Dario Kordić na slobodi

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Tatanka
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Status: Offline

Re: Dario Kordić na slobodi

Post by Tatanka » 18 Jun 2014, 11:01

Lebowski wrote:Učinilo mi se da ti je teza utopija samo zato što ne možeš tako...napisao si da bi tako uradio da se tebe pita. oo
ma da ti iskreno kazem, bez zajebancije, da sam ja neko - bio bih gori od staljina. ne bi u bosni ostalo 200 - 300 pravih... sve bih pokok'o...
Bolje je uzivati i kasnije se kajati, nego se kajati sto nisi uzivao...
Giovanni Boccaccio

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 444 times
Been thanked: 801 times

Post by vila » 18 Jun 2014, 11:03

samo da :bua na politologa Kukića

@tatanka..kad bi samo znao koja je to rupa bez dna..
uvjek samo za svoju guzicu....a kakve tek oprečnosti ima u svojim "kontaktima"

moram još jednom :bua

Tatanka
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Tatanka » 18 Jun 2014, 11:10

vila wrote:samo da :bua na politologa Kukića

@tatanka..kad bi samo znao koja je to rupa bez dna..
uvjek samo za svoju guzicu....a kakve tek oprečnosti ima u svojim "kontaktima"

moram još jednom :bua
tu potpuno podrzavam tvoj stav. tip ima oprecne stavove. ja sam ga naveo samo zato, jer ne trubi u hercegovacke trube i odma je los "hrvat". jedini razlog, zasto se nasao u mojoj recenici. dok je drugi lik npr. totalna suprotnost kukicu, fra drago :D
Giovanni Boccaccio

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 18 Jun 2014, 11:16

Tatanka wrote:
Lebowski wrote:Učinilo mi se da ti je teza utopija samo zato što ne možeš tako...napisao si da bi tako uradio da se tebe pita. oo
ma da ti iskreno kazem, bez zajebancije, da sam ja neko - bio bih gori od staljina. ne bi u bosni ostalo 200 - 300 pravih... sve bih pokok'o...

jok, 200-300 pokokati i mirna bosna...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Tatanka
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Tatanka » 18 Jun 2014, 11:35

drugrankovic wrote:
jok, 200-300 pokokati i mirna bosna...

dobro, jesam ja malo pretjer'o al' ma kakvi ba 200 - 300 pokokat' pa mirna bosna. premalo je to... hajmo se malo igrat' postotaka :D

sad kad bi izas'o pred narod i objasnio situaciju, da im se sprema gasna komora :D , svima koji nece u suru i ponudio im da odluce: ostat' pa u komoru il' iselit' se i ponudit' im tri opcije - hrvatska, srbija i turska... ja racunam da bi 10 - 15% odmah prihvatilo ponudu...

od onih sto ostanu, njih oko 3 -5% bi bili i dalje supci al' iz prikrajka... eh njih bi sve uza zid i postrijelj'o :D ma oko mi ne bi trepnulo...

a ono opet sto sad ostane, to ti je obicna raja, uplasena laznim cinjenicama, nepovjerljiva jedna prema drugoj, izmasakrirana nacionalistickim parolama. sve su to nesretne duse, koje su nesto stekle u svom mizernom zivotu i koje se raduju svom ognjistu, bez obzira sta i koliko ima, koje bi rado pruzile ruku komsiji ali se plase reakcije. eh prema njima bih primijenio onu staru "geben und nehmen" - dati i uzeti... kad nekome nesto lijepo ucinis, vratice se lijepim, ruzno, vratice se ruznim...

ev' ev' dobrog primjera :D

zamislite, nadjem ja kao 'ajdukovac pred tekmu sa dinamom na poljudu storma... siknem mu onu kinesku debelu petardu u gace i kad pukne a on nako iznenadjen i jadnik isprepadan, poviknem sto me vise grlo nosi: "BIZ CA STRUMPFE, ETO TORCIDE!!!" sta mislite, je l' bi on mene sljedecu tekmu u ZG castio karlovackim il' bi me ganj'o po maksimiru, glavu da mi otkine..? :D
Giovanni Boccaccio

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 18 Jun 2014, 12:06

samo bi se ubijali :ccc
hajmo ba sadit cvijece :spanac

(kud se vojska druga tita krece)

