Zastave zbilja nemaju veze sa islamom. Mjesec nikada nije predstavljao islam. Mjesec i zvijezda, nasuprot popularnom verovanju, nisu islamski simbol. Islam nema svoj simbol. Mjesec (pa onda i zvijezda) je poceo od Turaka ali postoje indikacije da su i oni to preuzeli.
Ljudi to jednostavno ne mogu da shvate ali ipak oni znaju "mnogo".
Pa eto, ja uvijek ovako kad vidim neko jednostavno pitanje, uvijek iskoristim priliku da odgovorim. Jer ako i jedno-dvoje vidi i zapamti, dobro je, nisam dzaba pisao.
Nego Rethna, veliki prijatelju moj, kao da si mi nesto neraspolozen? Imam osjecaj da bi sad poderao kao krpu prvog koji postavi suvisno pitanje.
Problem je sto ne pamte nego to samo prodje kroz glavu i opet po starom pa opet iznova postavlja pitanje ciji odgovor nije spreman prihvatiti pa se zapitas ko je ovdje lud
Malo sam nervozan ali eto zavisi ko postavi pitanje i kako bi ga poder'o Ali opet ne bih da plasim narod ovakvim izjavama
Ma ne mislim na Rushdija vec sta je Muhamed cuo u pecini al se ispostavilo sutradan, kad vec, da ustvari nisu Bozije rijeci vec Sejtanove.. ne sjecam se al ucili smo u mektebu.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Pa čudnije mi je da priča odmah po rođenju ako ću biti skroz iskren.
A iz koje perspektive trebam gledati to? Kršćanske ili islamske.. Nije mi to čudno jer drugačije priča ne bi postojala... a čudnije je i da izabranog sina Njegovog razapnu ipak, šta je već bilo..
Ja sam pitao za Isu a ti mi odgovaraš za Mariju a ne za Merjemu...shodno tome trebao sam dati odgovor iz hršćanskog ugla gdje je valjda imala ljubavnika i bila zaručena pa i udata jel... pa ono mogao je i mali Isus doći na svijet. Ne znam da li je u islamu tako. Također, može biti 100 drugih razloga zašto nije kamenovana osim te priče o malcu koji priča. A takvih priča u mitologijama milion pa niko ne vjeruje u njih.
Ne pitam samo radi sebe a imam pravo da postavim pitanje. Naravno da ne vjerujem u priču.
Ne znam što se tako lako uvrijedite radi običnih pitanja.
Marija nije bila kamenovana a imala je sina>Isus je Božiji poslanik zato jer je tako rekao po rođenju>Marija nije bila kamenovana a imala je sina
Davno sam se izjasnio kao nereligiozan što za sobom povlači i to da ne vjerujem u ono što piše u knjigama, smatram ih kao i svim drugim i da su vjerovatno riječi ljudi a ne Boga. Da li Bog postoji ne znam.
Što se tiče tih čuda iz prošlosti zapisanih u knjigama zanima me u koja se vjeruje, npr. od onih zapisanih u Bibliji.. samo ono što je ponovljeno u Kur'anu je li a ostala se čuda proglase nevjerodostojnim pod pretpostavkom da su izmišljena od strane čovjeka mijenjajem Božijih objava.