Josip Broz TITO
Moderator: Krokodil Behko
Re: Josip Broz TITO
Ispričavam se Bramsovičinim i inim roditeljima, svima koji smatraju moj komentar uvredljivim i neprimjerenim. U vezi Tita očito postoje samo krajnosti - apsolutno i nekritičko odobravanje koje graniči s idolopoklonstvom, te izrazita kritika, na drugoj strani. Istina, kao što to najčešće biva, jeste negdje u sredini.
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 844 times
- Status: Offline
nije stvar u tome da se ne može reći kritikaevergreen wrote:Ispričavam se Bramsovičinim i inim roditeljima, svima koji smatraju moj komentar uvredljivim i neprimjerenim. U vezi Tita očito postoje samo krajnosti - apsolutno i nekritičko odobravanje koje graniči s idolopoklonstvom, te izrazita kritika, na drugoj strani. Istina, kao što to najčešće biva, jeste negdje u sredini.
nego se ljude koji kažu kako im je život nekad bio bolji odmah proglašava za bezupitne ljubitelje Titinog lika i Jugoslavije, i osobe koje "svršavaju" na takve stvari i koje to idelaziraju i ne vide da je bilo i loših stvari
a to nije točno. nije da moji kod kuće po zidovima drže Titine slike i da organiziraju sletove za dane mladosti, samo su ljudi živjeli mirnije i bolje u Bosni za njegovo vrijeme
ne znam što je tu toliko strašno i kakva je to krajnost...nakon svega šta su proživjeli zbog raspada te iste Jugoslavije u ratu, sumnjam da imaju vremena sanjariti nekakvu novu Jugoslaviju i idealizirati ju, pokušavaju sada normalno živjeti, jedino što se na ta vremena prisjećaju s nekom nostalgijom jer su bili bezbrižniji i to je to
ja osobno prema Jugoslaviji nemam nikakve osjećaje jer nisam tad živjela, svoj stav pokušavam donijeti na temelju objektivnih povijesnih činjenica, i ništa ne idealiziram i nikakve mi "stare prdonje" ne pune glavu ničim
somehow I manage
Ovdje se efendija ocigledno vodi eglena o i u Titinom vaktu.Mic-Sokoli wrote:To Jaraneevergreen wrote:Za one kao 'Gospođa Brams' rođene od 1990. dobronamjeran savjet - što manje slušati stare prdonje koji svršavaju na spomen Tita i Jugoslavije (čitaj Srboslavije), a što više uključiti zdrav razum i logiku. Da je Titin režim tako valjao kao što neki za(b)ludjeli govore, ne bi se ni raspao, otprilike kao što se ne raspada ni brak ako je dobar; samo oni loši propadaju, stvoreni na lažima i slabim temeljima.![]()
Kad dodju pojedini i hvale titu i kazu kako se za njegova vremena bolje zivjelo ja im vjerujem na rijec,postujem njihov stav i znam da ne lazu,ak kad zrtve srboslavije na cijim su ledjima ovi prvi dobro zivjeli kazu da Jugoslavija nije valjala,obasipa ih se uvredama.
I jedni i drugi su u pravu,samo prvo navedeni il mentalno nece da shvate da je broj zrtava i dikriminacije bio velik,ili ih zabole,e nece moci u jednoj kuci jedni da jedu mesa a drugi go..a.
Eno blento tu vijest da je tito presao na Islam sam postavio prije par godina na prijasnji forum,ako si ti Ateista ko tvoj idol,trebao bi ga slijedit.
Zezam se nemoj se palit bogati ups tako ti Hadzi Josipa Broza.
Da je Tito bio ziv daok su ovi nasi velikani zapotrskali rat pa kako god da se oni zvali, sa Titinom pomoci i pravednom rukom, sta mislis gdje bi zavrsili ?
Na Golom Otoku...
Ako se ne varam ti negdje rece da je danas puno bolje i da se puno sta moze i smije poduzeti.
Hajde molim te reci ti kao normalan insan , sta nisi smio u Titinom vaktu ?
O broju narodnih kuhinja tada i sada da ne diskutujemo.
Da kada bi poceli eglenu o narodnim kuhinjama tada i sada eglena bi se sto prije, naravno u korist Titinog vakta okoncala
cenzura
"Smrt fasizmu sloboda narodu".
Last edited by Maja on 17 Jun 2012, 19:23, edited 1 time in total.
Reason: uvreda i off
Reason: uvreda i off
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud
..
Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14698 times
- Been thanked: 10229 times
evo, moram javno da izjavim :
Major
i 
Major
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
Hvala sarmantna mornarko...Julia-Klara wrote:evo, moram javno da izjavim :
Majori
Jel to sad neko tvrdi da je u onom "narodnom" režimu postojalo više slobode i pravde??! Da sam ironičan (a čini se da jedino ironija i cinizam pomaže kod ove teme) rekao bih da je Juga sva frcala od sloboda i demokratije, pravi mali raj na zemlji!
Zaista postoje situacije kada nikakva raspra ne vrijedi, i pored najbolje volje. Takav je slučaj s Titoistima i jugonostalgičarima. Argumenti ni logika tu ne piju vode, radi se o iracionalnoj zaslijepljenosti, upravo klasičnom idolopoklonstvu. Ili tek običnom nepoznavanju stvari, ili papagajskom ponavljanju onog što su toliko puta čuli od stari(ji)h.
Zaista postoje situacije kada nikakva raspra ne vrijedi, i pored najbolje volje. Takav je slučaj s Titoistima i jugonostalgičarima. Argumenti ni logika tu ne piju vode, radi se o iracionalnoj zaslijepljenosti, upravo klasičnom idolopoklonstvu. Ili tek običnom nepoznavanju stvari, ili papagajskom ponavljanju onog što su toliko puta čuli od stari(ji)h.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Evergreen, nisu svi "culi od starijih", neki od nas su i dozivjeli-besplatno skolovanje, zaposlenost, socijano-zdravstveno-penziono osiguranje, fakultete, i mnoge druge stvari. Kao i u svakom sistemu i u socijalistickom je bilo gresaka, niko ih i ne porice,ali pljuvati po svemu onome sto smo imali i nije bas lijepo. De da vidim sad zidara i fabricku radnicu da u roku od 2-3 godine od svoje plate naprave kucu.
Ponovicu jos jednom,negdje sam vec napisala, da ono sto smo mi imali nije vidjelo komunizma. Komunizam kao takav je bio ovdje gdje sam sad, gdje ljudi nisu imali nikakvih dodirnih tacaka sa "vanjskim" svijetom, nego su samo "vidjeli" ono sto im je bilo servirano (Cehoslovacka, Rumunija,Bugarska...) Mi smo za njih bili pojam demokratije i prosperiteta! Ako ne vjerujes pitaj ove koje pobrojah!
Ponovicu jos jednom,negdje sam vec napisala, da ono sto smo mi imali nije vidjelo komunizma. Komunizam kao takav je bio ovdje gdje sam sad, gdje ljudi nisu imali nikakvih dodirnih tacaka sa "vanjskim" svijetom, nego su samo "vidjeli" ono sto im je bilo servirano (Cehoslovacka, Rumunija,Bugarska...) Mi smo za njih bili pojam demokratije i prosperiteta! Ako ne vjerujes pitaj ove koje pobrojah!
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
Zbilja zidari i fabrički radnici u roku od 2 godine pravili kuće u bivšoj nam Jugi? Čudno da je propala tako sretna i prosperitetna država!
Kad promislim u pravu si, sjetih se da su i bravari u toj Jugoslaviji mogli imati sve - vile, vozove, brodove, otoke, bunkere...ja znam jednog.
Kad promislim u pravu si, sjetih se da su i bravari u toj Jugoslaviji mogli imati sve - vile, vozove, brodove, otoke, bunkere...ja znam jednog.
Pazi kolega "evergreen", to sa cime se ti bavis ni jednom jedinom forumasu ne polazi za rukom.evergreen wrote:Zbilja zidari i fabrički radnici u roku od 2 godine pravili kuće u bivšoj nam Jugi? Čudno da je propala tako sretna i prosperitetna država!