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. » 18 Jun 2014, 12:27

Spanac_113 wrote:samo bi se ubijali :ccc
hajmo ba sadit cvijece :spanac

(kud se vojska druga tita krece)
i ja kazem, vodimo ljubav a ne rat :D.
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 18 Jun 2014, 13:02

pokokati zlikovce, politicare koji su ko zlikovci, i mirna bosna... narod će uvideti ravnopravnost da nema dzukela i gledati kako ziveti jebo podele...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini » 18 Jun 2014, 13:37

drugrankovic wrote:pokokati zlikovce, politicare koji su ko zlikovci, i mirna bosna... narod će uvideti ravnopravnost da nema dzukela i gledati kako ziveti jebo podele...
..zaboravio si reć da svi budemo jugoslaveni ako ne možemo bit i srbi... :pivo
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 18 Jun 2014, 13:42

laganini wrote:
drugrankovic wrote:pokokati zlikovce, politicare koji su ko zlikovci, i mirna bosna... narod će uvideti ravnopravnost da nema dzukela i gledati kako ziveti jebo podele...
..zaboravio si reć da svi budemo jugoslaveni ako ne možemo bit i srbi... :pivo

ma jok necemo utopiju i ne rekoh o hrvatskoj vec o bosni... bice ljudi, bosanci...

bagru pobit i prestati s glupostima iz rata... podele će nestati a potom radovati se životu...

šta se primaš tebe niko spominjo nije već bosnu...

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 18 Jun 2014, 13:43

što si ti po nacionalonisti druže..??
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3849 times
Been thanked: 2895 times

Post by Pasaga » 18 Jun 2014, 20:59

Da se primjetiti,volio bih da se varam...
Njegovim pustanjem na slobodu,dolaskom u krajeve gdje jos nisu zarasle rane
njegovog i Bobanovog projekta,medjunacionalna klima jako se pogorsala.
To koriste i odredjeni krugovi u Hrv. i jos podgrijavaju tu sit. pa i kroz sportske manifestacije.
Kpliko se da primjetiti da narod nije mnogo toga naucio,pa se sa pravom moze postaviti i pitanje
...do koga je.....???
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 19 Jun 2014, 00:24

Pasaga wrote:Da se primjetiti,volio bih da se varam...
Njegovim pustanjem na slobodu,dolaskom u krajeve gdje jos nisu zarasle rane
njegovog i Bobanovog projekta,medjunacionalna klima jako se pogorsala.
To koriste i odredjeni krugovi u Hrv. i jos podgrijavaju tu sit. pa i kroz sportske manifestacije.
Kpliko se da primjetiti da narod nije mnogo toga naucio,pa se sa pravom moze postaviti i pitanje
...do koga je.....???

svi imali projekte samo vi naivni i bez plana... a za sta su bin ladenovi mudzahedini dosli u bosnu klati sve hriscansko koje je llično alija pozdravio pocasnim hodom... za srbe i hrvate sigurno...

paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci » 19 Jun 2014, 00:40

dosli su da nam pomognu kad je bilo najgore. nismo mi nikog napali, niti smo vrsili etnicka ciscenja, decko. branili smo se od agresora. ni vise, ni manje. razumes?

najzad, to i nije tema.
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 19 Jun 2014, 09:19

paparaci wrote:dosli su da nam pomognu kad je bilo najgore. nismo mi nikog napali, niti smo vrsili etnicka ciscenja, decko. branili smo se od agresora. ni vise, ni manje. razumes?

najzad, to i nije tema.

humanisti.. dosli da pomognu... eno isti sad pomazu iraku u stvaranju islamahirije... tako so one koji se ne slazu uijaju ko pse na ulici bez mnogo pitanja...

ma cim ti pravdash krvnike koji su sa srpskim i hrvatskim glavama igrali fudbal... i nemoj mi sad reci cuo si propagandu... jok cuo, video

Ruana

Post by Ruana » 19 Jun 2014, 09:52

laganini wrote:što si ti po nacionalonisti druže..??
Pa zar se ne vidi iz prilozenog, zna se ko trazi da se rat ne pominje i da je pokolj i na stotine hiljada mrtvih, desetine hiljada silovanih zena, na hiljade djece pobijene, milione protjeranih "glupost" koju ne treba pominjati. Eto sta je po nacionalnosti. Ko zna mozda i on jednom bude "holandjanin"

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9155 times
Been thanked: 10862 times

Post by Krokodil Behko » 19 Jun 2014, 10:28

Nakon utakmice Hrvatska-Kamerun: U Mostaru zapaljena državna i zastava Republike BiH

Image

U Mostaru su jutros osvanule zapaljene državna zastava Bosne i Hercegovine i zastava Republike Bosne i Hercegovine iz 1992. godine.

Zastave su zapaljene u naselju Balinovac, u zapadnom dijelu Mostara, na ogradi Biskupije u Mostaru.

Zastave su zapaljene na istom mjestu gdje je nedavno stajao transparent podrške haškom osuđeniku Dariju Kordiću. Podsjećamo, na transparentu, za kojeg se ne zna koga je postavio, napisano je '"Čekamo te Darijo! Junak Herceg – Bosne".

