Zamisli zovnu nekom forumašu socijalne radnike a u stanuMasamune wrote: 12 Aug 2024, 07:47Pa nije sad ni malo prebiti dijete kajšem... to su vaspitne metode iz nekih bivših vremena. Ja koliko sam svom starom na tome zahvalan toliko znam da je to bilo pogrešno i da je moglo i trebalo drugačije i to je ono u čemu je griješio. Čak me i mati jednom prebila kao vola u kupusu... ali jednom
Ali stoji i da ljudi znaju preuveličavati. Ja sam neki dan napisao da sam kćerku jednom u životu pucnuo kod kuće kad me, između ostalog, ujedala za ruku u prodavnici igračaka i to ne malo, a trpala je u kolica sve što joj se svidjelo, jer razgovor nije pomogao... neki isto osudiše na sličan način. Najbolje je ne pričati o ovim stvarima na javnim forumima i slično. Još će ti neko poslati socijalne radnike jbt ako eventualno sazna ko si ili ako prijave ip i slično, a veze nemaju kakav je vaš odnos sa djecom.
A posebna priča su roditelji koji glume da su savršeni u toj ulozi i drugima vole pametovati oko odgoja djece. Čim malo više zagrebeš kod njih vidiš da je to daleko od savršenstva, ali oni to čuvaju kao guja noge. Vjerujem da takvih nema na forumu jer je ovo mala sredina i ovdje se relativno mnogo bolje poznajemo međusobno za razliku od većih foruma.
sjedi mudonja od 25 godina, pošto je forumaš napisao da je udarao dijete ali nije pomenuo da je to bilo prije 15 godina