Dejtonski ustav - ustroj BiH i alternativni preustroj

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times
Status: Offline

Re: Dejtonski ustav - ustroj BiH i alternativni preustroj

Post by Šabović Adis »

Naseef Mushroom wrote: 25 Oct 2021, 15:10
Šabović Adis wrote: 25 Oct 2021, 13:51

Kakve veze ima Jugoslavija sa nezavisnom državom Bosnom i Hercegovinom?
Samo sam primjetio da ti je lakše u diskusiji prihvatiti rs kao činjenicu i još prebukvalno prihvataš naziv republika srpska, da pripada samo Srbima, dok kod diskusije kada pričamo o temama koje se dešavaju u nezavisnoj državi Bosni i Hercegovini jer nije više dio Jugoslavije tu trolaš da Jugoslavija i dalje postoji.

To se ne odnosi samo na tebe nego na mnoge poznate i ostale radikalne Jugoslavene/Jugonostalgičare. Lakše im je preko jezika prevaliti da prihvate rs u nezavisnoj BiH nego samu nezavisnu BiH.

Da me pogrešno ne shvatiš, ne mislim da se diviš nečemu što je nastalo na genocidu i etničkom čišćenju ali ima nešto što hardcore jugonostalgičarima stvara odbojnost da postoji sistem gdje vlast čine Nesrbi kao što je u entitetu Federacija i preko 50% na nivou države Bosne i Hercegovine.

Valjda kada se odraste sa ovakvim pričama u onim sistemu
U Pere su čiste ruke a u Huso ima prljave uši
nesvjesno se ima ispran mozak pa današnje uređenje može želudac teže svariti i mozak se teže suočava sa promjenama.
Jesi ti moj glasnogovornik - pa da u moje ime primjećuješ bilo šta?

I otkud ti to da sam ja prihvatio to da Republika Srpska pripada Srbima? Šta je ovo, Nazife?
Naseef Mushroom wrote: 21 Oct 2021, 22:44
Mutevelija wrote: 21 Oct 2021, 20:54

Pa jest tamo sve srpsko, ja na to gledam patriotski cin ne sto cemo dobiti cijelu BIH, nego sto cemo deblokirati mjesta gdje su Bosnjaci vecina.
Pa tako trebamo gledati a ne zgražavati se kada Hurija napiše srpski entitet (...)
Je li, Nazife? Šta je ovo?

I zašto s malim početnim slovom pišeš naziv jednog od dva bosanskohercegovačka entiteta - da li na taj način omalovažavaš svoju ili tuđu državu? I otkud ti to da nezavisna država Bosna i Hercegovina nije više dio Jugoslavije kad nikad nije ni bila? I otkud ti to da trolam da Jugoslavija i dalje postoji? Šta su Nesrbi? Jel se ti na popisu tako izjašnjavaš - sa "Nesrbin"?

I za kraj: jesu li baš svi Bošnjaci patološki lažovi ili si ti izuzetak?
Ne mereeee 👉👌
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3924 times
Been thanked: 2953 times

Post by Pasaga »

Ado
tyakvi tipovi,su u ovom ratu,u mom okruzenju,uvjek bili u zatvoru
bez obzira na boju,naciju,vjeru,ideolosko ubjedjenie
Bivali su u radnim vodovima,radili najgore poslove
bilo im je gore 100x neg nama na liniji gdje se krhalo.
SAD,ako opet zapuca,stavljat cemo vas u zivi zid,a trebace.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

Znam, Paša, pičke su se uvijek krile iza nas.
Ne mereeee 👉👌
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

Sta sapke predlaze, gulage da otvorimo i da on bude nadzornik ili onako uprazno uobicajeno vergla suplju
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

51, jesi kad pomišljao na to da se razneseš eksplozivom?
Ne mereeee 👉👌
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

Nemam te porive za metodama koje su komunjare izmislile.
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

E baš fino.
A treba li ti kakav prijedlog, da te nije spopala bezidejnost?
Ne mereeee 👉👌
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

Nema potrebe, neka smitd prekopira ustav njemacke ja sam udure i sa tim, ti se nerviras sto ste propali u nepovrat. Bosna ce se nekako iskobeljati, a tvoja fikcija ce ostati samo to :)
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

Razočaravaš me. Takav kapacitet pa da dopusti sebi da mu neko drugi piše Ustav umjesto da ga našvrlja sam?! Kamo samoinicijativa? Kamo samoodređenje, da ne kažem samoupravljanje?
Jesam te tako učio?
Ne mereeee 👉👌
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

Nauci ti da vezes pertle kad tih ih vrate :), daleko si od pozicije da solis nekom pamet.