Niti je to sarkazam niti provokacija...to sto ti cinis je cista laz.
Nigdje ne procita da je juga bila perfektna.
Jugoslavija je bila dugo posle rata cisto agrarna zemlja i bilo je ogromnih teskoca, ali vrlo brzo Jugoslavija je razvila u jednu naprednu
i modernu tvorevinu.
Neznam sta si po nacionalnosti sto je u sustini i nebitno, ali jedno sa sigurnoscu znam da mi muslimani mozemo Titu i tom sistemu
zahvalni biti.
Neurbano stanovnistvo je mahom bilo nepismeno i upravo Tito i njegov sistem su nas mahom prisilno opismenili.
Tii jednostavno zbijas njezbiljnu salu po pitanju proslog sistema.
Mahom svi Jugo nostalgicari tvrde da je bilo propusta, ali nije bilo fukare koliko je danas ima, mahom smo svi na neki nacin bili ravnopravni.
Vidna razlika nije postojala.
A danas jedan bravar ili zidar sa mjesecnim primanjima od 600 Km morao bi raditi 100 godina da bi mogao normalnu kucu sagraditi.
Da ja malo pogledam utakmicu izmedju Njemacke i Danske pa nastavimo nesto kasnije, ali mislim da nema svrhe sa tobom
muhabetiti...imam utisak da si okorjeli desnicar, cak sta vise, vise nego desnicar....
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41519 times
- Been thanked: 28306 times
Umro Tito ja se rodio neko kaze bio dobar neko kaze da je bio bandit , mene licno ne zanima kakav je bio to je proslost , cuo sam o njemu u filmovima i serijama, narodu , skoli itd , sto je jako vazno ponekad znam kada sam ljut ono bas ljut da kazem uh j.... ti Titu 
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
s takvom lakoćom
- nezaboravna
- Aktivni forumaš

Rum wrote:Umro Tito ja se rodio neko kaze bio dobar neko kaze da je bio bandit , mene licno ne zanima kakav je bio to je proslost , cuo sam o njemu u filmovima i serijama, narodu , skoli itd , sto je jako vazno ponekad znam kada sam ljut ono bas ljut da kazem uh j.... ti Titu
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.
- Mic-Sokoli
- Osvježenje foruma

Boli Istina pa u nedostatku znanja i inteletka vrijedjas jel?Ovdje se efendija ocigledno vodi eglena o i u Titinom vaktu.
Da je Tito bio ziv daok su ovi nasi velikani zapotrskali rat pa kako god da se oni zvali, sa Titinom pomoci i pravednom rukom, sta mislis gdje bi zavrsili ?
Na Golom Otoku...
Mene boli .... za vase velikane,naveo sam da ih je bilo i onih koji su dobro zivjeli al ovi nece da priznaju da je bilo zrtava nevinih u tom komunistickom vaktu.
I te zrtve na cijim su ledjima ovi titovci dobro zivjeli nece tu cinjenicu da prihvate,bezobrazluk.
I eto ti velikani vodili rat a jok komsije merhamtlija koji su mrznju u sebi cuvali i prvom prilikom opljackali i pobili svoje komsije zato sto su se drugcije zvali i druge vjere bili.
Ja i ovdje uvazavam tvoje misljenje,ako mislis da se vi slaveni svakih par decenija trebate klati,i prolijevati more krvi ok ,moram tako prihvatiti da i takih desetara ima.
Nije Hitler pobio sest milliona jevreja nego njegov narod,argumentacija ti je srpska ,koji se sad vade na Milosevica a slobo nikog nije ubio.
Tebi i titovcima je to Jugoslavija a drugima slavenima Bosnjacima i Hrvatima je to srboslavija,a tek srbi isto su protiv tite jer kazu da su se oni zrtvovali i najvise pridonijeli Jugoslovenstvu pa su tako na gubitku,zavrzlama cista,sami odlucujte,posto ste svoji po jeziku,ako vam se isplati opet napravite trecu Jugoslaviju.
Trepca radi Beograd se gradi,ti pricaj o golom otoku ovo i ono i zivi sa svojima ako ti volja.
