Vojska BiH

Moderator: Krokodil Behko

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9447 times
Been thanked: 11198 times
Status: Offline

Re: Austrijski mediji: Oficir iz BiH izazvao skandal, odbio se rukovati s ministricom "iz vjerskih razloga"

05 Oct 2024, 14:07

Venera wrote: 05 Oct 2024, 12:07 Iako je poslao pismo, sa druge strane Helez je, navodno, u strogoj tajnosti potpisao ugovor sa kadetom Fukeljom u utorak te je on zvanično od prvog oktobra oficir u Oružanim snagama BiH u početnom činu potporučnika.

Fukelja nije do sada bio pripadnik Oružanih snaga. Princip je takav da Ministarstvo odbrane potpisuje ugovor o školovanju sa odabranim kandidatima i oni tada imaju status kadeta. Tek kada završe školovanje onda se sa njima potpisuje ugovor o prijemu u profesionalnu vojnu službu te tada postaje pripadnik Oružanih snaga. Ugovor se potpisuje sa Ministarstvom odbrane jer je on poslodavac – navodi izvor iz resora odbrane.

Ni muftija nije pomogao
Izvor iz resora odbrane navodi da je čak i vojni muftija u Vojsci Austrije pokušao ubijediti Benjamina Fukelju da se rukuje sa prvom ženom ministarstva odbrane Austrije te da je to u skladu sa islamom. Međutim, ni to nije promijenilo njegova ubjeđenja da to nije ispravno.

Da li srpska. Info ima bujnu maštu ili Bošnjakistanci seru po svom narodu lažima! :hm

Šta je mašta, a šta laž? Ništa te nisam razumio?

Da li je trebao tako postupiti? Nije!
Da li treba praviti dramo oko ovoga? Naravno da ne treba!

S druge strane, Izraelci s kikama na glavi i ludačkim šeširima, prakticiraju mnogo radikalnije stvari. Plus što upadaju u palestinske posjede, ruše i pale, pršću masline herbicidima, sve sami silovatelj i pedofil, al kritičari ovog vojnika ih zdušno brane i usput jedu govna.

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3680 times
Been thanked: 6744 times

Re: Austrijski mediji: Oficir iz BiH izazvao skandal, odbio se rukovati s ministricom "iz vjerskih razloga"

05 Oct 2024, 14:09

Pa dobro, dokle cest ti pod krinkom moderatora vrijedjati brutalno forumase..
jedu govna...kakav je to nacin govora...
ovdje smo da pisemo i ubijamo dosadu, a ne da nas ti vrijedjas najogavnije..
ovo je prevrsilo svaku mjeru..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7709 times
Been thanked: 18171 times

05 Oct 2024, 14:09

Jeste normalno mi je Havana, isto ko sto je tebi normalno da jedes svinjetinu.

I jos nesto da kazem pa da zavrsim. Nemam se kad natezati s vama.
Stav islamske zajednice je da se ne inzistira na rukovanju tj dodirivanju ruku i lica suprotnog spola, znaci da prvi ne pruzas ruku ali ako zena prva tebi pruzi da mozes prihvatiti.
On je mogao prihvatiti ali i nije jer....Muhamed alejhiselam se nije rukovao sa zenama.
Tako da unaprijed sprijecim izjave da "to nije nas islam".

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9447 times
Been thanked: 11198 times

05 Oct 2024, 14:12

Matan wrote: 05 Oct 2024, 14:09 Pa dobro, dokle cest ti pod krinkom moderatora vrijedjati brutalno forumase..

Pogani stvore, ti si se dosad meni nagovorio milion puta, a ja tebi nijednom.
Popišam ti se na forumaška prava, koja redovito zloupotrijebiš, čim neko prema tebi postupi onako kako ti postupaš prema ostalim forumašima.

Znam ja šta ti se ne sviđa. Ja sam po tvom mišljenju niža vrsta hominida i nipošto ne bih smio biti inteligentniji od nekog europejskog Hrvata, a pogotovo da mu nešto prigovorim.

Žalim slučaj, al držim da sam malo obrazovaniji i načitaniji, a tebi niko nije kriv što si zapeo neđe u osnovnoj školi.

