Mjesoviti brak?

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times
Status: Offline

Re: Većina na Balkanu izbjegava mješovite brakove: ‘Samo nek je naš’

Post by MorningStar »

amidza idriz wrote: 10 Nov 2020, 22:53
MorningStar wrote: 10 Nov 2020, 22:47 Vidis ti nedaju coj’ku ni da sa foe se izvuce od ovog frustriranog haman-zandarma :oo

- u koji je grad armija usla a da je ostalo srpsko ili hrvatsko stanovnistvo ?
:plavi

postajes smijesan pokusavajuci izjednaciti casnu borbu bosanskih vojnika sa cetnicima i ustasama iza kojih su ostajale samo masovne grobnice.
De mi samo pojasni gdje si dosao do tog zakljucka - molio bih :grana
amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2411 times
Been thanked: 1134 times

Post by amidza idriz »

MorningStar wrote: 10 Nov 2020, 22:56
amidza idriz wrote: 10 Nov 2020, 22:53

:plavi

postajes smijesan pokusavajuci izjednaciti casnu borbu bosanskih vojnika sa cetnicima i ustasama iza kojih su ostajale samo masovne grobnice.

MorningStar wrote: 10 Nov 2020, 22:18 Kako ljudi olako rat shvataju mescini - kao svi dobrice i cvjecke ono ne razumiju kako netko moze.Covjek je krvolocno bice... daj mu nasadi mrznje propagande i proljevanja krvi par mjeseci - bez problema ce se kupati u krvi do koljena.
eto, mi ti dokazali da nisu svi isti...
mozda je mrznje bilo ali nije bilo krvi do koljena ni u Tuzli, Bihacu, Zenici, Sarajevi...gdje god je bilo pod kontrolom legalnih organa vlasti.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

amidza idriz wrote: 10 Nov 2020, 23:02
MorningStar wrote: 10 Nov 2020, 22:56

MorningStar wrote: 10 Nov 2020, 22:18 Kako ljudi olako rat shvataju mescini - kao svi dobrice i cvjecke ono ne razumiju kako netko moze.Covjek je krvolocno bice... daj mu nasadi mrznje propagande i proljevanja krvi par mjeseci - bez problema ce se kupati u krvi do koljena.
mozda je mrznje bilo ali nije bilo krvi do koljena ni u Tuzli, Bihacu, Zenici, Sarajevi...gdje god je bilo pod kontrolom legalnih organa vlasti.
Pa rekoh ja tamo su sajkaco-sapiensi ovamo homo-postenikusi.

95 da je armija usla posle 3 god rata u recimo zvornik,lukavicu,ilidzu itd i da su srbi tu ostali - ne govorim mirom usli nego ratom - sta mislis ono cvijece , zagrljaji ? Drugo je sto kod nas politika nije bila da se ubija u drzavnom vrhu niti je mogla da bude u takvom ratu - pa se onda vratis na ono sto sam pisao o LJUDIMA a ne bosnjacima srbima hrvatima itd
Last edited by MorningStar on 10 Nov 2020, 23:08, edited 1 time in total.
amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by amidza idriz »

MorningStar wrote: 10 Nov 2020, 23:05

Nista, valja ti kod njih, blizi su vam stavovi.
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

amidza idriz wrote: 10 Nov 2020, 23:07

Dje tamo ? Ja u svojoj drzavi - nemam tamo / manje vise mi isto.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Standardna guslacka agenda. Da je Alija smio, da su imali cim, da su ovo, da su ono i “mi” bi pocinili genocid
Nisam Srbin ali svaka mi je branjenje cetnika...
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by amidza idriz »

MorningStar wrote: 10 Nov 2020, 23:09
amidza idriz wrote: 10 Nov 2020, 23:07

Dje tamo ? Ja u svojoj drzavi - nemam tamo / manje vise mi isto.
Pa i Pale su u tvojoj drzavi samo se opustenije prica o Aliji i mudzahedinima ali ne do kasno jer valja ujutro sletit u Sarajevo i platu zaraditi.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3881 times

Post by Naseef Mushroom »

