Upisi se
Dijabetes
Moderator: Krokodil Behko
- Morgen
- Zvezda foruma
- Has thanked: 29687 times
- Been thanked: 27401 times
- Status: Offline
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9743 times
- Been thanked: 16374 times
- Status: Online
Re: Dijabetes
Evo bodrim vas iz horizontale

Pojela sam breskvu prethodno

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Morgen
- Zvezda foruma
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 23364 times
- Been thanked: 10094 times
- Nice
- Forum [Bot]
A moram priznati da bi Dumi mogao privući kojeg konzumenta, ima priču

-
- Sitna buranija
- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 150 times
prijavljujem se za patkuDuminjo wrote: 22 Jul 2025, 20:40Sve cemo to dogovoriti na temi koju otvorimo. Koliko cesto, kojim danima, koje vjezbe, hocemo li svi iste vjezbe i šta kako.. fala bogu, pun je YouTube tih instruktora i vjezbi, mozemo naci sta hocemo..
Sad mi patka kuha pa ne mogu temu otvorat. Ako ti hoces, otvori.. nek se zove "Do leta ko raketa"![]()
ovdje i bog vozi mercedes, sto veci smrad to bolje ces proc
- Skin
- Inventar foruma
- Has thanked: 2922 times
- Been thanked: 3312 times
- Morgen
- Zvezda foruma
panter7 wrote: 22 Jul 2025, 21:07prijavljujem se za patkuDuminjo wrote: 22 Jul 2025, 20:40
Sve cemo to dogovoriti na temi koju otvorimo. Koliko cesto, kojim danima, koje vjezbe, hocemo li svi iste vjezbe i šta kako.. fala bogu, pun je YouTube tih instruktora i vjezbi, mozemo naci sta hocemo..
Sad mi patka kuha pa ne mogu temu otvorat. Ako ti hoces, otvori.. nek se zove "Do leta ko raketa"![]()
Dame un grrrr
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2650 times
- Been thanked: 8155 times
Ulaganje u zdravlje je najbolje i najpametnije ulaganje u zivotu, ako covjek voli sebe, najbolja zivotna investicija. Plus grupno vjezbanje, zajebancija i druzenje.Nice wrote: 22 Jul 2025, 21:07A moram priznati da bi Dumi mogao privući kojeg konzumenta, ima priču![]()
Preventiva je zdravlje. Kada vec narušiš zdravlje i zagazis jednom nogom izvan zdravlja, podjes ici po doktorima, gotovo je onda.. Nema doktora na svijetu koji za tu preventivu nece predloziti kretanje, vjezbe, sport, zdravu ishranu i miran san (da se manje sekiramo)..
Nemam ja nikakvu pricu nego su opasno debele cinjenice na toj vaGi koja stoji izmedju zdravlja i bolesti.
Osim toga, zdravlje znaci automatski mnogo kvalitetniji zivot, više para u djepu koje bi dali doktorima i apotekama, ljepsi tj seksipilniji izgled i psihicki uravnotezen zivot..
Eto ljudi koji iznajmlju privatne fitnes trenere, idu trce po šumama ili ovi moderni online treninzi, svi budale..
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4296 times
- Been thanked: 3208 times
- Nice
- Forum [Bot]
To kažem, imaš pričuDuminjo wrote: 22 Jul 2025, 21:21Ulaganje u zdravlje je najbolje i najpametnije ulaganje u zivotu, ako covjek voli sebe, najbolja zivotna investicija. Plus grupno vjezbanje, zajebancija i druzenje.Nice wrote: 22 Jul 2025, 21:07
A moram priznati da bi Dumi mogao privući kojeg konzumenta, ima priču![]()
Preventiva je zdravlje. Kada vec narušiš zdravlje i zagazis jednom nogom izvan zdravlja, podjes ici po doktorima, gotovo je onda.. Nema doktora na svijetu koji za tu preventivu nece predloziti kretanje, vjezbe, sport, zdravu ishranu i miran san (da se manje sekiramo)..
Nemam ja nikakvu pricu nego su opasno debele cinjenice na toj vaGi koja stoji izmedju zdravlja i bolesti.
Osim toga, zdravlje znaci automatski mnogo kvalitetniji zivot, više para u djepu koje bi dali doktorima i apotekama, ljepsi tj seksipilniji izgled i psihicki uravnotezen zivot..
Eto ljudi koji iznajmlju privatne fitnes trenere, idu trce po šumama ili ovi moderni online treninzi, svi budale..

