Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
MrH wrote: 03 Apr 2020, 19:10
Nista posebno i izricito.
Ne pijem gazirano, slatko izbjegavam, hljeb i peciva mozda samo nekad ujutro pojedem. Ma nista rigorozno sad
Samo whey protein i bcaa
Slatko i sokovi i ja sam isto sveo na minimum, šećer se mora unositi u organizam jer je potreban, ali ovo definitivno treba smanjiti. Ono jeste bolje jesti voće, ali i to je sve puno pesticida. Što se tiče hljeba, vjeruj ja sam ovo testirao na sebi i možda je do mene, ali nema puno razlike što se tiče debljanja. Ja sam jedno vrijeme smanjio hljeb, jeo par kriški uz doručak, ali sam bio povećao dosta unos mesa da namirim razliku, i nije mi odgovaralo nikako, čak su mi počele i akne iskakati po leđima. Onda sam istraživao i saznao da nije zdravo ni previše proteina unositi u organizam. Povrće je isto bitno, ali isti problem kao i sa voćem, ne znači da je zdravo sa čime se sve tretira.
Tri aminokiseline koje nase tijelo ne moze proizvesti pa je potrebno da ih unosimo kroz hranu i pice.
Leucin, izoleucin i valin
Evo nađoh i na googlu. Pitaću trenera smijem li ja to
Naravno da smijes
Ta prica oku suplemenata je prenapuhana. Suplementi su super stvar ko ima para i zeli da se poboljsa.
Druga strana price kako je to nezdravo, hemija, bla bla bla, lazu
Suplementi koje mozes kupiti u prodavnici i uredno dobiti racun za njih, sve ti je jasno.
Otidji u apoteku i reci dajte mi tablu lexiliuma...
MrH wrote: 03 Apr 2020, 19:10
Nista posebno i izricito.
Ne pijem gazirano, slatko izbjegavam, hljeb i peciva mozda samo nekad ujutro pojedem. Ma nista rigorozno sad
Samo whey protein i bcaa
Slatko i sokovi i ja sam isto sveo na minimum, šećer se mora unositi u organizam jer je potreban, ali ovo definitivno treba smanjiti. Ono jeste bolje jesti voće, ali i to je sve puno pesticida. Što se tiče hljeba, vjeruj ja sam ovo testirao na sebi i možda je do mene, ali nema puno razlike što se tiče debljanja. Ja sam jedno vrijeme smanjio hljeb, jeo par kriški uz doručak, ali sam bio povećao dosta unos mesa da namirim razliku, i nije mi odgovaralo nikako, čak su mi počele i akne iskakati po leđima. Onda sam istraživao i saznao da nije zdravo ni previše proteina unositi u organizam. Povrće je isto bitno, ali isti problem kao i sa voćem, ne znači da je zdravo sa čime se sve tretira.
Ako ti ne odgovaraju proteini iz mesa, uzimaj ih iz nekih drugih namirnica. Prati malo, igraj se, kombinuj. Nije nam svima isto
Secer? Uzmi brt dekstrozu u DM, pola kg 2,5 KM, probaj sa njom
Nemam više problema što se tiče toga, kada sam u prehrani smanjio unos mesa a ponovo počeo više jesti hljeba, vratilo se sve u normalu. I ja isto eksperimentišem, ali sve kroz prehranu. Nisam htio ništa uzimati što se tiče suplemenata. Slatko ja jedem, čokolade, keksove, voće itd., ali manje nego prije. Ali ja nisam bio debeo prije treniranja, ja sam bio onako žgoljav, pa mi je lakše bilo.
Ako ti ne odgovaraju proteini iz mesa, uzimaj ih iz nekih drugih namirnica. Prati malo, igraj se, kombinuj. Nije nam svima isto
Secer? Uzmi brt dekstrozu u DM, pola kg 2,5 KM, probaj sa njom
Nemam više problema što se tiče toga, kada sam u prehrani smanjio unos mesa a ponovo počeo više jesti hljeba, vratilo se sve u normalu. I ja isto eksperimentišem, ali sve kroz prehranu. Nisam htio ništa uzimati što se tiče suplemenata. Slatko ja jedem, čokolade, keksove, voće itd., ali manje nego prije. Ali ja nisam bio debeo prije treniranja, ja sam bio onako žgoljav, pa mi je lakše bilo.
Odlicno brt, skontao si sta ti odgovara i samo rokaj
Vrag wrote: 03 Apr 2020, 19:25
jbt izgleda da sam ja jedini na tijestu i brzoj hrani
Zavisi i to šta se jede sa roštilja. Ako je uredno meso, tj. nije staro ili šta sve se ne prodaje, bolje je ono pečeno na roštilju nego u ulju u tavi. Ja sam obično ulje izbacio iz upotrebe i zamijenio sa maslinovim kada sebi spremam hranu. A redovno jedem u gradu kad radim. Makarone, riža i to, ja lično nisam neki ljubitelj ni prije bio, nekada sebi napravim.
Vrag wrote: 03 Apr 2020, 19:25
jbt izgleda da sam ja jedini na tijestu i brzoj hrani
Zavisi i to šta se jede sa roštilja. Ako je uredno meso, tj. nije staro ili šta sve se ne prodaje, bolje je ono pečeno na roštilju nego u ulju u tavi. Ja sam obično ulje izbacio iz upotrebe i zamijenio sa maslinovim kada sebi spremam hranu. A redovno jedem u gradu kad radim. Makarone, riža i to, ja lično nisam neki ljubitelj ni prije bio, nekada sebi napravim.
ma ja ne gledam kad treniram, kamen stavi i malo senfa odozgo otici ce
mada kad nisam u treningu onda izbacim neke stvari, imao sam period izbjegavao sam kafu, hljeb, slaktise...
ili picu iz u2 meksikana, kako covjek odmah progleda
Ma pojedem i ja jer prodje sve kroz mene kad se ubijem na treningu
pa ja, ko ce ba to paziti
kaze nemoj ovo, nemoj ono
onaj Lazar Angelov nakve planove ishrane pravi, levat konta ja imam pilicaru iza kuce
jos se on zvekno steroidima i kaze evo sve od prepelicih jaja, mlade piletine i kiselih krastavac
Vrag wrote: 03 Apr 2020, 19:38
ma ja ne gledam kad treniram, kamen stavi i malo senfa odozgo otici ce
mada kad nisam u treningu onda izbacim neke stvari, imao sam period izbjegavao sam kafu, hljeb, slaktise...
Ma svi imamo te periode kad počinjemo tek, s vremenom to pođe popuštati jer se uvjerimo da ne moraš paziti na svaki zalogaj šta unosiš da ne bih izgubio gram mišića.