Makarska

Predstavljanje gradova, naši putopisi, savjeti u vezi putovanja.

Moderator: Krokodil Behko

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3881 times
Status: Offline

Re: Makarska spremno dočekuje goste iz BiH i svijeta: Provjerili smo kakve cijene mogu očekivati turisti

Post by Naseef Mushroom »

Matan wrote: 04 Jun 2023, 00:57
seln wrote: 04 Jun 2023, 00:26

Ako je to nesto za moj hastal, mogu ti samo reci, raduje me to sto imas pozitivna iskustva.
Raduje me i to sto placas tako fin apartman samo 68 eura ili koliko vec.
Ali ti ne mozes mjeriti iskustva svih ostalih na osnovu vlastitog.
I ako si procitao moj post, govorio sam o hrvatskoj politici prema BiH, ne o tome jesam li nesto ruzno ili lijepo dozivio (a jesam i jedno i drugo).
Ma kakve ima veze politika sa ljetovanjem..
Bosanci su navikli ici Hrvatsku, jos od Jugoslavije jer je to bilo prirodno..
radnicka odmaralista..
i nek ljetuje ko gdje hoce..
Jeste, ali razlika je između 1988. i 2023. gdje možeš iz zayebancije sa autobusom u grupi otići čak do Beča u kupovinu.

Jedno je ako možeš birati između više opcija a ti svaki put biraš jednu lokaciju godinama ili decenijama jer ti je tu najfinije pa neka svako ljetuje gdje hoće, a drugo je da ne znaš za drugačije jer nećeš, pa makar ni 5 minuta odvojiti za internet i pogledati fotografije drugih lokacija, i ostao si mentalno još u SFRJ.

To su ti isti što pljuju aktuelnu muziku jer sebe zovu rockerima a samo im se vrte 10 istih grupa koje su bile popularne prije 40 godina a ne znaju niti jednu rock pjesmu ili grupu koja je se pojavila u zadnjih 20 godina.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2875 times
Been thanked: 23808 times

Re: Makarska spremno dočekuje goste iz BiH i svijeta: Provjerili smo kakve cijene mogu očekivati turisti

Post by HAVANA »

seln wrote: 04 Jun 2023, 00:26
HAVANA wrote: 03 Jun 2023, 17:30 Ma nije nego mi ide na qrac ovo medijsko izivljavanje.I da jeste tako koga ba boli qrac,ne ide kome ne pase i eto.Ne pijem ni ja pivu u europi od 12 maraka i ne parkiram kod hajre mulica gdje je 24 sata 60km.Sramota me gostiju bilo kad moram rec.Isto boga mi ko da smo mi top nakav pa njima trazimo mane.45 godina ljetujem u hrvatskoj i nikada nista ruzno nisam dozivio,cak sta vise,valjali mi pravo...Ja ne znam gdje ovi ljudi nadju ove sto vjecito vrte po medijskim hajkama.Ne znam cemu to,ne ides i vozdra...Zemalja more a i neum... :cudi
Ako je to nesto za moj hastal, mogu ti samo reci, raduje me to sto imas pozitivna iskustva.
Raduje me i to sto placas tako fin apartman samo 68 eura ili koliko vec.
Ali ti ne mozes mjeriti iskustva svih ostalih na osnovu vlastitog.
I ako si procitao moj post, govorio sam o hrvatskoj politici prema BiH, ne o tome jesam li nesto ruzno ili lijepo dozivio (a jesam i jedno i drugo).
Ma nije ba za tvoj. A politika me ne zanima svakako, zanimaju me obicni ljudi. Slicnog razmisljanja. Budale zaobilazim i tamo, ovde i svuda.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Naseef Mushroom wrote: 03 Jun 2023, 23:54
HAVANA wrote: 03 Jun 2023, 17:50

Ja ne znam gdje ti ides il citas samo usrane portale,ja u zadnjih mjesec dana bio od rovinja,opatije,peljesca,splita...I tako svako godine,otac mi zivi dole,cerka mi zivi dole,nikad ruzne rijeci nisam cuo ni dozivio.A splicana da sretnem sad nekog u gradu odveo bi ih djuture na rucak koliko su mi djetetu valjali,redom svi gdje je dosla.Od fakulteta do posla,smjestaja i svega...Trazi dobro u ljudima i dobre ljude,cir ces fasovat tako.Jebo budale,zaobidji.
I Enis Bešlagić je rađo viđen u Hrvatskoj, čudno kako kroz intervjue daje do znanja da ima priču sličnu tvojoj i ostalim koji su određena tipa Bošnjaka koji su prihvatljivi.
Nit sam ti ja kakav bosnjak, nit ja imam kakvu pricu posebnu. Obicna, zivotna, kako tece zivot i kako me naucio. Jedan obicni veliki bosanac. Ateista, cesto veseo, ponekad tuzan, nervozan, rijetko ljut, nikada zloban, cesljam se na stranu, imam malo trbuha, volim sjest, popit, zapjevat, radit, zaradit, potrosit, volim bosnu ko oci svoje, volim i hrvatsku, volim svasta nesta i vjecito trazim lijepo nesta. Da jos volim ovo vremena sto mi je ostalo. Ne volim mnogo stvari ali se ne zamaram njima. Sisa to energiju. De i ti probaj. Ima divnih ljudi. Svuda.Nema potrebe da ti to nekom nesta objasnjavas. Pogotovo nekome sa ovoliko godina u guzici. Vidio svasta, za 3 zivota. Zato i jesam ovakav, zivot me naucio. Kome ne pasem, zaboli me kurac. Meni divno. Slozio zivot po svom receptu a svi mi zivi i zdravi.U svom, na svom. :srce
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3924 times
Been thanked: 2953 times

