Antivirusi-jesu li dovoljni samo oni za zaštitu kompa?
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 842 times
- Status: Offline
Re: Antivirusi-jesu li dovoljni samo oni za zaštitu kompa?
Za zaštitu računala od svih zločestih programa sa interneta, mreže, prijenosnih medija itd. treba imati instaliran antivirusni program kojeg je izrazito bitno redovno ažurirati. Jer inače ne vrijedi puno. Međutim, to samo po sebi nije dosta. Trebalo bi uz to imati i neki program specijaliziran za malware i spyware. Isto tako, treba imati aktiviran firewall na računalu. Osim toga, zdrav razum je isto jedna mjera zaštite računala. Dakle, ne otvarati sumnjive mailove, ne klikati na sumnjive linkove, web stranice, paziti što se i otkuda downloada, izbjegavati peer to peer itd.
Ja koristim AVG antivirus, i Malwarebytes Anti Malware. I aktiviran mi je defaultni firewall na računalu.
Ja koristim AVG antivirus, i Malwarebytes Anti Malware. I aktiviran mi je defaultni firewall na računalu.
somehow I manage
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9654 times
- Been thanked: 11390 times
- Status: Online
Imao sam i ja skoro taj Malwarebytes Anti Malware i naravno da sam bezbjedan s njim kad mi neda da otvorim 90% stranica koje klikam. Kako ću pokupiti virus ako ne otvaram ništa pod milim bogom? 
Svugdje gdje god je neki stream prijenos ili gledanje filmova/serija naletim na blokadu.

Svugdje gdje god je neki stream prijenos ili gledanje filmova/serija naletim na blokadu.
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 842 times
Hmm to se vjerojatno da sredit u postavkama, meni ne stvara takve probleme. Malo pročačkaj pa vidi.
Meni je to jednom napravio antivirus, nisam uopće mogla na internet, samo mi se Google htio otvorit, pa sam skontala da mi je antivirus uključio neku postavku da mi prati baš sve što radim na internetu, i sve živo mi je blokirao. Pa sam to maknula.
Meni je to jednom napravio antivirus, nisam uopće mogla na internet, samo mi se Google htio otvorit, pa sam skontala da mi je antivirus uključio neku postavku da mi prati baš sve što radim na internetu, i sve živo mi je blokirao. Pa sam to maknula.
somehow I manage
Ma to si negdje pokupio neki addon koji kad otvaras novi tab ili pocetnu stranicu otvori ti google pocetnu i tu dodanu starnicu.A to se pokupi usput kad se instalise nesto ili skida sa neprovjerenog sajta.Krokodil Behko wrote:Eto imam taj block addon a sad se pojavljuje nešto drugo. kad otvaram neku stranicu umjesto nje, pojavi se prazan tab sa nekim linkom gore iznad. Nebitno koja stranica.
Idi u postavke i Add-ons postavke i neutralisi to odnosno onemoguci taj dodatak.I obavezno idi u direktorij dodaj i ukloni programe u Moj racunar i ukloni te dodatke jer ce se ponovo samo ukljucivati.

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Provjerio sam u proširenjima i uočio par nekih lijevih dodataka. Sad sam ih izbacio potpuno pa ćemo vidjeti.
Ma to je to 100% jer sam imao takve situacije na svom racunaru i htjeli bi svi da budu google a nemogu mu ni priviriti do koljena a kamoli sta drugo.Krokodil Behko wrote:Provjerio sam u proširenjima i uočio par nekih lijevih dodataka. Sad sam ih izbacio potpuno pa ćemo vidjeti.

-
Meni se u zadnje vrijeme desava da mi se jedna stranica sama otvara.. i to vecinom kad ne radim nista a otvorena mozilla.. Odem recimo do wc ostavim sve otvoreno, dodjem a ono ova stranica...
Skenirano za viruse, kaspersky i malwarebytes nema nista.. U addonima nema nista... I ne znam kako nac do cega je..
Skenirano za viruse, kaspersky i malwarebytes nema nista.. U addonima nema nista... I ne znam kako nac do cega je..
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
To ti je ono za neki plaćeni download ili nešto tako. Imao sam ja sličan problem skoro sa reklamama za video igre a vidi na prethodnoj strani. Ti si mi dao da instaliram malware ali ipak je to ostalo. Zatim je Reha dao ovaj program koji blokira sve reklame ali on blokira SVE reklame
https://adblockplus.org/en/firefox
Mislim da sam na kraju našao nešto u addonima pa izbacio. Zapravo to je bio onaj delta pretraživač?
Već sam zaboravio kako sam to riješio.
https://adblockplus.org/en/firefox
Mislim da sam na kraju našao nešto u addonima pa izbacio. Zapravo to je bio onaj delta pretraživač?

