Sirija
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
-
- Poneki mu pročitamo
- Has thanked: 79 times
- Been thanked: 216 times
- Status: Offline
Re: Sirija
Mora se ipak priznati da Izrael majstorski igra svoju igru. Na stranu etiku, ko to još šljivi.
Da je Bogdo neko mogao ovako preventivno djelovati u Srbiji poslije svrgavanja Miloševića, kao Izrael u Siriji ovih dana.
Da je Bogdo neko mogao ovako preventivno djelovati u Srbiji poslije svrgavanja Miloševića, kao Izrael u Siriji ovih dana.
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2666 times
- Been thanked: 8259 times
Majstorski ce se ispostaviti jedino ako Sirija bude imala pro americku/izraelsku vladu.
Sve ostalo je kurcen svircen, ista meta isto odstojanje.
- General War
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 105 times
- Been thanked: 139 times
ne, citam vijestiDuminjo wrote: 12 Dec 2024, 15:07Gledaš u kašike ili bacaš grah?General War wrote: 12 Dec 2024, 14:53
Dva svjetska rata od dva svjetska rata su pocela tamo gdje se nije lenijar i sestar koristili...ratova ce uvjek biti...tamam posla, teroristi su sebi sami presudili i onima koji su polagali nade u njih, separatisti...to im je sport da probavaju sa separacijama, cionisti ostaju tamo gdje su i dosada plus koji kilometar vise, dok se budale ne smire i vide sta su napravile...ali dabogda.
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”
- General War
- Aktivni forumaš
Duminjo wrote: 12 Dec 2024, 16:17 Majstorski ce se ispostaviti jedino ako Sirija bude imala pro americku/izraelsku vladu.