Ustav ko ustav, neka o tome pravnici raspravljaju, ja mogu samo dati sud o predlozenim rjesenjima.
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

Šta, mazno mi neko pertle?
E jesi šeret, a ja mislio da si ozbiljan sagovornik.
Ne mereeee 👉👌
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3881 times

Post by Naseef Mushroom »

Šabović Adis wrote: 25 Oct 2021, 16:06
Naseef Mushroom wrote: 25 Oct 2021, 15:10
Samo sam primjetio da ti je lakše u diskusiji prihvatiti rs kao činjenicu i još prebukvalno prihvataš naziv republika srpska, da pripada samo Srbima, dok kod diskusije kada pričamo o temama koje se dešavaju u nezavisnoj državi Bosni i Hercegovini jer nije više dio Jugoslavije tu trolaš da Jugoslavija i dalje postoji.

To se ne odnosi samo na tebe nego na mnoge poznate i ostale radikalne Jugoslavene/Jugonostalgičare. Lakše im je preko jezika prevaliti da prihvate rs u nezavisnoj BiH nego samu nezavisnu BiH.

Da me pogrešno ne shvatiš, ne mislim da se diviš nečemu što je nastalo na genocidu i etničkom čišćenju ali ima nešto što hardcore jugonostalgičarima stvara odbojnost da postoji sistem gdje vlast čine Nesrbi kao što je u entitetu Federacija i preko 50% na nivou države Bosne i Hercegovine.

Valjda kada se odraste sa ovakvim pričama u onim sistemu

nesvjesno se ima ispran mozak pa današnje uređenje može želudac teže svariti i mozak se teže suočava sa promjenama.
Jesi ti moj glasnogovornik - pa da u moje ime primjećuješ bilo šta?

I otkud ti to da sam ja prihvatio to da Republika Srpska pripada Srbima? Šta je ovo, Nazife?
Naseef Mushroom wrote: 21 Oct 2021, 22:44
Pa tako trebamo gledati a ne zgražavati se kada Hurija napiše srpski entitet (...)
Je li, Nazife? Šta je ovo?

I zašto s malim početnim slovom pišeš naziv jednog od dva bosanskohercegovačka entiteta - da li na taj način omalovažavaš svoju ili tuđu državu? I otkud ti to da nezavisna država Bosna i Hercegovina nije više dio Jugoslavije kad nikad nije ni bila? I otkud ti to da trolam da Jugoslavija i dalje postoji? Šta su Nesrbi? Jel se ti na popisu tako izjašnjavaš - sa "Nesrbin"?

I za kraj: jesu li baš svi Bošnjaci patološki lažovi ili si ti izuzetak?
Fino kako ne reaguješ direktno na ovo šta sam napisao u citiranom postu već citiraš drugi post gdje vadiš iz konteksta.
Ko želi kliknuti na taj dio mog posta koji si citirao može pročitati jasno da je diskusija išla u tom toku da ako zagužva mi to trebamo gledati kao srpski cilj kao što je se u ratu govorilo o srpskim ciljevima koje je trebalo osvojiti iako je i to dio Bosne i Hercegovine. Nisam nikada napisao da u miru halalimo i smatramo taj dio BiH kao srpski.

Hoćeš reći da izmišljam da je najmanje 10 forumaša u desetinama postova vodilo sa tobom neozbiljnu raspravu da je Jugoslavija završila na smetljištu historije na temama koje se tiču o pitanjima nezavisne države Bosne i Hercegovine a što si ti demantovao?

