Žalbe i sugestije
Moderators: Krokodil Behko, Urednik foruma
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8406 times
- Been thanked: 19870 times
- Status: Offline
Re: Žalbe i sugestije
eto čarobnjak neće više na forum, pa da kažem par riječi
prvo da naglasim da nikog posebno ne krivim, al ću ipak reći ovo
ne razumijem se dobro u religiju, ali nisam slijepa
kod nas na forumu kad se nešto napiše o pravoslavlju i katoličanstvu forumaši koji pripadaju tim vjerama, pa čak i oni koji se izjašnjavaju kao ateisti brane svoje
a kad se piše o islamu, ne samo da se ne brani nego se svim silama nastoji da se islam još više ocrni. ali takvi smo mi, jadan narod....nikad nismo bili složni, niti ćemo biti. normalno je da ima osoba koje se ne slažu sa svim u islamu i ne kažem da ne smiju o tom diskutovati na forumu, ali gledajući ove naše teme na forumu ispada da je islam nešto najgore na svijetu. koljemo se na temama ko...neću porediti. i ono otvaranje silnih tema o religiji gdje autor samo napiše prvi post i prepusti drugima da se svađaju isto nije ok.
čarobnjak je do sada bio i više nego korektan, bio on vehabija ili ne. ali je pogriješio što se zamjerio moderatoru i ban je opravdan. međutim, to je nešto što se tiče njega i moderacije, pa nema potrebe da pojedini odmah trče na ovu temu kako bi se čarobnjak pokopao još više.
da bi se izbjegle ovakve diskusije od sad samo ja moderišem podforum Religija, pa kome se ne svidi nek se žali sindikatu za forumska prava
i nemojte se više javljati na ovu temu, jer mi ne pada na pamet da se više raspravljam. rasprava završena!
prvo da naglasim da nikog posebno ne krivim, al ću ipak reći ovo
ne razumijem se dobro u religiju, ali nisam slijepa
kod nas na forumu kad se nešto napiše o pravoslavlju i katoličanstvu forumaši koji pripadaju tim vjerama, pa čak i oni koji se izjašnjavaju kao ateisti brane svoje
a kad se piše o islamu, ne samo da se ne brani nego se svim silama nastoji da se islam još više ocrni. ali takvi smo mi, jadan narod....nikad nismo bili složni, niti ćemo biti. normalno je da ima osoba koje se ne slažu sa svim u islamu i ne kažem da ne smiju o tom diskutovati na forumu, ali gledajući ove naše teme na forumu ispada da je islam nešto najgore na svijetu. koljemo se na temama ko...neću porediti. i ono otvaranje silnih tema o religiji gdje autor samo napiše prvi post i prepusti drugima da se svađaju isto nije ok.
čarobnjak je do sada bio i više nego korektan, bio on vehabija ili ne. ali je pogriješio što se zamjerio moderatoru i ban je opravdan. međutim, to je nešto što se tiče njega i moderacije, pa nema potrebe da pojedini odmah trče na ovu temu kako bi se čarobnjak pokopao još više.
da bi se izbjegle ovakve diskusije od sad samo ja moderišem podforum Religija, pa kome se ne svidi nek se žali sindikatu za forumska prava
i nemojte se više javljati na ovu temu, jer mi ne pada na pamet da se više raspravljam. rasprava završena!
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10184 times
- Been thanked: 12074 times
Imam jedan zanimljiv prijedlog koji moze doprinjeti aktivnijem radu na forumu kao i eliminisanju zustrijih polemika na temama iliti svadjama...
Prijedlog nije tesko sprovesti u djelo i pitanje je samo tehnickih mogucnosti ove sheme foruma kao i servera.. Prijedlog pisem i zbog toga sto je bilo price da ce image foruma,mozda biti mijenan u skorije vrijeme pa nek bude istaknuto na vrijeme..
Dakle,mi ovdje imamo eto neku Karmu..i svi znamo kako se forumasi nagradjuju sa tom karmom.. Nakon duzeg razmisljanja,dosao sam do zakljucka da ovo sto zelim predloziti,najvjerovatnije,nece moci da ide ukorak sa karmom..
Ona ce morati da se ukine po tom prijedlogu.. Svakako ona ne sluzi nicemu..
Dakle,predlazem da umjesto toga uvedemo opciju Zahvali se za prethodni post.