Post by Pasaga »

masa portala,alarmira,obavjestava
...turska,spanija,grcka
mnogo jeftinije od cro-rvatske
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Znas kako oni obavijeste.Nadju najeftinije tamo i najskuplje u hrvatskoj.To ti je obavjestenje.A sta i da jeste,spakujes kofer i probas.Ja probo.Skup je i meni keramicar 45 eura na moru,iz tesnja.Po m2..Pa sta cu.Postavim sam,nekad platim... :ćitire On nek postavlja ovim sto su njemu skupi.Ili drugacije gledano.Cerka mladja mi ljeti radi u ribljem restoranu gdje nas troje jede i popije nesta za 60 eura.A plata joj 1500 eura ,radi 6 sati dnevno.Restoran radi 3 mjeseca godisnje.prihod 3, rashod 12.Prijavljena.Neki dan u sarajevu za troje plati 50 eura.Kolika je plata tim radnicima i koliko rade? 20km 4 kafe ,sok i kisela u orahovici.Kolika je plata tim radnicima? Ovo 50 eura je u restoranu malom koji ima godisnji prihod od
1 800 000km.9 radnika.Sezona 12 mjeseci.Ko je tu skup?
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Uostalom boli koga qrac jel meni nesta skupo.Ima robu,moze prodat i tu prica zavrsava.Kad ne mogne postavice drugacije osnove.Isto meni kad kaze skupo ti je to,jel matere ti.Haj na avion pa dovuci sebi.Il kupi stan pa renoviraj,sam ces ti to bolje.Nemoj me peglat.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

A sa hrvatskom ce se desiti jedna stvar koja se ni meni licno ne svidja ali tako je kako je.Veliko interesovanje a kratka sezona.Nema to ko opsluziti,sve je veci problem.Ili ce postati skupi bas ili ce ganjati nacine da produze sezonu.Trece nema.Fali majstora,fali kuhara,konobara,radnika a sve je bazirano na par mjeseci kod vecine.Osim majstora.Al i oni od maja mogu mahat usima do kraja sezone.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41213 times
Been thanked: 27887 times

Post by Rum »

Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

More i seke ,ko ide jisti cevap na more hajde boga ti

Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Kakav cevap i qrac.Da ponovim.
Screenshot_20230602_225810_com.android.chrome_edit_693581372480622.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Zanki
saudade
saudade
Has thanked: 27979 times
Been thanked: 31955 times

Post by Zanki »

Rum wrote: 04 Jun 2023, 09:43 More i seke ,ko ide jisti cevap na more hajde boga ti

jO iden u chevap house by Duje u Podstrani
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

Zanki wrote: 04 Jun 2023, 10:06
Rum wrote: 04 Jun 2023, 09:43 More i seke ,ko ide jisti cevap na more hajde boga ti

jO iden u chevap house by Duje u Podstrani
Ti si dole dabome ,al ovi ode 7dana i jeo bi cevap bizi goni
Zanki
saudade
saudade

Post by Zanki »

Bome svejedno im je, al ćevap al tuna iste su cjene 😖🥳

Ko to more platit izgibismo zbog turista sam blitvu iden 😭
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

Zanki wrote: 04 Jun 2023, 10:13 Bome svejedno im je, al ćevap al tuna iste su cjene 😖🥳

Bujrum onda u planinu

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 53215 times
Been thanked: 9452 times

Post by ElTriconi »

Znaci ima i na belegiju 🤗😊
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
Zanki
saudade
saudade

Post by Zanki »

Rum wrote: 04 Jun 2023, 10:14
Zanki wrote: 04 Jun 2023, 10:13 Bome svejedno im je, al ćevap al tuna iste su cjene 😖🥳

Bujrum onda u planinu

:apl :srce
Zanki
saudade
saudade

Post by Zanki »

ElTriconi wrote: 04 Jun 2023, 10:14

Znaci ima i na belegiju 🤗😊
eo ga skok na glavi
seln
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 256 times
Been thanked: 560 times

Post by seln »

Prije par godina sam na Krku vidio u pizderiji piiicu sa cevapima. :sok
Estagfirullah!
Za 3/5 spremni!
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Ne spominji mi krk. Sad sam za 1 maj opet u hitnoj s malom zavrsio. Fino joj narucim lignje i skrenem paznju da je alergicna na skoljke i rakove. Da paze da nema u tragovima, zajedno stajalo, ista posuda, escajg.. Ok. Nije ni zadnji zalogaj pojela pocelo oticati u ustima.. Trci, nema doktora, kolima hitne 20 kilometara... 300 eurica...Medrol i synopen.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14247 times
Been thanked: 23732 times

Post by Fuddo »

Ne mogu vise ovih problema zemalja treceg svijeta.
Stvarno ste pretjerali.
Ljudi mecu AI u dronove, avione, prave bungalove na marsu, oni vicu hajmo u Makarsku, ponesi pasteta i paradajza.
Pa how?
Dozvolite da se obratimo
Post Reply

Return to “Turizam”