BiH u ocima njene dijaspore

Bosanci i Hercegovci širom svijeta

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

immuno
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 13188 times
Been thanked: 14316 times
Status: Offline

Re: BiH u ocima njene dijaspore

Post by immuno »

ironman wrote: 29 Sep 2025, 20:36 A imao sam ja takvih pacijenata..upoznas vremenom.
I znam da je bastardu puno koliko god da kazes..prije mi je to bilo smijesno a onda vremenom mi pocelo ic na zivce..ta skrtost,ko bolest.
A da je sta dobilo u zivotu od toga..nista.
Djeca i unuci razjebu nemilice sve sto ovaj citav zivot skrivao i ciganiso :D.

Zivila djeca i unucad :D. nek razjebu :jupi
Ako ista mrzim je cicijaluk i egoizam :o
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3794 times
Been thanked: 6976 times

Post by Matan »

Rum wrote: 29 Sep 2025, 20:14 Nije patka ,dijaspora je skrta ,ovu jednu dovuko brt pred kucu dala mu marku haha
Mozda ta tvoja dijaspora..
Dodji do Viteza i zaradi paru..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2854 times
Been thanked: 23551 times

Post by HAVANA »

Matan wrote: 29 Sep 2025, 19:24 Sad kad sam bio u Bosni, buraz zvao elektricara da mu razvede struju u ajmo reci ostavi iza kuce..
tri uticnice, satter i neonska lampa otprilike 30 ,cm duga, 500 km, za sat posla..
E taj je prekuco igricu.To je vec za degeneka.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan »

HAVANA wrote: 29 Sep 2025, 21:55
Matan wrote: 29 Sep 2025, 19:24 Sad kad sam bio u Bosni, buraz zvao elektricara da mu razvede struju u ajmo reci ostavi iza kuce..
tri uticnice, satter i neonska lampa otprilike 30 ,cm duga, 500 km, za sat posla..
E taj je prekuco igricu.To je vec za degeneka.
I to komsija,..
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14137 times
Been thanked: 23484 times

Post by Fuddo »

A pazi ti naslova,
Cuj, BiH u ocima njene dijaspore?
Ko da mi je BiH, sta ja znam, Japan, Madagaskar, sta li
Pa ja to nesta kao istrazujem i pokusavam skontat
Ovaj narod je sav pobudalio
Dozvolite da se obratimo
amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2323 times
Been thanked: 1109 times

Post by amidza idriz »

Melek wrote: 10 May 2022, 18:41 MOBILIZACIJA PROBOSANSKIH SNAGA: Pokret "Snaga domovine" u Norveškoj, naglašena važnost učestvovanja na predstojećim izborima u BiH

Pored ovih tribina, susreta sa našim građanima koji žive u ovom dijelu Norveške, delegacija iz BiH predvođena Edinom Ramićem i Vojinom Mijatovićem posjetila je Parlament Kraljevine Norveške.

Image

Predstavnici Pokreta "Snaga domovine", jedinstvene probosanske liste u Republici Srpskoj, boravili su proteklog vikenda u Kraljevini Norveškoj.

Delagacija Pokreta, koju su sačinjavali: Edin Ramić (ministar raseljenih osoba i izbjeglica u Federaciji BiH i potpredsjednik stranke SDA), Vojin Mijatović (potpredsjednik SDP), Ćamil Duraković (Moja adresa Srebrenica), Mirsad Duratović (DF, predsjednik skupštine grada Prijedora), Selvid Hurtić(BH Zeleni, predsjednik skupštine grada Doboja), Ahmed Husagić(Pokret "Snaga domovine"), Aleksandar Vuković(SDP, predsjednik gradske organizacije SDP Banja Luka), Armin Hamzić(SDP, predsjednik gradske organizacije Gradiška) su obišli gradove Oslo, Sarpsborg i Sandefjord.