-
Kao sto vidis na slici u lijevom donjem cosku, taj adblockplus je vec aktiviran i sprecava reklame, ali ova iskace... Ne cesto ali se desi da se otvori..
U adonima nema nista, zbog cega bi se to desavalo.. U programsima isto tako..
Nema nigdje nista da nije ok.. al opet se otvori..
a ovo je nesto za mobitel, ako ukucas broj dobijes kod na mob, pa ovamo ga ukucas i uzmu ti 5 KM i onda kao mozes skidat pjesme i slicno za mob.. glupost ... i smeta..
U adonima nema nista, zbog cega bi se to desavalo.. U programsima isto tako..
Nema nigdje nista da nije ok.. al opet se otvori..
a ovo je nesto za mobitel, ako ukucas broj dobijes kod na mob, pa ovamo ga ukucas i uzmu ti 5 KM i onda kao mozes skidat pjesme i slicno za mob.. glupost ... i smeta..
Jesi probao/la ići na Help>Restart with addons disabled ili provjeriti ima li kakvih nepoznatih pluginova u ocijama.
Najbolje je snimiti portabilnu verziju browsera jer se manje tih gluposti instalira u njega a za reset samo izbrišeš profil mapu.
Najbolje je snimiti portabilnu verziju browsera jer se manje tih gluposti instalira u njega a za reset samo izbrišeš profil mapu.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Lebowski dobro kaže. Ja znam da sam to riješio na ekstenzijama. Možda neki plugin i ne samo onemogućiti ga nego skroz ga brisati. Negdje si kliknuo i dozvolio im da ti šalju reklame, a logika kaže da oni za to što ti izbacuju new tab ili new window moraju imati kao pomoć neku ekstenziju ili plugin.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Black, jesi li se sjetio da pogledaš proširenja u svim browserima a ne samo u zadanom?
-
Ma nema nigdje nista.... Sve provjerio... a nije to meni da cesto iskace.. mozda 2/3 puta na cijeli dan.. al mene vise to iritira sto ne znam zbog cega je..
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
I kod mene je tako bilo. Provjeravao sam slučaj po cijelom internetu. Došao sam do zaključka da si vjerovatno skoro skidao neki software ali si prethodno morao kliknuti na agree nekog kilometarskog ugovora unutar kojeg oni sebi daju za pravo da se reklamiraju. Dakle, zadnji programi koje se skidao....nema šta drugo biti.
Znas vec kako to ide sa virusima a to ti je nesto slicno i sa reklamama.A evo kako;Svi koji se bave izradom virusa tako ih prate oni koji prave antiviruse za te nove viruse i zato sluze update ili azururanja za antiviruse jer vec je napravljena zakrpa za novi virus da ga ukloni.
Eh sad i za reklame je slicno samo sto Addonblock reklama nema dovoljno zakrpi za neke reklame i treba da to rucno podesis u svom adblocku u browseru i evo screen gdje treba da ubacis Url te reklame.
Eh sad i za reklame je slicno samo sto Addonblock reklama nema dovoljno zakrpi za neke reklame i treba da to rucno podesis u svom adblocku u browseru i evo screen gdje treba da ubacis Url te reklame.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Može i tako ali to nije eliminisanje uzroka problema nego sakrivanje posljedica. Ako se kod mene ništa ne pojavljuje ne bi trebalo ni kod njega. 

Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40761 times
- Been thanked: 27173 times
DA nisi dobio to uz neki program ,igricu pa je aktivno sa programom igricomBlackhawk wrote:Meni se u zadnje vrijeme desava da mi se jedna stranica sama otvara.. i to vecinom kad ne radim nista a otvorena mozilla.. Odem recimo do wc ostavim sve otvoreno, dodjem a ono ova stranica...

Ne traži savjet od zavidnika, niti pomoć od škrtice, niti obećanje od lažljivca.
-
Ma bas nisam nista u zadnje vrijeme instalirao.. osim onog imgburn ali kod njega nema toga, jer nikad do sad nisam imao problema..
A evo kako napisao taj post, jos se nije pojavila stranica.. tako da.. moguce i prestalo
A evo kako napisao taj post, jos se nije pojavila stranica.. tako da.. moguce i prestalo

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Ma ebeš ovaj win7. Ne mogu na internet ako nemam antivirus 
Baš danas, istekao mi ovaj trial za AVG i šta ću.. deinstaliram ga s namjerom da potražim neki drugi. Automatski sam izgubio konekciju i dobio obavijest od firevala da mi hitno trebaju update.. neke update za win i link do nekog sajta gdje su svi AV skupa da odmah neki od njih instaliram

Baš danas, istekao mi ovaj trial za AVG i šta ću.. deinstaliram ga s namjerom da potražim neki drugi. Automatski sam izgubio konekciju i dobio obavijest od firevala da mi hitno trebaju update.. neke update za win i link do nekog sajta gdje su svi AV skupa da odmah neki od njih instaliram

-
- Inventar foruma
imas AVG free Behko. meni super rade i win7 i AVG-free
http://free.avg.com/gb-en/homepage
hebes trial, idi odma na free verziju
http://free.avg.com/gb-en/homepage
hebes trial, idi odma na free verziju