Važno je da drugi čitaju tvoje nebuloze kao za Neum gdje se ništa nije ispostavilo da je tačno i to je najvažnije a nije ti prvi put da prosipaš šuplju.
Borba za 'cjelovitu i suverenu' BiH
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3803 times
- Been thanked: 3529 times
- Status: Offline
Re: Borba za 'cjelovitu i suverenu' BiH
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Taare
- greatest
- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Sendvičar opet citira
Šta je sad, prodana dušo? Aha, ok. Neum

Šta je sad, prodana dušo? Aha, ok. Neum

Tužioci – Dženana Delić, prof. poslovnih studija i prava (UK), Ibrahim Halilović, novinar (Kanada/BiH), Bedrudin Gušić, publicist, novinar(SAD/Banja Luka), Mr. sci. Marjan Hajnal (Tel Aviv/Sarajevo), Nihad Filipović, pravnik, publicistA, logoraš (UK) i Almedin Salčin podnijeli su jučer državnom tužilaštvu prijavu protiv Čovića, Izetbegovića i Dodika.
U obrazloženju tužbe navodi se:
1. Tuženi su razgovore i dogovore oko izmjene Izbornog zakona države Bosne i Hercegovine bespravno prisvojili i izveli izvan državnih institucija,
2. Država Bosna i Hercegovina je međunarodno priznata država, koja ima svoje institucije. Svaka promjena ustava ili zakonodavno pitanje moraju se rješavati samo i isključivo u institucijama drzave Bosne i Hercegovine.
3. Tuženi su svojim postupcima, gdje su sebi prisvojili pravo da o izmjenama Izbornog zakona i Ustava države Bosne i Hercegovine, vode van institucija države (po kafanama, hotelima i sl.), te su tako derogiralo državne institucije, što predstavlja akt državnog udara.
4. Od Suda tražimo da se tuženi krivično gone i kazne kako to predviđa zakon za ovo teško krivično djelo rušenja drzave Bosne i Hercegovine.
Svi mi se morete obratit
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Da ponovimoTaare wrote: 31 Jan 2022, 09:13 Sendvičar opet citira![]()
Šta je sad, prodana dušo? Aha, ok. Neum![]()
Tužioci – Dženana Delić, prof. poslovnih studija i prava (UK), Ibrahim Halilović, novinar (Kanada/BiH), Bedrudin Gušić, publicist, novinar(SAD/Banja Luka), Mr. sci. Marjan Hajnal (Tel Aviv/Sarajevo), Nihad Filipović, pravnik, publicistA, logoraš (UK) i Almedin Salčin podnijeli su jučer državnom tužilaštvu prijavu protiv Čovića, Izetbegovića i Dodika.
1. Tuženi su razgovore i dogovore oko izmjene Izbornog zakona države Bosne i Hercegovine bespravno prisvojili i izveli izvan državnih institucija,
2. Država Bosna i Hercegovina je međunarodno priznata država, koja ima svoje institucije. Svaka promjena ustava ili zakonodavno pitanje moraju se rješavati samo i isključivo u institucijama drzave Bosne i Hercegovine.
3. Tuženi su svojim postupcima, gdje su sebi prisvojili pravo da o izmjenama Izbornog zakona i Ustava države Bosne i Hercegovine, vode van institucija države (po kafanama, hotelima i sl.), te su tako derogiralo državne institucije, što predstavlja akt državnog udara.
4. Od Suda tražimo da se tuženi krivično gone i kazne kako to predviđa zakon za ovo teško krivično djelo rušenja drzave Bosne i Hercegovine.
Naseef Mushroom wrote: 30 Jan 2022, 22:21 I dok ti namjerno izostavljaš da su te iste osobe podnijele tužbu i protiv Radončića i Konakovića jer se ne slaže sa tvojim stavom koji je poslijedica što si izmanipulisan FGR medijima ja u toj tužbi ne dam na Dinu i Fahru isto kao i na Bakira.
https://ba.n1info.com/vijesti/krivicna- ... -i-dodika/Tužioci – Dženana Delić, prof. poslovnih studija i prava (UK), Ibrahim Halilović, novinar (Kanada/BiH), Bedrudin Gušić, publicist, novinar(SAD/Banja Luka), Mr. sci. Marjan Hajnal (Tel Aviv/Sarajevo), Nihad Filipović, pravnik, publicistA, logoraš (UK) i Almedin Salčin podnijeli su jučer državnom tužilaštvu prijavu protiv Čovića, Izetbegovića i Dodika.
Također, tužioci su napomenuli kako “tužba upućena Tužilaštvu BiH je zahtjev Tužilaštvu da po njoj postupi i pokrene istražni postupak, i utvrdi ima li elemenata za krivično gonjenje. Dakle, može se posmatrati kao krivična prijava. Neka Tužilaštvo utvrdi postoje li ili ne elementi za krivično gonjenje, neka pokrene ili ignorira Tužbu – krivičnu prijavu”.
Danas je na ovoj Facebook grupi navedeno kako je tužba proširena za još dva imena.
“U ime Facebook grupe od preko 58.000 građana koji traže povratak Ustava Republike BiH proširujemo našu tužbu/krivičnu prijavu podnesenu Tužilaštvu BiH dana 27.01.2022 uključujući sljedeće: Elmedina Konakovića, predsjednika stranke NiP i Fahrudina Radončića, predsjednika SBB-a”, navedeno je.

