Pa dobro. Lijepo od nje.
Italijani su poznati obožavaoci islamske kulture kroz historiju. Nije ni čudo
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Pa dobro. Lijepo od nje.
Pa i treba imati, s obzirom da ima i više stanovnika od Hrvatske i Slovenije. Zajedno. Desetak puta više stanovnika.

Kukaju ovdje kada dođu, u Bosnu. Sve im skupo u Bosnirethna wrote: 20 Apr 2020, 15:18Jel' kukaju na dnevnoj bazi?Podrinjac wrote: 20 Apr 2020, 15:10 Ja se ne bih bunio da sam stranac u Austriji.
Imam familiju za vrijeme rata preselili u Dansku. Sve im dala i omogućila. Sad su dobili i penziju gore. Mogu se vratiti u Bosnu kad hoće, ali ne vjerujem da će.![]()

u sustini, Italija ima premalo s obzirom na broj musliman au Italiji

njima je skupo u BiH , ali i u Danskoj

eh bas su poznati
Venera wrote: 20 Apr 2020, 14:51bosanskih kroijena , ali u duhu Islama u krugu porodice , jel' to problem tako reciIskra wrote: 20 Apr 2020, 14:06 Zašto bi ona ovime.razocarala ikoga? Nije se.odrekla.bosanskih korijena niti bosanskog identiteta izjavivši da je ateistica.![]()
mene su milion puta to pitali stranci,a bome i nasi na Balkanu, istina , niko niakd nije ni pretpostavio da imam i muslimanksih korijena (otac) , pa opet sve fino obrazlozim
ateizam ne psotoji, kao takav se ne uklapa u ljudski duh i bivstvo
Svake godine na ljetovanje u Egipat. Da ne govorim da svake godine i ovdje dođu.
Već smo ti to objašnjavali, pa nisi zapamtila izgleda.

nisu ni moji bili, pa sam odrstala uz svemoguce religijske praznike , ne kuzim to negiranje religisjkog idenitta, a ne idetniteta vjernikaIskra wrote: 20 Apr 2020, 15:24Venera wrote: 20 Apr 2020, 14:51
bosanskih kroijena , ali u duhu Islama u krugu porodice , jel' to problem tako reci![]()
mene su milion puta to pitali stranci,a bome i nasi na Balkanu, istina , niko niakd nije ni pretpostavio da imam i muslimanksih korijena (otac) , pa opet sve fino obrazlozim
ateizam ne psotoji, kao takav se ne uklapa u ljudski duh i bivstvo
Pa očigledno nije " u duhu Islama u krugu porodice" , jer je izjavila da joj ni roditelji nisu religiozni, pa kako je onda mogla reći to što ti predlažes?

postojao je interes , ali je vremenom izlapio , do budemo konkretnijistorm wrote: 20 Apr 2020, 15:25Već smo ti to objašnjavali, pa nisi zapamtila izgleda.
Nije bilo jednostavno interesa, zadnjih desetljeća postoji, i eto građe se i džamije.
Neće sad se graditi budistički hram, ako je u državi deset zainteresiranih.
Pa su tu i financijske konotacije, itd itd...
Slovenija i Hrvatska su sekularne politički, donekle.
Kulturološki i ne baš, pogotovo ne hrvatska...

Egipat je jako jefitn
Venera wrote: 20 Apr 2020, 15:26nisu ni moji bili, pa sam odrstala uz svemoguce religijske praznike , ne kuzim to negiranje religisjkog idenitta, a ne idetniteta vjernikaIskra wrote: 20 Apr 2020, 15:24
Pa očigledno nije " u duhu Islama u krugu porodice" , jer je izjavila da joj ni roditelji nisu religiozni, pa kako je onda mogla reći to što ti predlažes?![]()
Ne znači ništa. Odnosno to ne postoji.vila wrote: 20 Apr 2020, 15:31 Samo da priupitam ako netko zna objasniti
Sta znaci kulturoloski sekularna?

ja sma zivjela u AustrijiIskra wrote: 20 Apr 2020, 15:34Venera wrote: 20 Apr 2020, 15:26
nisu ni moji bili, pa sam odrstala uz svemoguce religijske praznike , ne kuzim to negiranje religisjkog idenitta, a ne idetniteta vjernika![]()
Jel riječ o tebi ili o Almi Zadic? Moraš prihvatiti da postoje ljudi koji svoju religioznosti ili areligioznost, ne smatraju nečim sto ih odredjuje u političkom djelovanju.

Nije postojao...Venera wrote: 20 Apr 2020, 15:28postojao je interes , ali je vremenom izlapio , do budemo konkretnijistorm wrote: 20 Apr 2020, 15:25
Već smo ti to objašnjavali, pa nisi zapamtila izgleda.
Nije bilo jednostavno interesa, zadnjih desetljeća postoji, i eto građe se i džamije.
Neće sad se graditi budistički hram, ako je u državi deset zainteresiranih.
Pa su tu i financijske konotacije, itd itd...
Slovenija i Hrvatska su sekularne politički, donekle.
Kulturološki i ne baš, pogotovo ne hrvatska...![]()
pa da, DONEKELE sekularno politcki![]()
Kulutroloski, ma nijenda, ni SLO ni HR![]()