Matan
Sila nečista
Sila nečista

05 Oct 2024, 14:13

Pa dobro, nemojte kukati kad u oruzanim snagama BIH, oni tamo plivaju za casni krst, oni treci
blagosljivaju vojnike..pa onda opet nekada se pokolju u ime religija mira i dostojanstva..

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2734 times
Been thanked: 22682 times

05 Oct 2024, 14:14

Maja wrote: 05 Oct 2024, 14:00
Melek wrote: 04 Oct 2024, 19:31

Pa ne znam bas. Jedan oficir mora uvijek da bude spreman da se zrtvuje zarad drzave, naroda, nacije.. To mu je i zakletva.
Ovako pokazuje da ima slabe tacke protiv kojih ne moze a to onda znaci slabosti koje se lako mogu iskoristiti u eventualnoj kriznoj situaciji.
Jako je bitno rukuje li se neko ili ne i inace je oficirov glavni zadatak da se rukuje. De bolan MelekU.
Da je neki vojnik trazio da ga oslovljavaju sa shemale they/them svi bi potrcali da ispostuju njegova ljuCka prava i potrebu da se opredjeljuje na taj nacin. Je li nesto vezano za islam, to je grozno, uzasno, nazadno. Kao da je lik nerukovanjem iskazao nepostovanje prema ministrici. A ustvari je obrnuto.
Iskreno zaboli me qrac i za islamske obicaje,krst i kriz kad su ove stvari u pitanju.
HAVANA wrote: 05 Oct 2024, 07:02 A ako cete vec to onda je proglasite tom nekakvom i izborite se za to ako mozete.Trenutbo je sekularna… Sekularizam (lat. saeculum 'ono što ne pripada religiji, ovosvjetski', hrv. ovosvjetovnost) ideja je da vjera i država moraju biti odvojene jedna od druge i da vjera ne smije utjecati na politiku.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7709 times
Been thanked: 18171 times

05 Oct 2024, 14:17

Tebe uvijek zaboli briga tj vas ateiste a prvi se javljate na ovakve stvari.
Mene sto ne interesuje i ne komentarisem

Matan
Sila nečista
Sila nečista

05 Oct 2024, 14:18

Krokodil Behko wrote: 05 Oct 2024, 14:12
Matan wrote: 05 Oct 2024, 14:09 Pa dobro, dokle cest ti pod krinkom moderatora vrijedjati brutalno forumase..

Pogani stvore, ti si se dosad meni nagovorio milion puta, a ja tebi nijednom.
Popišam ti se na forumaška prava, koja redovito zloupotrijebiš, čim neko prema tebi postupi onako kako ti postupaš prema ostalim forumašima.

Znam ja šta ti se ne sviđa. Ja sam po tvom mišljenju niža vrsta hominida i nipošto ne bih smio biti inteligentniji od nekog europejskog Hrvata, a pogotovo da mu nešto prigovorim.

Žalim slučaj, al držim da sam malo obrazovaniji i načitaniji, a tebi niko nije kriv što si zapeo neđe u osnovnoj školi.
Boze sacuvaj, kako ti mene mrzis..
nisam znao da je toliko daleko otislo..
i ne samo ti, vec i Duminjo i Spejs..
necu ti nista odgovoriti na tvoje uvrede, ja tebe ne mrzim niti te smatram losim covjekom..
nije problem da mi odgovoris, problem je vrijedjas svakoga ko ne misli isto kao ti..
vrijedjas svakoga na temi Izrael, Ukrajina..
otisao si predaleko..

