Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26112 times
- Been thanked: 26753 times
- Status: Offline
Re: BORUT PAHOR: "U Evropi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH"
Iskren da budem ,nije me briga uopce.
Kakve bljuvotine kliks objavljuje i dopusta ovo je kamilica..
dream of spring...
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
Pa nisam ni ja klix spominjao nego konkretno ovaj clanak - mislim stvarno ... pa perfidnije napisu u stranackom letku nego ovoironman wrote: 22 Apr 2021, 10:14 Iskren da budem ,nije me briga uopce.
- ironman
- sirius

Ne mozes to porediti,ali nikako.MorningStar wrote: 22 Apr 2021, 10:16Pa nisam ni ja klix spominjao nego konkretno ovaj clanak - mislim stvarno ... pa perfidnije napisu u stranackom letku nego ovoironman wrote: 22 Apr 2021, 10:14 Iskren da budem ,nije me briga uopce.
Kakve bljuvotine kliks objavljuje i dopusta ovo je kamilica.., takmice se sa onim srbijanskim tabloidima sa nebeskim narodima i to
![]()
Porediti nesto sto je u odbrambenom ratu radilo protiv nas onako kako je to Goebbels radio u WW2 sa bilo kime iz BiH ko ime j bio na suprotnoj strani i platio strasnu cijenu je neposteno i u najmanju ruku maliciozno.
Na stranu sto si izgleda u misiji da izjednacis sda sa rusiteljima BiH i domacim izdajnicima sto je izgleda zajednicka mantra ovih komedijasa iz tzv trojke i ostalih koji otpadose od sda u zadnjih 4,5 godina..
dream of spring...
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Sto cu izjednacavati ja kad su se sami izjednacili.ironman wrote: 22 Apr 2021, 10:23Ne mozes to porediti,ali nikako.MorningStar wrote: 22 Apr 2021, 10:16
Pa nisam ni ja klix spominjao nego konkretno ovaj clanak - mislim stvarno ... pa perfidnije napisu u stranackom letku nego ovo, takmice se sa onim srbijanskim tabloidima sa nebeskim narodima i to
![]()
Porediti nesto sto je u odbrambenom ratu radilo protiv nas onako kako je to Goebbels radio u WW2 sa bilo kime iz BiH je neposteno i u najmanju ruku maliciozno.
Na stranu sto si izgleda u misiji da izjednacis sda sa rusiteljima BiH i domacim izdajnicima sto je izgleda zajednicka mantra ovih komedijasa iz tzv trojke i ostalih koji otpadose od sda u zadnjih 4,5 godina..
- ironman
- sirius

Strasno.
Dokle se spremno ici ne bi li se kako uslepalo u federalnu vladu i docepalo rudnika nazad..
Dokle se spremno ici ne bi li se kako uslepalo u federalnu vladu i docepalo rudnika nazad..
dream of spring...
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Kakvi rudnici sad ? Oni sto su duzni milijardu maraka mozda ?ironman wrote: 22 Apr 2021, 10:25 Strasno.
- ironman
- sirius

Ma ....znas ti dobro za koga drukas a kome se taj saginje...MorningStar wrote: 22 Apr 2021, 10:28Kakvi rudnici sad ? Oni sto su duzni milijardu maraka mozda ?ironman wrote: 22 Apr 2021, 10:25 Strasno.
Dokle se spremno ici ne bi li se kako uslepalo u federalnu vladu i docepalo rudnika nazad..![]()
dream of spring...
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Za koga evo ja pitam ? - nije nikakvo retoricko pitanje.Da odma napisem ako uzme vlast te bude radio kao sda , da mu i on se moze na***iti ko i oni.
- ironman
- sirius

Mene ova prica umara.Navijaj za koga hoces,nije problem,slobodna smo zemlja,nek svako radi sta zeli u okvirima Ustava i zakona BiH.MorningStar wrote: 22 Apr 2021, 10:33Za koga evo ja pitam ? - nije nikakvo retoricko pitanje.Da odma napisem ako uzme vlast te bude radio kao sda , da mu i on se moze na***iti ko i oni.
dream of spring...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9978 times
- Been thanked: 11848 times
- Status: Online
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
ironman wrote: 22 Apr 2021, 10:35Mene ova prica umara.Navijaj za koga hoces,nije problem,slobodna smo zemlja,nek svako radi sta zeli u okvirima Ustava i zakona BiH.MorningStar wrote: 22 Apr 2021, 10:33
Za koga evo ja pitam ? - nije nikakvo retoricko pitanje.Da odma napisem ako uzme vlast te bude radio kao sda , da mu i on se moze na***iti ko i oni.
Nebi bilo lose ovu temu i zaključati bez veze se dižu tenzije .
Ostalo je cutanje.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4449 times
- Been thanked: 3405 times
Mene umara i sama njegova pojava. Kad god mu pročitam nick nekako mi direkt u hipofizu udara. Ostalo mu ni ne čitam već dugi niz sedmica.ironman wrote: 22 Apr 2021, 10:35Mene ova prica umara.Navijaj za koga hoces,nije problem,slobodna smo zemlja,nek svako radi sta zeli u okvirima Ustava i zakona BiH.MorningStar wrote: 22 Apr 2021, 10:33
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- Melek
- Deer Hunter