To ima na nekim forumima i djeluje besprijekorno.. Dakle,ako sam citao neku temu i dosao do zakljucka da je prethodni post,bio znacajan i doprineo kvaliteti rasprave i dijaloga na toj temi,kliknucu na tu opciju i zahvaliti se prethodniku na njegovom postu. To ce ostati vidljivo i upisano izmedju prethodnog i mog posta.. Ispod konta na kojem pise broj postova,pojavljuje se i konto na kojem pise broj zahvala koje je forumas dobio za svoje postove i komentare.. Na taj nacin,doprinjecemo kvalitetu rasprava jer vjerovatno niko nece zeljeti da napise neki svadljiv ili omalovazavajuci post,posto on nikako ne moze dobiti zahvalu a svakako niko ne voli da na nekom svom forumskom kontu,ima cifru 0.. Ove zahvale na prethodnim postovima,ne bi se mogle primjenjivati u pdf Pricaona i pdf Igrice..jer to su uglavnom jako kratki postovi i tu svakako nema nekog podrobnijeg dijaloga na neku temu.. Na ovaj nacin,mozemo primjetiti trud nekih forumasa poput Merylin,Gejshe,Maje,Adacte,Mrkija,Vucice,Tutnplocka,Paparacija i ostalih kojima nije tesko da zbog kvaliteta foruma,prevrcu i pronalaze zanimljive video isjecke,fotografije,pisu pjesme,otvaraju nove teme..pa cak i snimaju svoje sopstvene fotografije.. Lijepo bi bilo primjecivati neciji trud..a ne samo vrtiti igrice i pisati po chatu,slusati radio... to jeste dio forumskog zivota ali stvarno ima ljudi koji se na temama trude a niko ih ne primjecuje... Licno,kad pohvalim nekog...nekima cak nije pravo... To ipak nije dobra oisnova za forumsko druzenje i mislim da bi moj prijedlog mogao kvalitativno to izmijeniti...makar jednim dijelom...
Prijedlog nije tesko sprovesti u djelo i pitanje je samo tehnickih mogucnosti ove sheme foruma kao i servera.. Prijedlog pisem i zbog toga sto je bilo price da ce image foruma,mozda biti mijenan u skorije vrijeme pa nek bude istaknuto na vrijeme..
Dakle,mi ovdje imamo eto neku Karmu..i svi znamo kako se forumasi nagradjuju sa tom karmom.. Nakon duzeg razmisljanja,dosao sam do zakljucka da ovo sto zelim predloziti,najvjerovatnije,nece moci da ide ukorak sa karmom..
To ima na nekim forumima i djeluje besprijekorno.. Dakle,ako sam citao neku temu i dosao do zakljucka da je prethodni post,bio znacajan i doprineo kvaliteti rasprave i dijaloga na toj temi,kliknucu na tu opciju i zahvaliti se prethodniku na njegovom postu. To ce ostati vidljivo i upisano izmedju prethodnog i mog posta.. Ispod konta na kojem pise broj postova,pojavljuje se i konto na kojem pise broj zahvala koje je forumas dobio za svoje postove i komentare.. Na taj nacin,doprinjecemo kvalitetu rasprava jer vjerovatno niko nece zeljeti da napise neki svadljiv ili omalovazavajuci post,posto on nikako ne moze dobiti zahvalu a svakako niko ne voli da na nekom svom forumskom kontu,ima cifru 0.. Ove zahvale na prethodnim postovima,ne bi se mogle primjenjivati u pdf Pricaona i pdf Igrice..jer to su uglavnom jako kratki postovi i tu svakako nema nekog podrobnijeg dijaloga na neku temu.. Na ovaj nacin,mozemo primjetiti trud nekih forumasa poput Merylin,Gejshe,Maje,Adacte,Mrkija,Vucice,Tutnplocka,Paparacija i ostalih kojima nije tesko da zbog kvaliteta foruma,prevrcu i pronalaze zanimljive video isjecke,fotografije,pisu pjesme,otvaraju nove teme..pa cak i snimaju svoje sopstvene fotografije.. Lijepo bi bilo primjecivati neciji trud..a ne samo vrtiti igrice i pisati po chatu,slusati radio... to jeste dio forumskog zivota ali stvarno ima ljudi koji se na temama trude a niko ih ne primjecuje... Licno,kad pohvalim nekog...nekima cak nije pravo... To ipak nije dobra oisnova za forumsko druzenje i mislim da bi moj prijedlog mogao kvalitativno to izmijeniti...makar jednim dijelom...
Jest ovaj kvisko pametan
...
slazem se sa njim u potpunosti.
Pisem na temi igrice, jer niko nigdje drugo i ne komentarise i kakve fajde sto ja onda pisem.
Ima smisla, ali mislim, cvrsto mislim da ni taj prijedlog nece privuci clanove da ucestvuju u forumu i temama.
U ostalom, ko hoce nek ucestvuje, ko nece i ne mora.
Pisem na temi igrice, jer niko nigdje drugo i ne komentarise i kakve fajde sto ja onda pisem.
Ima smisla, ali mislim, cvrsto mislim da ni taj prijedlog nece privuci clanove da ucestvuju u forumu i temama.
Mudrom mozes reci frtalj, pametnom pola, a budali moras reci sve.
Pardon....
krokodil (stvarno ne znam zasto mi naumpada kvisko)
krokodil (stvarno ne znam zasto mi naumpada kvisko)
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