Al ne diraj u Albanski narod koji je bio najveca zrtva te Jugoslavije,ti negiraj i mlati praznu slamu al ja cu ti reci ako mislis nek su "jebes siptare"ja cu ti reci dabogda ti se desilo,idi zivi pod srbima ne bi bio jedini eno ti ga emir nemanja a ti budi minores Savo.
I sve u dure.
Ja uopste ne razumijem zasto s tobom diskutujem kad ti nisi u stanju da shvatis da u JUgi nije svima bilo Isto,dvije su istine ja tvoju prihvacam a ti ne prihvacas argumetne potlacenih hrvata,bosnjaka,albanaca itd,ne prihvatas da je bilo diskriminacije.
Za Njemacku se moze reci da nikog ne diskriminisu,u ustavu im stoji Svi su ljudi pred zakonom isti(jel u jugi bilo tako)Niko se ne smije diskriminisati radi spola,porijekla,rasse,jezika,vjere, ili politickih gledista,il osobe sa posebnim potrebama(sakati,dal fizicki ili psihicki.
Artikel tri Absatz tri
Jel to bilo u Jugoslaviji tako?
Ja i mi Albanci smo znali da smo pod Okupacijom.Ako se ne varam ti negdje rece da je danas puno bolje i da se puno sta moze i smije poduzeti.
Hajde molim te reci ti kao normalan insan , sta nisi smio u Titinom vaktu ?
A Bosnjaci kazu da nisu mogli da obavljaju javne duznosti ako ih se smatralo za vjernicima.
Hrvati nek ti sami nabroje.
Jedan budala baci kamen u bunar pa ga hiljadu pametnih ne mogu izvadit.
Fasizam je nedostatak citiranog djela njemackog ustava,Artile drei Absatz drei."Smrt fasizmu sloboda narodu"
Pa ti sad i dalje tvrdi da je to isto bilo i u jugi,naravno da cemo ostati pri svome Misljenju.
Last edited by Krokodil Behko on 17 Jun 2012, 22:05, edited 2 times in total.
Reason: brisano prepucavanje
Reason: brisano prepucavanje
http://www.youtube.com/watch?v=W2QmK8XszUM
Se shqiptari i fort si guri,
Jo s'lufton pa u mbështet për muri
Po kur t'pshtetët dije djallë
O zor asht turrin me ja ndalë!
Se shqiptari i fort si guri,
Jo s'lufton pa u mbështet për muri
Po kur t'pshtetët dije djallë
O zor asht turrin me ja ndalë!
- nezaboravna
- Aktivni forumaš

Ja i mi Albanci smo znali da smo pod Okupacijom.
A Bosnjaci kazu da nisu mogli da obavljaju javne duznosti ako ih se smatralo za vjernicima.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Svaka ti cast
sjecam se kao juce kad su slali policiju vojsku 70tih ,kad su tenkovima i zdrebovima vode na goloruk narod upirali sjecam se kao da je juce bilo,najvise je platilo Kosovo i Bosna njihove vampirske igre i ubijanja silovanja paljenja 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Svaka ti cast
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Julija, nemam ni ja s obzirom da si ti u svom predhodnom postu rekla ono što ja nisam, a htjela sam. Rekla sam sve u svojim predhodnim postovima... Ali mogu još jedino da dodam kako često poželim jednu nemoguću želju, a to je da nam se Tito vrati i popravi ono što se "pokvarilo". Jedino bi Tito svojim metodama bio u stanju da tako nešto uradi i da jednom krenemo naprijed.Julia-Klara wrote:Ja ovdje nemam vise sta reci...
Tito je bio pravi vođa...
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
(Arapska poslovica)
na zalost ,koliko smo zaglibili, ni rahmetli tito nam ne bi mogao pomoci
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41519 times
- Been thanked: 28306 times
Blento jeli tako tako je
pozz
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
s takvom lakoćom
Bi blento, iz ovog crnila bi nas jedino mogao izvući Tito - rekoh sa svojim metodama.blento59 wrote:na zalost ,koliko smo zaglibili, ni rahmetli tito nam ne bi mogao pomoci
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
(Arapska poslovica)
(Arapska poslovica)