Vijest je objavljena 28.1.2022 u 16:00
Ti si svoj post postavio 29.1.2022 u 22:03
Znači nema šanse da ti 30 sati kasnije nije moglo izbaciti aktuelniju vijest.
Znači po običaju izmišljaš, ne govoriš istinu i vadiš iz konteksta, isto kao kada si tvrdio da ja nisam nikada išta negativno pisao o Bakiru i Sebiji a ja ti kasnije postavio svoj post gdje sam ih kritikovao i pisao da imam nešto protiv njih.
Isto kao što vjeru ne vadiš iz usta, omaložavaš druge forumaše da nisu dovoljno vjernici kao ti i usuđuješ se druge ispravljati a mene bez ikakvog dokaza, samo jer se ne slažeš sa mnom bez ikakvog dokaza okrivljuješ da sam stranački bot i sendvičar a evo fino stoji
Hvala Allahu, dž.š. Optuživanje muslimana za neku ružnu i tešku stvar, bez argumenta i dokaza, ubraja se u veliki grijeh koji zaslužuje kaznu i kazneno sankcionisanje – ta’zir. Širenje priče među ljudima o tome spada u ogovaranje koje je Allah zabranio i uporedio sa konzumiranjem mesa svog umrlog brata. Uzvišeni Allah, dž.š., kaže: “I ne ogovarajte jedni druge! Zar bi nekom od vas bilo drago da jede meso umrloga brata svoga ,- a vama je to odvratno-, zato se bojte Allaha, Allah, zaista, prima pokajanje i samilostan je.” (El-Hudžurat, 12.)
U drugom ajetu stoji: “One koji vole da se o vjernicima šire bestidne glasine čeka teška kazna i na ovom i na onom svijetu.” (En-Nur, 19.)
Ko bude ukaljao čast i ugled svog brata muslimana ili ga bude nepravedno optužio za ružnu i tešku stvar, treba da se pokaje Uzvišenom Allahu, dž.š., i da zatraži oprosta i halala od njega. Treba se, također, kloniti upuštanja i rasprave o svemu onome što bi na bilo koji način moglo naštetiti muslimanu. U hadisu koji prenosi Ebu Hurejre, r.a., Allahov Poslanik, ﷺ. kaže: “Ko bude vjerovao u Allaha, dž.š., i Sudnji dan, neka govori samo dobro ili neka, u protivnom, šuti!” (Buhari u Sahihu, 11/256, i Muslim u Sahihu, hadis br.47.)
Ebu Zerr, r.a., kaže: “Čuo sam Allahovog Poslanika, ﷺ. da kaže: ‘Čovjek ne optuži drugu osobu za nemoral ili nevjerovanje, a da se to ne vrati na njega, ukoliko optužena osoba ne bude takvom kakvom je on optužuje i okrivljuje.’” (Buhari u Sahihu, 10/388.)
Optuživanje osobe da konzumira alkohol je optužba za porok i nemoral. Ko nepravedno optuži svoga brata muslimana za ono što on nije uradio, Allah, dž.š., će ga iskušati sa istom stvari sa kojom je on stavio na kušnju svoga brata.
Došli su, jedne prilike, pred Ibn Abbasa, r.a., sa čovjekom za koga je rečeno: “Ovom čovjeku je alkohol kapao niz bradu.” Ibn Abbas, r.a., tada reče: “Uhođenje i špijuniranje nam je zabranjeno, ali ako nešto postane očito i pokaže nam se, mi ćemo to prihvatiti i uzeti.” (Ebu Davud u Sunenu, hadis br. 4890, i ocjenjuje ga kao hasenun-sahih.)
Muslimanu nije dozvoljeno da uhodi i špijunira svog brata muslimana, niti da prati njegove sramote i slabe tačke. Ako ga i vidi, slučajno, na nekom sumnjivom mjestu ili uoči u njegovom postupku nešto što izaziva sumnju, on ga neće optužiti sve dotle dok svojim rođenim očima ne bude vidio kako je učinio ružno djelo. U tom slučaju, on treba da ga posavjetuje i upozori, pa ako odbije savjet i upozorenje, i ako se plaši za muslimane od njegovog zla, ili ako ga neko bude upitao o njemu radi neke dobrobiti, tek tada može pojasniti njegovo stanje onima koga se to direktno tiče. Nije dozvoljeno da tu ocjenu javno iznosi, izuzev da on javno i otvoreno čini grijeh. Ako bi se postupilo drugačije, onda bi to pomoglo šejtanu da ga lakše savlada i ispriječilo bi se između njega i pokajanja. Allah, dž.š., najbolje zna.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Taare
- greatest
Prodana sendvičarska duša po ko zna koji put meće neke ponjave u nadi da će se naći budala koja će ih pročitati.
vjeruj da neće. Plaćaju li te po broju slova u postu?
Da se razumijemo, ako bi Allah odredio da nekad dobijem vlast, znaj da bih vas sda-ovce tretirao na isti način kao i četnike il ustaše. Svakako ste od trojice braće djeca.
među nama će biti mržnja do dana u kojem će se podići svjedoci.
Da se razumijemo, ako bi Allah odredio da nekad dobijem vlast, znaj da bih vas sda-ovce tretirao na isti način kao i četnike il ustaše. Svakako ste od trojice braće djeca.
Svi mi se morete obratit
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Plaća me Hans u magacinu po satu, ustvari ne sada, čekam kada će krenuti posao.Taare wrote: 31 Jan 2022, 10:55 Prodana sendvičarska duša po ko zna koji put meće neke ponjave u nadi da će se naći budala koja će ih pročitati.
Takvog te više volim kada se šališ, kao onda kada si čuo da Bakir dolazi u Njemačku pa si pitao forumaše da ti kažu adresu da mu lično par pitanja postaviš, u eri interneta gdje za par minuta sam na Google možes naći sve informacije i adrese