Nesrbi su Bošnjaci, Hrvati, Albanci, Jevreji, Romi i svi koji nisu Srbi koji su različiti ali imaju jedno zajedničko a to je što Jugoslaviju zovu sa pravom Srboslavija jer dok naivni iz različitih naroda, pogotovo Bošnjaci žale za Jugoslavijom jer se tada moglo na klupi spavati i nije se gledalo ko je ko i kako se zove Srbi žale uglavnom za Jugoslavijom jer su tada oni imali glavnu riječ.

Iz tog razloga mnogi ozbiljnije uzimaju u diskusijama rs od čitave države Bosne i Hercegovine jer kada odrasteš u državi gdje kolo vode Ranko, Vladimir i Jovan a Husi su prljave uši, Mujo je za viceva, Zijo je iz nadrealista a Alija je za rudnika i ako uspiješ kao Džemal ili Hakija onda zbog kompleksa daješ netipična (ili za njihove uslove tipična) imena djeci ili unučadima onda ne možeš ozbiljno shvatiti nešto gdje su faktor imena Bakir, Nermin, Fahrudin i Elmedin a prezimena Zvizdić ili Bećirevič.

Još jednom, ne mislim uopšte da iko podržava način kako je nastao rs međutim prije se mogu identificirati sa nečim što je dominantno srpski jer je to bila i definicija Jugoslavije i ozbiljnije shvataju institucije gdje kolo vode Milorad, Mirko, Draško, Branislav i Nenad.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

Naseef Mushroom wrote: 25 Oct 2021, 20:24 Fino kako ne reaguješ direktno na ovo šta sam napisao u citiranom postu već citiraš drugi post gdje vadiš iz konteksta.
Šta si napisao? To da se slažeš s Mutevelijom kako je tamo sve srpsko? A on se slaže s Hurijom?
Vidim, nisam ćorav.
Ko želi kliknuti na taj dio mog posta koji si citirao može pročitati jasno da je diskusija išla u tom toku da ako zagužva mi to trebamo gledati kao srpski cilj kao što je se u ratu govorilo o srpskim ciljevima koje je trebalo osvojiti iako je i to dio Bosne i Hercegovine. Nisam nikada napisao da u miru halalimo i smatramo taj dio BiH kao srpski.
Aj, ne vadi se sad. Pospi se pepelom i šuti.
Hoćeš reći da izmišljam da je najmanje 10 forumaša u desetinama postova vodilo sa tobom neozbiljnu raspravu da je Jugoslavija završila na smetljištu historije na temama koje se tiču o pitanjima nezavisne države Bosne i Hercegovine a što si ti demantovao?
Rekao bih da si poremećen samim tim što smatraš da postoje trolovi iako su to mitska bića, a moje pisanje trolanjem.
Ja ne trolam. Nezavisnost Bosne i Hercegovine nisam demantovao (a i zašto bih - jedna briga manje), demantovao sam da je ikad bila dio SFRJ.
Usput i da demantujem da je SFRJ završila na smetljištu istorije, a tebi preporučujem da prestaneš s tim smetljarskim pričama i da se prestaneš antijugoslovenisat u mom prisustvu.
Nesrbi su Bošnjaci, Hrvati, Albanci, Jevreji, Romi i svi koji nisu Srbi koji su različiti ali imaju jedno zajedničko a to je što Jugoslaviju zovu sa pravom Srboslavija jer dok naivni iz različitih naroda, pogotovo Bošnjaci žale za Jugoslavijom jer se tada moglo na klupi spavati i nije se gledalo ko je ko i kako se zove Srbi žale uglavnom za Jugoslavijom jer su tada oni imali glavnu riječ.
Nesrbi ne postoje, dakle lažeš opet. Patološki. Isto kao što ni nekonji ne postoje ili nezelena boja (ne čudi to, ipak ti korijene vučeš otamo gdje postoje nevjernici, nemuslimani, nekrsti isl. stvari koje definišeš kroz negaciju).
Nisi odgovorio da li se na popisu izjašnjavaš sa Nesrbin ili ipak sa Bošnjak.
Jugosloveni u Jugoslaviji imaju glavnu riječ, opet lažeš. Srbi ni u SR Srbiji nemaju glavnu riječ, kamoli da to imaju u SFRJ.
Niko s pravom Jugoslaviju ne zove Srboslavija. Tako je poremećeni likovi zovu, zato što su poremećeni.
Šta ima Bošnjaci da žale za Jugoslavijom kad nisu jugoslovenski narod?
Pitam se samo kad ćeš već jednom prekinuti tu "pupčanu vrpcu" kojom si vezan za Muslimane...da odrasteš, da budeš veliki, da uistinu spoznaš neovisnost kojom se neopravdano hvališ.
Iz tog razloga mnogi ozbiljnije uzimaju u diskusijama rs od čitave države Bosne i Hercegovine jer kada odrasteš u državi gdje kolo vode Ranko, Vladimir i Jovan a Husi su prljave uši, Mujo je za viceva, Zijo je iz nadrealista a Alija je za rudnika i ako uspiješ kao Džemal ili Hakija onda zbog kompleksa daješ netipična (ili za njihove uslove tipična) imena djeci ili unučadima onda ne možeš ozbiljno shvatiti nešto gdje su faktor imena Bakir, Nermin, Fahrudin i Elmedin a prezimena Zvizdić ili Bećirevič.
A kad odrasteš u državi u kojoj sam i ja onda dobiješ tačno ono što si i zaslužio. NI manje ni više.
I niko ti nije kriv ni za šta, niti kome svoj uspjeh zahvaljuješ osim sebi. Pa čak ni tom gnjusu iz potpisa ti.
Još jednom, ne mislim uopšte da iko podržava način kako je nastao rs međutim prije se mogu identificirati sa nečim što je dominantno srpski jer je to bila i definicija Jugoslavije i ozbiljnije shvataju institucije gdje kolo vode Milorad, Mirko, Draško, Branislav i Nenad.
Aj prestani lagat, bijedniče kukavni.
Gadiš mi se. Pomisliće neko da pripadamo istom nacionalnom korpusu i to samo radi imena.
Ne mereeee 👉👌
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3881 times

