glawa
TROSJED
Moderator: VIP
- Socrates
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 5 times
- Status: Offline
Re: ŽIVINICE: Izrešetao ljubavnicu jer je pobjegla na vašar u Puračiće
Pa sigurno nećeš vidjeti.
Ako nekom i padne napamet, odmah ban i uzivo i virtuelno.
A da ne govorim o ovome "sama je kriva" i ostalo. Kao da niko nikad nije na teferic otis'o.
Ako nekom i padne napamet, odmah ban i uzivo i virtuelno.
A da ne govorim o ovome "sama je kriva" i ostalo. Kao da niko nikad nije na teferic otis'o.
. . . . . . . . .
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1238 times
- Been thanked: 3950 times
Re: Evo šta je Amina tražila od supruga kao mehr: Amel nakon njenih riječi zaplakao
Ne shvatam zašto bi se ateista vjenčao po propisima šerijata.Ommadawn wrote: 15 Oct 2019, 13:32Represivni rezimi su neodrzivi, bilo da se represija vrsi u ime ideologije ili vjere.Laser wrote: 15 Oct 2019, 13:10
Ne, u kontekstu koji smo Fudo i ja imali na umu. Nije potrebno razgovarati o tome kako završe represivni režimi, prije ili kasnije.
Btw, teza o uspjehu Saudijske Arabije ti je posve površna. Kakav god režim dole vladao, bez nafte bi bili fukara, zato što nemaju nikakvog drugog prirodnog resursa, osim neupotrebljivog pijeska.
Ali to nema baš nikakve veze sa Amelom Tukom i njegovim vjenčanjem. Ako želiš o tome, možeš pokrenuti zasebnu temu.
Vidjeli smo sta je bilo sa Albanijom, Rumunijom, Poljskom, vidjet cemo sta ce biti s Kubom (postaju lagano liberalniji) a sa Saudijskom Arabijom i Iranom je sve pitanje vremena.
Vratimo se Amelu Tuki i njegovom vjencanju. Ispade senzacija to sto je njegova zena trazila od njega mehr. Nekome je to interesantno, meni nije nego mi je cak i smijesno.
Ono sto mene interesuje je kakva je svrha serijatskog vjencanja ukoliko nisi vjernik?
Ustvari, kakva je svrha bilo kakvog vjencanja religioznog obreda ukoliko covjek nije vjernik - da li krscanin (katolik, pravoslavac), zidov, budista...?
Kakva je svrha bilo kakvog vjenčanja, to ti je valjda jasno. Svrha je registrovanje braka i dovođenje supružnika pod pravne posljedice koje proističu iz sklapanja braka i regulisane su bračnim pravom.
Pravo pitanje, za ovu temu bi bilo kakva je svrha šerijatskog vjenčanja muslimana koji žive u u sekularnom društvu, pošto takvo vjenčanje ne proizvodi nikakve pravne posljedice.
Nekoliko stranica unazad na ovoj temi postavio sam to pitanje.
Klanjam džematile po parkovima.
- dadojović
- Forum [Bot]
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Re: Evo šta je Amina tražila od supruga kao mehr: Amel nakon njenih riječi zaplakao
Patuljci pojma nemaju, mi imamo.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8064 times
- Been thanked: 19072 times
- Status: Online
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2308 times
- Been thanked: 5632 times
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
"ignorance is bliss"
- Beni
- Fuck you

- Mood:
Re: TROSJED
aaaaaaa
skonto debil
sad te jos vise volim majo
glawa
Fuck you a friendly note to start the day
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
- Beni
- Fuck you

- Mood:
samo nam jos fali horny "reakcija"
glava glawa
glava glawa
Fuck you a friendly note to start the day
- Maja
- Administrator

- Maja
- Administrator

A na ovo sam i zaboravila 
Jedno vrijeme me nerviralo kad za krastavce napisu krasta-vice
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Ommadawn
- Osvježenje foruma

- Location: Prvi sprat, desna vrata. Pozvoni. Ne ocekuj da otvorim. Ne cujem od muzike. Probaj ponovo.
Eh vidis, to i ja pitam. Ako su Amel Tuka i njegova supruga vjernici - serijatsko vjencanje je sasvim okej.Laser wrote: 15 Oct 2019, 13:44Ne shvatam zašto bi se ateista vjenčao po propisima šerijata.Ommadawn wrote: 15 Oct 2019, 13:32
Represivni rezimi su neodrzivi, bilo da se represija vrsi u ime ideologije ili vjere.
Vidjeli smo sta je bilo sa Albanijom, Rumunijom, Poljskom, vidjet cemo sta ce biti s Kubom (postaju lagano liberalniji) a sa Saudijskom Arabijom i Iranom je sve pitanje vremena.
Vratimo se Amelu Tuki i njegovom vjencanju. Ispade senzacija to sto je njegova zena trazila od njega mehr. Nekome je to interesantno, meni nije nego mi je cak i smijesno.
Ono sto mene interesuje je kakva je svrha serijatskog vjencanja ukoliko nisi vjernik?
Ustvari, kakva je svrha bilo kakvog vjencanja religioznog obreda ukoliko covjek nije vjernik - da li krscanin (katolik, pravoslavac), zidov, budista...?
Kakva je svrha bilo kakvog vjenčanja, to ti je valjda jasno. Svrha je registrovanje braka i dovođenje supružnika pod pravne posljedice koje proističu iz sklapanja braka i regulisane su bračnim pravom.
Pravo pitanje, za ovu temu bi bilo kakva je svrha šerijatskog vjenčanja muslimana koji žive u u sekularnom društvu, pošto takvo vjenčanje ne proizvodi nikakve pravne posljedice.
Nekoliko stranica unazad na ovoj temi postavio sam to pitanje.
Moj rodjak nije vjernik, krsi manje-vise i ona osnovna islamska pravila ali bitno je da medju rodbinom i rajom pokaze da je musliman, po bosanskoj drustvenoj mjeri.
Tu je najveci problem.
Ab yul ann idyad awt
En yab na log a toc na awd
F*CK CANCER! F*CK DIABETES!
En yab na log a toc na awd
F*CK CANCER! F*CK DIABETES!
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Maja
- Administrator

Re: ŽIVINICE: Izrešetao ljubavnicu jer je pobjegla na vašar u Puračiće
Onda ide komentar, Arsla je bog...Fuddo wrote: 15 Oct 2019, 12:34Sto bi reko doktor Arsla, draga Fahira sho si tefericila, tefericila si...vrhbosnica wrote: 15 Oct 2019, 12:33 mido i fahira iz zivinica, na tefericu u puracicu...
ovo se ubilo za epizode nadrealista.. samo cekam da đuro iskoci odnekle
Tobejarebi.![]()
Tobejarabi
- Cvrle
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 12 times
A zasto kad se tako govori u pojedinim podrucjima. Kod nas se kaze "krastaviice" - zenski rodMaja wrote: 15 Oct 2019, 13:50 A na ovo sam i zaboravila
Last edited by Cvrle on 15 Oct 2019, 13:54, edited 1 time in total.
Poput nekog starog kopača zlata, moraš se pomiriti s time da trebaš iskopati mnogo pijeska iz kojeg ćeš poslije strpljivo isprati nekoliko sićušnih komadića zlata
- Beni
- Fuck you

- Mood: