Cvijeće
Moderator: spacebound
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3826 times
- Been thanked: 2876 times
- Status: Offline
Re: Cvijeće
volim vidjet ljiljane,medjutim imaju jako tezak miris
ne godi mi nikako
ne godi mi nikako
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 12229 times
- Been thanked: 12876 times
Ista stvar , u basti prelijepi al ne unosi u kucuPasaga wrote: 15 Jun 2025, 21:44 volim vidjet ljiljane,medjutim imaju jako tezak miris
ne godi mi nikako

- Quds
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 2901 times
- Been thanked: 1113 times
- Ledena
- Ange Ou Demon
- Mood:
- Has thanked: 1287 times
- Been thanked: 4354 times
- Quds
- Aktivni forumaš
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2276 times
- Been thanked: 4005 times
- Status: Online
A nije baš, pitaću je jedan dan kako ona to devera.immuno wrote: 15 Jun 2025, 19:37Cvijece volim stvarno uvijek imam nesto u vazni aliiii orhideje i ljiljane ne volim...od ljiljana me glava zaboli od mirisa a orhideje moras tetositi i opet kako one hoceNora Ibsenova wrote: 15 Jun 2025, 19:24
Ja, ne voli orhideja vode puno
Moja mama je diplomirala orhideje![]()
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- immuno
- Forum [Bot]
- Quds
- Aktivni forumaš
Jest. Nisam sve ni slikao, ima toga još mnogo. Volim cvijeće, a pogotovo dalije, to mi je bez dileme najdraže. Iako nema mirisa, oblik cvijeta, debele latice, sve to mi ga čini ono...

Jednom smo u ratu išli kamionom iz pravca Doboja prema Gračanici. Išlo se zabilaznim putevima, pošto je magistrala bila opasna, pogotovo za takvo nešto, kamion sa vojskom. Negdje na malo više od pola puta, iznad naselja Stjepan Polje, ugledao sam jednu usamljenu daliju kraj šumskog potoka, to je bilo veličanstven prizor, sama među običnom travom (otkuda tu, ne znam). Bio sam među onima koji su bili na samom kraju, nije bilo načina da vozaču dam neki znak, da stane bar na pola minuta... ali nisam mogao da je ostavim, skočio sam sa kamiona (sporo je vozio jer put nije bio baš najbolji), i imao sam namjeru da je otkinem i da stignem kamion, i da mi ovi pomognu da opet uskočim. Ali, kad sam prišao, nisam imao srca daje otkinem samo kao cvijet. Pošto smo išli kući, nije mi bilo bitno da li sam na kamionu, pa sam je iskopao to i čak nisam htio rizikovati, pa sam je iskopao sa dosta zemlje oko korijena. Do kuće pješačio još nekih sat vremena, i posadio sam je u dvorištu kuće u kojoj sam tada živio. Moji saborci su kasnije pokušali da me zezaju, govoreći kako nisam stigao kamion i da sam pješačio '5 sati (uveličavanje puta) i radi nekog maslačka (umanjivanje razloga za pješačenje.)'

Opričah ja tebi sve, još ti samo nisam rekao da je kamion bio FAP.

- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7352 times
- Been thanked: 17065 times
Evo meni suza kanu
Salim se al fina prica. Trebao si se s njom pojaviti u Oprah show dok je bila
- Quds
- Aktivni forumaš
Ljudi, stvarno je okrutna, i nikakve idile sa njom bilo ne bi.Maja wrote: 16 Jun 2025, 16:30 Evo meni suza kanu

Ma de, priča kao što i svako ima svojih milion. Ali, pade mi na um, kako sam dobio svoju prvu daliju. A Oprah mi je ono...jao, što je nikad nisam volio. ne'am pojma ni zašto, samo nisam i eto.
- immuno
- Forum [Bot]
Lijepa prica
i ja volim dalije jalti djurdjin , ovdje kad nadjem obavezno kupim jer podsjete na sarajevske avlije 

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 13856 times
- Been thanked: 9592 times
od juce imam i kUraMfile nu jednoj saksijici...

cuvarkuca mi ima cunu, prvi put, valjda je to cvijet

a ovo su neki kaktusi i sukulenti, provode ljeto napolju

imam jos par saksija u kuci (mala sanseverija, decembar, "podmladak" zamije, te veliku zamiju, ali mi mrsko slikat ih