Post by Naseef Mushroom »

Šabović Adis wrote: 25 Oct 2021, 21:09
Naseef Mushroom wrote: 25 Oct 2021, 20:24 Fino kako ne reaguješ direktno na ovo šta sam napisao u citiranom postu već citiraš drugi post gdje vadiš iz konteksta.
Šta si napisao? To da se slažeš s Mutevelijom kako je tamo sve srpsko? A on se slaže s Hurijom?
Vidim, nisam ćorav.
Aj, ne vadi se sad. Pospi se pepelom i šuti.
Rekao bih da si poremećen samim tim što smatraš da postoje trolovi iako su to mitska bića, a moje pisanje trolanjem.
Ja ne trolam. Nezavisnost Bosne i Hercegovine nisam demantovao (a i zašto bih - jedna briga manje), demantovao sam da je ikad bila dio SFRJ.
Usput i da demantujem da je SFRJ završila na smetljištu istorije, a tebi preporučujem da prestaneš s tim smetljarskim pričama i da se prestaneš antijugoslovenisat u mom prisustvu.
Nesrbi ne postoje, dakle lažeš opet. Patološki. Isto kao što ni nekonji ne postoje ili nezelena boja (ne čudi to, ipak ti korijene vučeš otamo gdje postoje nevjernici, nemuslimani, nekrsti isl. stvari koje definišeš kroz negaciju).
Nisi odgovorio da li se na popisu izjašnjavaš sa Nesrbin ili ipak sa Bošnjak.
Jugosloveni u Jugoslaviji imaju glavnu riječ, opet lažeš. Srbi ni u SR Srbiji nemaju glavnu riječ, kamoli da to imaju u SFRJ.
Niko s pravom Jugoslaviju ne zove Srboslavija. Tako je poremećeni likovi zovu, zato što su poremećeni.
Šta ima Bošnjaci da žale za Jugoslavijom kad nisu jugoslovenski narod?
Pitam se samo kad ćeš već jednom prekinuti tu "pupčanu vrpcu" kojom si vezan za Muslimane...da odrasteš, da budeš veliki, da uistinu spoznaš neovisnost kojom se neopravdano hvališ.
A kad odrasteš u državi u kojoj sam i ja onda dobiješ tačno ono što si i zaslužio. NI manje ni više.
I niko ti nije kriv ni za šta, niti kome svoj uspjeh zahvaljuješ osim sebi. Pa čak ni tom gnjusu iz potpisa ti.
Aj prestani lagat, bijedniče kukavni.
Gadiš mi se. Pomisliće neko da pripadamo istom nacionalnom korpusu i to samo radi imena.
Kao što rekoh, izvađeno iz konteksta. Ovaj forum ima finu funkciju da te vrati na onu stranicu koju si citirao i vidi se u kojem je toku išla diskusija gdje sam napisao, ponavljam, da ako se zarati da ta mjesta moramo gledati kao srpsku neprijateljsku teritoriju koju moramo osloboditi.