HAVANA
Pituljica
Pituljica

05 Oct 2024, 14:20

Pa naravno da cu se javiti,tice se moje zemlje za koju sam se borio a naglasavali su da ce takva biti.Sto nisu od pocetka fino isli na to nego prodaju muda pod bubrege.Pun mi je qrac i krsta i kriza i islama kako ga pojedinci predstavljaju.Eto sta,moje pravo.Ne krsim zakon.Ovaj ga krsi i bice disciplinski postupak.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1629 times
Been thanked: 3037 times

05 Oct 2024, 14:57

bosnjakinja wrote: 05 Oct 2024, 10:51
Mutevelija wrote: 05 Oct 2024, 10:28

Hilafet kad dodje želi, ne bilo kakav serijat.
ne osjecam cak ni potrebu da argumentiram oko ovoga, ovo ne zeli ni 5%

Svoj to put
Vi ćete klanjati i vikati ima li jos
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3873 times
Been thanked: 3577 times

05 Oct 2024, 15:38

Matan wrote: 05 Oct 2024, 14:13 Pa dobro, nemojte kukati kad u oruzanim snagama BIH, oni tamo plivaju za casni krst, oni treci
blagosljivaju vojnike..pa onda opet nekada se pokolju u ime religija mira i dostojanstva..
Kakve to veze ima? Meni ne smetaju oni što u OS plivaju za časni krst, već što negiraju državu, smatraju entitet rs državom i veličaju sratka mladića.

Ubiste u glavu sa islamizacijom Armije Republike Bosne i Hercegovine. Pa ko je branio tolikim Srbima i Hrvatima da se pridruže ARBiH pa da se krste, idu na misu i da govore da će uz Isusa odbraniti državu protiv vrs i hvo?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Matan
Sila nečista
Sila nečista

05 Oct 2024, 15:46

Naseef Mushroom wrote: 05 Oct 2024, 15:38
Matan wrote: 05 Oct 2024, 14:13 Pa dobro, nemojte kukati kad u oruzanim snagama BIH, oni tamo plivaju za casni krst, oni treci
Kakve to veze ima? Meni ne smetaju oni što u OS plivaju za časni krst, već što negiraju državu, smatraju entitet rs državom i veličaju sratka mladića.

Ubiste u glavu sa islamizacijom Armije Republike Bosne i Hercegovine. Pa ko je branio tolikim Srbima i Hrvatima da se pridruže ARBiH pa da se krste, idu na misu i da govore da će uz Isusa odbraniti državu protiv vrs i hvo?
Niko nije govorio o Islamizaciji...
vec o cinu jednog covjeka, koji je umijesao religiju u OS BIH...
a sto neki pisu da tako treba to je stav samo pojedinaca..

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

05 Oct 2024, 15:51

HAVANA wrote: 05 Oct 2024, 14:20 Pa naravno da cu se javiti,tice se moje zemlje za koju sam se borio a naglasavali su da ce takva biti.Sto nisu od pocetka fino isli na to nego prodaju muda pod bubrege.Pun mi je qrac i krsta i kriza i islama kako ga pojedinci predstavljaju.Eto sta,moje pravo.Ne krsim zakon.Ovaj ga krsi i bice disciplinski postupak.
Pa eto, ti se ne izjašnjavaš Bošnjakom, ti si Bosanac, voliš državu, šta ćeš drugo biti nego Bosanac itd. a znaš često napisati da su u ratu bili uz tebe i Srbi i Hrvati.

Pa kako to da su oni i dalje Srbi i Hrvati a ne Bosanci dok ti odbacuješ biti Bošnjak jer je Bosna i Hercegovina tvoja jedina domovina?

Jedino se kod Bošnjaka gleda kritično da budu više Bosanci a manje Bošnjaci dok Srbi i Hrvati ne moraju nikada izjaviti da su Bosanci, njima se kod njihovih djela gleda kolike su patriote.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

05 Oct 2024, 15:55

Matan wrote: 05 Oct 2024, 15:46
Naseef Mushroom wrote: 05 Oct 2024, 15:38

Ne, napisao si o pripadnicima OS koji plivaju za časni krst, a ja sam ti odgovorio da mi to ne smeta već što će oni nakon plivanja pjevati erojske pEsme o sratku mladiću.

Isto tako za vrijeme rata, nije problem što su pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine klanjali već što je većina onih koji su se krstili bili na strani agresora.

Matan
Sila nečista
Sila nečista

05 Oct 2024, 16:04

Naseef Mushroom wrote: 05 Oct 2024, 15:55
Matan wrote: 05 Oct 2024, 15:46

Ne, napisao si o pripadnicima OS koji plivaju za časni krst, a ja sam ti odgovorio da mi to ne smeta već što će oni nakon plivanja pjevati erojske pEsme o sratku mladiću.