- Duminjo
- Urednik foruma
Teza si mi od hercegovackog kamena.. necu više da zachatavm tu.. Mada fizicka aktivnost ima dosta veze sa secerom.
kad vam se Morgen i ja javimo za 6 mjeseci sa ravnim stomakovima
kad vam se Morgen i ja javimo za 6 mjeseci sa ravnim stomakovima
- Zizi
- Forum [Bot]
- Has thanked: 9561 times
- Been thanked: 8248 times
A ne znam koliko je ova vježba baš za nas žene, vidi kako su njoj prenapuhani mišići u gornjem dijelu noge.

A trener je kao saliven

- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 194 times
- Been thanked: 842 times
Imam blagu inz. rezistenciju i genetsku predispoziciju za dijabetes, pa se trudim sto vise mogu da mi to dalje ne progresira. Ono sto sam naucila da za stabilnost glukoze nije toliko ni bitno nuzno jesti cesce, koliko je bitno izbalansirati obroke da se izbjegnu ti nagli skokovi.
I sto vise kretanja nakon obroka, koliko je god moguce.
Nisam se nicega odrekla 100%, niti mislim da treba, ali trudim se svesti na minimum namirnice koje mi stete pa tako gledam da jedem sto manje rafiniranih ugljikohidrata i procesuirane hrane.
Slatkise pojedem povremeno, nikako ne svaki dan, i pazim da je to u malim kolicinama i odmah nakon glavnog obroka. Barem 15 minuta tjelovjezbe dnevno (naravno idealno sto vise, ali lijena sam) i puno hodanja. Zasad su nalazi stabilni.
I sto vise kretanja nakon obroka, koliko je god moguce.
Nisam se nicega odrekla 100%, niti mislim da treba, ali trudim se svesti na minimum namirnice koje mi stete pa tako gledam da jedem sto manje rafiniranih ugljikohidrata i procesuirane hrane.
Slatkise pojedem povremeno, nikako ne svaki dan, i pazim da je to u malim kolicinama i odmah nakon glavnog obroka. Barem 15 minuta tjelovjezbe dnevno (naravno idealno sto vise, ali lijena sam) i puno hodanja. Zasad su nalazi stabilni.
somehow I manage
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7684 times
- Been thanked: 18113 times
- Duminjo
- Urednik foruma
Puta 18 i et.
Obje grupe jedinica mmol/L i mg/dL koriste se za mjerenje nivoa šećera u krvi. I jedne i druge mjerne jedinice iskazuju vrijednosti koncentracije glukoze u krvi, iako na drugačije načine.
mmol/L iskazuje molarnost, što je broj molekula onog što se mjeri (glukoza) unutar određenog volumena, u ovom slučaju unutar 1 litra.
mg/dL iskazuje koncentraciju omjerom mase i volumena, u ovom slučaju miligrama po decilitru.
Međunarodna Standardna Jedinica za mjerenje koncentracije glukoze u krvi najčešće korištena na našem podneblju je mmol/L je i kod osoba koje nemaju dijabetes obično varira od 4 mmol/L do 6 mmol/L. Ipak, u manjoj mjeri se koriste i mjerenja u mg/dL.
Neki mjerači omogućuju mjerenje samo u mg/dL i postavljeni su samo za prikaz jedne grupe jedinica. Ukoliko taj podatak želite prevesti u vrijednosti mmol/L dobivena vrijednost se podijeli sa brojem 18. Dakle sama formula za izračunavanje mmol/L iz mg/dL je sljedeća:
mmol/L = mg/dL / 18
Ukoliko je situacija obrnuta i želite da imate vrijednosti glukoze u mg/dL, slijedi formula za izračunavanje mg/dL iz mmol/L:
mg/dL = 18 × mmol/L
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7684 times
- Been thanked: 18113 times
- Duminjo
- Urednik foruma
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9393 times
- Been thanked: 11154 times
Dobio na poklon, aparat za mjerenje šećera.
Ima sve, ima i trakice i ona "olovka" što se ubodeš.
E nema taj neki hepek što se ubaci sa strane i zove se čip za kodiranje ili nešto tako.
Jel se to baška kupi, ili se dobije uz turu trakica?
Ima sve, ima i trakice i ona "olovka" što se ubodeš.
E nema taj neki hepek što se ubaci sa strane i zove se čip za kodiranje ili nešto tako.
Jel se to baška kupi, ili se dobije uz turu trakica?