Jel to ocekujes da ce Hezbollah i Hamas odjednamput "uskrsnut" u svjetlu nove "opozicije" u Siriji, iran osim paradiranja po americkoj i izraelskoj zastavi ali samo u teherenu skupiti damu pa nesto konkretnije uraditi?
...jarane, meta je dosta dalja i za prosjecan teleskop...al eto.
- Duminjo
- Urednik foruma
Nista ja ne ocekujem osim sto kazem da nije gotovo. Kako ce se pucati, odakle i cime, vidjecemo.General War wrote: 12 Dec 2024, 17:18Duminjo wrote: 12 Dec 2024, 16:17 Majstorski ce se ispostaviti jedino ako Sirija bude imala pro americku/izraelsku vladu.
Sve ostalo je kurcen svircen, ista meta isto odstojanje.![]()
Jel to ocekujes da ce Hezbollah i Hamas odjednamput "uskrsnut" u svjetlu nove "opozicije" u Siriji, iran osim paradiranja po americkoj i izraelskoj zastavi ali samo u teherenu skupiti damu pa nesto konkretnije uraditi?
Ti si reko da je poslozeno, ne ja. Ti ocekuješ promjene.
Jedino ako sirijska vlada prigrli americku tj izraelsku politiku, onda je šah mat.
- amidza idriz
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 2096 times
- Been thanked: 1019 times
Upravo tako, nista nije gotovo ili neko drugo poluvrijeme.
Kako god bilo i u kom pravcu islo nece biti bolje za Sirijce. Ja ih vidim nesto kao Irak. Godinama traze da Amerika napusti njihove baze ali se odugovlaci sve radi Izraela. Dobro rasporedjene Americke snage im garantuju da mogu kao banditi ulaziti u druge zemlje i bombardovati sta hoce.
Turska je napravila kardinalnu gresku.
Rusija je profitirala napustanjem Sirije i prepustanja tog prostora Americi i Izraelu a za uzvrat ce dobiti dobar mirovni sporazum sa Ukrajinom.
Zelenskom jos niko nije javio da ce on platiti ovaj obrat u Siriji.
Kako god bilo i u kom pravcu islo nece biti bolje za Sirijce. Ja ih vidim nesto kao Irak. Godinama traze da Amerika napusti njihove baze ali se odugovlaci sve radi Izraela. Dobro rasporedjene Americke snage im garantuju da mogu kao banditi ulaziti u druge zemlje i bombardovati sta hoce.
Rusija je profitirala napustanjem Sirije i prepustanja tog prostora Americi i Izraelu a za uzvrat ce dobiti dobar mirovni sporazum sa Ukrajinom.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- General War
- Aktivni forumaš
..pa to i ja kazem, tamo nikad nije gotovo ali medju njima, izrael uvjek izadje jos jaci i kojim metrom tampon zone vise pa bujrum, ne vjerujem da ce prigliti americko-izraelsku politiku, ali Tursku sigurno hoce, sto je i cilj...to je ta promjena, iran out-turkey bujrumDuminjo wrote: 12 Dec 2024, 21:40Nista ja ne ocekujem osim sto kazem da nije gotovo. Kako ce se pucati, odakle i cime, vidjecemo.General War wrote: 12 Dec 2024, 17:18
![]()
Ti si reko da je poslozeno, ne ja. Ti ocekuješ promjene.
Jedino ako sirijska vlada prigrli americku tj izraelsku politiku, onda je šah mat.
- Duminjo
- Urednik foruma
Pa ako prihvate turke, ode arapski gas u Evropu.
Plus se prica stalno o miru u Ukrajini. Svabe jedva cekaju da opet podju kupovati ruski gas..
Nije dobro
Plus se prica stalno o miru u Ukrajini. Svabe jedva cekaju da opet podju kupovati ruski gas..
Nije dobro
- Duminjo
- Urednik foruma
- Duminjo
- Urednik foruma
Kako god da bilo, tesko sirijcima moze biti i gore nego je bilo zadnjih godina.amidza idriz wrote: 12 Dec 2024, 21:47 Upravo tako, nista nije gotovo ili neko drugo poluvrijeme.
Bez vode, bez struje, mjesec dana se radilo za 20 dolara.. plus ne smiješ pisnut, zakopaju te zivog.
A Rusi Su ispali glupi
- amidza idriz
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 2096 times
- Been thanked: 1019 times
Jesi siguran?A Rusi Su ispali glupi
I sam Putin se pitao ''sta mi tamo radimo''.
Bez obzira na globalne nesuglasice oni ipak saradjuju na nekim stvarima.
Njima je sve sahovska partija. Nesto das nesto dobijes a koga ce zrtvovati, mi na njih ne mozemo utjecati. Mi smo sitni.
Zivi bili pa vidjeli kako ce se agresija u Ukrajini zavrsiti. Neki ce padati u nesvijest zbog gubitka teritorije ali to su globalne igre.
Je li posteno, ma ko nas male pita.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- Duminjo
- Urednik foruma
Mozda cuvo na vlasti osobu koja je sprijecila arapsku naftu Evropi kako bi Putin imao monopol u istoj?amidza idriz wrote: 12 Dec 2024, 22:37Jesi siguran?A Rusi Su ispali glupi
Njima je sve sahovska partija. Nesto das nesto dobijes a koga ce zrtvovati, mi na njih ne mozemo utjecati. Mi smo sitni.
Zivi bili pa vidjeli kako ce se agresija u Ukrajini zavrsiti. Neki ce padati u nesvijest zbog gubitka teritorije ali to su globalne igre.
Mozda je imo izlaz na Sredozemno more? Sada mora obic Afriku
Al vidjecemo kakva ce biti ta vlast u Siriji i kome ce se prikloniti.
Ovako više nagadjamo.
- Duminjo
- Urednik foruma
I zamisli sada kako se osjecaju oni Afrikanci kada im Putin kaze "ja sam uz vas"
A sjebo je Wagner u Bakhmutu..
Nema sada valjana vojnika poslati u svijet.
A sjebo je Wagner u Bakhmutu..
Nema sada valjana vojnika poslati u svijet.
- General War
- Aktivni forumaš
...nije mozda cuvo vec sigurno katarsko-turski gasovod...priklonit ce se turskoj koja je ovo i finansiralaDuminjo wrote: 12 Dec 2024, 22:50Mozda cuvo na vlasti osobu koja je sprijecila arapsku naftu Evropi kako bi Putin imao monopol u istoj?amidza idriz wrote: 12 Dec 2024, 22:37
Jesi siguran?
Ovako više nagadjamo.
- Duminjo
- Urednik foruma
Ovi sto su skinuli Asada bi se mozda i priklonuli a hoce li baš ameri dati njima da dodju na vlast ili ce navuci nekog svog demokratuGeneral War wrote: 13 Dec 2024, 12:13...nije mozda cuvo vec sigurno katarsko-turski gasovod...priklonit ce se turskoj koja je ovo i finansiralaDuminjo wrote: 12 Dec 2024, 22:50
Mozda cuvo na vlasti osobu koja je sprijecila arapsku naftu Evropi kako bi Putin imao monopol u istoj?
Ovako više nagadjamo.

