Eldin Huseinbegović

Moderator: Krokodil Behko

Blackhawk
Status: Offline

Re: Eldin Huseinbegović

Post by Blackhawk » 02 Sep 2013, 08:54

O vjernici, klonite se mnogih sumnjičenja, neka sumnjičenja su, zaista, grijeh. I ne uhodite jedni druge i ne ogovarajte jedni druge! Zar bi nekom od vas bilo drago da jede meso umrloga brata svoga, - a vama je to odvratno -, zato se bojte Allaha. Allah, zaista, prima pokajanje i samilostan je“.

Ogovaranje je Allahov Poslanik, s.a.v.s., sasvim jasno definirao u predaji Ebu Hurejrea, r.a., u kojoj se navodi da je upitao: „Znate li šta je ogovoranje?“ Ashabi su odgovorili: „Allah i Njegov Poslanik to najbolje znaju!“ On je kazao: „Ogovaranje je da o svom bratu govoriš ono što on ne voli!“ - „A šta ako je istina ono što o njemu govorim?!“ – zapita neko, a Vjerovjesnik, s.a.v.s., odgovori: „Ako to bude istina – ogovorio si ga, a ako ne bude – onda si ga potvorio!“

Džabir b. 'Abdullah, r.a, kaže: „Bili smo sa Allahovim Poslanikom, s.a.v.s., kojom prilikom smo osjetili smrad lešine, pa nas je upitao: „Znate li kakav je ovo smrad? To je smrad (ružan zadah) onih koji ogovaraju vjernike!“

'Abdullah b. Mes'ud, r.a., prenosi: „Sjedili smo sa Vjerovjesnikom, s.a.v.s., kada je jedan čovjek napustio društvo, nakon čega je drugi čovjek počeo o njemu loše govoriti, pa mu je Vjerovjesnik, s.a.v.s., rekao: „Iščačkaj prostor uz svoje zube!“ Čovjek iznenađeno reagova: „Zašto?! Nisam jeo nikakvo meso!“ – „Jeo si meso brata svoga!“ – odgovori mu Poslanik, s.a.v.s.

Samo nastavite napadati ga.. uzimajte njegove grijehe sebi...

[ytube][/ytube]

Ruana

Post by Ruana » 02 Sep 2013, 09:09

Krokodil Behko wrote:
Ja nisam pis'o dirljive pjesmice. Nepoznat sam u javnosti i nisam upamćen po takvoj stvari. Nisam dobio simpatije žena na osnovu toga pa prema tome, ne možemo se ni porediti. Odmah u startu i samo da znaš, on je NULA od pjesnika. Onakve tekstiće ja pis'o u srednjoj školi.
Nigdje nisam rekla da je on dobar pjevac, ja se uopste ne razumijem u muziku pa da mogu da komentarisem njegov rad. Iskreno od njegove muzike znam naslov od jedne pjesme "ti ne sudi ljudima" a vjerovatno sam ih sve preslusala po nekoliko puta, onu o majki odma prebacuem. Upoznala sam ga kod rodice u kuci. Djelovao je ok i normalno, tada sam saznala sve o njemu i njegovoj zeni. Alito je bilo davno i znam da se rodica cudila kao eto mi nismo nikad za njega culi. Tada sam saznala da je to onaj iz Dinove pjesme. Poslje je i ovdje dolazio i isla sam na koncert.
Ali i dalje ne vidim sta je pogresno uradio. Ozenio se pa sta? Ni prvi ni posljednji, ovi ovdje vec na sahranu idu sa drugom.
Lahko je vama pricati "svi bi uradili, isto sta i on" (pazili supruznike) malo morgen, 12 godina.
Kad su mi rekli da moj otac rahmetli ima rak i da mu je ostalo jos sest mjeseci, teze to padne nego onaj dan kad je dzenaza bila. Nekako sam sve to vec bila preradila sama sa sobom, a sok je bio veci taj dan nego onaj dan kad je umro. A zamisli tek 12 godina.

