Jednom na granicnom su mi dali broj "ako bude kakvog posla"
BiH u ocima njene dijaspore
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
- Status: Offline
Re: BiH u ocima njene dijaspore
RS zakon, 20 marki i jos kaze "pazi ima dole jos jedna patrola na skretanju"
Jednom isto zaustavio i sad on bi ko uzeo (ne znam ni sta sam mislim radi zatamnjenih stakala) al neka posebna kontrola i sad inspektor stoji nadgleda ih - kad ovaj kaze hajd do mog auta pa da ja pisem ko - i nista sjednem on papir skraba po papiru kobajagi ja lagano ispod pepeljare i sretno 
a reko svasta
i onda sok na Hrvatskoj strani kad ljudi profi ono sve 
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2723 times
- Been thanked: 8506 times
Kad mi kaze "gospodine" uvijek sam nekako ubijedjen da cu iskihat.. Sav se odmah nekako trzam i gledam okolo ko da ce me nesto udariti
Bizi jbte gospodin
- Duminjo
- Urednik foruma

- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14028 times
- Been thanked: 23278 times
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3781 times
- Been thanked: 6953 times
A to ima dole jos jedna patrola, pazii se i meni se desilo..MorningStar wrote: 15 Apr 2022, 23:08 RS zakon, 20 marki i jos kaze "pazi ima dole jos jedna patrola na skretanju"Jednom isto zaustavio i sad on bi ko uzeo (ne znam ni sta sam mislim radi zatamnjenih stakala) al neka posebna kontrola i sad inspektor stoji nadgleda ih - kad ovaj kaze hajd do mog auta pa da ja pisem ko - i nista sjednem on papir skraba po papiru kobajagi ja lagano ispod pepeljare i sretno
Jednom na granicnom su mi dali broj "ako bude kakvog posla"a reko svasta
i onda sok na Hrvatskoj strani kad ljudi profi ono sve
![]()
das 20 eura i sretno i polako..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3910 times
- Been thanked: 2946 times
cim mu stagod turis,odma ste jarani ko velika kuca 
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4356 times
- Been thanked: 3290 times
MOBILIZACIJA PROBOSANSKIH SNAGA: Pokret "Snaga domovine" u Norveškoj, naglašena važnost učestvovanja na predstojećim izborima u BiH
Pored ovih tribina, susreta sa našim građanima koji žive u ovom dijelu Norveške, delegacija iz BiH predvođena Edinom Ramićem i Vojinom Mijatovićem posjetila je Parlament Kraljevine Norveške.

Predstavnici Pokreta "Snaga domovine", jedinstvene probosanske liste u Republici Srpskoj, boravili su proteklog vikenda u Kraljevini Norveškoj.
Delagacija Pokreta, koju su sačinjavali: Edin Ramić (ministar raseljenih osoba i izbjeglica u Federaciji BiH i potpredsjednik stranke SDA), Vojin Mijatović (potpredsjednik SDP), Ćamil Duraković (Moja adresa Srebrenica), Mirsad Duratović (DF, predsjednik skupštine grada Prijedora), Selvid Hurtić(BH Zeleni, predsjednik skupštine grada Doboja), Ahmed Husagić(Pokret "Snaga domovine"), Aleksandar Vuković(SDP, predsjednik gradske organizacije SDP Banja Luka), Armin Hamzić(SDP, predsjednik gradske organizacije Gradiška) su obišli gradove Oslo, Sarpsborg i Sandefjord.

