Da li kitite jelku
Moderator: Krokodil Behko
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1629 times
- Been thanked: 3038 times
- Status: Offline
Re: Da li kitite jelku
Pa ne djeluješ mi na osobu koja trola.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
Trolas tiMutevelija wrote:Pa ne djeluješ mi na osobu koja trola.

Ja se zezam...
A usput i naučim nesto.
Habibti, ya nour el - ain... 

storm wrote:
Nemam pojma kakav je... Američka izmisljotina... No centralna figura je Isus i zahvala mu za sve darove
Ja bi da sam musliman na taj dan činio sedzdu uz riječi... Subhane Rabbijel-ea’la...primjerice
No nebitno, svatko po svom
U SAD-u se Dan zahvalnosti obilježava četvrtog četvrtka u studenom, a u Kanadi drugog ponedjeljka u listopadu. Ovaj praznik je jedinstven po tome sto ga slave sve nacije i rase u Americi.
U povijesti se na taj dan izražavala zahvalnost Bogu zbog dobre žetve, a danas se želi izreći zahvala i poštovanje Bogu, obitelji, prijateljima za sva materijalna dobra, ali i veze (prijateljske, ljubavne i slične).
Amerikanci vjeruju da je prvi Dan zahvalnosti proslavljen 1621. godine, no postoje podaci da se obilježavao u Kanadi još 1578. godine. Ipak, Dan zahvalnosti se u kontinuitetu obilježava u SAD-u od 1863. godine.
Stanovnici SAD-a vjeruju u priču iz jednog hladnog dana kasne jeseni 1621. godine, kada je 46 britanskih doseljenika - od ukupno njih stotinu - jedva preživjelo svoju prvu zimu u Novom svijetu. Tog su dana večerali plodove žetve s pripadnicima plemena američkih Indijanaca Wampanoag u državi Massachusetts. Tih 46 ljudi ne bi preživjelo da im nisu pomogli Indijanci koji su ih naučili svim potrebnim vještinama preživljavanja, bilo da se radi o lovu ili ribolovu, skupljanju jestivih plodova ili obrađivanju zemlje i stočarstvu. Ta lijepa i stoljećima ukrašavana priča donosi poseban osjećaj topline u omiljeni obiteljski praznik u SAD-u.
Zanimljivo je da Dan zahvalnosti obilježavaju i u nizozemskom gradu Leidenu, u Grenadi te u Liberiji, ali dakako, svatko na svoj datum.
ps. nema na cemu

I prosle je bilo dobrostorm wrote:Sto te ponukalo, da onda proslavis thanks giving day... Kao muslimankunavika wrote:Garant ce reci da sam se stislaSPINERKA wrote:![]()
.NAVIKA - sta ce komsije reci.
..![]()
![]()
Istina je samo da sam ja Muslimanka, koja nije prihvatila taj nemuslimanski obicaj
Inače Sarajevo ove godinenije u mraku
Kako sam vidio fotke, fino ukrašeno
Volim one tezge i svjetlost, pa nek sam i musliman

Question everything.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40433 times
- Been thanked: 26605 times
- Status: Online
jEL TO onaj dan kad si pekla patku
Ne vjeruj čovjeku koji ti govori o sreći a njegovo lice ispisuje tužne redove nezadovoljstva i nesreće.
Jel' ovo u zagradi razlog ili inace ne praktikujete to?vila wrote:Ja nekako pokusavam zadrzati taj duh tradicije
Pa imamo i jaslice i slamu i unosimo "badnjake" na badnju vecer
I nemam darove ispod bora..djeca (al nisu vise ni djeca) dobiju ponesto na sv.nikolu
Pa su proslu nedilju bile "materice" tada mame darivaju
Pa ce sad "ocici" (tate darivaju)
Meni nekako izgleda potpuniji dozivljaj sa darovima ispod drvceta.
A mozda sam previse crtaca i filmova gledao

Last edited by rethna on 13 Dec 2016, 17:48, edited 1 time in total.
Question everything.
Volim i ja. Najvise volim to kako se osjeti da su ljudi oko ovih doba mnogo bolji. Isto to se desi s muslimanima za vrijeme Ramazana 

- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40433 times
- Been thanked: 26605 times
- Status: Online
bogme bilo dobre klope , nego cime onako zarudis pitu na ovo mislimnavika wrote:Jeste.Rudolph wrote:jEL TO onaj dan kad si pekla patku

Ne vjeruj čovjeku koji ti govori o sreći a njegovo lice ispisuje tužne redove nezadovoljstva i nesreće.
Lijepo je cetkom premazem uljem prije pecenja, a nakon pecenja samo otopim kasiku butera sa 3-4 kasike vode i sa tim je poprskam.
- vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
Ne nije to razlog ,nego jednostavno ne zelim da se bozic svede na trku,zbrku oko darova jer to i nije bit bozicarethna wrote:Jel' ovo u zagradi razlog ili inace ne praktikujete to?vila wrote:Ja nekako pokusavam zadrzati taj duh tradicije
Pa imamo i jaslice i slamu i unosimo "badnjake" na badnju vecer
I nemam darove ispod bora..djeca (al nisu vise ni djeca) dobiju ponesto na sv.nikolu
Pa su proslu nedilju bile "materice" tada mame darivaju
Pa ce sad "ocici" (tate darivaju)
Meni nekako izgleda potpuniji dozivljaj sa darovima ispod drvceta.
A mozda sam previse crtaca i filmova gledao![]()
Da...previse si gledao filmova

Kod nas je tradicionalno darivanje djece na sv.nikolu 6.12
ako su ti kuglice nečisteMirelam wrote:Jel' i abdest moram uzet''nora wrote:Polako sa bismilom.Mirelam wrote:Slijedece hefte.

- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1629 times
- Been thanked: 3038 times
Ma abdest je ritualno "pranje" kod muslimana kad treba klanjati ili učiti /dirati Kur'an.vila wrote:Ja moram pitati sta znaci kad spominjete adbest?
Ima vic za to.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Abdest
Zastavila policija Arapa u Krajini, kad kaže jedan drugom, de preuzmi ti vozačku ja nemam abdesta.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
Pranje određenih dijelova tjela da bi se postigla čistoća za obavljanje molitve Vilo. Mirelam i ja smo se malo našalili samovila wrote:Ja moram pitati sta znaci kad spominjete adbest?

- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
Ne drzim se tih paganskih obicaja. 

Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.