Afera respiratori
Moderator: Krokodil Behko
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10010 times
- Status: Offline
Re: Afera respiratori
Elem razlika je tu manje vise u pet deka. Vode nas izdajice, kokosari i tome slicno. I onda se neko cudi kako nas to jebase Srbi i Hrvati. Smislja neke aman teorije
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13010 times
- Been thanked: 21084 times
A doces i ti na red, polakoBeni wrote: 05 Apr 2023, 10:08Napad na BosnjakeRum wrote: 05 Apr 2023, 09:42
Kao što su mediji ranije najavljivali, samo je HDZ-ova Jelka Miličević oslobođena. Činjenica da su pojedini mediji ranije imali tačne podatke da će Jelka Miličević biti oslobođena otkriva da se iza zavjese događaju skandalozne stvari u kojima su neke strane ambasade i međunarodni predstavnici učinili sve da se zaštiti HDZ-ov kadar.
P.S. Sudsko vijeće je izreklo presudu uz izdvojeno mišljenje sudije Branka Perića - i ovo preglasavanje sudije Perića je također najavljeno u medijima
Jedan po jedan.
Ko god misli da je ovo pravni proces a ne politicki motivisana hajka, taj je haza budala.
Zabrinjava broj budala.
Dozvolite da se obratimo
- insomnia
- Rđav kurac
"Traje konstantno podrivanje pravde. Ambasada SAD-a proglasila je tužitelje u ovom postupku herojima mjeseca augusta 2021. godine. Šta znači miješanje inostranih zvaničnika u pravosudni sistem jedne zemlje?", rekao je na kraju svog obrazloženja sudija Perić
-
- Poneki mu pročitamo
- Has thanked: 79 times
- Been thanked: 216 times
Ma vjera je tu samo jedan od faktora. Imamo dva mentalna sklopa kod nas.Chan wrote: 05 Apr 2023, 15:50 Ne ističe se toliko vjera koliko se ističe ono "čiji si ti".
I na tom "čiji si ti" započinje sve loše u i oko SDA, ali i ostalih.
- Jedan se busa Islamom, fura post i popust za Ramazana u skolama i na poslu, suje Titu i jugu, forsira Bosnjastvo i sve pokriva nacionalnim duzebriznistvom i patriotizmom.
- Drugi dio se fura na ateizam po bivsem socijalistickom modelu, suje Aliju hvali Jugu, misli da je Islam primitivan, a sve pokriva nekim nepostojecim multikulturalizmom.
U politici su jedni okupljeni oko SDA, DF,... a drugi oko trojke ili osmorke.
Toliko su nabrijani jedni na druge da sklapaju saveze i sa Djavlom, po cijenu bilo cega,... samo da drugima uvale kajlu.
Ova presuda je zato vise politicka nego pravna.
Nek mi neko objasni u cemu je razlika izmedju ovakve nabavke respiratora,...... i nabavke municije i oruzja u ratu pod embargom.
- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Has thanked: 2190 times
- Been thanked: 5083 times
- Beni
- Fuck you
- Mood:
Jel se vako inace vjernici postaci bosnjaci za ljepi ramazan izrazavaju ?

Fuck you a friendly note to start the day
- Beni
- Fuck you
- Mood:
- insomnia
- Rđav kurac
Nije im lahko danas. Proglasili se hamerickim cvecem, trubili kad je AmiĐa pobjedio no danas im Hambasadori zacerase
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2504 times
- Been thanked: 7674 times
Sta nam rade Covic i Zagreb to nema ni u filmovima.
Bice zanimljivo narednih dana. Lendo nece potpisat 99%
Bice zanimljivo narednih dana. Lendo nece potpisat 99%
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3786 times
- Been thanked: 2850 times
sa gospodom,gospodski
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- insomnia
- Rđav kurac

- Pasaga
- Hadžija
ko su ovi,kakv je njihov udio ...
pricaj .....
pricaj .....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- insomnia
- Rđav kurac
Tuzitelji
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Fadil je najveca budala
Cojek je gospodin, pismen, bogat, biznismen
On se uhvatio glupom Bosnji pravit drzavu i ekonomiju
Sto ce mu to?
Pusti hajvana nek se pati, jebat ga
On svakako nije naucio na bolje
Sto ce mu to?
Dozvolite da se obratimo
- Pasaga
- Hadžija
dobro ti rece neki danFuddo wrote: 05 Apr 2023, 17:38 Fadil je najveca budala
Sto ce mu to?
Bosnjaci su politicki eutanaziran narod
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Bez premca trenutno najgluplja populacija na dunjaluku.Pasaga wrote: 05 Apr 2023, 17:41dobro ti rece neki danFuddo wrote: 05 Apr 2023, 17:38 Fadil je najveca budala
Sto ce mu to?
Bosnjaci su politicki eutanaziran narod
Nit to ima kakve ideje, nit principa, nit stava
Nit ono zna sta hoce
Dozvolite da se obratimo
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 39589 times
- Been thanked: 25594 times
- Status: Online
Poslije pritisaka i zavrtanja ruku nema kajanja. Pokazao si neprijateljstvo mom narodu. Dovoljno je reći da su 3 Bošnjaka osuđena, a HDZ-ovka nije, sve jasno. Sada možeš umotavati koliko hoćeš, za Bošnjake si završio karijeru.