95 da je armija usla posle 3 god rata u recimo zvornik,lukavicu,ilidzu itd i da su srbi tu ostali - ne govorim mirom usli nego ratom - sta mislis ono cvijece , zagrljaji ? Drugo je sto kod nas politika nije bila da se ubija u drzavnom vrhu niti je mogla da bude u takvom ratu - pa se onda vratis na ono sto sam pisao o LJUDIMA a ne bosnjacima srbima hrvatima itd
Jah, sve tri strane su iste jer je to normalno i prirodno pošto je čovjek krvoločno biće, mi smo samo finiji bili jer nismo imali snagu JNA.
Optužiše jadne Srbe i VRS bez veze, njihova jedina "krivica" je bila što ih je zapala tolika JNA municija pa su izgledali strašnije a ustvari urođen refleks kao i u svakom drugom. Krivi su samo jer su previše imali.
Zamisli da je ARBiH ušla u Doboj ili Teslić, onako ratom a ne mirom. Odmah bi stradalo 102 srpske djece.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

Naseef Mushroom wrote: 10 Nov 2020, 23:25

Jah, sve tri strane su iste jer je to normalno i prirodno pošto je čovjek krvoločno biće, mi smo samo finiji bili jer nismo imali snagu JNA.
Optužiše jadne Srbe i VRS bez veze, njihova jedina "krivica" je bila što ih je zapala tolika JNA municija pa su izgledali strašnije a ustvari urođen refleks kao i u svakom drugom. Krivi su samo jer su previše imali.
Zamisli da je ARBiH ušla u Doboj ili Teslić, onako ratom a ne mirom. Odmah bi stradalo 102 srpske djece.
No no , procitaj bolje malo

Zamisli da je armija usla + da je vrh iste huskao na ubijanje. Razmis me ? :cudi
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Da Zamislimo kamaru stvari da bi opravdali tvoju teoriju ili da kazemo da ti je teorija bezveze?
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 13 times

Post by Čarobni »

Nije to samo huškanje, za onakve pokolje je potrebno zadojit' zločinca od rođenja i to prvi dan, treći bi već okasnio, ne bi ti isp'o kvalitetan četnik.
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

Čarobni wrote: 10 Nov 2020, 23:33 Nije to samo huškanje, za onakve pokolje je potrebno zadojit' zločinca od rođenja i to prvi dan, treći bi već okasnio, ne bi ti isp'o kvalitetan četnik.
Kulturni-obrazovani-fini Nijemci gurali ljude u peci,Hrvati izumili pokretnu gasnu komoru,Rusi izgladnili po ukrajine milioni pomrli, mao potamanio 30ak miliona ljudi, Belgijanci sjekli noge i ruke djeci po Kongu,Spanci razorili komplet kulture,osmanlije zapalile bagdad 3 puta perzijanci 4 puta, dzingis khan izbrisao tablu od mongolije do evrope,norveski SS jedan od najozloglasenijih, Talijani po libiji orali, poznati celik iz damaska izumljen i pravljen na pocetku tako sto se vrela sablja zabijala robu u stomak dok nisu skontali da zapravo enzimi iz koze jacaju strukturu i onda su "gasili" sablje u bacvama sa kravljom kozom (eto malo i historije)...

mislim ? I ne nema tu opravdanja ni za jedno ni drugo trece peto - samo nemoj da se lazemo da su ljudi svi super fini zgrazaju se itd , a kad uzavre krv kroz vjerski,nacionalni ovaj ili onaj naboj glave se vazda kotrljaju.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3881 times

Post by Naseef Mushroom »

MorningStar wrote: 10 Nov 2020, 23:27
Naseef Mushroom wrote: 10 Nov 2020, 23:25

Zamisli da je armija usla + da je vrh iste huskao na ubijanje. Razmis me ? :cudi
E to je poenta. Zamisli da je huškao ali nije, zamisli zašto.
Dok sa druge strane Radovan nije ni trebao huškati bas puno. Turci, Načertanije, SANU i ikone na tavanu je postojalo davno prije nego što je se Radovan rodio a kamoli tek osnovao SDS i samoproglasio rs.
Ako smo svi isti jer je to ljudska priroda pošto je čovjek krvoločno biće kako to da bi Alija stvarno morao nešto smisliti što mi nismo u stanju ni zamisliti da počinimo onakav pokolj dok je sa druge strane Radovan trebao samo podgrijati i podsjetiti Srbe šta su mislili o komšijama
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 13 times

Post by Čarobni »

