Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Ostavili dijete kod mene a oni otisli u kupovinu. Pitam ga je li gladan. -Aha. Dobro. Ima supa. Hoćeš? - Aha.
-jel ona tvoja s drvećem? Kažem, da jeste s brokulom. -super!!!!!
Stavim.mu da jede, kaže....ma.necu ti ja tu šumu jesti!
Ja tako pričam kad su došli po njega. Kažu,ma da , sad je u toj fazi kad mu je sve "aha" i " super" .
Jučer Bisera prala ručno neku svoju bluzu, i jutros je ne vidim u veseraju, i odmah pomislim da je nije vlažnu jutros obukla i pošaljem sms pitajući je to.. A ona odgovori:
Nisam mama uradila taj grijeh,eno je u mojoj sobi na ofingeru.
Moj je prosle sedmice dosao iz vrtica sa flasterom na ruci. A ja pokusavam svaki dan da pricam s njim o svemu, da ga naucim na to...
Sjedi on jede, gleda tv i ja ga pita:
"Sta je bilo sa prstom?"
Kaze:"Posjekao se nozem"
Pitam ga:"Pa kako?"
Kaze:"Pa pravili neko tijesto i radio nesto sa nozem"
-"A ko ti je stavio flaster?"
Suti...
Reko:"Je li Petra?"
-"Ne"
-"Monica? Christian?"
Kaze:"Ma ona sa naocalama"
-"Pa kako se zove ona?"
Kad ce on meni:"Ma ne znam...uzmi telefona pa trazi!"
4 godine....heeej!
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
Dori wrote: 20 Jan 2020, 11:40
Moj je prosle sedmice dosao iz vrtica sa flasterom na ruci. A ja pokusavam svaki dan da pricam s njim o svemu, da ga naucim na to...
"Sta je bilo sa prstom?"
Suti...
-"Ne"
-"Monica? Christian?"
-"Pa kako se zove ona?"
4 godine....heeej!
Ni moj ne voli ispitivanja kad dođe iz vrtića....riječ dukat....šta si jeo...grah.....s kim si se igrao....farisom....i ode dok nisam jos sta....valjda im je to dosadno pa nastojim kroz pricu nekako inače ode od mene...
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Zagorka wrote: 23 Jan 2020, 13:40
Ni moj ne voli ispitivanja kad dođe iz vrtića....riječ dukat....šta si jeo...grah.....s kim si se igrao....farisom....i ode dok nisam jos sta....valjda im je to dosadno pa nastojim kroz pricu nekako inače ode od mene...
Zamisli tek kasnije kad im bude 12-13?
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
Nice try wrote: 15 Jan 2020, 09:39
Djeca tako vide
Prošle godine kaže meni ova moja srednja, ma znaš mama, jedna teta, malo starija, tako k'o ti...
Moj se folira sa novim rijecima. Inace ga pratim kad radi zadacu. Pregledam i kazem da ima (ako ima) greski koje sam treba pronaci. Kaze zadnji put: previse si perfekcionista i sofisticirana. Pitam ga zna li sta znaci to zadnje... kaze: nesto starinsko
Dori wrote: 20 Jan 2020, 11:40
"Sta je bilo sa prstom?"
Suti...
-"Ne"
-"Monica? Christian?"
-"Pa kako se zove ona?"
4 godine....heeej!
Naidje im tako. A bit' ce mozda i perioda kad ce vam ispricati i svaki sitni detalj... Pa poslije sklapajte
Djeca tako vide
Prošle godine kaže meni ova moja srednja, ma znaš mama, jedna teta, malo starija, tako k'o ti...
Moj se folira sa novim rijecima. Inace ga pratim kad radi zadacu. Pregledam i kazem da ima (ako ima) greski koje sam treba pronaci. Kaze zadnji put: previse si perfekcionista i sofisticirana. Pitam ga zna li sta znaci to zadnje... kaze: nesto starinsko
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Djeca tako vide
Nakon ljekarskog pregleda, odvela malecku kod roditelja, i ona uzela tablet dok sam mami i tati objašnjavala dijagnozu izokola.
Kad će ona sva ozbiljna, ne dižući glavu: "Mama, hoće li biti sve ok sa mojim "bubsicama"?
Chloe wrote: 24 Jan 2020, 13:09
Nakon ljekarskog pregleda, odvela malecku kod roditelja, i ona uzela tablet dok sam mami i tati objašnjavala dijagnozu izokola.
Kad će ona sva ozbiljna, ne dižući glavu: "Mama, hoće li biti sve ok sa mojim "bubsicama"?
Šta je bilo?
Nešto je bolesna?
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Šta je bilo?
Nešto je bolesna?
Paaa jeste i nije, nije najgore kako sam u prvom momentu pomislila, cijelu noć nisam spavala, tačno noć godina. Sutra ćemo aBd do Zg po još jedno mișljenje. ABd potvrdit će dijagnozu koju smo već dobili. Moraju.
Hannibal wrote: 25 Jan 2020, 11:46
sta ga to uci amidza
Ma svasta
Ne kaže se djevojčica nego treba
Djevojčice treba ljubiti (Pa je i to radio)
Ako se bude ljutila što si je cmoknuo nema veze ,
Ako se ljute to znači da joj se svidjas
Da komšija Salko ima dvije trebe a oženjen
Itd
Šta je bilo?
Nešto je bolesna?
Sretna sam ali zbunjena. Potvrdjena dijagnoza, nije strašno a jeste ... Skratila mi je život za deset godina u ova dva dana, ali hB... ona je dobro.