Slični incidenti desili su se prošle sedmice i nakon utakmice Svjetskog prvenstva između Brazila i Hrvatske. Tada su zapaljeni pet zastava BiH i objekt Patriotske lige u Kiseljaku, a zapaljene su i dvije zastave BiH u u selu Golinjevo, nedaleko od Livna.

Kako se približavaju opći izbori u BiH, sve je više mađunacionalnih incidenata.

Najprije je u Kozluku kod Zvornika ubijen Ahmet Hasanović (81), potom su preminuli Nikola Crepulja (74) i Marica Kristić (79), hrvatski povratnici iz sela Ratanj u blizini Kraljeve Sutjeske, koji su 21. aprila brutalno pretučeni. Njih je ubio 22-godišnji Arnes Delić iz sela Dragovići u općini Vareš. Povratnike ovih dana napadaju i u Čapljini.

U Zenici je prošle sedmice spaljena kapela u mjestu Gradišće kod Zenice. Kako se pretpostavlja, kao povod za taj gnusni vandalski čin uzet je doček ratnog zločinca Darija Kordića u Zagrebu.

U noći s nedjelje na ponedjeljak nepoznata osoba ili više njih su provalili u livanjsku džamiju hadži Ahmeda Dukatara na Topovima, te ispisali nekoliko uvredljivih grafita, pobacali knjige, među kojima i kur`ane, te prusuli farbu po zidovima i ćilima džamije

Klix.ba

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 19 Jun 2014, 10:58

drugrankovic wrote:
paparaci wrote:dosli su da nam pomognu kad je bilo najgore. nismo mi nikog napali, niti smo vrsili etnicka ciscenja, decko. branili smo se od agresora. ni vise, ni manje. razumes?
najzad, to i nije tema.
humanisti.. dosli da pomognu... eno isti sad pomazu iraku u stvaranju islamahirije... tako so one koji se ne slazu uijaju ko pse na ulici bez mnogo pitanja...
ma cim ti pravdash krvnike koji su sa srpskim i hrvatskim glavama igrali fudbal... i nemoj mi sad reci cuo si propagandu... jok cuo, video
a dok je tvoja reprezentacija igrala po prijedoru, bijeljini, zvorniku i da ne nabrajam dalje, onda ti nije smetalo? je li, humanisto?

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 19 Jun 2014, 10:59

Krokodil Behko wrote:Nakon utakmice Hrvatska-Kamerun: U Mostaru zapaljena državna i zastava Republike BiH

Image

U Mostaru su jutros osvanule zapaljene državna zastava Bosne i Hercegovine i zastava Republike Bosne i Hercegovine iz 1992. godine.

Zastave su zapaljene u naselju Balinovac, u zapadnom dijelu Mostara, na ogradi Biskupije u Mostaru.

Zastave su zapaljene na istom mjestu gdje je nedavno stajao transparent podrške haškom osuđeniku Dariju Kordiću. Podsjećamo, na transparentu, za kojeg se ne zna koga je postavio, napisano je '"Čekamo te Darijo! Junak Herceg – Bosne".

Slični incidenti desili su se prošle sedmice i nakon utakmice Svjetskog prvenstva između Brazila i Hrvatske. Tada su zapaljeni pet zastava BiH i objekt Patriotske lige u Kiseljaku, a zapaljene su i dvije zastave BiH u u selu Golinjevo, nedaleko od Livna.

Kako se približavaju opći izbori u BiH, sve je više mađunacionalnih incidenata.

Najprije je u Kozluku kod Zvornika ubijen Ahmet Hasanović (81), potom su preminuli Nikola Crepulja (74) i Marica Kristić (79), hrvatski povratnici iz sela Ratanj u blizini Kraljeve Sutjeske, koji su 21. aprila brutalno pretučeni. Njih je ubio 22-godišnji Arnes Delić iz sela Dragovići u općini Vareš. Povratnike ovih dana napadaju i u Čapljini.

U Zenici je prošle sedmice spaljena kapela u mjestu Gradišće kod Zenice. Kako se pretpostavlja, kao povod za taj gnusni vandalski čin uzet je doček ratnog zločinca Darija Kordića u Zagrebu.

U noći s nedjelje na ponedjeljak nepoznata osoba ili više njih su provalili u livanjsku džamiju hadži Ahmeda Dukatara na Topovima, te ispisali nekoliko uvredljivih grafita, pobacali knjige, među kojima i kur`ane, te prusuli farbu po zidovima i ćilima džamije

Klix.ba
ne moze nas 30 poplava skupit zajedno koliko nas moze 30 seljacina zavadit :djed

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 19 Jun 2014, 11:20

postoj zakoni? udri hapsi gazi... sa svima isto pa da vidiš...

Post Reply

Return to “Politika u BiH”