Ako imaš potrebu da drugima dokazuješ da si sretan - onda nisi.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 8960 times
- Been thanked: 10624 times
Realno, ti veze nemaš šta pričaš.
Respiratori vrijede otprilike koliko su i plaćeni.
O nespremnosti i javašluku možemo govoriti, al o klepanju ništa nije dokazano.
Sudija Perić fino objasnio
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/29 ... asada.html
Ni Novalić ni Solak nisu bez osnova povjerovali optuženom Hodžiću da može osigurati uvoz 100 respiratora. On je preko posrednika K.M., prvobitno u Rijeci, a kasnije u Podgorici, dobio uvjeravanja da uz posredničke provizije, koje su zakonit privredni posao, može nabaviti respiratore. Drugim riječima, optuženi Hodžić je imao realna uvjeravanja. I to je dokazao. Respiratori su stigli u BiH u jeku epidemije. Da li Fikret Hodžić treba da zbog toga bude rigorozno kažnjen?
Činjenica da je naknadno dobio dozvolu za uvoz je u vanrednoj situaciji normalna stvar. Svi interventni uvozi se rešavaju na isti način. Na kraju, dozvola je bila interes države u vanrednoj situaciji, a ne samo interes optuženog Hodžića.
Naprotiv, mi smo među tužilačkim dokazima vidjeli da je optuženi Novalić tražio da se vlasnici velikih i uspješnih firmi u F BiH uključe u nabavku respiratora i mediscinske opreme. Odazvao se samo vlasnik “Violete” Petar Čorluka, koji je nakon razgovora o uslovima uvoza, rekao: “Moje je da uvezem, a vaše da pribavite dozvole”. I odustao je od namjere da se bavi uvozom koji od njega zahtijeva administrativne procedure. Takve su bile okolnosti u kojima je optuženi Novalić morao da donosi odluke u haosu planetarne pandemije. Po mom mišljenju, namjera kao subjektivni element i bitno obilježje krivičnog djela Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja nije dokazana.
Većinsko mišljenje stoji na stanovište da su optuženi Novalić i Solak zloupotrebom svojih ovlaštenja favorizovali optuženog Hodžića tako što su ga “odabrali za nabavku respiratora” i pored toga što nije registrovan za promet medicinske opreme, omogućivši mu materijalnu korist od 700.000 KM, i to na način da je optuženi Novalić, kao premijer Vlade F BiH, zatražio od Solaka kao direktora FU CZ, da sa Hodžićem potpiše ugovor o nabavci 100 respiratora.
Takav zaključak se ne može izvesti iz dokaza koje je ponudila optužba. Nije Novalić pozvao optuženog Hodžića i ponudio mu da nabavi respitatore. Nema dokaza da su se prethodno uopšte poznavali. Njihovi telefonski kontakti su krenuli nakon dostavljanjem ponude. Takođe, nema dokaza da su se Solak i Hodžić poznavali prije dostavljanja ponude. Iz izvedenih dokaza optužbi nije moguće van razumne sumnje zaključiti da je optuženi Navalić zatražio od Solaka sačinjavanje ugovora sa Hodžićem i uplatu avansa “Srebrnoj malini”, ili da je imao takvu namjeru.
Iz izvedenih dokaza osnovano se može zaključiti da optuženi Novalić nije radio ništa što bi prevazilazilo ovlaštenja premijera u vrijeme pandemije i proglašenog vanrednog stanje. Nije radio ništa što nisu radili premijeri svih zemalja u vrijeme epidemije. U vanrednim sitacijama kada su ugrozeni životi ljudi ili kada društvenim dobrima i privredi prijeti katastrofa, sva ovlaštenje i sva odgovornost je na izvršnoj vlasti. Kompletna situacija u pandemiji zahtijevala je najviši stepen hitnosti u postupanju izvršne vlasti. To je od svih vlada svijeta tražila Svjetska zdravstvena organizacija i Evropska komisija. Zdrav razum je u stanju svakodnevnog umiranja i potpune neizvjesnosti od posljedica pandemije zahtijevao najhitnije reagovanje. Optuženi Novalić i optuženi Solak su morali da predviđaju i da donose važne odluke po mjeri vlastite pameti u skladu sa okolnostima. Sasvim je logično da predviđanja u vrijeme vanrednih okolnosti budu pogrešna. Da li za pogrešna predviđanja i pogrešne odluke treba ljude kažnjavati?