Ambasador Eric Nelson i specijalni predstavnik EU Johan Sattler sastali su se danas sa predsjedavajućim Doma naroda BiH Bakirom Izetbegovićem i zamjenikom predsjedavajućeg Draganom Čovićem, kako bi promovirali dijalog o vladavini zakona, ostvarivim izbornim i ekonomskim reformama neophodnim za povjerenje građana i napredak na putu ka EU", navode iz Ambasade SAD u BiH.
SAD čvrsto podržavaju teritorijalni integritet i suverenitet BiH te da su zapaljiva retorika i koraci za podrivanje ovih principa nerealni, neprihvatljivi i antidejtonski.
"Pored toga, ove akcije služe kao izgovor za lidere da izbjegnu odgovornost za provođenje važnih reformi kao što su uključiva izborna i ograničena ustavna reforma za slobodnije i poštenije izbore, mjere vladavine zakona kako bi se korumpirani smatrali odgovornima i ekonomske promjene koje donose radna mjesta i investicije. Prava reforma i ozbiljan dijalog, a ne destabilizirajuće akcije i retorika, ono su što će građanima BiH donijeti bolje budućnost", navodi se na Twitter nalogu Ambasade SAD-a u BiH.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Melek
- Deer Hunter

Ispašće na kraju da je ovaj, da ga tako nazovem, vid naše borbe za cjelovitost BiH pogubniji po nas same nego bilo šta drugo. Ovo je sve van svake pameti. Nema u nas pameti. Piši propalo, fajront.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9147 times
- Been thanked: 5837 times
Pa tu ima dobre istine.
The Dark Side Of The Forum...
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9147 times
- Been thanked: 5837 times
EU nema problem sa BiH, podijelili bi je sutra, nego ima problem sa Bosnjacima koji su neplanski prezivjeli 91-95.
Sta god da pokusaju ostao bi jedan dobar dio te nesretne BiH kao država, u kojoj bi Bosnjaci (citaj muslimani) bili vecina.
Eto tu odmah Turaka, eto Arapa, eto kurca-palca, sta cemo?
Tako razmislja jedan prosječan EU diplomata.
Njima Srbi i Hrvati u BiH sluze kao dzukele da "islamske fanatike" (kojih nikad ovdje nije ni bilo) drze pod kontrolom.
EU svojom politikom jednostavno tiska Bosnjake od sebe i tako pravi problem i sebi a i nama.
SHS se davno raspala i mogu da nam ga dudlaju bivsa braca.
Sta god da pokusaju ostao bi jedan dobar dio te nesretne BiH kao država, u kojoj bi Bosnjaci (citaj muslimani) bili vecina.
Njima Srbi i Hrvati u BiH sluze kao dzukele da "islamske fanatike" (kojih nikad ovdje nije ni bilo) drze pod kontrolom.
EU svojom politikom jednostavno tiska Bosnjake od sebe i tako pravi problem i sebi a i nama.
The Dark Side Of The Forum...
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3936 times
- Been thanked: 2964 times
sto je najperfidnije,ustupaju im svoje institucije,resurseMister No wrote: 23 Apr 2021, 00:12 EU nema problem sa BiH, podijelili bi je sutra, nego ima problem sa Bosnjacima koji su neplanski prezivjeli 91-95.
da kroz njih mogu rusit BH.
I KAZU,NISU SAUCESNICI.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Melek
- Deer Hunter

To, a plus još me debelo brine i činjenica da nam mlade generacije nevjerovatno naivno rezonuju po pitanju sveg ovoga. Neću reći da su glupi ali ne vidim ni tu neku posebnu pamet. Samo neka qrčevita drčnost bez ičeg konkretnog. Njesra žešće..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Melek
- Deer Hunter

Kurt ćehajić: Rješenje za BiH je mirno ukidanje RS-a

Ukinuti Bosnu i Hercegovinu, koja je hiljadugodišnja tvorevina i za koju je sam Krleža napisao da samo Bosna ima srednjovjekovne spomenike kulture, a to su njeni stećci, dok ih Evropa nema, bio bi sumrak civilizacije i povratak barbarstvu i zakonu jačega.
Akademik Suad Kurtćehajić, redovni profesor na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, smatra da je rješenje za Bosnu i Hercegovinu mirno ukidanje RS-a umjesto mirnog razdruživanja, što je elegantniji naziv za ukidanje i nestanak Bosne i Hercegovine, a što je sadržaj "non-papera".
"Ukinuti RS kroz transformaciju Bosne i Hercegovine u nekoliko prihvatljivih regija (npr: Sarajevska, Banjalučka, Mostarska i Tuzlanska) jeste civilizacijsko rješenje, ali i izlaz za RS nakon odgovornosti za genocid koji su izvršile njene institucije, vojska i policija.
Ukinuti Bosnu i Hercegovinu, koja je hiljadugodišnja tvorevina i za koju je sam Krleža napisao da samo Bosna ima srednjovjekovne spomenike kulture, a to su njeni stećci, dok ih Evropa nema, bio bi sumrak civilizacije i povratak barbarstvu i zakonu jačega.
Spas za Bosnu i Hercegovinu i za cijeli civilizacijski svijet nije u primjeni sadržaja u ‘non-paperu’ za koji jedni tvrde da je Janšin uradak, a drugi da je Janša samo poštar teksta iza kojeg stoji mađarska vlada, već u ispravljanju historijske nepravde prema Bosni i Hercegovini.
Na Londonskoj konferenciji, na kojoj je učešće uzelo više od trideset zemalja, a među njima i Bosna i Hercegovina i Savezna republika Jugoslavija (čiji su pravni nasljednici Srbija i Crna Gora), utvrđeno je i potpisano 28. augusta 1992. godine trinaest principa. Prvi princip je bio da nepriznate ili silom postignute prednosti nemaju konsekvencija, a princip broj tri je bio obaveza poštivanja nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta svih država u regionu i nepovredivost granica.
U Daytonu, nažalost, najvažniji prvi princip Londonske konferencije nije ispoštovan. Povrijeđeno je međunarodno pravo. Stvaranje RS-a u formi entiteta bilo je nagrada za izvršeni genocid u Srebrenici, što je naknadno presudom najvećeg suda na našoj planeti, Internacionalnog suda pravde u Haagu, od 26. februara nedvosmisleno utvrđeno i presuđeno u članu 297 presude ovog suda, gdje stoji:
‘Sud zaključuje da su djela počinjena u Srebrenici, koja potpadaju pod član II Konvencije, izvršena sa specifičnom namjerom da se djelimično uništi grupa muslimana Bosne i Hercegovine kao takva i, shodno tome, da ona predstavljaju djela genocida koji su izvršili pripadnici VRS-a u Srebrenici i u njenoj okolici, počevši od 13. jula 1995.’
Postojanje RS-a u formi entiteta nagrada je i za druge strašne i presuđene zločine u brojnim gradovima s bošnjačkom većinom: Zvorniku, Višegradu, Foči, Rogatici, Bratuncu, Srebrenici, Brčkom, Prijedoru itd.
