Na koji nacin on registruje pojas ako nosis npr, nesto crno.Masamune wrote: 29 Oct 2025, 08:13Sad se brte dobro pripazi.tuzlak1212 wrote: 29 Oct 2025, 07:02 Da i sat u autu vara, pokazuje vise
Al mnogi se oslanjaju na to pa kad je ogranicenje 60 on ga vaga na 75-80 jer sat pokazuje vise
A druge strane sto su kazne spore, kod nas je premalo policajaca i tih sluzbenika barem u Tuzli. Kad nam je doslo ono auto sto automatski slika prekrsaje, oni su za par dana samo vozanja tog auta imali mjesec dana posla papirologije da obrade sve kazne,znaci citavo ljudstvo je bilo usisano samo na jednom autu. A ostali radari, kamere i desavanja i dalje pice svoj posao. Ukratko, nema ovdje ljudi dovoljno, budzeti jedva i ovo trpe... I onda je lutrija hoces li dpbit kaznu za 2 sedmice il za 2 godine ovisno kad ce te pokupit s gomile papira, i to gomila koja se brze gomilá nego cisti
Nove kamere su postavili na novom kružnom toku na Slatini, na raskrsnicama kod Mejdana i Tuzlanke, kao i kod kipova.
Do kraja godine planiraju istu opremu instalirati na svim drugim semaforima i kružnim tokovima.
To su kamere koje bilježe ne samo prekršaje zbog prekoračenja brzine, već i korištenja mobitela tokom vožnje, ako nemaš pojas itd. dakle ne možemo više poturati vozačke od žena itd:D.
Putna infrastruktura u BiH
Moderator: Krokodil Behko
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2329 times
- Been thanked: 5777 times
- Status: Online
Re: BiH i zvanično ima najgore ceste u Evropi
Fuck you a friendly note to start the day
- Beni
- Fuck you

- Mood:
Meni doso papir da se izjasnnim 1.4.2024, prekrsaj ucinjen 1.4.2023, kazna dosla 1.2.2025Rum wrote: 29 Oct 2025, 08:21 Meni eno dosla cestitka 1.7.2024 tek sada ,ogranicenje 50 ja vozio 61 ,Al tronozac me copio
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 861 times
- Been thanked: 1293 times
- Status: Offline
Vidio sam u vijestima al sam neki dan kraj Mupa s mobitelom slao glasovnu poruku, valjda to ne radi tolko dobroMasamune wrote: 29 Oct 2025, 08:13Sad se brte dobro pripazi.tuzlak1212 wrote: 29 Oct 2025, 07:02 Da i sat u autu vara, pokazuje vise
Al mnogi se oslanjaju na to pa kad je ogranicenje 60 on ga vaga na 75-80 jer sat pokazuje vise
A druge strane sto su kazne spore, kod nas je premalo policajaca i tih sluzbenika barem u Tuzli. Kad nam je doslo ono auto sto automatski slika prekrsaje, oni su za par dana samo vozanja tog auta imali mjesec dana posla papirologije da obrade sve kazne,znaci citavo ljudstvo je bilo usisano samo na jednom autu. A ostali radari, kamere i desavanja i dalje pice svoj posao. Ukratko, nema ovdje ljudi dovoljno, budzeti jedva i ovo trpe... I onda je lutrija hoces li dpbit kaznu za 2 sedmice il za 2 godine ovisno kad ce te pokupit s gomile papira, i to gomila koja se brze gomilá nego cisti
Nove kamere su postavili na novom kružnom toku na Slatini, na raskrsnicama kod Mejdana i Tuzlanke, kao i kod kipova.
Do kraja godine planiraju istu opremu instalirati na svim drugim semaforima i kružnim tokovima.
To su kamere koje bilježe ne samo prekršaje zbog prekoračenja brzine, već i korištenja mobitela tokom vožnje, ako nemaš pojas itd. dakle ne možemo više poturati vozačke od žena itd:D.
Pa s ovim gore podacima koje imam iz druge ruke od jednog od policijskih komandira, gasit ce oni ove nove igracke cim se zatrpaju papirima od kazni, sumnjam ja to da ce to radit svaki dan jer ako bi radilo svaki dan godinu dana trebalo bi im 14 godina da samo tu jednu godinu ociste.
Kod nas u zakonu mora policajac se licno uvjerit da je ono sto kamera ufati prekrsaj il nije prije unosa u sistem, i zbog toga sve ce zauvijek biti sporo. Sto je mozda dobro jer nam je sudski sistem spor i oskudan, zamisli sve sto se slika pa toliki narod na sud da ceka red da se oslobodi toga jer ti uredjaji sto slikaju mnogo i grijese.
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 861 times
- Been thanked: 1293 times
Nezz sto kod njih sve bolje radi, mada kad skontam kod njih je znacajno manja gustoca stanovnistva, obim posla po jednom policajcu nije ni priblizan spram kod nas Tz, Sa, Ze itdBeni wrote: 29 Oct 2025, 08:08Meni kazna iz RS-a dosla za 5 dana, sliko me tronozac na romaniji. I to fino onaj zuti papiric u saducetu da odem u postu podici.tuzlak1212 wrote: 29 Oct 2025, 07:02 Da i sat u autu vara, pokazuje vise
Kod nas i kad uplatis kaznu unutar prvih 7 dana, nekad se uplata kasno unese u sistem i tamo bude da si zakasnio i moras doplatit il ako nisi bacio uplatnicu dokazuj da si na vrijeme. Bezveze sve
- Beni
- Fuck you

- Mood:
Sto mi niije jasno et uslikao me tronozac, nije me policija zaustavila i oni odma kaznu na tvoje ime salju a ne kao kod nas da ti ide onaj papir dal si ti ili neko drugi upravljao vozilom.tuzlak1212 wrote: 29 Oct 2025, 08:40Nezz sto kod njih sve bolje radi, mada kad skontam kod njih je znacajno manja gustoca stanovnistva, obim posla po jednom policajcu nije ni priblizan spram kod nas Tz, Sa, Ze itdBeni wrote: 29 Oct 2025, 08:08
Meni kazna iz RS-a dosla za 5 dana, sliko me tronozac na romaniji. I to fino onaj zuti papiric u saducetu da odem u postu podici.
Kod nas i kad uplatis kaznu unutar prvih 7 dana, nekad se uplata kasno unese u sistem i tamo bude da si zakasnio i moras doplatit il ako nisi bacio uplatnicu dokazuj da si na vrijeme. Bezveze sve
Ali opet tranzitni je put Sarajevo - Rogatica, mislim ok nemeres to porediti sa TZ, SA, ZE.... Brzi su cetalji valjda fali u budzetu
Meni je reko drot cesto pijemo kafu, da na obradi kazni na kantonu sarajeva rade samo sestero ljudi.
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26189 times
- Been thanked: 26816 times
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22833 times
- Been thanked: 20927 times
Nemam pojma vjerovatno teže vide.Beni wrote: 29 Oct 2025, 08:22Na koji nacin on registruje pojas ako nosis npr, nesto crno.Masamune wrote: 29 Oct 2025, 08:13
Sad se brte dobro pripazi.