Jel Asad igro za Amere?
- General War
- Aktivni forumaš
...ne znam koliko znas, ameri su sebi davno okolicili sta ih interesuje, po toj logici svi ratuju za amere...pa sto onda ratuju?Duminjo wrote: 13 Dec 2024, 16:47Ovi sto su skinuli Asada bi se mozda i priklonuli a hoce li baš ameri dati njima da dodju na vlast ili ce navuci nekog svog demokratuGeneral War wrote: 13 Dec 2024, 12:13
...nije mozda cuvo vec sigurno katarsko-turski gasovod...priklonit ce se turskoj koja je ovo i finansirala![]()
Jel Asad igro za Amere?

- Duminjo
- Urednik foruma
Racunam da ameri mogu i oticiGeneral War wrote: 13 Dec 2024, 19:39...ne znam koliko znas, ameri su sebi davno okolicili sta ih interesuje, po toj logici svi ratuju za amere...pa sto onda ratuju?Duminjo wrote: 13 Dec 2024, 16:47
Ovi sto su skinuli Asada bi se mozda i priklonuli a hoce li baš ameri dati njima da dodju na vlast ili ce navuci nekog svog demokratu![]()
Jel Asad igro za Amere?![]()

Zašto ljudi ne bi prodavali vlastitu naftu?
- General War
- Aktivni forumaš
Mogu otici, nek prestanu jedni druge tamanit, ne radi njih vec sto handre druge ekonomije ( vidi pod hutijance).Duminjo wrote: 13 Dec 2024, 21:15Racunam da ameri mogu i oticiGeneral War wrote: 13 Dec 2024, 19:39
...ne znam koliko znas, ameri su sebi davno okolicili sta ih interesuje, po toj logici svi ratuju za amere...pa sto onda ratuju?![]()
![]()
Pa nek prodaju, ako ima ko hoce kupit ako opet umjesto u svoj narod opet pokrovisu kakav opet vjerski pokret ( vidi pod iran)
- Duminjo
- Urednik foruma
Samo hocu da kazem kako nije nista poslozeno, kako ti rece.General War wrote: 13 Dec 2024, 21:21Mogu otici, nek prestanu jedni druge tamanit, ne radi njih vec sto handre druge ekonomije ( vidi pod hutijance).Duminjo wrote: 13 Dec 2024, 21:15
Racunam da ameri mogu i otici![]()
Pa nek prodaju, ako ima ko hoce kupit ako opet umjesto u svoj narod opet pokrovisu kakav opet vjerski pokret ( vidi pod iran)
Pao rezim, svi hoce dio kolaca a ameri drze glavni komad

A i ovo bombardovanje Izraela (naruceno od amerikanaca) kazuje sve osim da je poslozeno.
Pa nisu dzaba ginuli da puste sve niz vodu i da se nista ne desi.
- General War
- Aktivni forumaš
Nema potrebe da se ponavljam sta je poslozeno...Duminjo wrote: 13 Dec 2024, 21:30Samo hocu da kazem kako nije nista poslozeno, kako ti rece.General War wrote: 13 Dec 2024, 21:21
Mogu otici, nek prestanu jedni druge tamanit, ne radi njih vec sto handre druge ekonomije ( vidi pod hutijance).
Pao rezim, svi hoce dio kolaca a ameri drze glavni komad![]()
A i ovo bombardovanje Izraela (naruceno od amerikanaca) kazuje sve osim da je poslozeno.
Pa nisu dzaba ginuli da puste sve niz vodu i da se nista ne desi.
Jbg, ti zelis da vjerujes...ok