Postojanje RS-a je nagrada za najdužu opsadu glavnog grada u modernoj historiji ratovanja. Sarajevo je preko 1.400 dana bilo u opsadi, što je skoro duplo duže od opsade Lenjingrada, i s 2.100 oružja teškog kalibra, odnosno na svakih 35 metara bilo je po jedno takvo oružje, što je više nego kada su saveznici opkolili Berlin, gdje je na svakih 50 metara bilo oružje teškog kalibra. I sve to u ime RS-a.“
Stvari u pogledu „non-papera“ treba naopako okrenuti. Problem Bosne i Hercegovine nije što je ona nefunkcionalna ili nemoguća država, kakvom je želi prikazati Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, nego su problem dejtonska rješenja koja su omogućila da na poziciju šefa države dođe čovjek koji je želi uništiti i neprekidno radi na njenom nestanku.
Problem Bosne i Hercegovine, ukazuje akademik Kurtćehajić, piše Hayat.ba, jeste, prije svega, u tome što je nagrađen izvršeni genocid u i oko Srebrenice od Vojske i policije RS-a, koja je u vrijeme izvršenja genocida u Srebrenici bila paradržava, a u Daytonu je dobila legalitet u formi jednog od dva entiteta u Bosni i Hercegovini.
„Postavlja se, shodno tome, elementarno pravno, moralno, filozofsko, religijsko, kao i pitanje pravde i pravičnosti: da li Republici Srpskoj, koja je odgovorna i u čije ime je izvršen genocid i drugi strašni zločini, poput desetina hiljada nevino ubijenog civilnog stanovništva, masovnih likvidacija, hiljade silovanja, stotine hiljada protjeranih ljudi sa svojih ognjišta, treba omogućiti da dovrši ciljeve u ime kojih su svi ovi zločini učinjeni i dati podršku protagonistima takve politike da zabiju glogov kolac u srce hiljadugodišnje multietničke Bosne i Hercegovine ili se okrenuti u pravcu da Republika Srpska, koja je odgovorna za genocid i sva druga pobrojana zlodjela i čiji je gotovo kompletan vojni i politički vrh presuđen u Hagu, treba biti ukinuta kako bi pravda bila zadovoljena i kako bi se poslala poruka cijelom civilizacijskom svijetu da se genocid ne isplati i da sve što je stvoreno na genocidu mora nestati.
Tek kada vodeće zemlje u svijetu zauzmu drugo stanovište i aktivnom politikom učine da RS prestane da postoji, pravda će biti zadovoljena, a velikosrpska politika će otići na smetljište historije i stvorit će se pretpostavka za istinsko ozdravljenje srpskog naroda od virusa velikosrpske politike, koji će tek tada očima progledati i doći do sličnih spoznaja do kojih su došli Nijemci i Japanci nakon što su suočeni sa zlom koje su učinili drugim narodima u ime svojih velikodržavnih politika i pretendovanja na prostore drugih država.
‘Non-paper’ je posljedica lobiranja za jedan nazadan i po mir vrlo opasan koncept i ne treba se bojati da bi politička Evropa mogla stati uz taj koncept, ali to treba biti opomena i poruka kompletnoj probosanskoj inteligenciji i svim probosanskim političkim partijama, kako njihovim čelnicima, tako i članovima, da trebaju svim snagama okrenuti priču prema međunarodnoj zajednici u pravcu da rješenje za Bosnu i Hercegovinu i hamletovska dilema „biti ili ne biti“ nije u njenom nestanku, nego u nestanku RS-a zbog presuđenog genocida i svih strašnih zločina koji su učinjeni širom Bosne i Hercegovine u njeno ime“, podvukao je akademik Kurtćehajić.
(Vijesti.ba / SB)

