Filmska brbljaonica
Moderator: Krokodil Behko
- Zanki
- saudade
- Has thanked: 25727 times
- Been thanked: 29552 times
- Status: Online
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 46330 times
- Been thanked: 8288 times
Re: Filmska brbljaonica
Znaju ljudi sastavit seksi stvari, svaka im cast ocam
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 39972 times
- Been thanked: 25984 times
- Status: Offline
Jedna od najnepravednijih stvari koja se ikada desila u istoriji kinematografije.
Južnoafrički režiser je 1980. godine želeo da napravi film o mladiću iz Kalaharija. Odlučio je da dobije nešto stvarno, pa je otišao u Namibiju i našao pravog Kalahari Bušmana. Njegovo ime bilo je Gcao Tekene, iako se na njegovom jeziku zvao “N idixau".
Film je nosio ime "Bogovi su pali na teme". I to je bio najveći finansijski uspeh koji je jedan južnoafrički film ikada imao. Ostvario je neverovatnih 200 miliona dolara profita a napravljen je sa veoma niskim budžetom. Naravno da je Tekene morao biti plaćen za njegov doprinos. Režiser mu je platio. Tekene je dobio kozu i 300 dolara za svoju ulogu.
Trista dolara za njegovu ulogu u filmu koji je njegovog reditelja i njegove kolege učinio bogatim i slavnim. Ušetao je u zalazak sunca i kako priča ide, pustio je da vetar odnese note. Tekene, pustinjska koza, nije znao koliko vredi novac.
1989. godine napravljen je nastavak filma i ovog puta Tekene se malo popravio. Ovaj put je dobio pola miliona dolara odštete.
Tekene je živeo još petnest godina i umro je 2004. godine. Sa svojih pola miliona dolara sagradio je lepu kuću za ženu i šestero dece. Dobio je vodu, pravo kupatilo i auto, sa vozačem, pošto nije video svrhu u tome da nauči da vozi. Brzo je ostao bez novca jer je bio previše velikodušan prema nekoliko prijatelja i porodici.
Na kraju je Gcao Tekene postao neverovatno poznat čovek, sa licem poznatim širom sveta. Ali nikad nije stekao bogatstvo koje inače prati takvu slavu.

Južnoafrički režiser je 1980. godine želeo da napravi film o mladiću iz Kalaharija. Odlučio je da dobije nešto stvarno, pa je otišao u Namibiju i našao pravog Kalahari Bušmana. Njegovo ime bilo je Gcao Tekene, iako se na njegovom jeziku zvao “N idixau".
Film je nosio ime "Bogovi su pali na teme". I to je bio najveći finansijski uspeh koji je jedan južnoafrički film ikada imao. Ostvario je neverovatnih 200 miliona dolara profita a napravljen je sa veoma niskim budžetom. Naravno da je Tekene morao biti plaćen za njegov doprinos. Režiser mu je platio. Tekene je dobio kozu i 300 dolara za svoju ulogu.
Trista dolara za njegovu ulogu u filmu koji je njegovog reditelja i njegove kolege učinio bogatim i slavnim. Ušetao je u zalazak sunca i kako priča ide, pustio je da vetar odnese note. Tekene, pustinjska koza, nije znao koliko vredi novac.
1989. godine napravljen je nastavak filma i ovog puta Tekene se malo popravio. Ovaj put je dobio pola miliona dolara odštete.
Tekene je živeo još petnest godina i umro je 2004. godine. Sa svojih pola miliona dolara sagradio je lepu kuću za ženu i šestero dece. Dobio je vodu, pravo kupatilo i auto, sa vozačem, pošto nije video svrhu u tome da nauči da vozi. Brzo je ostao bez novca jer je bio previše velikodušan prema nekoliko prijatelja i porodici.
Na kraju je Gcao Tekene postao neverovatno poznat čovek, sa licem poznatim širom sveta. Ali nikad nije stekao bogatstvo koje inače prati takvu slavu.