Ruana

Post by Ruana » 02 Sep 2013, 09:13

Samo Allah istina je, njemu se okrenimo......
[ytube][/ytube]

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini » 02 Sep 2013, 09:16

eldine samo naprid..odjebi lažne moraliste..ej što je taj eldin,folk pjevač..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Ruana

Post by Ruana » 02 Sep 2013, 09:18

laganini wrote:eldine samo naprid..odjebi lažne moraliste..ej što je taj eldin,folk pjevač..
Lagani sreco, nije on folk pjevac nego nesto kako da ti objasnim da skontas, nesto kao nas Thompson, samo sto on ne PIVA nacionalisticke.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 02 Sep 2013, 09:20

nije važno nek je on živ i zdrav...sudbina je takva kakva je....

Blackhawk

Post by Blackhawk » 02 Sep 2013, 09:27

Za Eldina se moze reci da je on pjevac duhovne muzike.. Ilahija i kasida... I sve njegove pjesme koje pjeva imaju neku dozu duhovnosti.. Behko kaze tekstovi ne valjaju, ali svaki njegov tekst nosi neku poruku i pouku i uz njegov glas, milina je slusati te pjesme..
Naravno, pjesme nisu komercijala, pa zbog toga mozda je manje poznat i popularan, ali je sigurno u vrhu novijih bosanskih pjevaca, uz Armina Muzaferiju i Berina Buturovica. (vjerujem vecini nepoznati pjevaci, ali su pjevaci sa glasom a ne oni koji prodaju sund i turbo folk).

Ruana

Post by Ruana » 02 Sep 2013, 09:29

Lagani evo ti tekst jedne njegove pjesme.
Da se smijem
i kada placem
to mogu
da sam budan
i kada sanjam
i to mogu

Kad je mrak
da vidim sunce
na svome nebu
da podnesem tvoju bol
to ne mogu

Ref.
Ti ne sudi ljudima
ko da bolje od njih znas
sta se kruni danima u srcima
i ne trudi se da znas
sta je iza oblaka
sve sto pozelis da znas
u tebi je skriveno

Da te vidim
kad si daleko
to mogu
da na laz
oci zatvorim
i to mogu

Kad je mrak
da vidim sunce na svome nebu
da podnesem tvoju bol
to ne mogu

Ruana

Post by Ruana » 02 Sep 2013, 09:31

Blackhawk wrote:Za Eldina se moze reci da je on pjevac duhovne muzike.. Ilahija i kasida... I sve njegove pjesme koje pjeva imaju neku dozu duhovnosti.. Behko kaze tekstovi ne valjaju, ali svaki njegov tekst nosi neku poruku i pouku i uz njegov glas, milina je slusati te pjesme..
Naravno, pjesme nisu komercijala, pa zbog toga mozda je manje poznat i popularan, ali je sigurno u vrhu novijih bosanskih pjevaca, uz Armina Muzaferiju i Berina Buturovica. (vjerujem vecini nepoznati pjevaci, ali su pjevaci sa glasom a ne oni koji prodaju sund i turbo folk).
Ma nije spot snimljen u audiju i sa nekom gologuzom samozvanom manekenkenom, nema sampanjac na stolu i odma ne valja.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10187 times
Been thanked: 12077 times

Post by Krokodil Behko » 02 Sep 2013, 09:36

Blackhawk wrote:Behko kaze tekstovi ne valjaju, ali svaki njegov tekst nosi neku poruku i pouku
Ko priča o porukama?
Govorim o talentu a poruke svako može nizati u stihovima. To nije isto što i pisanje poezije. Eto taj tekst što je Ruana postavila. Reci mi, šta ti unutar tog teksta smatraš poetskim umjećem?

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 02 Sep 2013, 09:38

behko ko da nas ubi poezija općenito u glazbi..

Ruana

Post by Ruana » 02 Sep 2013, 09:41

Krokodil Behko wrote:
Blackhawk wrote:Behko kaze tekstovi ne valjaju, ali svaki njegov tekst nosi neku poruku i pouku
Ko priča o porukama?
Govorim o talentu a poruke svako može nizati u stihovima. To nije isto što i pisanje poezije. Eto taj tekst što je Ruana postavila. Reci mi, šta ti unutar tog teksta smatraš poetskim umjećem?
Ti ne vidis poruku ovdje, Rambo je vidi, a znas li sto?

Ruana

Post by Ruana » 02 Sep 2013, 09:47

laganini wrote:behko ko da nas ubi poezija općenito u glazbi..
E jest vala, zamisli ovaj tekst, "koliko si plakala, mislio sam da te zub zabolio" pa onda Sako i Dado Polumenta, pa onda ona "pare, pare, pare ljude kvare" "malo viski malo coca-cola" pa " moja prija nosi adidas dimije"

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10187 times
Been thanked: 12077 times

Post by Krokodil Behko » 02 Sep 2013, 09:48

laganini wrote:nije važno nek je on živ i zdrav...sudbina je takva kakva je....
Brezopoljac Vlado Dijak, napisao je veoma jednostavnu ali i veoma besmrtnu "Selmu". Zar ne?

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 02 Sep 2013, 09:54

behko dijak je bio pjesnik po vokaciji a brega uglazbio ko što se uglazbile neke pjeme tina ujevića a reci jedan bregin tekst..

Blackhawk

Post by Blackhawk » 02 Sep 2013, 10:02

Behko potrazi malo po netu sta drugi govore o njegovom glasu i pjesmama. To sto tebi ne pasu ovakve pjesme, ne znaci da on ne zna pjevati ili da nema umjetnickog izrazavanja...

Jer zbog nas
sve je blistalo
znaces to
kad bude se citalo
o nama pred Onim
sto ljubav stvara....
[ytube][/ytube]

Evo recimo ova pjesma trenutno ima 147.395 pregleda na yt... Dok recimo pjesma Ekrema Jevrica Poso kuca ima 11.727.293 pregleda..
E sad mi reci jel to znaci da je Ekrem daleko uspjesniji i bolji umjetnik i pjevac od Eldina?
Mc Stojan i pjesma BICUJ ME ima 1.928.370,
Pjesma A DA ME VIDI BABO ima 2.615.386 pregleda..

E pa sad vidi sta se danas slusa i sta je danas popularno... I vjerujem cak da i kad bi se danas otpjevala "Selma" po prvi put, da nebi bila nista bolja niti prihvacenija od ovih Eldinovih pjesama..
Jer danas ono sto valja, to nije cool, a pjevac moze biti svako...

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41846 times
Been thanked: 28656 times

Post by Rum » 02 Sep 2013, 15:24

tA CE Huso sINAN tITO

[ytube][/ytube] Cuj ovo daj zilet Hocu da imam sve
sve sto mi zivot daje
brzo prolazi vreme
brzo sve nestaje
Pojedino kamenje je mekše od vaših srca.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4214 times
Been thanked: 3151 times

Post by Lavlje_srce » 03 Sep 2013, 09:07

Blackhawk wrote:Samo nastavite napadati ga.. uzimajte njegove grijehe sebi...
Meni je samo zao zene koja se maltene nije ohladila u mezaru i njenog siroceta. Ako mi je to grijeh ja cu za njega odgovarati, hvala.
laganini wrote:eldine samo naprid..odjebi lažne moraliste..ej što je taj eldin,folk pjevač..
Da, tebi su poznate nase moralne norme, pa nicim izazvan imas pravo pljuvati, sa psovkama pride. Ali to je valjda dozvoljeno i sa ljudske i sa vjerske tacke gledista, posto mi nismo nikakve zvijezde, ono ko nas sisa.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 03 Sep 2013, 11:26

sad bi ja triba osjećat loše što si se pronašla u tim riječima...

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. » 03 Sep 2013, 12:07

nek govori ko sta hoce, ali meni ovo nije lijepo...
ne osudjujem ga uopste ako je imo vezu s ovom sezen, dok mu je zena bila ziva...
zena je bila bolesna i trebalo je taj napor izdrzat, mozda mu je ta sezen bila podrska u tome.
i sto se ozenio tako brzo, pa i to nekako, mada su mogli sacekat
al´ hajd´ neka je i to. nisu vala morali svadbe pravit i po novinama objavljivat... totalno mi neukusno
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

Post Reply

Return to “Diskografija”