A to što sam napisao da hardcore Jugoslaveni ozbiljnije shvataju rs u diskusiji od države Bosne i Hercegovine dokazuješ svaki put, evo tražiš sad da se uvažava i piše se velikim slovom dok je tvoja uobičajena reakcija kada se ne govori o Jugoslaviji već se uvažava Bosna i Hercegovina kao nezavisna država uglavnom ovakva:
:valja

Mislim ne krivim vas, skoro 50 godina propagande gdje su Mirko i Slavko bili heroji a Mujo neki lik iz viceva nije malo i onda trebaš ozbiljno shvatiti državu gdje Muje iz viceva danas sjede u kancelariji, pa hajd se ne nasmiji :valja

To nema uopšte veze sa rs-om već sa navikom da su negdje Jovan i Zdravko još autoriteti.
Slično kao kod onih žena što pate godinama od Father Complex pa poslije samo uzimaju za ozbiljno one muškarce koji su stariji.
Zato svršavaju na onom tamo forumu na dr. Miličevićeva SDSovca iz Teslića nakon nastupa na Faceu "jer lijepo priča"
Zato aplaudiraju Mektiću kada objavi na Twitteri "Nabijem te na qrac" dok u isto vrijeme Zahiragića zovu nekulturnim papkom.

Zato se ismijava profesor Kurtčehajić koji je definicija patriotizma a hvale Svetlanu Cenić koja je se uhljebila u BH Telecom koja godinama otkriva toplu vodu o ekonomiji i nepravdi u državi.
Zato se dr. Denis Bećirović, doktor nauka, zove Rumenkom i pravi se karikatura od njega dok se u isto vijeme dive Nebojši Vukanoviću koji urla na ulici "NA POSO!" i to postavlja na internet.
Zato je se više padalo u ekstazu kada je Draško Stanivuković postao gradonačelnik nego kada su Semiha Borovac i Amra Babić postale gradonačelnice i dokazale da i u Bosni i Hercegovini jake žene mogu biti na važnim pozicijama.

Zato je se padalo u trans kada je se pojavio Predrag Kojović a nije kod prof. dr. Mirsada Hadžikadića iako Hadžikadić izgleda kao političar kojeg se ni Amerika i Njemačka ne bi zastidile da je na čelu države a Čika Pedja izgleda kao ibičan hipi kome je Hadžikadić prije nekoliko godina svako jutro ubacivao dolar u čašu od kahve.

Nije to šta sam nabrojao slučajno.

