Interesantno je da oni koji vole komuniste i socijalizam, nose bolju odjeću od ljudi koji žive pod tim sistemima.bosnjakinja wrote: 10 May 2021, 10:54 ali pazi senad hadzifejzovic glavni ,vodja
ma slika bezveze,njemu NIP smeta ne komunjare![]()
Zekat
- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 99 times
- Been thanked: 330 times
- Status: Offline
Re: Fatmir Alispahić: Islamska zajednica krade zekat (VIDEO/DOKAZI)
- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3479 times
Kolike su plaće uposlenika Rijaseta Islamske zajednice
23.03.2021. / 20:18
Posljednjih dana se na društvenim mrežama i na pojedinim portalima šire različiti podaci, pretpostavke i konstatacije o finansijama u Rijasetu Islamske zajednice u BiH, kao i podaci o broju i plaćama uposlenika.
Način kako se toj temi pristupa, svakako, najviše govori o njenim autorima i njihovim namjerama. Iz Uprave za ekonomske i finansijske poslove Rijaseta Islamske zajednice pojasnili su kolike su plaće njihovih uposlenika.
- U vezi sa navodima koji su se pojavili u proteklim danima putem interneta, a vezano za plate u Islamskoj zajednici, konkretno Rijasetu, ovim putem Vas obavještavamo da se radi o netačnim i zlonamjernim tezama i tumačenjima. Naime, tačno je da prosječna neto plata koja se isplaćuje uposlenicima u Rijasetu iznosi 1.078,15 KM (koliko je iznosila posljednja isplaćena plata za mjesec februar), a ne više hiljada KM, kako se to pokušava lažno predstaviti.
Pored plata uposlenika Rijaseta, putem računa Rijaseta isplaćuju se i plate uposlenika Fakulteta islamskih nauka, ali te plate niti su trošak Rijaseta, niti Rijaset donosi odluke o visini tih plata.
Plate uposlenika Fakulteta islamskih nauka uređene su Kolektivnim ugovorom za djelatnost visokog obrazovanja i nauke na Univerzitetu u Sarajevu i iste se finansiraju iz Budžeta Kantona Sarajevo, a samo se isplaćuju putem računa Rijaseta, a na osnovu potpisanog ugovora između Rijaseta i Kantona Sarajevo. Da i ovdje ne bi bilo nekih nejasnoća, isti ugovor i isti način finansiranja i plaćanja ima i drugi teološki fakultet koji posluje pri Univerzitetu u Sarajevu.
I ovo je istina. Sve ostalo su proizvoljni i paušalni zaključci, kojima očigledno cilj nije ništa drugo do predstaviti Islamsku zajednicu u nekakvom pogrešnom svjetlu ili prikupiti dodatni klik na objavljene sadržaje - rečeno je u Upravi za ekonomske i finansijske poslove Rijaseta Islamske zajednice.
- Putem računa Rijaseta isplaćuju se plate za: uposlenike Rijaseta (uprave, uredi, Glasnik, El-Kalem i Kancelarija Reisu-l-uleme) – 80 uposlenika, uposlenike Gazi Husrev-begovog vakufa - 16 uposlenika, uposlenike Gazi Husrev-begove biblioteke - 33 uposlenika i uposlenike Gazi Husrev-begove medrese - 26 uposlenika (osim nastavnog osoblja koje platu prima putem Trezora KS) - naveli su iz Uprave za ekonomske i finansijske poslove Rijaseta Islamske zajednice.
Svi podaci o platama i finansijama Islamske zajednice, budžeti i godišnji izvještaji, u skladu sa Ustavom Islamske zajednice, daju se na usvajanje Rijasetu Islamske zajednice, Vijeću muftija, te članovima Sabora Islamske zajednice, koji predstavlja najviše predstavničko i zakonodavno tijelo Islamske zajednice. Dakle, radi se o velikom broju ljudi koji ove planove razmatra i daje saglasnost na njihovo izvršenje.
Kako, na drugoj strani, korisnici društvenih mreža i autori različitih sadržaja na internetu ove planove razmatraju i pretresaju mogli smo se uvjeriti proteklih dana. Raduje činjenica da su brojni korisnici društvenih mreža ipak prepoznali zlonamjerno djelovanje i plaćenu kampanju usmjerenu protiv Rijaseta Islamske zajednice i Reisu-l-uleme.
Reisu-l-ulema Husein efendija Kavazović je ranije, osvrčući se na rad Islamske zajednice i njenih uposlenika, kazao kako niko ne može očekivati da neko u Zajednici neće načiniti neku grešku, ali da on garantuje da se takve greške neće skrivati i da će uvijek odgovorni biti sankcionisani nakon što se provedu procesi i dokaže odgovornost.