Ono, otišao bi ti ali ti nije niko od forumaša dao adresu pa zato nisi

- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3864 times
- Been thanked: 2907 times
sve mi se cini,Bosnjak ce morati ponovo prevalit citavu golgotu
najstrasniju,ovaj puta samo malo iskusniji,ne pametniji
za ovo poratno vrjeme,slabo je sta naucio
pucala ga zelja za suzivotom .....
https://hayat.ba/hayat-ba-otkriva-detal ... Ed2mgpel7U
najstrasniju,ovaj puta samo malo iskusniji,ne pametniji
za ovo poratno vrjeme,slabo je sta naucio
pucala ga zelja za suzivotom .....
https://hayat.ba/hayat-ba-otkriva-detal ... Ed2mgpel7U
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Pasaga
- Hadžija
zalijepit cu ovdje,pa ako moderacija smatra da je offf,moze premjestit na odgovarajucu temu
nenadjoh drugu ....
https://www.akifagic.com/blog/185-ulaza ... tMNCEtnLbY
nenadjoh drugu ....
https://www.akifagic.com/blog/185-ulaza ... tMNCEtnLbY
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
-
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 137 times
Izgleda da se vracamo na pocetne pozicije oko Izbornog zakona. Imam veliko podozrenje na inicijativu Konakovica i Radoncica. Prvi mi je nedovoljno definisan a drugi dokazani neprijatelj BiH i Bosnjaka u njoj.
Kako je moguce da ova dva tipa preuzimaju inicijativu. Da li je SDA napravila ustupke na prijedlog Konakovica i Radoncica. Licno.mislim da neki ljudi u SDA ne bi prihvatili izdaju kao npr. gospodin Mehmedovic ili aktivni pregovarac i vrstan pravnik kakav je A. Colo. Siguran sam da u SDA i puno onih koji to ne bi odobrili.