Na tribinama organizovanim za ovu priliku govorili su o važnosti učestvovanja na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini, entitetima Republika Srpska i Federaciji BiH. Na svim skupovima je posebno naglašeno da je pokret "Snaga domovine" formiran kao jedinstvena grupacija stranaka iz BiH, čiji je cilj korjenita promjena društvene i političke situacije u našoj državi. Tokom svih obraćanja i razgovora je naglašeno da se sve dugo željene promjene mogu ostvariti onda kada grupa stranaka koje sačinjavaju pokret bude imala dovoljan broj delegata ili zastupnika u skupštinama, gdje je te promjene jedino moguće obaviti.
Pored ovih tribina, susreta sa našim građanima koji žive u ovom dijelu Norveške, delegacija iz BiH predvođena Edinom Ramićem i Vojinom Mijatovićem posjetila je Parlament Kraljevine Norveške, a domaćini su bili Kari Henriksen i Tellef Inge Mørland.
Ovom prilikom su razgovarali o očuvanju mira i stabilnosti, ekonomskom razvoju i daljem napretku BiH ka Evropskoj uniji, što je postavljeno u red prioritetnih pitanja. Predstavnici BiH su upoznali prisutne o stanju u našoj državi, sa posebnim naglaskom na trenutno političko stanje i potrebu za jačom podrškom ekonomskog razvoja BiH, a posebno za očuvanjem mira i stabilnosti.
Predstavnici iz BiH posebno su se zahvalili Kraljevini Norveškoj na dosadašnjoj podršci BiH, naročito kroz podršku u deminiranju miniranih područja, gdje je Norveška dala veliki doprinos kroz angažman organizacije Norveška narodna pomoć (Norsk Folkehjelp), navodi Oslobođenje.
Pored ovih tribina, susreta sa našim građanima koji žive u ovom dijelu Norveške, delegacija iz BiH predvođena Edinom Ramićem i Vojinom Mijatovićem posjetila je Parlament Kraljevine Norveške.

Predstavnici Pokreta "Snaga domovine", jedinstvene probosanske liste u Republici Srpskoj, boravili su proteklog vikenda u Kraljevini Norveškoj.
Delagacija Pokreta, koju su sačinjavali: Edin Ramić (ministar raseljenih osoba i izbjeglica u Federaciji BiH i potpredsjednik stranke SDA), Vojin Mijatović (potpredsjednik SDP), Ćamil Duraković (Moja adresa Srebrenica), Mirsad Duratović (DF, predsjednik skupštine grada Prijedora), Selvid Hurtić(BH Zeleni, predsjednik skupštine grada Doboja), Ahmed Husagić(Pokret "Snaga domovine"), Aleksandar Vuković(SDP, predsjednik gradske organizacije SDP Banja Luka), Armin Hamzić(SDP, predsjednik gradske organizacije Gradiška) su obišli gradove Oslo, Sarpsborg i Sandefjord.

Na tribinama organizovanim za ovu priliku govorili su o važnosti učestvovanja na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini, entitetima Republika Srpska i Federaciji BiH. Na svim skupovima je posebno naglašeno da je pokret "Snaga domovine" formiran kao jedinstvena grupacija stranaka iz BiH, čiji je cilj korjenita promjena društvene i političke situacije u našoj državi. Tokom svih obraćanja i razgovora je naglašeno da se sve dugo željene promjene mogu ostvariti onda kada grupa stranaka koje sačinjavaju pokret bude imala dovoljan broj delegata ili zastupnika u skupštinama, gdje je te promjene jedino moguće obaviti.
Pored ovih tribina, susreta sa našim građanima koji žive u ovom dijelu Norveške, delegacija iz BiH predvođena Edinom Ramićem i Vojinom Mijatovićem posjetila je Parlament Kraljevine Norveške, a domaćini su bili Kari Henriksen i Tellef Inge Mørland.
Ovom prilikom su razgovarali o očuvanju mira i stabilnosti, ekonomskom razvoju i daljem napretku BiH ka Evropskoj uniji, što je postavljeno u red prioritetnih pitanja. Predstavnici BiH su upoznali prisutne o stanju u našoj državi, sa posebnim naglaskom na trenutno političko stanje i potrebu za jačom podrškom ekonomskog razvoja BiH, a posebno za očuvanjem mira i stabilnosti.
Predstavnici iz BiH posebno su se zahvalili Kraljevini Norveškoj na dosadašnjoj podršci BiH, naročito kroz podršku u deminiranju miniranih područja, gdje je Norveška dala veliki doprinos kroz angažman organizacije Norveška narodna pomoć (Norsk Folkehjelp), navodi Oslobođenje.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 40964 times
- Been thanked: 27522 times
Veliko hvala susjedi Miri iz Njemačke što mi je za 6 sati rada krčenja dvorišta dala 20 eura, ali to nije sve; rekla je da sve granje mogu uzeti sebi. Njeno srce gastarbajtersko je ogromno. Za dvadeset eura kupit ću gorivo za kombi i motorku, lišće ćemo polako jesti ja i djeca, ima ga sigurno do 3 mjeseca, a s granama što ostanu polako se grijati preko zime. Evo zašto ne radim sirotinji već samo lovašima i gastarbajterima.Još mi je na odlasku dobacila"Arbeit macht frei!!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23945 times
- Been thanked: 6246 times
da li je ovo istina?
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 51509 times
- Been thanked: 9147 times
Sto ne bi bilo
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2830 times
- Been thanked: 23345 times
Zato sto ne postoji budala koja ce ovo uraditi za 20 eura.Zajebancija naka
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- HAVANA
- Forumaš godine

Samo tura ovim prevozom je 80 minimum.Bez ikakvog rada.
- Duminjo
- Urednik foruma

Jbo coeka koji se unaprijed ne dogovori, za bilo kakav poso.
Cuj "dala" mu. Nije mu trebala nista dati.
Otišo danas kod nekoga brice, reko braca, morel sisanje ili Termin. On otpuhnu ko da sam Mu Samar opalio. Pa nešto kao pun sam, hajd uzmi broj Pa se Javi i eto vidjecemo narednih dana.
Reko, rodjo, fala, zivio, odoh ja dalje. Nemam kad da se dopisujemo.
Cuj "dala" mu. Nije mu trebala nista dati.
Otišo danas kod nekoga brice, reko braca, morel sisanje ili Termin. On otpuhnu ko da sam Mu Samar opalio. Pa nešto kao pun sam, hajd uzmi broj Pa se Javi i eto vidjecemo narednih dana.
Reko, rodjo, fala, zivio, odoh ja dalje. Nemam kad da se dopisujemo.
- HAVANA
- Forumaš godine

Ma pusti bolan suplje price pun mi ih je qrac.Eto daj tog jeftinog,kakvih ba 20…Cigu jedva nafatam sa ford tranzitom.Molim ga da dodje,tura sa njegovim unosenjem i odvozom 200 km najeftinija.Zavisi sta je.
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3781 times
- Been thanked: 6953 times
Sad kad sam bio u Bosni, buraz zvao elektricara da mu razvede struju u ajmo reci ostavi iza kuce..
tri uticnice, satter i neonska lampa otprilike 30 ,cm duga, 500 km, za sat posla..
tri uticnice, satter i neonska lampa otprilike 30 ,cm duga, 500 km, za sat posla..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- immuno
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 13119 times
- Been thanked: 14185 times
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Nije patka ,dijaspora je skrta ,ovu jednu dovuko brt pred kucu dala mu marku haha
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Stas sada ubit je mozes samo reci gladez pa ja
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Ima skrtog naroda marka kuca a puno ko brod
- ironman
- sirius

- Has thanked: 25739 times
- Been thanked: 26274 times
A imao sam ja takvih pacijenata..upoznas vremenom.
I znam da je bastardu puno koliko god da kazes..prije mi je to bilo smijesno a onda vremenom mi pocelo ic na zivce..ta skrtost,ko bolest.
A da je sta dobilo u zivotu od toga..nista.
Djeca i unuci razjebu nemilice sve sto ovaj citav zivot skrivao i ciganiso
I znam da je bastardu puno koliko god da kazes..prije mi je to bilo smijesno a onda vremenom mi pocelo ic na zivce..ta skrtost,ko bolest.
A da je sta dobilo u zivotu od toga..nista.
Djeca i unuci razjebu nemilice sve sto ovaj citav zivot skrivao i ciganiso
dream of spring...