cuvarkuca mi ima cunu, prvi put, valjda je to cvijet

a ovo su neki kaktusi i sukulenti, provode ljeto napolju

imam jos par saksija u kuci (mala sanseverija, decembar, "podmladak" zamije, te veliku zamiju, ali mi mrsko slikat ih
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Quds wrote: 16 Jun 2025, 16:12Jest. Nisam sve ni slikao, ima toga još mnogo. Volim cvijeće, a pogotovo dalije, to mi je bez dileme najdraže. Iako nema mirisa, oblik cvijeta, debele latice, sve to mi ga čini ono...A, odakle mi...
Jednom smo u ratu išli kamionom iz pravca Doboja prema Gračanici. Išlo se zabilaznim putevima, pošto je magistrala bila opasna, pogotovo za takvo nešto, kamion sa vojskom. Negdje na malo više od pola puta, iznad naselja Stjepan Polje, ugledao sam jednu usamljenu daliju kraj šumskog potoka, to je bilo veličanstven prizor, sama među običnom travom (otkuda tu, ne znam). Bio sam među onima koji su bili na samom kraju, nije bilo načina da vozaču dam neki znak, da stane bar na pola minuta... ali nisam mogao da je ostavim, skočio sam sa kamiona (sporo je vozio jer put nije bio baš najbolji), i imao sam namjeru da je otkinem i da stignem kamion, i da mi ovi pomognu da opet uskočim. Ali, kad sam prišao, nisam imao srca daje otkinem samo kao cvijet. Pošto smo išli kući, nije mi bilo bitno da li sam na kamionu, pa sam je iskopao to i čak nisam htio rizikovati, pa sam je iskopao sa dosta zemlje oko korijena. Do kuće pješačio još nekih sat vremena, i posadio sam je u dvorištu kuće u kojoj sam tada živio. Moji saborci su kasnije pokušali da me zezaju, govoreći kako nisam stigao kamion i da sam pješačio '5 sati (uveličavanje puta) i radi nekog maslačka (umanjivanje razloga za pješačenje.)'Činjenica je, da nisam ni pokušao da ga stignem, sa onom pažnjom sa kojom sam je nosio do kuće. Kada sam pravio ovu kuću, posadio ih na nekoliko mjesta. Skoro svaki put kada sjedim vani, pa ako krenem da gledam cvijeće, sjetim se odakle su potekle i u kojim okolnostima.
Opričah ja tebi sve, još ti samo nisam rekao da je kamion bio FAP.![]()

hocu da tebe da se udam u sljedecem zivotu...potrazi me na vrijeme, idemo na Aljasku

- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7352 times
- Been thanked: 17065 times
I i ove godine kazem jesu ti cisti kaktusi i saksije. A ja sve gledam kako cu uslikat da se ne vidi paucina. Ovo je uzasno kod nas koliko pauka ima
- Quds
- Aktivni forumaš
Eto, imamo deal.Julia-Klara wrote: 16 Jun 2025, 17:00Quds wrote: 16 Jun 2025, 16:12
Jest. Nisam sve ni slikao, ima toga još mnogo. Volim cvijeće, a pogotovo dalije, to mi je bez dileme najdraže. Iako nema mirisa, oblik cvijeta, debele latice, sve to mi ga čini ono...A, odakle mi...
Jednom smo u ratu išli kamionom iz pravca Doboja prema Gračanici. Išlo se zabilaznim putevima, pošto je magistrala bila opasna, pogotovo za takvo nešto, kamion sa vojskom. Negdje na malo više od pola puta, iznad naselja Stjepan Polje, ugledao sam jednu usamljenu daliju kraj šumskog potoka, to je bilo veličanstven prizor, sama među običnom travom (otkuda tu, ne znam). Bio sam među onima koji su bili na samom kraju, nije bilo načina da vozaču dam neki znak, da stane bar na pola minuta... ali nisam mogao da je ostavim, skočio sam sa kamiona (sporo je vozio jer put nije bio baš najbolji), i imao sam namjeru da je otkinem i da stignem kamion, i da mi ovi pomognu da opet uskočim. Ali, kad sam prišao, nisam imao srca daje otkinem samo kao cvijet. Pošto smo išli kući, nije mi bilo bitno da li sam na kamionu, pa sam je iskopao to i čak nisam htio rizikovati, pa sam je iskopao sa dosta zemlje oko korijena. Do kuće pješačio još nekih sat vremena, i posadio sam je u dvorištu kuće u kojoj sam tada živio. Moji saborci su kasnije pokušali da me zezaju, govoreći kako nisam stigao kamion i da sam pješačio '5 sati (uveličavanje puta) i radi nekog maslačka (umanjivanje razloga za pješačenje.)'Činjenica je, da nisam ni pokušao da ga stignem, sa onom pažnjom sa kojom sam je nosio do kuće. Kada sam pravio ovu kuću, posadio ih na nekoliko mjesta. Skoro svaki put kada sjedim vani, pa ako krenem da gledam cvijeće, sjetim se odakle su potekle i u kojim okolnostima.
Opričah ja tebi sve, još ti samo nisam rekao da je kamion bio FAP.![]()
hocu da tebe da se udam u sljedecem zivotu...potrazi me na vrijeme, idemo na Aljasku![]()

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Jos sam pored sume (gaj - Haje), ali buba i nema. Valjda zasto je stalno vjetrovito.Maja wrote: 16 Jun 2025, 17:01 I i ove godine kazem jesu ti cisti kaktusi i saksije. A ja sve gledam kako cu uslikat da se ne vidi paucina. Ovo je uzasno kod nas koliko pauka ima
Jedne godine je bilo nekih sitnih crnih bubica, ali inace nista.
Zato imam golubove

- immuno
- Forum [Bot]
- Julia-Klara
- Forum [Bot]