Kako je moguce da ova dva tipa preuzimaju inicijativu. Da li je SDA napravila ustupke na prijedlog Konakovica i Radoncica. Licno.mislim da neki ljudi u SDA ne bi prihvatili izdaju kao npr. gospodin Mehmedovic ili aktivni pregovarac i vrstan pravnik kakav je A. Colo. Siguran sam da u SDA i puno onih koji to ne bi odobrili.

- ironman
- sirius
- Has thanked: 24139 times
- Been thanked: 24612 times
Kifla i don fahro
Za mjesto u narednoj federalnoj vladi ce dati guzice ako treba hdz-u.

Za mjesto u narednoj federalnoj vladi ce dati guzice ako treba hdz-u.
dream of spring...
sign of the times...
sign of the times...
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2598 times
- Been thanked: 8003 times
Ja sam siguran da se mostarci sa boldiranim ne bi sloziliMa znas wrote: 08 Feb 2022, 08:26 Izgleda da se vracamo na pocetne pozicije oko Izbornog zakona. Imam veliko podozrenje na inicijativu Konakovica i Radoncica. Prvi mi je nedovoljno definisan a drugi dokazani neprijatelj BiH i Bosnjaka u njoj.
![]()
![]()
- Pasaga
- Hadžija
Duminjo...nekladi se na pogresna konja ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Pasaga
- Hadžija
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ije/446511
SMIT treba da kaze,ljudi,ja odoh ...et vas tamo
SMIT treba da kaze,ljudi,ja odoh ...et vas tamo
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Pasaga
- Hadžija
https://boljabosna.ba/vijesti/stiglo-up ... LeuhmX2J_w
ne,prvo treba razgovarati,i dobro razvodniti
po obicaju
ne,prvo treba razgovarati,i dobro razvodniti
po obicaju
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- ironman
- sirius
- Has thanked: 24139 times
- Been thanked: 24612 times
U osnovi je bolje razgovarati 10 godina neko sekundu mislit o belaju..samo sudionici moraju bit dostojni teme..
Ovo kod nas..ybg
Ovo kod nas..ybg
dream of spring...
sign of the times...
sign of the times...
- Pasaga
- Hadžija
tanko je tu pravog inicijatora
a strucnjaka ima ....
https://bhdesk.com/ekspert-za-drzavnu-i ... z_pKNeUSq0
a strucnjaka ima ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Taare
- greatest
Ovo što piše gospodin, piso sam i ja.Pasaga wrote: 09 Feb 2022, 20:55 tanko je tu pravog inicijatora
a strucnjaka ima ....
on navodi da je cijela priča s provedbom Inzkovg zakona imala konačan cilj, a to je državna imovina!
Svi mi se morete obratit
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9254 times
- Been thanked: 10992 times
Stigo još jedan nosač u Jadransko more.

Američki nosač aviona USS Harry S. Truman i norveška fregata Fridtjof Nansen sutra će se usidriti pred Splitom, javljaju iz američke ambasade u Zagrebu.
Kažu da su svratili, samo da posjete turističke znamenitosti i učestvuju u humanitarnoj akciji

Američki nosač aviona USS Harry S. Truman i norveška fregata Fridtjof Nansen sutra će se usidriti pred Splitom, javljaju iz američke ambasade u Zagrebu.
Kažu da su svratili, samo da posjete turističke znamenitosti i učestvuju u humanitarnoj akciji

"Posjet Splitu bit će prilika našim mornarima da iskuse što Hrvatska ima za ponuditi te će ojačati odnose s hrvatskim građanima. Uz to, naši mornari će imati priliku učestvovati u događaju organiziranom u splitskom domu Maestral za nezbrinutu djecu, ali i posjetiti razne prirodne ljepote tokom organiziranih tura", stoji u saopćenju iz američke ambasade.
- Pasaga
- Hadžija
to je razlog invazije iz serbije lepih dama....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Ja sto su dosli? Da sacuvaju Bosnu, jel to?
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1589 times
- Been thanked: 2966 times
Sta bi bilo da nas starlete okupiraju 

Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.