novembar wrote:Jest ovaj kvisko pametan...
Ne znam kakav bi tacno bio ucinak tog prijedloga ali treba pokusavati..
Uostalom,podrzacu svaki konstruktivan prijedlog.. A sto se tema tice,
ima tu i faktor "ispisanosti" na temama.. Odnosno,vec su svi nesto napisali
a sama tema je takva da se na promjer,neko javi jednom ili dva puta,napise koju recenicu i to je to.. Licno vise volim otvoriti temu koja ce polako prikupljati postove ali ce biti uvijek aktuelna..
Super su ti ideje, kao sto rekoh ranije slazem se sa tobom. Sada, kako ce se sve to poduzeti i dali ce uspjeti, vidjet ce mo u glavnom. 
Sa srecom da je taj tvoj prijedlog....
Sa srecom da je taj tvoj prijedlog....
- Toruk Makto
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 10 times
tacno , ima na mnogim drugim forumima ta opcija i ako je moguce naravno da bude i ovdje , podrzavam prijedlog . 
Dal se trava sadi kod njih ko kod nas žito ,
da vidim svemirca , to bi ga ja upitooo .
da vidim svemirca , to bi ga ja upitooo .
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8406 times
- Been thanked: 19870 times
ama baš nikakav. neće sigurno forumaši više pisati samo da bi dobili zahvalu od nekogNe znam kakav bi tacno bio ucinak tog prijedloga
ali ako budem skontala kako da to instaliram onda hoću
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Maja wrote:ama baš nikakav. neće sigurno forumaši više pisati samo da bi dobili zahvalu od nekogNe znam kakav bi tacno bio ucinak tog prijedloga
Nije rijec o tome Majo nego pokusavam objasniti da to treba da bude dobra stvar u dvostrukom smislu.. valjda neko i kad krene sa tim nekim neadekvatnim pristupima..pa posle njega,neko pise i shvati da je njegov post,uglavnom zaobidjen zbog offa ili svadje..pa valjda razmisli.. dakle,ako neko nastupa normalno i ostali ga pohvale,a ovog drugog ne,to moze uticati na kvalitet diskusija kao i na smanjenje tenzija na temama..
To je prvenstveni cilj.. i on se na taj nacin,moze potici,makar jednim dijelom na ovaj nacin... Vjerujem da c
Pisali ili ne, mislim da bi bilo fino imati tu opciju.Maja wrote:ama baš nikakav. neće sigurno forumaši više pisati samo da bi dobili zahvalu od nekogNe znam kakav bi tacno bio ucinak tog prijedloga
- Ledena
- Ange Ou Demon

- Mood:
- Has thanked: 1372 times
- Been thanked: 4708 times
- Status: Online
izvini al niđe veze..Krokodil Behko wrote:Imam jedan zanimljiv prijedlog koji moze doprinjeti aktivnijem radu na forumu kao i eliminisanju zustrijih polemika na temama iliti svadjama...
Nikad ne dozvoli da budeš nekome trn u oku.
Budi ekser!
Budi ekser!
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Ledena wrote: izvini al niđe veze..čuj karma da se ukine.. e ne moze..
c
Pojasnio sam svrhu prijedloga..
sad ti pojasni svrhu karme
Mislim da oboje dolaze u obzir. Mislim da mogu oboje, mada ja bi prije pristala na ovo zahvaljenje nego za karmu. Sto je-je.
- Ledena
- Ange Ou Demon

- Mood:
ma ne mora bit ni karma, ni zahvala sto se mene tice..
al zahvaljivat nekom na nekom postu, NIĐE VEZE..
ajd vidjela sam opciju na nekim forumima da mozes lajkat komentare, da li ti se svidja ili ne.. to vec nekako bolje..
al sad neka zahvala, bas veze s vezom nema..
ajd vidjela sam opciju na nekim forumima da mozes lajkat komentare, da li ti se svidja ili ne.. to vec nekako bolje..
Budi ekser!
Budi ekser!
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

ZAHVALA = LIKE sad jasnije ???Ledena wrote:ma ne mora bit ni karma, ni zahvala sto se mene tice..
- Ledena
- Ange Ou Demon

- Mood:
pa ima ono, prst gore dole ako je to onda ok..
mogao si bolje pojasnit..
mogao si bolje pojasnit..
Budi ekser!
Budi ekser!
Kakve fajde od karme?Ledena wrote:ma ne mora bit ni karma, ni zahvala sto se mene tice..
Mislim realno (bar za mene) imam 15, a majke mi nisam je bas ni zasluzila :lol (osim one sto se igram s'tobom stalno) :lol
Dok, sa zahvaljivanjem, znas da je mozda neko cak procitao tvoj komentar i nesto naucio bilo to u losem il' dobrom smislu, no eto, kako god.
U svakom slucaju, do Maje je, sve.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

treba razumjeti sustinu... rijec je o podizanju kvaliteta postova i izbjegavanju svadje.. Ima i ta Zahvala koja nije isto sto i LIKE i ja bih prije to uzeo.. Pise izmedju ta dva posta... "sljedeci diskutant se zahvalio na postu" .. naravno da se nece desiti da ljudi pohvaljuju offiranje i slicno..
Stvarno ne znam u cemu je problem...
A sustina karme ostade nepojasnjena ??
Stvarno ne znam u cemu je problem...
A sustina karme ostade nepojasnjena ??
- Ledena
- Ange Ou Demon

- Mood:
pa karma,, ona se daje onim osobama s kojima si se zblizio il sta ja znam..
mislim nema ona nikakve svrhe..
al opet je bolje LIKE.. cuj zahvaljivat za nesto sto je neko napisao.. pa de skontaj, stvarno mi to nije udure..
mislim nema ona nikakve svrhe..
al opet je bolje LIKE.. cuj zahvaljivat za nesto sto je neko napisao.. pa de skontaj, stvarno mi to nije udure..
Budi ekser!
Budi ekser!
Pa to se samo kaze zahvaljivati ali to je vise kao npr, slazem se ili ono...fino napisano ili hvala na savjetu :lol