Image

Na tribinama organizovanim za ovu priliku govorili su o važnosti učestvovanja na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini, entitetima Republika Srpska i Federaciji BiH. Na svim skupovima je posebno naglašeno da je pokret "Snaga domovine" formiran kao jedinstvena grupacija stranaka iz BiH, čiji je cilj korjenita promjena društvene i političke situacije u našoj državi. Tokom svih obraćanja i razgovora je naglašeno da se sve dugo željene promjene mogu ostvariti onda kada grupa stranaka koje sačinjavaju pokret bude imala dovoljan broj delegata ili zastupnika u skupštinama, gdje je te promjene jedino moguće obaviti.

Pored ovih tribina, susreta sa našim građanima koji žive u ovom dijelu Norveške, delegacija iz BiH predvođena Edinom Ramićem i Vojinom Mijatovićem posjetila je Parlament Kraljevine Norveške, a domaćini su bili Kari Henriksen i Tellef Inge Mørland.

Ovom prilikom su razgovarali o očuvanju mira i stabilnosti, ekonomskom razvoju i daljem napretku BiH ka Evropskoj uniji, što je postavljeno u red prioritetnih pitanja. Predstavnici BiH su upoznali prisutne o stanju u našoj državi, sa posebnim naglaskom na trenutno političko stanje i potrebu za jačom podrškom ekonomskog razvoja BiH, a posebno za očuvanjem mira i stabilnosti.

Predstavnici iz BiH posebno su se zahvalili Kraljevini Norveškoj na dosadašnjoj podršci BiH, naročito kroz podršku u deminiranju miniranih područja, gdje je Norveška dala veliki doprinos kroz angažman organizacije Norveška narodna pomoć (Norsk Folkehjelp), navodi Oslobođenje.
Gledaj njuski, gledaj uhljeba.
Islo po dijaspori prositi za glasove da se uhljebe sto na entitetskom nivou sto na drzavnom.
Kada ih analiziras ''sve go lopov'' pocev od Hurtica, Mijatovica, Duratovica...
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by amidza idriz »

Klepio ga.
To je vec postalo ''normala''.
Vise nije po izlazu, po kvadratu, po m²...nego od cibuka a jos ako vidi da nemas izbora, nebo je granica.

Ja za dogradnju sobe na terasi(dvije strane i ravna ploca) vise platio nego za citav sprat kuce sa krovom nekada.
Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan »

amidza idriz wrote: 29 Sep 2025, 22:47
Klepio ga.
Vise nije po izlazu, po kvadratu, po m²...nego od cibuka a jos ako vidi da nemas izbora, nebo je granica.

Ja za dogradnju sobe na terasi(dvije strane i ravna ploca) vise platio nego za citav sprat kuce sa krovom nekada.
Ma sam je kriv..
prvo se pita za cijenu, pa onda ide posao..
amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by amidza idriz »

Matan wrote: 29 Sep 2025, 22:54
amidza idriz wrote: 29 Sep 2025, 22:47

Klepio ga.

Ma sam je kriv..
prvo se pita za cijenu, pa onda ide posao..
Sve dok ne izvadim novcanik ja se pitam za cijenu.
Nikada nikoga nisam zakinuo niti ostetio ali bi mu uzeo mjeru pa neka se zali vodovodu i kanalizaciji. :oo
amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by amidza idriz »

Rekao sam, necu da zivim u kuci ako sam nekoga ostetio dok je radio ALI
isto tako ne zelim da me neko klepa i pravi budalom.
Mahom sam dogovarao unaprijed cijenu tako da nije moglo biti problema oko toga. problem nastaje ako se ne ispostuje ono sto je dogovoreno za tu cijenu.
I tu nadjem neki balans na obostrano zadovoljstvo.

Meni covjek sam se povjeri(vjerovatno savjest grize), nisam platio trojici majstora za izvrsene radove(keramicar, pvc stolarija i kapija).
Ja mu onako kroz blagi osmjeh kazem da to nije smjeo sebi dozvoliti, za sve postoji kompromis.
Post Reply

Return to “Dijaspora”