Vlastiti biznis

Zapošljavanje, stanje ekonomije u BiH i svijetu, recesija.

Moderator: Krokodil Behko

Refik
Na probnom
Na probnom
Status: Offline

Re: Vlastiti biznis

Post by Refik » 14 Jun 2015, 19:23

helou ljudi Novi sam na forumu izvinjavam se sto tu pisem,nadam se nece admini/moderatori da me kazne :D .... Hteo sam pitat treba mi neka pomoc od nekoga ko ima firmu u bosnu
za saradnju il nesto slicno ako ima neko da me kontaktira ...al ozbiljno ljudi nemojte deca da zezate :D
Nemam sta reci,nemam sta napisat nemam nista ne znam nista i ne citajte ove moje gluposte hvala lepo sto ste procitali sad ponovo procitajte svaku drugu rec...

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3864 times
Been thanked: 2907 times

Post by Pasaga » 14 Jun 2015, 19:27

Refik wrote:helou ljudi Novi sam na forumu izvinjavam se sto tu pisem,nadam se nece admini/moderatori da me kazne :D .... Hteo sam pitat treba mi neka pomoc od nekoga ko ima firmu u bosnu
za saradnju il nesto slicno ako ima neko da me kontaktira ...al ozbiljno ljudi nemojte deca da zezate :D

Dobro dosao.
Ova tema i jeste pravo mjesto,za takve talente.
Samo reci,sta te boli..... :)
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 4784 times
Been thanked: 6439 times

Post by ina » 14 Jun 2015, 20:14

Bezveze odgovor ali...
ne znam.
Ne bih imala ni testise ni zelje. Biti sebi sef ima svoje prednosti ali to zadaje i puno vise glavobolja.
Svijest ima sidrište.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 14 Jun 2015, 20:16

inasab wrote:Bezveze odgovor ali...
ne znam.
Ne bih imala ni testise ni zelje. Biti sebi sef ima svoje prednosti ali to zadaje i puno vise glavobolja.
aaaaajojtebe... :jutarnja
Nek covjek iznese sta ga konkretno interesuje....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 4784 times
Been thanked: 6439 times

Post by ina » 14 Jun 2015, 20:41

Pasaga wrote:
inasab wrote:Bezveze odgovor ali...
ne znam.
aaaaajojtebe... :jutarnja
Nek covjek iznese sta ga konkretno interesuje....

Mislila sam na moj odgovor... kao bez veze. Ne znam sta bi se moglo otvoriti i sto bi moglo
dobro profitirati.
Svijest ima sidrište.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 14 Jun 2015, 20:47

Kolko svatih cojk zivi u Turskoj...?
Morebit je Bosnjackih korjena....elneise.....
Najbolje da objasni o cemu se radi....
Ima ovdje ljudi,svak pomalo...i et ga..... :D
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Harii
Na probnom
Na probnom

Post by Harii » 17 Jun 2015, 15:58

Mislim da je web biznis dobra opcija. Kad kazem Web biznis mislim na nesto tipa kao sto je pik.ba

U BiH ima jos puno puno mogucnosti za takvo nesto. Ulaganja su minimalna i kostaju te domene , hostinga i tvog rada ako znas, ili eventualno da platis nekog da ti uradi projekat.

Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Vladimir RUS » 02 Jul 2015, 19:28

Harii wrote:Mislim da je web biznis dobra opcija. Kad kazem Web biznis mislim na nesto tipa kao sto je pik.ba

U BiH ima jos puno puno mogucnosti za takvo nesto. Ulaganja su minimalna i kostaju te domene , hostinga i tvog rada ako znas, ili eventualno da platis nekog da ti uradi projekat.
I marketing je tu veoma bitan. BiH je tržište sa otprilike oko 3 i po miliona stanovnika. Cijena jednog klika/osobe je 0.01 cent. Da bi svi znali za tebe kao što znaju za pik.ba potrebno je investirati u marketing 35000 dolara što je po trenutnom kursu preko 50000 KM. Za te pare možeš da pokreneš i dobar "pravi" proizvođački biznis.

Prevoznik.ba
Na probnom
Na probnom

Post by Prevoznik.ba » 15 Jul 2015, 08:34

Vladimir RUS wrote:
Harii wrote:Mislim da je web biznis dobra opcija. Kad kazem Web biznis mislim na nesto tipa kao sto je pik.ba

I marketing je tu veoma bitan. BiH je tržište sa otprilike oko 3 i po miliona stanovnika. Cijena jednog klika/osobe je 0.01 cent. Da bi svi znali za tebe kao što znaju za pik.ba potrebno je investirati u marketing 35000 dolara što je po trenutnom kursu preko 50000 KM. Za te pare možeš da pokreneš i dobar "pravi" proizvođački biznis.

Neslazem se stobom nimalo.

Harii ima pravo, web/online bizniz na nasim krajevima uopste nije tako razvijen kao u rest Europe.
Trebas imati dobru ideju i veliko poznanstvo, biti dobre volje i uloziti dosta vremena u to. WEB bizniz mozes da radis 24h/dnevno. 50.000 KM za Marketing je glupost, jedino ako si Coca Cola ili sta ja znam ko pa hoces nabrzinu da opstanes na trzistu. Najbolje je kad kompanija ili WEB stranica raste Organski a ne na silu (putem velikih Marketing ulaganja) a covijek uopste nije spreman na to.