MorningStar wrote: 10 Nov 2020, 23:43
Čarobni wrote: 10 Nov 2020, 23:33 Nije to samo huškanje, za onakve pokolje je potrebno zadojit' zločinca od rođenja i to prvi dan, treći bi već okasnio, ne bi ti isp'o kvalitetan četnik.
Kulturni-obrazovani-fini Nijemci gurali ljude u peci,Hrvati izumili pokretnu gasnu komoru,Rusi izgladnili po ukrajine milioni pomrli, mao potamanio 30ak miliona ljudi, Belgijanci sjekli noge i ruke djeci po Kongu,Spanci razorili komplet kulture,osmanlije zapalile bagdad 3 puta perzijanci 4 puta, dzingis khan izbrisao tablu od mongolije do evrope,norveski SS jedan od najozloglasenijih, Talijani po libiji orali, poznati celik iz damaska izumljen i pravljen na pocetku tako sto se vrela sablja zabijala robu u stomak dok nisu skontali da zapravo enzimi iz koze jacaju strukturu i onda su "gasili" sablje u bacvama sa kravljom kozom (eto malo i historije)...

mislim ? I ne nema tu opravdanja ni za jedno ni drugo trece peto - samo nemoj da se lazemo da su ljudi svi super fini zgrazaju se itd , a kad uzavre krv kroz vjerski,nacionalni ovaj ili onaj naboj glave se vazda kotrljaju.
Evo, prođe rat davno, svi huškaju, na svim stranama, pa opet nismo isti.
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

Naseef Mushroom wrote: 10 Nov 2020, 23:44
MorningStar wrote: 10 Nov 2020, 23:27

E to je poenta. Zamisli da je huškao ali nije, zamisli zašto.
Dok sa druge strane Radovan nije ni trebao huškati bas puno. Turci, Načertanije, SANU i ikone na tavanu je postojalo davno prije je Radovan se i rodio a kamoli tek osnovao SDS i samoproglasio rs.
Ako smo svi isti jer je to ljudska priroda pošto je čovjek krvoločno biće kako to da bi Alija stvarno morao nešto smisliti što mi nismo u stanju ni zamisliti da počinimo onakav pokolj dok je sa druge strane Radovan trebao samo podgrijati i podsjetiti Srbe šta su mislili o komšijama
Zato se i sudi uvijek pojedinacno pojedincima itd itd tj. vrhu vlasti.A narod kada krene se sa ratnim bubnjevima ide u krdu gdje ga usmjere.Loze te indoktriniraju filuju propagandom i onda daju pusku pa onda kiselis se po rovovima dok te pokusavaju ubiti i ti pokusavas da ubijes i onda udjes u neprijateljski grad nasmijana lica i vedra cela ljubis grlis ?

Jeste sve to je nabrojano postojalo - ali onda su postojali i recimo koliko srba u partizanima - pa cicin grob poklonici i dan danas mu traze :oo

Interesantno za pogledati :123
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi »

Joj suplje.
amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by amidza idriz »

Nek si Him se nagovorila.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2752 times
Been thanked: 8615 times

Post by Duminjo »

MorningStar wrote: 10 Nov 2020, 22:18 Kako ljudi olako rat shvataju mescini - kao svi dobrice i cvjecke ono ne razumiju kako netko moze. Covjek je krvolocno bice... daj mu nasadi mrznje propagande i proljevanja krvi par mjeseci - bez problema ce se kupati u krvi do koljena.
MorningStar wrote: 10 Nov 2020, 22:47 Vidis ti nedaju coj’ku ni da sa foe se izvuce od ovog frustriranog haman-zandarma :oo

- u koji je grad armija usla a da je ostalo srpsko ili hrvatsko stanovnistvo ? Jos da napomenem - pogledaj moj post - covjek je spreman na takve stvari kada je pod propagandom- uticajem grupe - kada otupi kroz rat itd... mislim vrseni su psiholoski eksperimenti u kojim je prakticno dokazana veoma .. hmm tamna strana ljudskog bica.

Ps: to “svi smo isti” jok oni “anamo” imaju rogove :valja

Hvala politici državnog vrha sto nije bila ista kao politika agresora.

Jer, da je bila ista, vojnici armije BiH bi radili isto što je radio i agresor zato sto je COVJEK krvolocno bice?
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Malo dismr na četničku propagandu :andjeo
Da nije neki "svi smo isti" milutin iz federacije :)
Svi mi se morete obratit
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2752 times
Been thanked: 8615 times

Post by Duminjo »

Ne znam sto se ovoliko mislis. Pitanje je jednostavno. Odgovor je da ili ne
Post Reply

Return to “Brak & Porodica”