Nema ko nije

Moderator: spacebound
A ko nije? Uvijek smo gledali kako se privaliti curicama da se toga izigramo. One su se isto znale nama privaliti da se izigraju "muskih" igara.
Konsultant wrote: 24 Oct 2019, 11:31A ko nije? Uvijek smo gledali kako se privaliti curicama da se toga izigramo. One su se isto znale nama privaliti da se izigraju "muskih" igara.
I ker je bio u drustvenom vlasnistvu, tacnije raji. Svaka raja je imala nekog svog uz povremene prekide kada bi shintori dosli ili nekom od roditelja prekipi pa ga odvede. Psa nisi mogao drzati u kuci i tu nije bilo rasprave. Poneko bi imao papigu i to je.
GPS je postojao u obliku trafika koje imaju te i te igracke, gdje ti neko stanuje ili radi u blizini.
Spomenih li metalni autic kome su se mogla otvarati vrata, u rjedjim varijantama gepek i vrata. Za to se radilo sve. Kad dobijes, poslusan budes narednih godinu dana.
ne sjecam se arabelle
Bile su reklame ali ponuda nije bila velika. Potražnja je bila veća nego ponuda.respo wrote: 24 Oct 2019, 12:14 pa nisi imao marketing kad si imao 1 ili 2 proizvoda
do rata haman nisi znao da postoje druge paste za zube osim kaladonta cak i danas cujem da neki zovu kaladont iako je to aquafresh colgate i sl
ma znam da su bile reklame al kao sto on rece nisu bile agresivneOmmadawn wrote: 24 Oct 2019, 12:18Bile su reklame ali ponuda nije bila velika. Potražnja je bila veća nego ponuda.respo wrote: 24 Oct 2019, 12:14 pa nisi imao marketing kad si imao 1 ili 2 proizvoda
do rata haman nisi znao da postoje druge paste za zube osim kaladonta cak i danas cujem da neki zovu kaladont iako je to aquafresh colgate i sl
Blizu smo mi u godinama izgledaKonsultant wrote: 24 Oct 2019, 11:51 Ko uspije psa (zajednickog) natjerati da mu pruzi sapu, glavni je u raji, svi ga slusaju. U kuci si samo u dva slucaja:
a) bolestan, i to gledas kako se ispariti vani. Najbitnije da te ucitelj/ica ne vidi ili neko ne odkuca.
b) kazna, nesto si zglajzo
Ucenje... nije trpilo druzenje, zna se sta ce biti prioritet u socijalizmu.
Iz danasnje perspektive smece mi je misterija. I sada cuvamo neke kutije. Bas se sve 100% koristilo. Igracke bi se nasljedjivale ili poklanjale iako su ostecene. Odjeca isto. Postojale su kante za smece, hajfisi nisu bili svugdje. Ako se ne varam smece se odvozilo samo svakih 7 ili 15 dana.
Ko je imao prve walkmane, nisi s njim mogao pricati. Ne da je on/a bio/la ufurani, vec jednostavno postajes niza kasta po automatizmu.
Edit: U slucaju bolesti, roditelji bi pustili da izadjes pred mrak da te ko ne primjeti i nema daleko
Walkman je izašao prije tvog rođenjaspacebound wrote: 24 Oct 2019, 12:28Blizu smo mi u godinama izgledaKonsultant wrote: 24 Oct 2019, 11:51 Ko uspije psa (zajednickog) natjerati da mu pruzi sapu, glavni je u raji, svi ga slusaju. U kuci si samo u dva slucaja:
a) bolestan, i to gledas kako se ispariti vani. Najbitnije da te ucitelj/ica ne vidi ili neko ne odkuca.
b) kazna, nesto si zglajzo
Ucenje... nije trpilo druzenje, zna se sta ce biti prioritet u socijalizmu.
Iz danasnje perspektive smece mi je misterija. I sada cuvamo neke kutije. Bas se sve 100% koristilo. Igracke bi se nasljedjivale ili poklanjale iako su ostecene. Odjeca isto. Postojale su kante za smece, hajfisi nisu bili svugdje. Ako se ne varam smece se odvozilo samo svakih 7 ili 15 dana.
Ko je imao prve walkmane, nisi s njim mogao pricati. Ne da je on/a bio/la ufurani, vec jednostavno postajes niza kasta po automatizmu.
Edit: U slucaju bolesti, roditelji bi pustili da izadjes pred mrak da te ko ne primjeti i nema daleko
Podsjetio si me na dosta toga.Igranje od jutra do mraka, ni gladna ni zedna, samo nek je drugarica, pasa i skitanja.
Lastisa smo igrale dok noge ne utrnu, a to znaci satima.
Znale smo stotinu igara.Sada lastise uopste ne vidjam.
Penjale se na svako drvo, sankali se kuda bi roditelji da su vidjeli infarkt dozivjeli.
Price, smijeh, nestasluci...
Jednom mi mama dala 10 KM, tik iza rata je to bila fina para, da sebi cuvam.Ja za 7 KM kupila Lesi mesa, a za preostale 3 prijateljici i sebi slatkisa.
Najteze mi je palo jedne zime kad sam dobila grupu, snijeg do koljena, raspust, svi vani, cujem graju, zabavljaju se, sankaju, a meni Hanijeva sandzacka glava nad lavorom.I sad mi zao kad se sjetim
Danas to djeca nemaju, mojima je kazna da izadju vani se igrati, jos ja njima ipak kontrolisem vrijeme na tabletu, igrajuci igrice.
Edit: imala sam walkman, tetka donijela iz Njemacke![]()
![]()
Propustiti snijeg, grudvanje i sankanje je gore od 9. nivoa danteovog pakla. Svi mokri u snijegu, pravimo nesto, intergalaticki je problem sto moras kuci na rucak. I to s noga nabacas, presvuces se (ako stignes) i opet.spacebound wrote: 24 Oct 2019, 12:28 Najteze mi je palo jedne zime kad sam dobila grupu, snijeg do koljena, raspust, svi vani, cujem graju, zabavljaju se, sankaju, a meni Hanijeva sandzacka glava nad lavorom.I sad mi zao kad se sjetim![]()
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest