Pre svega, kada se oženiš a naročito mlad, sigurno je da si glup, nezreo i zaluđen. Tu pameti nema i često se to shvati nakon niza godina.Sanjarko wrote:glupo je i raspravljati o tome jer cemu postavljati takvo pitanje pa zna se kad se ozenis da si/vjeruje se dovoljno zreo i shvatis sam da dalje zivot ti je vezan uz zenu a ne uz majku...
Uvek se pitam, zbog čega roditelji ili bliži one koji se razvode pitaju "zašto se razvodite?", a skoro nikada ne pitaju "zašto se venčavate?". U prvom slučaju uglavnom su ljudi već prošli nekakvo životno iskutvo pa samim tim i odluka je zrelija, dok u drugom slučaju, kada su mladi i poletni, pitanje bi skoro moralo biti postavljeno.
Na takvo pitanje mladi bi odgovorili - Pa volimo se. U redu, volite se samo prvo proverite da li je to ljubav ili zaluđenost.
Dalji život nije vezan za ženu već za zajednički život sa ženom.
Ovim sam negiraš ono što sam podebljala u prvom citatu. Zašto bi iko ikome zapovedao a naročito majka s kojim ne živi pa i da živi, isto se odnosi. Zar ne računaš na "zrelost" kada nije potrebno ničije zapovedanje?majku i dalje postujes,brines se o njoj al nemoras bas sve uraditi kako ona zapovjeda...
Nema zapovedanja, ali razumevanja mora biti, odnosno dobro je da ga ima.
Ukoliko mlada uđe u kuću mladoženje ona mora biti dočekana kao gošća, s puno poštovanja. Ulazi u nepoznatu kuću koja ima ustaljeni red, navike i tome se mora prilagoditi lagano a ne pokorno, od prvog dana. Ko je ne razume, surovi je sadista.
Mnoge svekrve često zaboravljaju na svoje iskustvo bilo dobro ili loše.