Prevoznik.ba raste svaki dan sa ca. 2-5 nova koristnika polako ali sigurno.
Mimo prevoznik.ba radimo webdesign, webhoasting, aplikacije i razna programiranja za Danske, Njemacke i Austrijske firme.
WWW.PREVOZNIK.BA
DIJELIMO TROŠKOVE, PUTUJMO ZAJEDNO, POŠALJIMO STVARI PRIVATNO

Jhony
Na probnom
Na probnom

Post by Jhony » 04 Feb 2016, 21:29

Da li ima neko kakva iskustva, informacije oko otvaranja firme u austriji?
Dakle, ja i kolega imamo ideju da izvezemo nešto na Au trziste, jer mislimo da ima prostora i da bi bili konkurentni.
Sve će to narod popljuvati.

Nikolina Županović
Na probnom
Na probnom

Post by Nikolina Županović » 22 Mar 2016, 15:14

Tesko pitanje. Ja sam imala mogucnost da radim kod roditelja u pekari ali sam od toga odustala. Ne bih slusala savete tipa "udaris hipoteku na kucu stan vikendicu uzmes kakav poslovni prostor izdas ga" :D ali nesto slicno sam uradila. Otisla sam na studije u Beograd i tamo radim preko omladinskih http://ozeuropaptz.rs/ ali i dalje gajim nadu da cu imati nesto svoje. Nadam se da razumete, ali iskreno najbolje je kada si svoj gazda. Moze biti tesko i najverovatnije na kraju propadnes ali brate znas sta i kako.

DocSportello
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Location: Na balkonu, chuchim na drvima, hvatam konin wifi :D
Has thanked: 326 times
Been thanked: 183 times

Post by DocSportello » 22 Mar 2016, 16:20

Ja imam ideju da printam starke, prodajem preko fb stranice guerilla taktikom, oslikavanje bi radio rucno, svaki par bi bio unikatan, brendirao bi normalno imam i ime branda vec osmisljeno i logo ali mi samo fale financije za prvi eshalon starki i farbe.
Valja ic na koridor kupit jeftino patike svih brojeva, pa sablone radit rucno, farbe uzet i to je hefta il dvi posla i onda krenut sa reklamiranjem na fb.
I majice bi mogao oslikavat tako, raznorazne dezene al bi uzimao nemarkirane obicne pamucne majice, bjele, crne, sive, raznih velicina.
Pa eto ako ko od vas ima viska para i oce da zaradi, ajmo pokrenut biznis :D
“The reason I talk to myself is because I’m the only one whose answers I accept.”
― George Carlin

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14228 times
Been thanked: 9826 times

Post by Julia-Klara » 22 Mar 2016, 16:30

Ja imam ideju za koje mi je potrebno malo vise znanja o biljkama i njihovim ljekovitim svojstvima.
Zatim mi treba dobar medar, Sarino znanje kod spravljanja ljekovitog meda, mali poslovni prostor, i dobra reklama.
Prodavnica bi se zvala "Vjesticji kotao" :D
BIlo bi tu biljcica, cajeva, mjesavina trava, maslinovog ulja sa travama, i tako tih stvarcica
:julia
mozemo valjda sanjati,ali nije ovo ni daleko od ostvarenja ;)
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 22 Mar 2016, 16:31

Julia-Klara wrote:Ja imam ideju za koje mi je potrebno malo vise znanja o biljkama i njihovim ljekovitim svojstvima.
Zatim mi treba dobar medar, Sarino znanje kod spravljanja ljekovitog meda, mali poslovni prostor, i dobra reklama.
BIlo bi tu biljcica, cajeva, mjesavina trava, maslinovog ulja sa travama, i tako tih stvarcica
Sve imamo :zubi
Habibti, ya nour el - ain... :srce

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times

Post by greeneyes » 22 Mar 2016, 16:32

Julia-Klara wrote:Ja imam ideju za koje mi je potrebno malo vise znanja o biljkama i njihovim ljekovitim svojstvima.
Isto. Samo čekam legalizaciju jedne biljčice.
Samo sabura

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 22 Mar 2016, 16:35

ta biljka je najmanji problem :cudi
mene ne zanima to, nego nesto drugo - povratak ljudi prirodi, cak i da je ucinak biljaka vezan samo za placebo

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 22 Mar 2016, 16:36

storm wrote:
Valja meni sa Sarom malo ozbiljnije sjest pa zapisivat njene recepte , zna vjestica svasta ;)
I "vatrenu vodu" zna praviti, kaze moj otac da mu opasno pomaze kod reume...
Samo ne znam kako bi se to sve oporezivalo :ovaj No o tom po tom

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times

Post by greeneyes » 22 Mar 2016, 16:42

Julia-Klara wrote:ta biljka je najmanji problem :cudi
mene ne zanima to, nego nesto drugo - povratak ljudi prirodi, cak i da je ucinak biljaka vezan samo za placebo
Pa i ovako će se ljudi vartiti prirodi i prirodnim preparatima. :oo

Nego, šalu na stranu. Bio je kod na su ZE tako čovjek koji je uzgajao, brao raznorazne biljke. Pravio raznorazne lijekove i sl. Moja tetka tada radila za njega. Bila fina "firmica."
Samo sabura

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 22 Mar 2016, 16:45

Pa da. Mislim da je idea dobra, samo malo ozbiljnije razraditi "business and project plan" :)

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 22 Mar 2016, 16:50

Julia-Klara wrote:
storm wrote:
Valja meni sa Sarom malo ozbiljnije sjest pa zapisivat njene recepte , zna vjestica svasta ;)
I "vatrenu vodu" zna praviti, kaze moj otac da mu opasno pomaze kod reume...
Samo ne znam kako bi se to sve oporezivalo :ovaj No o tom po tom
Možda početi sa udrugom prvo...sad ne znam kako je to u bih regulirano....ovdje si u početku free tih nekih davanja kao udruga...prodaješ članovima, uredno račun ali nema poreza....kad vidiš da je krenulo ideš sa firmom.
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Post Reply

Return to “Posao & Ekonomija”