Ne mogu se ljudi suditi na osnovu naručenih i iskontruisanih kampanja i ne može se zbog toga kriminalizirati čitava zajednica, a pogotovo ne njen vrhovni autoritet, piše Preporod.info.
23.03.2021. / 20:18
Posljednjih dana se na društvenim mrežama i na pojedinim portalima šire različiti podaci, pretpostavke i konstatacije o finansijama u Rijasetu Islamske zajednice u BiH, kao i podaci o broju i plaćama uposlenika.
Način kako se toj temi pristupa, svakako, najviše govori o njenim autorima i njihovim namjerama. Iz Uprave za ekonomske i finansijske poslove Rijaseta Islamske zajednice pojasnili su kolike su plaće njihovih uposlenika.
- U vezi sa navodima koji su se pojavili u proteklim danima putem interneta, a vezano za plate u Islamskoj zajednici, konkretno Rijasetu, ovim putem Vas obavještavamo da se radi o netačnim i zlonamjernim tezama i tumačenjima. Naime, tačno je da prosječna neto plata koja se isplaćuje uposlenicima u Rijasetu iznosi 1.078,15 KM (koliko je iznosila posljednja isplaćena plata za mjesec februar), a ne više hiljada KM, kako se to pokušava lažno predstaviti.
Pored plata uposlenika Rijaseta, putem računa Rijaseta isplaćuju se i plate uposlenika Fakulteta islamskih nauka, ali te plate niti su trošak Rijaseta, niti Rijaset donosi odluke o visini tih plata.
Plate uposlenika Fakulteta islamskih nauka uređene su Kolektivnim ugovorom za djelatnost visokog obrazovanja i nauke na Univerzitetu u Sarajevu i iste se finansiraju iz Budžeta Kantona Sarajevo, a samo se isplaćuju putem računa Rijaseta, a na osnovu potpisanog ugovora između Rijaseta i Kantona Sarajevo. Da i ovdje ne bi bilo nekih nejasnoća, isti ugovor i isti način finansiranja i plaćanja ima i drugi teološki fakultet koji posluje pri Univerzitetu u Sarajevu.
I ovo je istina. Sve ostalo su proizvoljni i paušalni zaključci, kojima očigledno cilj nije ništa drugo do predstaviti Islamsku zajednicu u nekakvom pogrešnom svjetlu ili prikupiti dodatni klik na objavljene sadržaje - rečeno je u Upravi za ekonomske i finansijske poslove Rijaseta Islamske zajednice.
- Putem računa Rijaseta isplaćuju se plate za: uposlenike Rijaseta (uprave, uredi, Glasnik, El-Kalem i Kancelarija Reisu-l-uleme) – 80 uposlenika, uposlenike Gazi Husrev-begovog vakufa - 16 uposlenika, uposlenike Gazi Husrev-begove biblioteke - 33 uposlenika i uposlenike Gazi Husrev-begove medrese - 26 uposlenika (osim nastavnog osoblja koje platu prima putem Trezora KS) - naveli su iz Uprave za ekonomske i finansijske poslove Rijaseta Islamske zajednice.
Svi podaci o platama i finansijama Islamske zajednice, budžeti i godišnji izvještaji, u skladu sa Ustavom Islamske zajednice, daju se na usvajanje Rijasetu Islamske zajednice, Vijeću muftija, te članovima Sabora Islamske zajednice, koji predstavlja najviše predstavničko i zakonodavno tijelo Islamske zajednice. Dakle, radi se o velikom broju ljudi koji ove planove razmatra i daje saglasnost na njihovo izvršenje.
Kako, na drugoj strani, korisnici društvenih mreža i autori različitih sadržaja na internetu ove planove razmatraju i pretresaju mogli smo se uvjeriti proteklih dana. Raduje činjenica da su brojni korisnici društvenih mreža ipak prepoznali zlonamjerno djelovanje i plaćenu kampanju usmjerenu protiv Rijaseta Islamske zajednice i Reisu-l-uleme.
Reisu-l-ulema Husein efendija Kavazović je ranije, osvrčući se na rad Islamske zajednice i njenih uposlenika, kazao kako niko ne može očekivati da neko u Zajednici neće načiniti neku grešku, ali da on garantuje da se takve greške neće skrivati i da će uvijek odgovorni biti sankcionisani nakon što se provedu procesi i dokaže odgovornost.
Ne mogu se ljudi suditi na osnovu naručenih i iskontruisanih kampanja i ne može se zbog toga kriminalizirati čitava zajednica, a pogotovo ne njen vrhovni autoritet, piše Preporod.info.