A naziv Nesrbi ne postoji, bar zvanično, već samo koristim taj naziv da ne trošim vrijeme da bi napisao tolike narode koji su odyebali Jugoslaviju i poslali je gdje zaslužuje kod prvog prava na demokratiju i slobodu govora.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

Naseef Mushroom wrote: 26 Oct 2021, 00:57 Kao što rekoh, izvađeno iz konteksta. Ovaj forum ima finu funkciju da te vrati na onu stranicu koju si citirao i vidi se u kojem je toku išla diskusija gdje sam napisao, ponavljam, da ako se zarati da ta mjesta moramo gledati kao srpsku neprijateljsku teritoriju koju moramo osloboditi.
Ma samo ti nastavi Republiku Srpsku smatrati srpskim entitetom a ne bosanskohercegovačkim, imaš punu podršku i Mutevelije i Hurije.
A to što sam napisao da hardcore Jugoslaveni ozbiljnije shvataju rs u diskusiji od države Bosne i Hercegovine dokazuješ svaki put, evo tražiš sad da se uvažava i piše se velikim slovom dok je tvoja uobičajena reakcija kada se ne govori o Jugoslaviji već se uvažava Bosna i Hercegovina kao nezavisna država uglavnom ovakva:
:valja
Prestani lagati! Da BiH ne shvatam ozbiljno ne bih ni Federaciju ni Republiku Srpsku uzimao zaozbiljno.
Moja reakcija, apropo Jugoslavije, se svodi ne negiranje iste - što niko nema pravo. Reakcija! Kužiš? To ti je ono čemu prethodi neka akcija, konkretno tvoja, a radi se o negiranju. Ti se Jugoslavije sjetiš kad nešto treba negirati, tada je i uzmeš u usta, a izgleda mi da postojanje Bosne i Hercegovine uslovljavaš nepostojanjem Jugoslavije. Ja sam tu da te dematujem, pa da ti kažem: da, BiH jeste neovisna o Jugoslaviji, što ako išta znači znači samo to da je i Jugoslavija neovisna o BiH. Kontaš? I neovisnost je okrugla stvar, ili je obostrana ili je zapravo i nema. Zato nepostojanje Jugoslavije izbij sebi iz glave, nemoj da ti ga ja izbijam.
I prestani izmišljati kategorije...čuj hardcore Jugosloveni?! Šta si ti, hardcore Bošnjak? Pardon, softcore Nesrb?
Mislim ne krivim vas, skoro 50 godina propagande gdje su Mirko i Slavko bili heroji a Mujo neki lik iz viceva nije malo i onda trebaš ozbiljno shvatiti državu gdje Muje iz viceva danas sjede u kancelariji, pa hajd se ne nasmiji :valja
Pa dobro, ne krivim ni ja tebe za cca. 1500 godina burgijanja jednog te istog, odnosno preko 2000 godina burgijanja onih sličnih vama. Jel ok?
Nego, da te pitam: gdje su ti heroji poput Hasan Brkića, i što nema više te škole u Hrasnici, a koju sam i ja pohađao? Gdje ti je Nurija Pozderac? Hamid Beširević? Adem Buć? Mustafa Bakija? Rifat Burdžević? Mahmut Bušatlija? Jesi kad čuo za njih? Kad su oni prestali biti heroji i kad su ti gnjide poput Pandže, Ismeta Popovca, Busuladžića i sličnih odroda & gmizavaca to postali?
Je li, junačino? I otkud ti to da su Mirko i Slavko bili heroji? Naši heroji su ljudi od krvi i mesa, a ne neki crtani i književni likovi koje niko nikad vidio nije, kojima se slika ukrala i koje je čak kažnjivo i crtati.
To kao prvo, a kao drugo Mujo i jeste lik iz viceva, glup ko kurac, baš me na tebe podsjeća. A nije jedini, tu mu je i jaran Suljo, i baš se pitam što ti se ne priključi. U neko doba će vam se i mali Perica pridružiti, Sosa i Lala jedva čekaju i ni Štef i Dudek nisu daleko.
Vi, svi skupa, ste jedan veeeliki vic i to vam treba i reći - pravo ste smiješni.
To nema uopšte veze sa rs-om već sa navikom da su negdje Jovan i Zdravko još autoriteti.
Slično kao kod onih žena što pate godinama od Father Complex pa poslije samo uzimaju za ozbiljno one muškarce koji su stariji.