Akademik Suad Kurtćehajić, redovni profesor na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, smatra da je rješenje za Bosnu i Hercegovinu mirno ukidanje RS-a umjesto mirnog razdruživanja, što je elegantniji naziv za ukidanje i nestanak Bosne i Hercegovine, a što je sadržaj "non-papera".
"Ukinuti RS kroz transformaciju Bosne i Hercegovine u nekoliko prihvatljivih regija (npr: Sarajevska, Banjalučka, Mostarska i Tuzlanska) jeste civilizacijsko rješenje, ali i izlaz za RS nakon odgovornosti za genocid koji su izvršile njene institucije, vojska i policija.
Spas za Bosnu i Hercegovinu i za cijeli civilizacijski svijet nije u primjeni sadržaja u ‘non-paperu’ za koji jedni tvrde da je Janšin uradak, a drugi da je Janša samo poštar teksta iza kojeg stoji mađarska vlada, već u ispravljanju historijske nepravde prema Bosni i Hercegovini.
Na Londonskoj konferenciji, na kojoj je učešće uzelo više od trideset zemalja, a među njima i Bosna i Hercegovina i Savezna republika Jugoslavija (čiji su pravni nasljednici Srbija i Crna Gora), utvrđeno je i potpisano 28. augusta 1992. godine trinaest principa. Prvi princip je bio da nepriznate ili silom postignute prednosti nemaju konsekvencija, a princip broj tri je bio obaveza poštivanja nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta svih država u regionu i nepovredivost granica.
U Daytonu, nažalost, najvažniji prvi princip Londonske konferencije nije ispoštovan. Povrijeđeno je međunarodno pravo. Stvaranje RS-a u formi entiteta bilo je nagrada za izvršeni genocid u Srebrenici, što je naknadno presudom najvećeg suda na našoj planeti, Internacionalnog suda pravde u Haagu, od 26. februara nedvosmisleno utvrđeno i presuđeno u članu 297 presude ovog suda, gdje stoji:
‘Sud zaključuje da su djela počinjena u Srebrenici, koja potpadaju pod član II Konvencije, izvršena sa specifičnom namjerom da se djelimično uništi grupa muslimana Bosne i Hercegovine kao takva i, shodno tome, da ona predstavljaju djela genocida koji su izvršili pripadnici VRS-a u Srebrenici i u njenoj okolici, počevši od 13. jula 1995.’
Postojanje RS-a u formi entiteta nagrada je i za druge strašne i presuđene zločine u brojnim gradovima s bošnjačkom većinom: Zvorniku, Višegradu, Foči, Rogatici, Bratuncu, Srebrenici, Brčkom, Prijedoru itd.
Postojanje RS-a je nagrada za najdužu opsadu glavnog grada u modernoj historiji ratovanja. Sarajevo je preko 1.400 dana bilo u opsadi, što je skoro duplo duže od opsade Lenjingrada, i s 2.100 oružja teškog kalibra, odnosno na svakih 35 metara bilo je po jedno takvo oružje, što je više nego kada su saveznici opkolili Berlin, gdje je na svakih 50 metara bilo oružje teškog kalibra. I sve to u ime RS-a.“
Stvari u pogledu „non-papera“ treba naopako okrenuti. Problem Bosne i Hercegovine nije što je ona nefunkcionalna ili nemoguća država, kakvom je želi prikazati Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, nego su problem dejtonska rješenja koja su omogućila da na poziciju šefa države dođe čovjek koji je želi uništiti i neprekidno radi na njenom nestanku.
Problem Bosne i Hercegovine, ukazuje akademik Kurtćehajić, piše Hayat.ba, jeste, prije svega, u tome što je nagrađen izvršeni genocid u i oko Srebrenice od Vojske i policije RS-a, koja je u vrijeme izvršenja genocida u Srebrenici bila paradržava, a u Daytonu je dobila legalitet u formi jednog od dva entiteta u Bosni i Hercegovini.
„Postavlja se, shodno tome, elementarno pravno, moralno, filozofsko, religijsko, kao i pitanje pravde i pravičnosti: da li Republici Srpskoj, koja je odgovorna i u čije ime je izvršen genocid i drugi strašni zločini, poput desetina hiljada nevino ubijenog civilnog stanovništva, masovnih likvidacija, hiljade silovanja, stotine hiljada protjeranih ljudi sa svojih ognjišta, treba omogućiti da dovrši ciljeve u ime kojih su svi ovi zločini učinjeni i dati podršku protagonistima takve politike da zabiju glogov kolac u srce hiljadugodišnje multietničke Bosne i Hercegovine ili se okrenuti u pravcu da Republika Srpska, koja je odgovorna za genocid i sva druga pobrojana zlodjela i čiji je gotovo kompletan vojni i politički vrh presuđen u Hagu, treba biti ukinuta kako bi pravda bila zadovoljena i kako bi se poslala poruka cijelom civilizacijskom svijetu da se genocid ne isplati i da sve što je stvoreno na genocidu mora nestati.
Tek kada vodeće zemlje u svijetu zauzmu drugo stanovište i aktivnom politikom učine da RS prestane da postoji, pravda će biti zadovoljena, a velikosrpska politika će otići na smetljište historije i stvorit će se pretpostavka za istinsko ozdravljenje srpskog naroda od virusa velikosrpske politike, koji će tek tada očima progledati i doći do sličnih spoznaja do kojih su došli Nijemci i Japanci nakon što su suočeni sa zlom koje su učinili drugim narodima u ime svojih velikodržavnih politika i pretendovanja na prostore drugih država.
‘Non-paper’ je posljedica lobiranja za jedan nazadan i po mir vrlo opasan koncept i ne treba se bojati da bi politička Evropa mogla stati uz taj koncept, ali to treba biti opomena i poruka kompletnoj probosanskoj inteligenciji i svim probosanskim političkim partijama, kako njihovim čelnicima, tako i članovima, da trebaju svim snagama okrenuti priču prema međunarodnoj zajednici u pravcu da rješenje za Bosnu i Hercegovinu i hamletovska dilema „biti ili ne biti“ nije u njenom nestanku, nego u nestanku RS-a zbog presuđenog genocida i svih strašnih zločina koji su učinjeni širom Bosne i Hercegovine u njeno ime“, podvukao je akademik Kurtćehajić.
(Vijesti.ba / SB)
Last edited by Melek on 23 Apr 2021, 13:20, edited 1 time in total.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Melek
- Deer Hunter

Dobar štos. Da vidimo šta će sad Baja na to