- Zizi
- Forum [Bot]
- Has thanked: 8905 times
- Been thanked: 7699 times
- Status: Online
Ne bih rekla da ih podržavaju svi sa ove fotografije.
Polako sa obilježavanjem ljudi s onim što oni nisu.

- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Has thanked: 2203 times
- Been thanked: 5121 times
nista, islamska je to mafija
Fuck you a friendly note to start the day
- Chloe
- Žena za sva vremena
Rum wrote: 10 May 2021, 10:57Moze li u pi zekatMutevelija wrote: 10 May 2021, 10:47 Mene zbunjuje sad ko ne moze dati zekat a nije za zekata pa koja je on kategorija
Nisi za sadake ali nisi ni da das zekat.
Nisi siromasan a nisi ni bogat![]()

Eto ...

- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 39758 times
- Been thanked: 25756 times
Ama to je kriptovaluta sto ja i muti mutimo
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.
- Chloe
- Žena za sva vremena
da je on napisao sjetila bih se kriptovalute al' tiii ...

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9067 times
- Been thanked: 10761 times
Ma nije to ništa, meni su vegani i nutricionisti gori od njih.
Zapravo, nikad se nisam zapitao, šta islam misli o veganima, msm kurbani i tako to?
-
- Seksologinja
- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 99 times
- Been thanked: 330 times
Pa umjesto kurbana, patlidzan, ili možda bolje lubenica.Krokodil Behko wrote: 10 May 2021, 11:09
Ma nije to ništa, meni su vegani i nutricionisti gori od njih.
Zapravo, nikad se nisam zapitao, šta islam misli o veganima, msm kurbani i tako to?
- Beni
- Fuck you
- Mood:
https://uplata.islamskazajednica.ba/landing
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1520 times
- Been thanked: 2869 times
Ne mozes pi izvagatiRum wrote: 10 May 2021, 10:57Moze li u pi zekatMutevelija wrote: 10 May 2021, 10:47 Mene zbunjuje sad ko ne moze dati zekat a nije za zekata pa koja je on kategorija
Nisi za sadake ali nisi ni da das zekat.
Nisi siromasan a nisi ni bogat![]()
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
-
- Seksologinja
Joj krađe, pored zekata, koji je porez, traže i prose ucjenom za davanje na vitre i kurban.
Ne spominju u mom tekstu donacije, samo primanje plata od članrine.

Kad je IZ pomogla povratnicima i siromašnim tokom cijele godine? Nikad!
Gomez, vidi cjenovnik za lokalce i dijasporu.