Kada nisi u dobrim odnosima sa nekom osobom nemoj i druge pozivati na mržnju prema toj osobi.
- Zanki
- saudade
A jest fina
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- ironman
- sirius
- Has thanked: 23699 times
- Been thanked: 24200 times
- Zanki
- saudade
PRISONERS was released 11 years ago this month. Acclaimed as one of the great thrillers this century and Denis Villeneuve’s breakthrough into American cinema, the story of how it came to the screen will have you praying for the best, but preparing for the worst…
In 2007, aspiring screenwriter Aaron Guzikowski was looking for ideas. Inspired by Edgar Allan Poe’s classic short The Tell-Tale Heart, he conceived a tale involving a hit-and-run driver killing a child and being imprisoned by the child’s grieving father as punishment.
Guzikowski fleshed his idea into a screenplay. The narrative was changed to revolve around missing child, and called Prisoners. In 2009, it featured on The Black List (a showcase of the best unproduced screenplays in Hollywood) and began to get some studio interest.
In 2007, aspiring screenwriter Aaron Guzikowski was looking for ideas. Inspired by Edgar Allan Poe’s classic short The Tell-Tale Heart, he conceived a tale involving a hit-and-run driver killing a child and being imprisoned by the child’s grieving father as punishment.
Guzikowski fleshed his idea into a screenplay. The narrative was changed to revolve around missing child, and called Prisoners. In 2009, it featured on The Black List (a showcase of the best unproduced screenplays in Hollywood) and began to get some studio interest.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Zanki
- saudade
Eve Hewson je cer od Bona
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7451 times
- Been thanked: 17330 times
- Zanki
- saudade
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 39972 times
- Been thanked: 25984 times
Kada nisi u dobrim odnosima sa nekom osobom nemoj i druge pozivati na mržnju prema toj osobi.
- Morgen
- Zvezda foruma
- Has thanked: 28842 times
- Been thanked: 26523 times
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 22434 times
- Been thanked: 9613 times
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3761 times
- Been thanked: 3485 times
Meni je Joker sa Joaquinom filmčina, mogu ga uvijek gledati, novi Joker nisam pogledao ali gdje god naiđem na članak o tom filmu, ništa pozitivno.
Je li stvarno film toliko loš?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Morgen
- Zvezda foruma
Meni su to potvrdili 4 ljudi koji su ga odgledali i to je dovoljno za mene.Naseef Mushroom wrote: 05 Oct 2024, 07:33 Meni je Joker sa Joaquinom filmčina, mogu ga uvijek gledati, novi Joker nisam pogledao ali gdje god naiđem na članak o tom filmu, ništa pozitivno.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3761 times
- Been thanked: 3485 times
Čudno mi da je kod onakvog prvog dijela, drugi dio dobio tako negativne kritike.Morgen wrote: 05 Oct 2024, 08:46Meni su to potvrdili 4 ljudi koji su ga odgledali i to je dovoljno za mene.Naseef Mushroom wrote: 05 Oct 2024, 07:33 Meni je Joker sa Joaquinom filmčina, mogu ga uvijek gledati, novi Joker nisam pogledao ali gdje god naiđem na članak o tom filmu, ništa pozitivno.
Čak je i isti producent i režiser.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Morgen
- Zvezda foruma
Ja bas nisam htela da citam nista od „profesionalnih“ kriticara, ovi moji pricali da je dosta ljudi napustilo bioskop tokom filma, da je kraj bzvz, mjuziklNaseef Mushroom wrote: 05 Oct 2024, 08:50Čudno mi da je kod onakvog prvog dijela, drugi dio dobio tako negativne kritike.Morgen wrote: 05 Oct 2024, 08:46
Meni su to potvrdili 4 ljudi koji su ga odgledali i to je dovoljno za mene.
Čak je i isti producent i režiser.
- Morgen
- Zvezda foruma
Jaooo, ok…
- Maja
- Administrator
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 20990 times
- Been thanked: 18964 times
Kad je medo rekao da je bezveze onda sigurno jeste 
I jeste i meni takav. Razočaran sam. Nije toliko loš, ali je oko 4 ili 5 od 10.

I jeste i meni takav. Razočaran sam. Nije toliko loš, ali je oko 4 ili 5 od 10.
- Maja
- Administrator