Zato svršavaju na onom tamo forumu na dr. Miličevićeva SDSovca iz Teslića nakon nastupa na Faceu "jer lijepo priča"
Zato aplaudiraju Mektiću kada objavi na Twitteri "Nabijem te na qrac" dok u isto vrijeme Zahiragića zovu nekulturnim papkom.
Onaj tamo forum? Father Complex? Jovan i Zdravko? Twitter?
O čemu ti, majke ti? Da nisi pijan? Jesi abdest uzeo prije nego što si prišao kompjuteru? Ako nisi možda bi trebao to...
Zato se ismijava profesor Kurtčehajić koji je definicija patriotizma
To onaj što je rođen u SFRJ, položio pionirsku i vojničku zakletvu (zapravo preuzeo Svečanu obavezu na sebe) pa ih obje pogazio? Gnjus poput svih ostalih 22.000.000 bivših Jugoslovena? To patriota?
Nikad čuo. Znaš ga ti?
a hvale Svetlanu Cenić koja je se uhljebila u BH Telecom koja godinama otkriva toplu vodu o ekonomiji i nepravdi u državi.
Zato se dr. Denis Bećirović, doktor nauka, zove Rumenkom i pravi se karikatura od njega dok se u isto vijeme dive Nebojši Vukanoviću koji urla na ulici "NA POSO!" i to postavlja na internet.
Zato je se više padalo u ekstazu kada je Draško Stanivuković postao gradonačelnik nego kada su Semiha Borovac i Amra Babić postale gradonačelnice i dokazale da i u Bosni i Hercegovini jake žene mogu biti na važnim pozicijama.
Zato je se padalo u trans kada je se pojavio Predrag Kojović a nije kod prof. dr. Mirsada Hadžikadića iako Hadžikadić izgleda kao političar kojeg se ni Amerika i Njemačka ne bi zastidile da je na čelu države a Čika Pedja izgleda kao ibičan hipi kome je Hadžikadić prije nekoliko godina svako jutro ubacivao dolar u čašu od kahve.
Možeš nabrojat koga nebitnijeg?
Ovi što si nabrojao nisu dovoljno nebitni da bih se bavio njima.
Nije to šta sam nabrojao slučajno.
Ajd, eto, vjerovaću ti na riječ
A naziv Nesrbi ne postoji, bar zvanično, već samo koristim taj naziv da ne trošim vrijeme da bi napisao tolike narode koji su odyebali Jugoslaviju i poslali je gdje zaslužuje kod prvog prava na demokratiju i slobodu govora.
Izmišljaš, sinko! Izmišljaš isto kao što izmišljaš i Nesrbe. Nisi ti ništa odjebao jer nemaš kapacitet za to, ti si jedan obični beskičmenjak i ovisnik.
Ja ću ti reći zašto nisi u SFR Jugoslaviji: zato što joj nisi dorastao i zato što je nisi ni dostojan. Znaš šta je propali jugoslovenski eksperimet?

Ti!
Ne mereeee 👉👌
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4404 times
Been thanked: 3356 times

Post by Melek »

Onako realno, teren je sve povoljniji za Dejton 2 :hm
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22514 times
Been thanked: 20643 times

Post by Masamune »

Šabović Adis wrote: 25 Oct 2021, 18:56 51, jesi kad pomišljao na to da se razneseš eksplozivom?
Greškom sam ti lajkao post... htjedoh prijaviti. Ti si bolestan lik. Liječi se.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

MarlboroGold wrote: 26 Oct 2021, 07:59
Šabović Adis wrote: 25 Oct 2021, 18:56 51, jesi kad pomišljao na to da se razneseš eksplozivom?
Bio. Reklo mi nema lijeka za mene, nije još izumljen.
Jbg.
Ne mereeee 👉👌
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

MarlboroGold wrote: 26 Oct 2021, 07:59
uzeo sam sebi za slobodu da ispravim tvoju gresku.
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

Pitao si, sinko (mada nisi dobio prijedlog nego pitanje).
Drugi put razmisli prije nego što zineš, i o gulagu i onom drugom.
Ne mereeee 👉👌
Post Reply

Return to “Politika u BiH”