- Mutevelija
- Selonačelnik
Ima finansiralj su nesto kad su bile poplave i klizista znam jer sam tad radio i spominjalo se ovo je iz fonda bejtul mal.Venera wrote: 10 May 2021, 11:28Joj krađe, pored zekata, koji je porez, traže i prose ucjenom za davanje na vitre i kurban.
Gomez, vidi cjenovnik za lokalce i dijasporu.![]()
Kuca se gradila jednoj porodici u Tuzli.
Ali nisam dugo bio radio tu to je 2017 kad sam isao za Srbiju.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
-
- Seksologinja
To su vanredne situacije, tad svako donira!Mutevelija wrote: 10 May 2021, 11:31Ima finansiralj su nesto kad su bile poplave i klizista znam jer sam tad radio i spominjalo se ovo je iz fonda bejtul mal.Venera wrote: 10 May 2021, 11:28
Joj krađe, pored zekata, koji je porez, traže i prose ucjenom za davanje na vitre i kurban.
Kuca se gradila.
Ja vidim svaki dan osobe koje prose, i siromašne, toliko o brizi IZ!
- Mutevelija
- Selonačelnik
Samo ovo i meni bode oci:
Rijaset Islamske zajednice u BiH iz Fonda bejtu-l-mal dodijelio 328 stipendija za studente i učenike
Rijaset Islamske zajednice u BiH iz Fonda bejtu-l-mal dodijelio 328 stipendija za studente i učenike
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Beni
- Fuck you
- Mood:
Islamska cosa nostraVenera wrote: 10 May 2021, 11:28Joj krađe, pored zekata, koji je porez, traže i prose ucjenom za davanje na vitre i kurban.

-
- Seksologinja
Dobra fotkaGomez wrote: 10 May 2021, 11:36Islamska cosa nostraVenera wrote: 10 May 2021, 11:28
![]()

- Mutevelija
- Selonačelnik
Na 27. redovnoj sjednici Rijaseta Islamske zajednice u BiH održanoj 24. septembra 2020.godine, a na prijedlog Ureda za društvenu brigu, donijeta je Odluka o raspisivanju konkursa za dodjelu stipendija iz Fonda Bejtu-l-mal Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.
Stipendije iz Fonda Bejtu-l-mal će se dodjeljivati učenicima i studentima koji zadovolje propisane kriterije.
Prednost pri dodjeli stipendije će biti data učenicima i studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa radi zadovoljenja socijalne pravičnosti i potrebe povećanja dostupnosti visokog obrazovanja, što bi potencijalni korisnici stipendija trebali opravdati svojim rezultatima, a na osnovu odluke komisije za dodjelu stipendija iz Fonda.
Konkurs ostaje otvoren do 15. novembra 2020. godine, a više informacija o načinu i uslovima prijave na konkurs možete pronaći ovdje.

Al ovi ne spadaju u onu skupinu kojima treba dati zekat.
A ispade da pare od zekata njima idu da se skoluju.
Dosta nelogicnosti.
Stipendije iz Fonda Bejtu-l-mal će se dodjeljivati učenicima i studentima koji zadovolje propisane kriterije.
Prednost pri dodjeli stipendije će biti data učenicima i studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa radi zadovoljenja socijalne pravičnosti i potrebe povećanja dostupnosti visokog obrazovanja, što bi potencijalni korisnici stipendija trebali opravdati svojim rezultatima, a na osnovu odluke komisije za dodjelu stipendija iz Fonda.
Konkurs ostaje otvoren do 15. novembra 2020. godine, a više informacija o načinu i uslovima prijave na konkurs možete pronaći ovdje.

Al ovi ne spadaju u onu skupinu kojima treba dati zekat.
A ispade da pare od zekata njima idu da se skoluju.
Dosta nelogicnosti.
Last edited by Mutevelija on 10 May 2021, 11:42, edited 1 time in total.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 39758 times
- Been thanked: 25756 times
Gomez wrote: 10 May 2021, 11:36Islamska cosa nostraVenera wrote: 10 May 2021, 11:28
![]()
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.