Zato danas više znamo pojedinačno nabrojati grčkih junaka, pjesnika, filozofa, nego egipatskih faraona.Krokodil Behko wrote: 01 Feb 2020, 15:27arzuhal wrote: 01 Feb 2020, 14:48
Stari Grci nisu nešto patili za bogatstvom, ali su težili slavi nakon smrti koja bi ih učinila besmrtnim.
Pa ko im je kriv, što su smao sjedili i filozofirali, umjesto da grade piramide.
Smrt roditelja - kako podnijeti toliku bol???
Moderator: Krokodil Behko
- arzuhal
- Forum [Bot]
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 331 times
- Been thanked: 701 times
- Status: Online
Re: Smrt roditelja - kako podnijeti toliku bol???
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 8960 times
- Been thanked: 10631 times
- Status: Offline
arzuhal wrote: 01 Feb 2020, 15:28Zato danas više znamo pojedinačno nabrojati grčkih junaka, pjesnika, filozofa, nego egipatskih faraona.Krokodil Behko wrote: 01 Feb 2020, 15:27
Pa ko im je kriv, što su smao sjedili i filozofirali, umjesto da grade piramide.
Ja znam sve egipatske faraone.

- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 4 times
U pravu si.
Vrijeme ništa ne liječi.
Vrijeme ništa ne liječi.
. . . . . . . . .
- rocko
- Inventar foruma
- Has thanked: 189 times
- Been thanked: 138 times
Covjek ide kroz faze zaljenja ( Kübler-Ross model) i faze nisu pravolinijske ali covjek mora proci kroz sve faze da bi dosao do dusevnog mira.
Ja se vodim logikom svi smo mi terminalni od momenta rodjenja idemo ka smrti. I neka ide po redu neka mene moja djeca kopaju mene ne do Bog da ja nadzivim njih.
Ono prouci Fatihu, zapali svijecu plati misu kako cija vjera nalaze a ako se radi o ateistima otidji na groblje ispricaj se sa grobom i zivot ide dalje.
Ja se vodim logikom svi smo mi terminalni od momenta rodjenja idemo ka smrti. I neka ide po redu neka mene moja djeca kopaju mene ne do Bog da ja nadzivim njih.
Ono prouci Fatihu, zapali svijecu plati misu kako cija vjera nalaze a ako se radi o ateistima otidji na groblje ispricaj se sa grobom i zivot ide dalje.