Isto tako za vrijeme rata, nije problem što su pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine klanjali već što je većina onih koji su se krstili bili na strani agresora.
Meni smeta kad vojnik pliva za casni krst, ili svestenik blagosljiva vojnike...
ajde nek ih blagosljiva u jednoreligijskim drzavama, ali BIH je nesto drugo..
osjetljiva, jer su se donedavno vodili religijski ratovi...
to je isto da napisemo, da u Njemackoj nikome ne treba da smeta kukasti kriz..

HAVANA
Pituljica
Pituljica

05 Oct 2024, 16:06

Mutevelija wrote: 05 Oct 2024, 14:57
bosnjakinja wrote: 05 Oct 2024, 10:51

ne osjecam cak ni potrebu da argumentiram oko ovoga, ovo ne zeli ni 5%

Svoj to put
Vi ćete klanjati i vikati ima li jos
:srce :mogul :mogul Mogul i ja mogul i ja?

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

05 Oct 2024, 16:09

Maja wrote: 05 Oct 2024, 14:01
Matan wrote: 05 Oct 2024, 13:58 Meni nije jasno da ti kao zena, koja je obrazovana i zivi u Evropi to odobravas...
koji paradoksi..
Kakve veze to ima. On nije time vrijedjao zenski rod u smislu da zena nije vrijedna da se rukuje s njom.
Ako je stava da je rukovanje haram sta mislis kakve jos stavove ima? Mozda mu je i zenski glas haram itd

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

05 Oct 2024, 16:12

Matan wrote: 05 Oct 2024, 16:04
Naseef Mushroom wrote: 05 Oct 2024, 15:55

Meni smeta kad vojnik pliva za casni krst, ili svestenik blagosljiva vojnike...
ajde nek ih blagosljiva u jednoreligijskim drzavama, ali BIH je nesto drugo..
osjetljiva, jer su se donedavno vodili religijski ratovi...
to je isto da napisemo, da u Njemackoj nikome ne treba da smeta kukasti kriz..
A kakvi su to bili religijski ratovi? Bili su takvi da su dvije religije bile protiv države a jedna religija je branila državu.

Znači opet se vraćamo na ovo šta sam napisao, nije problem što si pripadnik određene religije već što je religija gdje plivaš za časni krsti protiv države.

Da su 90-ih se sve tri religije u Bosni i Hercegovini se udružile protiv agresora iz dvije države, plivanje za časni krst ne bi bio problem.

Ali hajmo onda jednu pro-Bih religiju gdje se klanja staviti u isti rang sa druge dvije :rol

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

05 Oct 2024, 16:12

BIH je sekularna drzava i takva ce ostati!! Ako iko ikada pokusa ovdje islam uvesti u vlast imat ce Bosance( bosnjake srbi i hrvate)za neprijatelje ,Bosna pripada svima i za to su ljudi ginuli

Ovaj Fukelja je jackpot za Dodika …super mu doslo

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4304 times
Been thanked: 3222 times

05 Oct 2024, 16:46

Maja wrote: 05 Oct 2024, 14:00
Melek wrote: 04 Oct 2024, 19:31

Pa ne znam bas. Jedan oficir mora uvijek da bude spreman da se zrtvuje zarad drzave, naroda, nacije.. To mu je i zakletva.
Ovako pokazuje da ima slabe tacke protiv kojih ne moze a to onda znaci slabosti koje se lako mogu iskoristiti u eventualnoj kriznoj situaciji.
Jako je bitno rukuje li se neko ili ne i inace je oficirov glavni zadatak da se rukuje. De bolan MelekU.
Da je neki vojnik trazio da ga oslovljavaju sa shemale they/them svi bi potrcali da ispostuju njegova ljuCka prava i potrebu da se opredjeljuje na taj nacin. Je li nesto vezano za islam, to je grozno, uzasno, nazadno. Kao da je lik nerukovanjem iskazao nepostovanje prema ministrici. A ustvari je obrnuto.
:melek
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Post Reply

Return to “Vojska, vojna tehnologija, bitke i strategije”